Dekadentni Los Angeles porušil kip Krištofa Kolumba, ker naj bi predstavljal obdobje imperializma in kolonializma

Foto: Tw

Pred dnevi so v Los Angelesu porušili kip Krištofa Kolumba. Mesto Los Angeles se je za to odločilo, ker naj bi kip po mnenju aktivistov “predstavljal obdobje imperialnega ekspanzionizma evropskih moči in izkoriščanje človeških bitij”, poročajo losangeleški mediji.

Krištof Kolumb, človek, ki je odkril Ameriko, genovski raziskovalec, ki se je s svojo posadko pogumno vkrcal na tri karavele, da bi odkril nova ozemlja, je obtožen začetka “genocida” nad avtohtonimi Američani. Politični korektnosti je uspelo na novo napisati tudi ta del človeške zgodovine.

Pobudnik akcije je bil svetnik Mitch O’Farrell, potomec Indijancev v Oklahomi. On je bil tudi tisti, ki je pripomogel k ukinitvi oktobrskega Kolumbovega dneva, ki se je praznoval od leta 1937. Zdaj so ta dan nadomestili z dnevom avtohtonih in primitivnih ljudstev.

Demokracija

 • janko

  Aja?
  Kaj pa potem Velenje, ta edina še vedno živeča Jugoslavija v malem!? Titov kip, kip enega največjih svetovnih morilcev – in to LASTNEGA ljudstva – ohranjajo in ga imajo namen turistično tržiti, reklamirati po vsem svetu! In to zares!

 • Staybell geenius

  Ja in?

  • garfi

   kdaj boste porušili spomenik vaši krvavi revoluciji
   aja postavljate nove

 • Anton

  no saj splošno znano je že dlje časa da mesto angelov(bolje rečeno lunatikov) spada med tista mesta/države kjer so komunisti imeli vedno močan vpliv. lep primer temu je mestna četrt Hollywood. Bo treba počas zopet ganjati trdeče, drugač ne bo šlo, če ne drugač pa zgradit gulage in naj švicajo.Ne smemo dovoliti da ta kuga(komunizem) prevzame globalno iniciativo, potem bodo sposobneži nasrkal.

  sarkazem press

 • garfi

  zoki jim lahko pošlje kakšen spomenik revoluciji

 • xtc

  Bebce,ki skušajo takole ponarediti zgodovino(no pri nas so jo komunisti-NOBjevci),čaka kruto spoznanje,da se resnice pač ne da zabrisati in ,da če ne bi bilo raznih Kolumbov in še koga danes spoloh obstajali nebi.
  Res pa je ,da so bile nepravilnosti nad S Ameriškimi Indijanci,vendar pa,če bi ostalo kot je ,danes ne ZDA ne Kanade nebi bilo.
  enako velja za J Ameriko,saj so nekdaj napredne civilizacije ob prihodu konkvistadorjev,praktično že propadale oz. se razkrajale in se je njih zaton pričel že pred prihodom evropejcev,ti so le pospešili zaton in neizogibno.

 • Krištof Kolumb, človek, ki je odkril Ameriko..

  .. za naivne.

  • Olga2345

   Milovan Murglski je odkril Ameriko?

 • Olga2345

  Ukiniti indijance, saj so izrinili jamskega človeka!

 • Kataklizma

  Hahahahah, no, pa dajmo se še mi malo revizionizma it :D
  Jezus je kriv za vse nekrščanske smrti v njegovem imenu … kaj bomo zdaj?!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!