Dodik se požvižga na prepovedi. Dan Republike srbske bodo vseeno proslavili z vojaškim postrojem

Pehotni polk oboroženih sil BiH v Banja Luki. (Foto: STA)

Predsednik Republike srbske Milorad Dodik je zvezo Nato obtožil vmešavanja v praznovanje dneva Republike srbske. Obrambno ministrstvo Bosne in Hercegovine je namreč prepovedalo udeležbo vojakov na slovesnosti, ki jo je podprla zveza Nato.

V Republiki srbski bodo 9. januarja obeležili sporni praznik, med drugim tudi z vojaško parado. Na slovesnosti v Banja Luki pričakujejo srbskega predsednika Tomislava Nikolića. Ustavno sodišče BiH je v začetku decembra lani zavrnilo referendum, ki so ga 25. septembra izvedli v Republiki srbski, prav tako je zavrnilo njegov izid. Po mnenju sodišča je bil referendum, na katerem so odločili, da 9. januar ostane dan Republike srbske, v nasprotju z ustavo BiH.

Predsednik republike Srbske Milorad Dodik je dejal, da se Nato vmešava v notranje zadeve BiH, ker je sedež zavezništva v Sarajevu pred tem opozoril, da oborožene sile BiH ne smejo sodelovati v nobeni proslavi, povezani z obeleževanjem 9. januarja, dneva Republike srbske. “Nato je povzročil zmedo in se vmešava v notranja vprašanja.” Kot meni Dodik, bi morali zavrniti kakršno koli pot k vojaškemu zavezništvu.

Predsednik predsedstva BiH Mladen Ivanić je odredil postroj pehotnega polka oboroženih sil BiH v Banja Luki  kljub prepovedi obrambnega ministrstva BiH za takšno dejavnost vojakov. Dodik je zavezništvo obtožil, da ravna arogantno in mu očital sodelovanje v zračnih napadih na vojsko bosanskih Srbov v času vojne v BiH. Bosanski Srbi bodo odločno nasprotovali prizadevanjem, da BiH postane članica zavezništva Nato. Poleg tega je 9. januar za marsikoga sporen, saj gre za dan, ko je leta 1992 del srbskih poslancev v parlamentu takratne BiH sprejel nezakonito odločitev o razglasitvi “republike srbskega naroda v BiH”, kar je privedlo do hude vojne.

B. J., STA

 • Caetano

  V tem času januarja 1992 se je izvajalo obkoljevanje Sarajeva s topništvom pod pretvezo, da ima JLA vojaške vaje. To je potekalo po vnaprej pripravljenem načrt RAM. Večina prebivalstva je to celo verjela. Potem so pa samo usekali po mestu…

 • Olga

  Pri Srbih je tudi udeležba na referendumih 103%-na, zato nas ne more nič več presenetiti!
  “Niko meče Srbina, da bije!” je rekel Miloševič! Pa so jih dobili po kljunu in postali Beograjski pašaluk! Tako bo tudi v Bosni!

  • stajerc5

   Tudi doma bodo dobili siptarsko spermo pod nos, se par let jim pusti!

 • xtc

  Vse napisano je jasen dokaz ;da med pravoslavnimi in muslimani ni velike razlike razen v veri;ostalo je bolj ali manj isto:Ravno zato so oboji prcej neprimerni za Eu:
  Čeprav so dokaj svetl izjema Bolgari;pa imajo kljub temu ogromne težave;ki jih vsaj za zdaj uspešno premagujejo:

  • pokvarjeniSvet

   Samo ti a ne veš da jih tvoji idoli hočejo v EU. Ne samo da jih vabijo, še silijo jih noter, isto kot Turčijo in vse ostale proti BV. Tako da tvoje mnenje v Bruslju ne šteje dovolj…ojejej pa si tako veliki konformist Zahodne Ashkenazi globalistične politike…. pa nisi rekel da je multikulturnost super,…zakaj te to zdaj moti….a se ne moreš prilagoditi ….jap to je realnost kdor se ne more prilagoditi more iti ane.

   Se bojiš da te bodo iz Srbije izpodrinili po tvojem mnenju manj sposobni ljudi ?? kaj je zdaj xD

   Glej to je namen globalne politike da vse spravijo v eno državo pod taktirko Washingtona….in kdo vodi tisti Senat in predsednika tam tudi vemo.

   Zdaj če boš tu pisal tvoje pripombe se ne bo nič spremenilo, ti nacionalni marksistek ti.
   na konci je vse isti drek ali tebi plačujemo socialno ali enemu srbu tam doli…nekoristna sta itak oba…samo ti pač igraš hohštaplerčka…pa še napačne podpiraš kot očitno, ker ne delajo v skladu s tvojimi pogledi kot si ti sam želiš.

   • xtc

    kAJ JE MALI SOCIASLISTEK;ALA POT POD NOGEIN LIZAT PETE GOSPODARJEM V bEOGRAD ALI mOSKVO;PA ŠE MALCE OD ZADAJ TE BODO IN SREČEN BOŠ:

    • pokvarjeniSvet

     Glej ne jokat xD

     Boš se moral prilagoditi ali pa iti – tako si napisal v zadnjem postu. Nismo vsi pedri tako kot ti, tako da ne rabiš vabit na tvoje gej fantazije v beogradu in moskvi, ti kar pojdi sam na to
     .

  • Novakec1

   Oboji imajo odskočno desko v slolandiji, se precej domače počutijo.

 • Hun

  Se vsaj ne upognejo NATU…Srbi so bili vedno pokoncen narod, neizobrazen ampak pokoncen…

  • pokvarjeniSvet

   Ljudstvo že, ampak politiki so ji že prodali, tako kot nas. Torej gredo po isti poti kot vsa Evropa Satanistom v naročje.

  • Olga

   Po vsaki izgubljeni bitki so še bolj ponosni (bitka na Kosovem, na Ceru, v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni… ) Ni da ni!

   • Hun

    neves kaj govoris v Sloveniji se niso boril Srbi ampak mladi naborniki JLA in to ni bila vojna ker ni bilo interesa, Na Hrvaskem in Bosni se je borilo 12% moske srbske populacije primernih za vojascino, ker ostili niso hotl sledit bolanemu Milosevicu in pescico zavednih generalom JLA…ce pa navijas za Turke na Kosovskem polju si pa zame odsluzena kurvetina ki se bo lahko prodajala siptarjem za njih bos vec kot odlicna

    • stajerc5

     Vprasaj sladoljedarje sa prikoljic, kdaj vam bodo potrkali na vrata beoooogradskog pasaluka. Ko izves novice se pa spet javi!

     • Hun

      v Srbiji se to ne bo zgodilo…v Sloveniji so ze zaposlili siptarskega zdravnika ker siptarji ne znajo Slovensko. ..vrtce so zasedl siptarski otroci …ni druzine, da ne bi imela manj kot 3 otroke, socialne sluzbe so polne siptarjev, po igriscih se igrajo vec al mn siptarji…ne bodo vam levaki prevzel Slovenije, siptarji nam jo bodo…nism nastrojen proti njim sm pa odlocno za zmanjsanje kvot njihivih migracij…v diaspori je albancev ze vec kot 20milijonov ..razmnozujejo se kot podgane….

     • Novakec1

      Levaki jim pa trenutno to omogočajo, če bi bili desnaki na vladi bi jim pa desnaki, isto sranje samo drugo pakovanje.

   • don g

    ok

  • don g

   predlagam da se preseliš v srbijo in tam dalje mlatiš prazno slamo

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!