Kritiki Donalda Trumpa obmolknili – še pred 20. januarjem poskrbel za milijon delovnih mest

Foto: epa

Novoizvoljeni predsednik Donald Trump je povedal, da je imel v ponedeljek z ustanoviteljem kitajske spletne trgovine Alibaba Group, Jackom Majem, ki velja za enega izmed najbogatejših ljudi na svetu, odličen sestanek, na katerem sta govorila o milijonu novih ameriških delovnih mest, poroča ameriški CNBC. 

Ma je povedal, da se bo širitev Alibabe osredotočila na izdelke, kot so oblačila, vino in sadje, pri čemer bo poseben poudarek na trgovanju med ameriškim srednjim zahodom in jugovzhodno Azijo.

Poudarek bo na majhnih podjetjih
Novinarjem je Ma povedal, da se bodo osredotočili na majhna podjetja, in dodal, da bodo podprli milijon majhnih podjetij na ameriškem srednjem zahodu, kar bo omogočilo prodajanje kmetijskih proizvodov in ameriških storitev Kitajski in ostalim delom Azije.

(Jack Ma) Foto: epa

Jack Ma (foto: epa)

Podrobnosti o teh delovnih  mestih so še nejasne, saj naj bi jih po besedah tiskovnega predstavnika Alibabe ustvarili v roku petih let. Že pred sestankom je povedal, da bo trgovina Alibaba ustvarila milijon delovnih mest v Ameriki, saj bodo majhnim podjetjem in kmetijam omogočili, da svoje izdelke prodajo na Kitajskem in na preostalem azijskem trgu.

Spletne trgovine omogočajo zaposlitvene možnosti
Tako kot  Etsy ali eBay omogoča tudi Alibaba tretjim osebam, da prodajajo svoje izdelke na spletu. Podjetje je imelo do konca marca zgolj 36.446 zaposlenih za polni delovni čas, med katerimi je večina iz Kitajske. Statistika je razkrila, da je bilo leta 2015 na Alibabi več kot 10 milijonov aktivnih prodajalcev, kar je prispevalo k ustvarjanju 15 milijonov zaposlitvenih možnosti.

Tudi spletni trgovec Amazon je imel do konca leta 2015 kar 230.800 zaposlenih, zato tudi ta preko svojih prodajalcev, izvajalcev in s pomočjo podpornih storitev prispeva k ustvarjanju novih delovnih mest. WalMart, ki krepi svojo prisotnost na spletu, zaposluje 2,3 milijona sodelavcev povsod po svetu, med katerimi jih 1,5 milijona prihaja iz ZDA.

Delnice so narasle za 1 odstotek
Tiskovna predstavnika Alibabe in Trumpa sta povedala, da se je ponedeljkov sestanek v Trump Towru osredotočal na širitev kitajske spletne trgovina na ameriška tla. “Imela sva odličen sestanek. Ma je res odličen podjetnik, eden izmed najboljših na svetu, ki ima rad tako ZDA kot tudi Kitajsko,” je povedal Trump in dodal, da bosta skupaj naredila dobre stvari. V ponedeljek so zaradi tega delnice spletne trgovine Alibaba narasle za en odstotek.

Foto: epa

Foto: epa

Do sestanka je prišlo, ko je med Kitajsko in med novo prihajajočo Trumpovo administracijo prišlo do trenj, saj je Trump predlagal vrtoglave tarife na kitajsko blago. Ma je dejal, da bo ta poslovni dogovor Kitajski in ZDA pomagal pri medsebojnem razumevanju. “Odnosi med Kitajsko in ZDA bi se morali okrepiti in postati bolj prijazni. Vrata so se odprla za razpravo glede medsebojnega odnosa in glede trgovinskih zadev.” Podal je prepričanje, da je novoizvoljeni predsednik zelo pameten in odprt in da rad prisluhne. Z njim sem delil svoje ideje glede izboljšanja trgovine, da bi se osredotočili na mala podjetja in na čezmejno trgovino.” Trump ima po njegovih besedah pomisleke in rešitve, o katerih želi diskutirati s Kitajsko.

EMarketer ocenjuje, da bo na Kitajskem do leta 2020 v čezmejnem poslovanju ustvarjenih več kot 150 milijard ameriških dolarjev. 

Predsednik skupine Alibaba, Michael Evans, je povedal, da verjame, da bodo tuja tehnološka podjetja uspešna na kitajskem trgu in podal prepričanje, da bodo tudi kitajska tehnološka podjetja, vključno z Didi in Alibabo, uspešna v ZDA in v Evropi. “Vendar to predstavlja izziv in enega izmed najtežjih delov globalizacije za nas.” Vendarle pa ima Alibaba zapleten odnos z nadzorniki v ZDA, saj se je znašla v preiskavi zaradi svojih računovodskih metod, lastnine, ameriški trgovinski uradniki pa so jim očitali prodajo ponarejenih izdelkov.

N. Ž.

 • Novakec1

  Pa bo krog sklenjen, kitajci robo v USA amerosi robo v €U preko multinacionalk, zblojeni €uropejci pa v na kitajsko.

  • busnisman

   Tako, kot Trump dela dober gospodar, mi pa širimo požrešno administracijo.
   Mah – naši so “pre pametni” – zato pa imamo štrajke.

