Donald Trump na mesto novega vrhovnega sodnika ZDA predlagal Neila Gorsucha

Foto: epa

Ameriški predsednik Donald Trump je včeraj imenoval zveznega sodnika Neila Gorsucha na položaj vrhovnega sodnika ZDA, ki bo v primeru podpore senata nadomestil svojega predhodnika Antonina Scalio, ki je februarja lani umrl nenadne smrti. 

Po besedah Trumpa 49-letni sodnik Gorsuch velja za izjemno inteligentnega človeka, ki ima pravo izobrazbo, ki ji ni para. Prav tako pa se drži zaveze glede interpretiranja ustave glede na njeno besedilo. Prepričan je tudi, da bo ta po potrditvi senata postal izjemen vrhovni sodnik.

Predlagani kandidat ima bogat nabor izkušenj
Breitbart poroča, da si je Gorsuch izkušnje nabiral na pravosodnem ministrstvu ZDA, George W. Bush pa ga je po dveh letih dela v administraciji leta 2006 imenoval na položaj prizivnega sodnika v Denverju. Trenutno opravlja delo zveznega sodnika, ki pokriva območje Wyominga, Kansasa, Oklahome, Utaha, Nove Mehike in Kolorada.

Foto: epa

Foto: epa

Predlaganega vrhovnega sodnika imajo v ZDA  za enega izmed najbolj intelektualnih pravnikov na zvezni ravni, ki se je šolal na Univerzi Kolumbija in na Harvardu, doktoriral pa je na Univerzi v Oxfordu leta 2004. Če bo njegovo imenovanje potrdil senat, bo Gorsuch postal prvi vrhovni sodnik ZDA z doktorskim nazivom.

Za imenovanje potrebnih 60 glasov
V 100-članskem senatu imajo republikanci po navedbah STA dva glasova večine, za potrditev Gorsucha pa je potrebnih vsaj 60 glasov. Trump je poudaril, da je proces izbire potekal z največjo preglednostjo do zdaj, in dodal, da gre za najbolj pomemben proces izbire vrhovnega sodnika v zgodovini ZDA. “Želel sem, da svoje mnenje podajo tudi Američani,” je dejal Trump.

N. Ž.

 • Olga

  Levaki ugotavljajo, da “je preveč konzervativen”!?? Seveda, naredil bo končno red! Vzpostavil bo vladavino prava, ki so si jo levičarji prilagodili po svoje! Poglejmo samo Slovenijo! Celo ustavno sodišče želijo narediti levaško! Le zakaj??!! Slovenec, z dvojnim doktoratom in priporočili, jim ni bober! Je preveč ” konzervativen”, ker bi upošteval ustavo, človekove pravice in vladavino prava?!!!
  Amerika in cel svet, vključno s Slovenijo, hrepenijo po redu, pravičnosti in vladavini prava!

 • Janez Novak

  Stvar je zelo preprosta: Obama je bil globalist in prikriti protibelski rasist ter kriptoislamist. Kljub temu, da je svoja prava hotenja skrival kot kača noge, so ga volivci spregledali in ugotovili, da nam pripravlja svetovni kalifat in da želi zradirati evropsko belo raso z obličja zemlje. Islamska država je Obamovo dete, on jo je izuril in oborožil ter ji brez boja prepustil ogromna ozemlja. Oblikoval jo je zato, da mu ni bilo treba na Bližnjem Vzhodu angažirati kopenskih sil. Države Bližnjega Vzhoda je sesuval iz zraka in s pomočjo ISIS, migrante pa je usmerjal v Evropo. Šele Putin je to ustavil. Obama je enak vojni zločinec kot njegov predhodnik Bush. Trump je Obamovo nasprotje. Simpl.

  zakaj globalisti podpirajo ekspanzijo islama? Trdo jedro globalizma je mednarodna korporatokracija, ki želi oblikovati svetovno državo pod svojim vodstvom in želi v perspektivi na Zahodu in na celem svetu odpraviti demokracijo. Islam je idealen za to, ker že sama vera prek šeriatskega prava ukinja sekularno demokracijo in namesto nje vzpostavlja totalitarno teokracijo, pri čemer se vernik temu ne upira, ker verjame, da je to božja volja. Po načelu, da je denar sveta vladar, bo v novem krasnem svetu mednarodna korporatokracija vseeno obdržala primat. To lahko vidimo v bogatih islamskih državah Bližnjega Vzhoda.

  Globaliste sestavljajo tri glavne veje: desnica, ki servisira korporatokracijo, levica, ki misli, da bo z globalizacijo zrušila kapitalizem in islamisti, ki mislijo, da bodo zavladali najprej Zahodu, potem pa še vsemu svetu. Gre za nenačelno koalicijo, v kateri vsak misli, da bo enkrat kasneje nadvladal druge. Kdo bo v resnici končni zmagovalec globalizacije, če sploh kdo bo, pa je odprto vprašanje. Trump vsekakor ni kriv za sedanje stanje v Ameriki in Zahodu nasploh. To je podedoval in kot protiglobalist skuša to spremeniti. Odpori pa so strahoviti z vseh strani.

  • Caetano

   V glavnem si dobro povedal, zato sem ti tudi dal upvote. Dodajam pa da globalistična levica ne misli, samo, da bodo odpravili kapitalizem, ampak tudi, da bodo demokracijo nadomestili z multu-kulti diktaturo za kar vsaj začasno rabijo zavezništvo z islamisti. Tudi sicer se najdejo v ekonomskem smislu blizu z islamisti, saj islam kapitalizem zelo omejuje. In pa kar je zelo pomembno imajo skupno ”anti-imperiaslitično” platformo, seveda tako, da je pri tem imperializem doma samo na zahodu, razraščanje šeriata jih pa ne moti.

 • Caetano

  Demokrati ga ne marajo… kar pomeni, da je ta sodnik pravi!

 • Kučko pod pručko

  Sem se že bal, da mu bo Kučko uturil Maslešo!!!

  • tasilo

   Saj je poskušal, pa so mu odgovorili, da “Mr. Maslasha pri njih niti prenosnih sekretov ne more prazniti,” in zato, da kritika ne bo zvenela prehudo, so vzpodbudno in kostruktivno predlagali, da “Mr. Maslasha lahko poskusi v Severni Koreji”.

   A viš, to je pozitivno razmišljanje!

 • Kat Wilson

  Menda sta sinova tega tipčka ustvarila klub na svojem faksu poimenovan “Fascism Forever”… kot odziv na pretirano(?) levo-usmerjeno osebje faksa. Hmmm… Človek se zamisli.

 • lauraas

  Ha ha, demokrati ga ne marajo, kar pomeni da je ta sodnik pravi. Vse povedano!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!