Delodajalka 13-letnemu dečku odrezala dlan, ker si je drznil zahtevati plačilo za opravljeno delo

Foto: YouTube

Odjeknila je naravnost grozljiva novica o tem, kako je 13-letnemu fantu delodajalka odrezala del roke zgolj zato, ker se je pritožil zaradi neplačila za svoje pošteno opravljeno delo. Deček ni niti v sanjah pomislil, da se mu bo življenje popolnoma obrnilo na glavo, ko bo zahteval, kar mu je pripadalo. 

Pakistanski deček je bil dogovorjen, da bo za hranjenje živine in pomoč na domu, v mestu Sheikhupura, ki se nahaja na severovzhodu države, prejemal plačilo v višini 3.000 pakistanskih rupij, kar znaša okrog 22 angleških funtov. Ko pa je zaradi neplačila zagrozil, da bo prenehal z delom, če ne prejme plačila, se je njegova delodajalka razjezila in njegovo roko potisnila v stroj za rezanje krme.

Foto: YouTube

V bolnišnici mu dlani niso mogli rešiti
Okrvavljeni deček je po šokantnem dogodku odšel v bolnišnico, kjer pa jim, žal, kljub trudu zdravnikov, po navedbah Daily Maila, ni uspelo rešiti njegove dlani. Hindustan Times je navajal izjavo dečkove mame, ki je povedala, da se je prejšnji teden delodajalka njenega sina Irfana tako razjezila nad njim, ko je zahteval plačilo, da mu je pohabila desno roko tako, da je ostal brez dlani. Najbolj naj bi jo razjezilo to, da si je drznil zagroziti, da zastonj ne bo delal, pri tem pa še ni opravil svojega dnevnega opravila krmljenja živine. 

Na podlagi navedb policija nato ni začela s postopkom proti osumljenki, toda družina ubogega dečka je poskrbela, da so oblasti v regiji Punjab spoznale, kaj se je zgodilo in zahtevale, da lokalna policija opravi svojo delo ter opravi preiskavo grozljivega dogodka, zaradi katerega je deček postal invalid.

N. Ž.