   • rabbit

    Delavci pa na minimalcu,ker butasto poslušajo sindikaliste, ki jim govorijo, da mora biti minimalna plača. V Švici je ni, plača pa 10 kratnik minimalne. Zato, ker vsak poskrbi,da ima tako plačo kot si jo zasluži, delodajalec pa rabi delavca in ga zato tudi plača, če pa ima uzakonejeno minimalno plačo je pa za delodajalca super, da mu minimalca in je opravil.

   • Novakec1

    Počaki na rezultate pol pa nabijaj.

    • Borut Stari

     Ma kaj je s tabo. To ni Slovenija kjer mora Cerar prvo vse pozorno preučiti in za tem nič ali slabo narediti.

    • Viktorh

     A ti še vedno misliš na samoupravljanje?

     • Novakec1

      Tega so se ustrašl kapitalisti in preko demokracije/svinjarije uničili samoupravljanje.

     • Viktorh

      …dali te bodo v špirit…

  • Olga

   Vam je trgovina nepomembna, saj si postrežete kar v državni blagajni!

   • Novakec1

    Pet zvezdic za ta komentar.

   • Ruggedplant

    Odlično.

  • Viktorh

   A si že slišal za predelavo, dodelavo, posredovanje, prodajo…

   • Novakec1

    Ne.

    • Viktorh

     …se mi je zdelo, da ne veš zakaj gre..

     • Novakec1

      Gre se zato da se kam pride.

 • MEFISTO

  Če bi prišel Trump k nam za predsednika, bi ustvaril toliko delovnih mest, da bi morali kaj koristnega delati tudi komunisti, zadrti levičarji in drugi dobro plačani brezposelni rdečkarji ter postopači.

  • Olga

   ++++++++++++

  • kokobily

   $ Ł ¤ W € n ł y @

  • soc

   Natanko to je razlog, zakaj ga ne bo. Ne njega, ne njemu kakorkoli podobnega. Poskrbijo Naši z mediji, pravosodjem in pijanimi lovci za vsakega politika, ki bi si drznil o čem takem vsaj pomisliti. Déjà vu…

 • KIKI

  Bo treba pristavit piskrček, tovariši, ali pa pošljite mladce z rdečo zvezdo na kapici v uk,
  da se vsaj malo utrudijo, preden se v graben zvrnejo…

 • Aron

  ‘These aren’t promises of traditional labor-force “jobs” that many Americans dream of when they listen to Trump’s rhetoric on job creation. They’re merely part of a publicity stunt that plays on Alibaba’s previous announcements to expand its presence outside of China, particularly in the U.S.’

  ovce pa še vedno nasedajo :D

  • FRANC3

   Napiši še po slovensko. Razumem, vsi pa ne znajo angleško.

  • Ruggedplant

   Pričakovano – poraženi rdečkarji boste odslej vsak pozitiven dogodek v ZDA interpretirali kot čisto naključje, ki nima z eno najbolj radikalnih sprememb na čelu najmočnejšega svetovnega igralca opraviti prav ničesar, kajne?

   • Aron

    No to velja za nekoga, ki svet vidi črnobelo. Jaz bom pozdravil vsako pozitivno stvar, ki jo bo naredil Trump, bom pa odločen kritik njegovih zablod.

    PS: Obama je 2016 ‘ustvaril’ 2 miljona delovnih mest. Dejanskih, ne posrednih ali napovedanih.

 • Novakec1

  Kitajsko suženjstvo se seli v ameriko

  • Viktorh

   Slovenci ga pa zadržujemo raje doma, a ne.

  • Ruggedplant

   To “suženjstvo” jih je pripeljalo iz ene najmanj razvitih držav na svetu, v pomembno svetovno velesilo. Pa ne govorim o sami Kitajski (le ta naj kot taka – obvladovana s strani ene partije – čim prej propade na avtonomna območja), ampak o Kitajcih, ki se jim je zaradi “suženjstva” (pridnega dela) krepko dvignil standard in so pomehkuženemu s socializmom okuženem zahodu vse bliže.

   • Novakec1

    Kupi kašen njihov izdelek in ga malo bolje poglej , pol pa govori o razvitosti velesile.

    • Ruggedplant

     Jih kupim kar precej, med njimi je večina tehnične narave in z lahkoto ti potrdim, da imajo po mojih izkušnjah daleč najboljše razmerje med ceno in kvaliteto, kar priča o tem, da imajo stroške optimizirane veliko bolje od zahodnih podjetjih (da o naših niti ne govorimo), ki se zadnje desetletje zanašajo samo še na znamko, torej neko fiktivno utvaro, ki z dejansko vrednostjo nima ničesar. Zahod žal vlaga milijarde in milijarde v manipulacije in laži (= grob izraz za marketing), medtem ko Kitajci vlagajo v razvoj, zato lahko pri njih kupiš neko “no name” znamko (no name seveda le za naš trg) ki bo tudi za 100% prekosila cenovno primerljiv brand-izdelek. Medtem, ko se evropski in ameriški japiji vseh generacij “preseravajo” z Applovimi in Samsungovimi nategavščinami za 800 €, prodajajo kitajci high-end telefon povsem primerljivih specifikacij za 400€. Ovca bo seveda ne glede na to, kupila znamko, racionalen potrošnik (in na njih temelji zdrav konkurenčni trg) pa precenjenih znamk ne bo niti povohal.

