Doma skuhan alkohol v Pakistanu pokopal 22 kristjanov in dva muslimana

Fotografija je simbolična (foto: STA).

V krščanskem naselju Toba Tek Singh,  338 kilometrov južno od Islamabada, se je na božični večer zastrupilo več ljudi, večinoma kristjanov. Od teh jih je 24 umrlo, najmanj 60 pa jih je zbolelo.

V Pakistanu sicer obstajajo lokalne pivovarne, vendar sta prodaja alkohola in njegovo uživanje prepovedana za muslimane in strogo nadzorovana za manjšine in tujce. Bogati  Pakistanci kupujejo pretihotapljen tuj alkohol po močno napihnjenih cenah, revni pa se pogosto zatekajo k domačim zvarkom, ki vsebujejo metanol, najpogosteje uporabljen v hladilnih tekočinah in gorivu.

Po zadnjih podatkih je zaradi zaužitja strupene alkoholne pijače, ki so jo na božični večer skuhali prebivalci v Mubarakabadu Basti, umrlo 24 ljudi, od tega 22 kristjanov in dva muslimana,” je  povedal predstavnik lokalnih oblasti Imran Atif. Že oktobra je v provinci Punjabi zaradi zaužitja strupenega alkohola na neki zabavi umrlo 11 kristjanov.

Proizvajalci domačega alkohola včasih dodajo metanol, zelo strupeno snov, ki se uporablja proti zamrzovanju ali pri proizvodnji goriv, z njim pa povečajo stopnjo alkohola. Ob zaužitju lahko povzroči slepoto ali okvaro jeter, v visokih koncentracijah pa je smrtonosen. Množične smrti zaradi zastrupitve z doma izdelanim alkoholom so pogoste v Indiji, kjer številni revni raje posežejo po nezakonito izdelanem, a cenejšem alkoholu, kot da bi ga kupili od zakonitih prodajalcev.

B. J., STA

 • bednick

  Pa sta rekla, da ne pijeta.

 • pajot

  Niti alkohol ni več tisto,kar je bil. samo dva muslimana….

 • xtc

  Prepoved ni rešitev ampak pamet:

 • tarantela

  Aleluja, aleluja.

 • Osti jarej

  …nevernikov nič??…bog vam pomagaj….kakšni članki!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!