Donald Trump se je odločil islamistom “zaviti vrat”

Donald Trump

Novi ameriški predsednik največjo grožnjo za človeštvo vidi v Islamski državi, za katero so mnogi prepričani, da bi Trump lahko celo oblikoval mednarodno koalicijo, v katero bi bili vključeni tako Rusija kot Kitajska. 

Novoizvoljeni ameriški predsednik v Islamski državi zagotovo vidi velikansko grožnjo za celotno človeštvo, medtem ko v Rusiji in njenem predsedniku po vsej verjetnosti le-te ne opaža, saj je po Trumpovem hladna vojna stvar preteklega stoletja. Evroskeptični britanski politik Paul Nuttall je hkrati prepričan, da bo Trump oblikoval mednarodno koalicijo za boj proti Islamski državi, poroča Sunday Express.

Globalna naveza proti ISIS skupaj z Rusijo in Kitajsko
Domneva se celo, da bi Trump lahko ustanovil mednarodno koalicijo, v kateri bi imeli svoje mesto tako Rusi kot tudi Kitajci. Obenem se poudarja, da režim predsednika Assada ni idealen in še manj demokratičen, vendar pa politika sirskega predsednika ne predstavlja resne grožnje svetu, medtem ko islamski fundamentalizem to zagotovo.

Dobro za Veliko Britanijo, slabo za EU
Obenem se domneva, da bo Trump še okrepil že tako tesne odnose med ZDA in Veliko Britanijo, hkrati pa bi to lahko okrepilo britansko pozicijo v pogajanjih z Brusljem. Zaradi Trumpove probritanske naravnanosti se domneva, da bi lahko z Veliko Britanijo okrepil gospodarsko sodelovanje, kar pa bi lahko pomenilo poslabšanje sodelovanja z Evropsko unijo, ki bi se lahko na področju trgovinskega sodelovanja znašla na drugem mestu.

Trumpova zmaga in Brexit imata nekaj skupnega – nezadovoljstvo ljudi nad vladajočo elito!
V javnosti se celo povezuje zadnje ameriške predsedniške volitve z Brexitom, saj niti eno niti drugo ni bilo povsem pričakovano in gre za nekakšen upor proti vladajoči politični eliti. Ta upor gre sicer zaznati v številnih zahodnih državah, med drugim v Franciji, Avstriji in na Švedskem. Gre za upor, ki ga je zaznati tako med privrženci levih politikov, kot tudi tistih, ki podpirajo desne politične struje. Govori se celo o tektonskih političnih premikih, ki bi lahko zastavili nove smernice za celotno stoletje na političnem področju.

Ljudje si iskreno želijo resničnih sprememb
Tako Brexit kot Trumpovo zmago pa združuje predvsem to, da so ju izglasovali razočarani predstavniki delavskega razreda. Med slednjimi in politično elito se je namreč v zadnjem času razvil velik prepad. Preprosti ljudje imajo namreč občutek, da jih njihovi politiki ne slišijo in ne razumejo. Tako Donald Trump pravzaprav predstavlja željo po resničnih spremembah, s katerimi bi se odgovorilo na potrebe ljudi.

Domen Mezeg

 

 

 

 • indijanka

  Ali res pričakujete, da bo Trump vodil popolnoma svojo zunanjo politiko?

  • FORT WORTH

   Ce nic drugega se Trump tak,kot je vsaj ne bo pustil izsiljevati…
   Mislim,da bo Putin prenehal z izzivanjem,ker se revez zaveda,da Trump pac ni Obama…

   • xtc

    Kakor hitro se bo spustil v koalicije z Rusi in KitajciSE BO ODMAKNIL OD SVOJEGA VOLILNEGA SLOGANA:
    Zagotovo pa ga bo Putin testiral;koliko je upogljiv;kajti Putin želi imperij SZ NAZAJ_KAR JE V SVOJIH GOVORIH V PRETEKLOSTI ŽE NAKAZAL:Torej bo moral Trup precej pametneje postopati;je pa jasno;da bo moral tudi nekatere zunanjepolitićne izjave pač pozabiti:
    Je pa res ;da postaja Islam vse večja grožnja svetu_in to zaradi razrasta skrajnežev v njem:

 • Olga

  Bravo Trump! Pokončno in jasno!

  • mona lisa

   Ja BRAVO.

 • Artur

  Med slednjimi in politično elito se je namreč v zadnjem času razvil velik prepad. Preprosti ljudje imajo namreč občutek, da jih njihovi politiki ne slišijo in ne razumejo. Ne razumejo ? Oni razumejo samo hlapčevanje tej eliti in na naši grbači kasirajo za to hlapčevanje “največji” demokrati so že toliko zmedeni, da kljub temu, da vrag že šalo jemlje nam ti osebki pod nosom ob vsakem njihovem slavnostnem zborovanju mahajo z EU zastavo in patetično vzneseno pojejo Odo radosti, da tej satanistični eliti pokažejo svojo zvestobo čeprav njihove “maske” že kar nekaj časa padajo medtem, ko Poljaki vse te navlake niti povohati več nočejo , EU zastavo so v svojem besu celo zažgali . To je naša politikantska stvarnost, ki nas vodi v še večjo maloro.

 • mona lisa

  Trump pridi še k nam in počisti s temi kameljarji ki so v Evropi in še korakajo vanjo.

 • bojan

  Trump je človek besede in ne netilec vojn .. američani ki protestirajo ga bodo kmalu vzljubili ..

 • cosmosjasnovidec

  Sem nekaj ravno razmišljal,da bi Trump in Putin morala dovoliti naselitev Severnih korejcev v Sirijo.
  Komunajzerski diktator Kim Džong Un bi jim takoj izbil njihovo zahojeno vero v njihovega kamelotrajbarskega alaha.Hehehe

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!