 • Topsy Turvy

  Neeee… ni res!
  Nic o tem ne pisejo v DELU.
  Tam jokajo za nobelovcem ki je zanetil nekaj novih vojn pa, za enkrat se, mu ni uspelo zanetit svetovno.

 • dob

  Miljon delovnih mest še pred nastopom mandata? Kaj ko bi McDonald Trump odprl svojo verigo po svetu in si omislil izpostavo še v Sloveniji. Naše vlade niti ne pomislijo na odpiranje novih delovnih mest in na zmanjševanje stroškov te obupno potratne države.

  • busnisman

   “Brez dela, ni jela”.
   Mi pa smo vso mehanizacijo s programi vred šenkali Kitajcem, ki nam zdaj vračajo “uslugo” s ceneno ropotijo. Tudi Amerika je podobno počela, že zdavnaj pred nami. Moral je priti Trump, da jim pokaže, da je treba ustvarjat, če hočeš ljudem blagostanje.
   Mi raje hodimo v fitnes in podobna sranja, da se prijetno in fizično krepimo – fizično delo pa nam smrdi.
   Stari ljudje so znali reči – “dela naj bik, ki ima debel vrat” . Če je človek zdrav in priden, mu ničesar ne manjka –
   “za lenuha pa ni kruha”.

   • FRANC3

    1.000 x ++++++++++++++

   • traktor

    Tile tvoji pregovori so veljali za normalne, za nas pač ne več. Pri nas je največ kruha ravno za lenuha.In sedaj velja, kdor ne dela, naj vsaj je.

  • FRANC3

   Zakaj bleferska politika zmaguje na volitvah? Ne zaradi blef politike, ampak zaradi blef volivcev.
   Zgodovina se ponavlja! Tudi med II. vojno so politični aparatčiki obljubljali raj po vojni brez dela. Že takrat so jim nekateri verjeli, da bo to možno, danes pa je stanje še slabše. Že starosta slovenske pomladi Ivan Oman je rekel, da bi tudi Slovenci imeli Švico, če bi švicali kot švicajo Švicarji, tajkuni pa malo manj kradli.
   Na naslednjih volitvah bo zmagala opcija, ki bo največ obljubljala, ne glede na to, če bo po volitvah še bolj zadolžila državo.

  • traktor

   Če je pa lažje in bolj udobno, pufe jemat, kot pa delat.

 • resnicaboli

  Bomo videli so rekli slepi. Samo Trumpu ni veliko za verjet še ni dolgo ko je zatrjeval kako bo Mehika plačala zid na meji in sedaj je že jasno da ne bo nič od tega. zdaj grozi proizvajalcem avtomobilov v Mehiki BMW Audi Mercedes da bo jim nabil višje dajatve za izvoz avtomobilov v USA torej bi rad uničil delovna mesta revnih. ravno danes pa berem da je ameriška varnostna služba prišla do podatkov da imajo Rusi Trumpa v šahu ker imajo razne posnetke njegovih zabav v Moskvi nič dobrega se ne obeta za USA in svet.

  • busnisman

   Oh, no….. spet si spesnil eno pravljico. Slaba tale tvoja pravljica. Pojdi k Trumpu, da te nauči tudi pravljice pisat !

   • resnicaboli

    Jaz pišem o dejstvih Trump pa vam pripoveduje pravljice razumem da rajši verjamete pravljicam so lepše.

    • busnisman

     O dejstvih lahko pišeš, če jih poznaš, ampak tule jih še ne poznaš – torej si pravljičar.

     • resnicaboli

      Res nisem zraven to sem prebral v različnih evropskih medijih.

  • Igor Kavalar

   Sej ga bo plačala, sam verjetno ne tako kot to ti misliš ali Mehika.
   A si mar pričakoval da bo Mehika dala denar firmam iz ZDA za gradnjo zidu direktno?
   Ta denar bodo dobil Amerikanci od Mehike na drugačen način.

   Najprej se vpraš kakšne so obdavčitve glede uvoza in izvoza iz ZDA v Mehiko in iz Mehike v ZDA? A je % za iste izdelke enak?

   Zakaj bi si država po bedastih pogodbah, ki so jih podpisal prejšni predsedniki delala minus na drugi strani pa Mehika, Kitajska…itd profitira in s tem uničuje gospodarstvo ZDA in s tem kupno moč posameznika?

   Kdo bo pa pol kupoval Mercedeze pa BMWje? Slovenija? Venezuela? Severna Koreja?

   Nej odprejo švabi fabrke pol v Amerik ane. Zakaj pa so šle te korporacije v Mehiko, Kitajsko itd?

   A misliš da so šle zaradi tega v Mehiko da revežem delajo uslugo? Oni so zato tm odprl, ker imajo delavci slabe plače in lahko izvažajo v ZDA po nižji davčni stopnji ali pa je sploh ni. Zato da korporacije vlečejo več profita kot pa bi ga če bi delavce moral plačat več.

   Če pa Mehičani ne znajo odpreti nova delovna mesta sami, in se opirajo na švabsko avtomobilsko industrijo je pa to njihov problem. A so tko nesposoben da še skopirat ne znajo dobrega avtomobila, ga narediti svojega in prodajati ceneje? Glej Južno Korejo, npr. konkurirajo na naših trgih z avtomobili Hyunday, Samsung itd… poglej kaj so ponujal 50 let nazaj? Nič pametnega. Mehičani in vsi ostali, se morajo zavedat da so v službi ljudstva in ne samih sebe ter če imajo možgane naj se spomnejo novih produktov, ki jih bo uporabljal cel svet, da ne bo celoten razvoj prihajal le iz Silicijeve doline kopije pa iz Kitajske.

   Rumeni trači na temo Rusija, Putin in Trump in kdo koga drži za j…me ne zanimajo, ker ne bazirajo na dokazih ampak je to blebetanje na pamet.

   Meni je važno da se bodo odnosi ZDA Rusija zboljšali, ker me noben ne bo prepričal da se je Obama obnašal do druge države, sploh pa velesile primerno svojemu statusu. Kvečjemu je pripomogel k še večji destabilizaciji sveta z svojim neukrepanjem v primeru Sirije in terorizma, pogodbami v škodo ZDA (Iran) na drugi strani pa z sankcijam proti Rusiji.

   Kandidatka, ki jo verjetno podpiraš je za Putina v svojih kampanjah govorila da je brez duše. In Putin ji je odgovoril, če je on brez duše je ona brez možganov. Odnosi so padli na najnižjo raven in raje vidim da se losamo radikalnih islamskih teroristov po celem svetu kot pa da se začne jedrska vojna z Rusijo zaradi ciljev globalne elite uničiti nacionalne države in uvesti globalni trg multikulti socializma.

   • pokvarjeniSvet

    tako je +++

 • Rožle

  Bye..bye Obama….Bye, bye …ISIS ..Bye, bye.. Soros !!!
  Welcome Trump !!!

 • Fogglof Tunnek

  Milijon delafskih mest ni nič v Ameriki…To je cca 0,3%… naš Cerar ma dosti boljšo statistiko, letos še bo boljša… Primc in njegovi “otroci” bojo popušili !!!

  • pokvarjeniSvet

   Cmerar ? neeee, tale pajac si še šuhov ne zna zavezat…jebeni parazit ki je celo življenje na seskih države in je bil svetovalec za zakonodajo…zato pa imamo tako zakonodajo in tako zanič izvedbo v praksi. Cmerara smo takoj spogruntali da je samo mešalec megle in ena navadna lutka…tistih ki bodo zjebali Evropo.

  • dvanajstzvezdic

   Aja? Daj pokaži to statistiko.

   • pokvarjeniSvet

    to je izmišljena statistika teh podpornikov cmerarja ki delajo v JS na privilegiranih položajih, prejemniki provizij in prejemnikov socialke. V smislu nam ki delamo, češ tiho bodi in delaj…samo da mi koristimo vaše davke in prispevke.

    Cmerar je najslabši premier do sedaj.

  • novaknovak

   a so odprli še nekaj uradov pa kako komisijo za nedoločen čas?

   • pokvarjeniSvet

    točno tako to je vse kar znajo na račun nas ki delamo. Ni problema odpirati še nekaj sto ali tisoč novih uradov, dokler imamo butastov delovno a pasivno rajo ki se pusti izkoriščat z davki in prispevki….zdravstvo, ceste in ostale storitve državljanom pa crkujejo..

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, Trumpof kandidat za pravosodnega ministra je baje simpatizer KKK-ja… Ku Klux Klan… Baje.

  • pokvarjeniSvet

   in kaj ima to veze z Gospodarstvom ?

   • novaknovak

    če si poln šmarnce, ima vse in z vsakim ;-)

  • Ruggedplant

   Kaj bi to? Pri nas smo imeli pod Pahorjem satanista na mestu direktorja urada za verske skupnosti (Aleš Gulič).

 • Rožle

  Julka vsa histerična kliče Tuneka :
  https://www.youtube.com/watch?v=SIaFtAKnqBU

 • sončnica

  Pričakuješ
  začetno novico, ki bo opravičila naslednjo, pa je ni. Zato je tako
  težko dojeti, zakaj obstaja Ameriška, točneje Sionistična zločinska
  požrešnost in kam nas pelje. Lahko bi zgodovina dala svoj moralni poduk,
  pa ga nekateri, ki si to lahko privoščijo, obračajo na glavo. Ste že
  slišali, da je v letu 2016 kar sedem držav napadlo ZDA in jih
  bombardiralo? Sicer na srečo za Ameriški naiven narod na njihovo ozemlje
  ni padla niti ena, razen tistih iz Pentagona, a povračilni ukrepi so
  bili izjemi. 26.171 bomb so vrgli lani na teh 7 držav, da jim vrnejo
  milo za drago, ker jih ne ubogajo – bombardirali so Sirijo, Irak,
  Afganistan, Libijo, Jemen, Somalijo in Pakistan. Vsak dan so vrgli 72
  bomb. To pomeni celo 10 več na dan kot leta 2015.

  Ja, v ZDA umirajo ljudje zaradi vojaških napadov, a kaj, ko so storilci
  le njihovi policaji in specialni vojaki. Teh ni sram ubiti kogarkoli,
  sredstvo ni pomembno. Pa uradno ZDA sploh niso v vojni z nobeno državo
  na svetu. Imajo le Nobelovega predsednika, sicer največjega zločinca
  vseh obdobij, ki tako rad laže o vzpostavljanju anti vojnega stanja, a
  kaj, ko človek ne loči bombe od Kenije, torej zločina od kraja rojstva.
  Ponosno pa gleda celo na grobove lastnih vojakov, ki jih je podaril
  orožarskim korporacijam za skupno, finančno dobro. Seveda pa Obama ni
  izjema, saj je že Roosevelt izjavil – hočem vojno, kjerkoli, ta edina
  nam lahko koristi. In zadnjih 239 let Ammeričani le 21 let niso bili
  agresorji in vpleteni v svetovne vojne dogodke. Ja, Angleži so vedeli,
  kakšnen človeški izmeček morajo izvoziti na novo celino, da bodo

  dvignili svoje apetite./virWakingTimes//publishwall/

  ***** kateraj e edina država na svetu,kije vrgla atomsko bombo na ljudi??

 • Rožle

  Pa dejte sposobni levaki zrihtat takole nova delovna mesta ….pa saj vendar vladate že lep čas ..!!
  Aha…..rabite še čas ..seveda…

  • Fogglof Tunnek

   Smo jih zrihtali…letos bo jih še več!!!… Slovenija se lepo dviguje po razvitosti… Zahvalite se levici!!!

   • dvanajstzvezdic

    Kje? V javni upravi zagotovo. Pa še plače ste jim povečali (kar sicer nimam nič proti, naj ljudje zaslužijo če zaslužijo) Razvitost Slovenije????? Čista izmišljotina. Bilo bi lepo pa žal ni. Sicer pa predloži kake kazalce za te tvoje trditve.

    • Fogglof Tunnek

     Jas kot učitelj glasbe zaslužim 1600 ojrof, brez malice in potnih stroškof!!! Tudi moja plača še ni tam kjer bi morala biti… Pa saj počasi gre.

   • novaknovak

    hahaha, se dviguje…? koga je že prehitela? Avstrijo, Italijo, francijo, ..morda švico? nekoč smo se smejal čehom, Poljakom, Madžarom…sedaj jim gledamo v hrbet. kmal bomo še hrvate, pol smo pa lohk brez skrbi…bomo tam nekje z Albanijo pa moldovo…

   • Igor Kavalar

    K bo minimalna plača glede na stroške v letu od izvolitve Cerarjeve vlade 2014 naprej do danes 2017, 1000 evrov neto brez malice in prevoza in ne 577e za 176 delovnih ur in k bodo najnižje penzije namesto 200, 400 evrov vsaj 800 evrov neto bi ti še verjel da se dvigujemo po razvitosti.

    Do takrat se pa hvalite z 2 evri dodatka, ki ga požre inflacija in višji stroški.

    • Fogglof Tunnek

     Čuj Igor Kaviar…saj gremo tja…malo še bo treba počakati… Ne moremo čez noč počistit napak iz obdobja 2004/2008… preveč je bilo storjenih…kapish?

     • Igor Kavalar

      Čez noč? Zdej je leto 2017, torej 9-13 let od takrat, kot ti praviš napak pa še nič.
      Kva rabijo 50 let da povečajo plače in penzije?

   • busnisman

    Tudi ti si se včasih lepo dvigal, zdaj pa……. ja, no…… to je to.

  • MEFISTO

   To pa za vas res ne bo pretežka naloga.

   Ustanovite še kako nepotrebno agencijo ali direktorat.

   Tudi premier potrebuje še množico nesposobnih državnih sekretarjev in drugih dobro plačanih funkcionarjev v svojem kabinetu za brisanje prahu po Savi in Ljubljanici.

  • Ruggedplant

   Saj so jih “zrihtali”. Iz 60.000 brezposelnih iz časa Janševe vlade na 125.000 v pičlih treh letih lubadarstva.

   • Igor Kavalar

    Plus
    15.000 letno izseljenih iz države
    10.000+ dnevnih migrantov, ki dela v tujini.
    60.000 tujcev ki so spokal nazaj v Bosno, Srbijo itd
    Pa verjetno še ene 30.000 ki sploh niso prijavljeni na Zavodu za zaposlovanje

 • pokvarjeniSvet

  Cmerar/Serar je dober samo za privilegirano kasto parazitov na državne seske. V tem je res dober, za vse ostalo je pa en kup gnoja.

  vsak zna nove urade odpirat ter davke in prispevke nabijat.

 • domovina mili dom

  Levaki sovražijo vse, ki so uspešni v ekonomiji in politiki.

 • Franjo Trojner

  Moški del populacije, ki pluva po TRUMPU mu predvsem zavida možatost, uspehe, denar in seveda lepo ženstveno ženo. Ženski del populacije, ki je proti Trumpu je pa iz gnezda feministk in njihovih simpatizerk. Že od pamtiveka si vsaka baba želi močnega možatega deda, vsaka država/narod močnega, trdnega možatega voditelja in takšnih v naši slovenski politiki primakuje. In ker zgledi iz ZDA vlečejo po celem svetu je tudi pri nas v EU in Sloveniji pričakovati konec sluzastim, cmeravim, mencajočim, narcisoidnim, barbikastim, lažnivim, nesposobnim, mlačnim, bledim, nemožatim politikom in politiki!

  • slaipowi

   Japajade. Res mu zavidam njegovo frizuro. Je edini na svetu ki svoje lase nosi tako da zgledajo kot lasulja. Res zavidanja vredno

 • totex39

  Pri nas imamo še vedno močan JS, kjer je zaposlenih zelo veliko ljudi in z visokomi plačami in še vedno bolj so požrešni in nimajo dovolj. V Nemčiji in Avstriji imajo v zakonodaji zapisano, da ljudje v teh službah imajo 30% manjše plače kot v gospodarstvu in to je tudi prav.

  • Fireblade

   Obvezno bi rabili to pri nas, pa še prepovedat jim odpirat s.pje in dooje da šušmarijo že iz javnosektorskih pisarn. 50% učiteljev ima še sp in tako odžirajo delo ostalim pa še pokojninsko zavarovanje jim plačujemo davkoplačevalci!!! Kriminal komunistični pfeejj

 • garfi

  zato so ga levuharji in libertardi tako sesuvali in smešili
  bojijo se njegove uspešnosti tako kot naši pametnega in uspešnega Janeza Janšo SDS
  takšen zid bi moral stati v Murglah, prej ne bomo svobodni

 • Iza Demos

  Iz napisanega in izrečenega v božja ušesa. Želim, da mu uspe realizirat obljubljeno.

 • MEFISTO

  Na obe ušesi mi je prišla novica, zaenkrat še nepreverjena, da je na gala večer s prvo damo ZDA od pomembnejših politikov v Sloveniji povabljen le Janez Janša s soprogo.

  Baje se je zelo ponujal premier Cerar, vendar v ZDA ne vedo, kdo je to.

  Celo za Ljudmilo Novak še niso slišali.

  • busnisman

   Ej, spet bomo imeli sranje. :)

  • Slovenka

   Ko boš vedel kaj zanesljivega, sporoči. Držim pesti, da imaš prav.

 • tarantela

  Kadar se dva zaljubljena prvič poljubita, padeta in si vsaj eno uro ne opomoreta.

  Rada bi imela bratca, a mami uporablja tampone.

  Starejši, kot je človek, dražji so njegovi zobje.

  Deklice ne morejo stoje lulati zato, ker se nimajo za kaj držati.

  Kadar babico bolijo zobje, jih enostavno da v čašo.

  Jaz nimam več babice, so jo posadili v zemljo.

  A morajo mame tudi jesti travo, da bi jim iz prsi teklo mleko?

  Švicarske krave se gojijo za pridelavo čokolade.

  Prebivalcem Sardinije rečemo Sardine.

  Metulj je insekt iz družine helikopterjev.

  Najkoristnejša žival je svinja. Od nje lahko uporabimo vse, meso odspredaj in odzadaj, kožo za čevlje, ščetine za ščetke in ime za politike!

  Ne vem, koliko sem stara, ker se to stalno spreminja.

  Vsi psi imajo radi vodo. Nekateri celo tako, da v njej tudi živijo. To so morski psi.

  Akvarij je malo stekleno morje, kjer živijo domače ribe.

  Posvojitev je boljša možnost kot pa rojstvo. Tako lahko starši sami izberejo otroka, ne pa da dobijo kar enega, ki jim ni všeč.

  Pri nas, se moški lahko oženi s samo eno ženo. Temu se reče monotonija. (Ta je hudo pameten!)

  Ne razumem, zakaj se mama toliko jezi, če razbijem vazo. Saj je bila zelo stara in kitajska, ne pa naša!

  • busnisman

   ali to pomeni, da si pojedel gramofonsko ploščo ?

   • tarantela

    Ma, sej niso vse modrosti enake. Ti pa res nč na zastopiš!

 • Donald J Trump

  Jack Ma. Izjemen človek. Je Kitajec, ampak je velik. Ga poznam že dolgo. Zmagovalec, kot jaz.
  #winner #downwithlosers

 • Artur

  Vse bolj se bojim, da bo Nato cionistična zločinska banda res zakuhala vojno med Evropo in Rusijo pred inauguracijo Trumpa in, da bo končal tako kot Kennedy : http://istinomprotivlazi.com/novosti/1076-nato-uistinu-planira-zapoceti-rat-s-rusijom-prije-trumpove-inauguracije

  • Kat Wilson

   ne ne v 9 dneh ne bodo uspeli zakuhat ničesar… dejmo bit malo pozitivni no

   • Slovenka

    Res upam, da imata s Trojnerjem prav. Osebno ne bom mirna, dokler muslić s svojo trapo ne bo odpeketal iz Bele hiše. Po vsem videzu sodeč s težkim srcem jemljeta slovo od lepega življenja na račun davkoplačevalcev, ki so jima v osmih letih velikodušno krili počitnice, stroškov zanje se je nabralo za kakšnih 90 milijončkov, sama pa sta v teh letih živela tudi od peresa in predavanj, kar jima je naneslo kakšnih 23 milijončkov. Tudi po odhodu ne bosta živela v Krjavljevi koči, temveč v hiši vredni okrog 6.3 milijone. Skratka, lepo sta živela na račun Američanov, tako da se jima je zmešalo od dobrega življenja in sedaj ne znata dostojanstveno oditi. Ne bom se čudila, če bosta naredila še kakšno sceno, Michelle je sploh mojstrica na tem področju. Lahko bi se preizkusila v resničnostnem šovu. Schwarzenegger bi je bil gotovo vesel, tudi v Kmetiji bi se lahko preizkusila, saj si je na vrtu za Belo hišo nabrala kar nekaj izkušenj. Dovolj priložnosti, skratka, da zasluži še kak cekin.

    • Kat Wilson

     hahaha, misliš, Michael? :V

  • Franjo Trojner

   Artur vem, da sam veš, da si zapisal kup neumnosti. Na tem svetu je že itak preveč neumnih ljudi in neumnih dejanj, čemu si jih še izmišljati, kot to počneš ti? Verjetno ja ne uživaš v tem? Če ja, je pa to bolno, kar tudi sam veš, mar ne?

   • Artur

    To, da prilepim dva prispevka in izrazim svoje komentarje na to je zate bolano in kup neumnosti ???!!! No pa potem pa ti “pametnjakovič” povej kaj v povezavi z mojimi prispevki ! Daj protiargumente v zvezi s tem ne samo srat in žalit ali pa je edino to tvoj način komuniciranja ?

    • Franjo Trojner

     Prvo si pravo barvo tankov poišči, potem počakaj na ignauguracijo Trumpa, pa si boš sam najbolje odgovoril ali si v svojem zapisu natrosil kup neumnosti in sral in žalil predvsem in samo samega sebe. Nič kaj tako dramatičnega, kot si zapisal se ne bo dogodilo. Tako ZDA kot Rusiji še posebej EU vojaški spopad z Rusi in obratno ni v interesu in ga tudi resni analitiki ne omenjajo, kot možnega v trenutni dani svetovni situaciji. Celo več, za pričakivati je, da bodo omenjene sile v kratkem uredile razmere na bližnjem vzhodu, kar že skupno tudi počno, predvsem z ciljem, da se naredi konec terorizmu v EU in prepreči spopad na Balkanu/Bosni, ki bi prinesel vojno tik pred meje EU, kar pa zagotovo ni interes ne EU in ne zveze NATO in s tem ZDA in ne svetovnega in tudi ne ruskegsa kapitala.

     • Artur

      Če ti bolj obvladaš svetovno politiko prav jaz je ne obvladam toliko in nisem na tekočem pa sem pač izrazil zaskrbljenost , pa sem kiksnil v enem oziru , če so vsi, ki se jim zgodi takšen kiks zate bedaki in bolani, ki trosijo neumnosti je pač tako tu res ne morem nič kvečjemu lahko reagiram z milo za drago zaradi žalitve sicer pa nimam občutka ,da bi zaradi svojega kiksa žalil samega sebe , zakaj neki ne razumem . Navsezadnje sem na nekaterih področjih stručko in to je zame najbolj pomembno pa mi niti na misel ne pride da bi si odgovarjal čemu in zakaj sem po tvoje natrosil kup neumnosti in zakaj in se posipaval s pepelom ker ti baje veš več o temu , ma mi dol visi za to .

   • Pepino

    Bravo!

    • Artur

     Se bo našel še kakšen prisklednik za orgazmiranje ?

  • FreedomAndDemocracyNOT

   haha, kaksna vojna. Poglej kake barve so tanki, ne bos poslal enot v puscavski barvi v gozdove. To je vse nek show za nekoga. Sicer upam da se nisem ugriznu v jezik, ampak verjetnost da bo vojna do takrat je majhna, se posebi, ker so nasplosno ljudje ostro proti vojni, ce ne dobijo americani dobrega razloga za vojno, jo ne morjo sprozit, ker bi narod politike zive pojedu, tako da mislim da ne bo nobenih skrbi. Mediji pa delajo dramo za klike nic novga

   • Artur

    Iz tvojih ust v božja ušesa hahaha nisem niti porajtal tole podrobnost z barvo tankov .

 • mona lisa

  Mogoče bi tudi Slovenija potrebovala enega Trumpa in ne teh bednikov ki se imenujejo politiki in so kot paraziti priklopljeni na narod in srkajo do poslednje kaplje krvi.

  • Ruggedplant

   Takšnega znižanja brezposelnosti kakršno je uspelo Janševi vladi v borih 4 letih, ne bo uspelo Trumpu v treh mandatih, z vsem dolžnim spoštovanjem do omenjenega. Ko torej omenjaš politike, raje navedi konkretna imena in priimke oziroma stranke, sicer kaj hitro ustreliš takšnega kozla kot si ga.

   • Aron

    Dodati je treba še, da je bil trend nižanja brezposelnosti že od leta 1998 konstanten, pod Janšo se je ta trend nadaljeval. Po l. 2008 se je brezposelnost zviševala, zviševala pa se je tudi pod 2. Janševo vlado, Npr. Italiji se je brezposelnost med krizo med leti 2008 in 2014 zvišala iz 6% do 13%. Janša torej nikakor ni nek garant zniževanja brezposelnosti, kot bi to rad lažnivo prikazal vojak nad mano.

    • Olga

     Kaj pa je lahko naredil v enem letu druge vlade? Ob montiranem političnem procesu, virantovanju, “spontani ljudski vstaji”, ki jo je zrežirala UDBA? V koaliciji je bil pa z DESUSom in ostalimi Brutusi, za katere danes vidimo, kam spadajo?
     Kljub vsemu, je naredil čudež, saj nam je grozila trojka! Brez Janševih ukrepov, bi šli že zdavnaj v maloro!

    • Ruggedplant

     Spet patetični poskusi relativizacije. Takega znižanja brezposelnosti kot pod Janševo vlado ni bilo ne prej, ne kasneje. Je res ali ni res? Pri Ropovi vladi se je zmanjševalo še marsikaj drugega, pa tega priročno ne boš omenil, kajne? V obdobju 2004-2008 ni brezposelnost edini kazalec s katerim se gre hvaliti, saj so bili pozitivni ali celo rekordni prav vsi ključni makroekonomski podatki, celo tisti, ki so navadno v obratnem sorazmerju. Primerjati socialistično greznico z drugo nekoliko manjšo socialistično greznico pri katerem več skoraj polovica države ni niti blizu standarda EU, je bodisi patetično ali smešno, odvisno od tega koliko te kdo resno jemlje. Omemba 2. Janševe vlade pa je pika na i – poglej koliko časa je trajala ta vlada, koliko poslancev v njej je imela SDS, katere reforme je imela pripravljene za mandat in v katerem trenutku ste jih rdečesrajčniki zrušili, potem pa se bova naprej pogovarjala, prav? Izvenkontekstualne navedke stresaj iz rokava na kakšnem MMC-ju, tule takšne šlampaste floskule pač ne bodo šle skozi sito kredibilnosti.

   • Coeus

    Ko ravno omenjaš “uspehe” Janševe vlade… daj povej še na kak način je Janševi vladi to uspelu, kateri so tisti ukrepi s katerimi so to dosegli in dodaj statistične podatke nezaposlenosti in aktivnega prebivalstva po letih v tem mandatu. Po logiki bi se moralo, na račun znižanja brezposelnosti, povišat število zaposlenih… tukaj boš hitro ugotovil, da temu ni tako. Je pa res, da so imeli srečo s svojim mandatom, ki je bil v najboljših gospodarskih časih. Razen friziranja in prirejanja statističnih in ekonomskih kazalnikov niso naredili nič. Meni osebno je prav žal, da niso dobili še enega mandata, ker bi potem morali sami pospravljati to kar so zakuhali… tako so se pa lahko samo smejali, ker je vse padlo na nesposobnega Pahorja in njegovo vlado ter vse naslednje ;)

    • Ruggedplant

     Čemu? Da bom prepričanega rdečesrajčneža prepričal v nekaj kar je v sebi že vnaprej odklonil? Razumem o kakšnem friziranju govoriš, saj se teh metod poslužujejo prav vse vlade, a je na vseh grafih prav izrazit odskok v pozitivo kar se tiče mandata 2004-2008. Vsi prejšnji in kasnejši premierji v luči tega izpadejo kot nesposobni dojenčki za krmilom vesoljske ladje. Tudi argument” debelih krav” si čimprej izbriši iz glave – Slovenija je v tistem času PRIMERJALNO (torej v primerjavi z ostalimi državami EU v istem obdobju) hitreje rasla, prehitevala in zmanjševala razliko v povprečnem standardu glede na EU. Tudi bilanca zunanjega državnega dolga ter proračunski presežek je jasen – brez kakršnegakoli frizeraja. Škoda ker nimam
     več spravljenih linkov, ki vse napisano pretopi še v številke in grafe skupaj z analizo le teh – če te zares zanima, jih boš našel.

     • Coeus

      Kot prvo si etiketiranje prihrani za koga drugega. Kot drugo, me ne zanimajo sfrizirane stevilke in ekonomski kazalniki.
      Se enkrat, zanima me na kak način je Janševi vladi to uspelu, kateri so tisti ukrepi s katerimi so to dosegli ali pripomogli k temu. Zanima me… konkretno kaj je Janseva vlada naredila za to (razen prilagajanja in friziranja, ter izkoriscanja konjunkture za prikaz “svojih uspehov”), da so bile stevilke in kazalniki taksni kot so bili… pa se to… zakaj so ti ukrepi (ce bos slucajno navedel kaksnega) trajali samo en mandat in niso prinesli vsesplosne blaginje tudi v naslednjih mandatih. Kolikor vem Pahorjeva vlada ni v isti sekundi, ko so nastopili z novim mandatom, anulirala vse “briljantne” ukrepe predhodne Janseve vlade. Ko bos razen floskul podprtih s friziranimi kazalniki in stevili, podal kak konkreten ukrep, bova pa debato nadaljevala od tam ;)

     • Ruggedplant

      Vlada 2004-2008 ni bila reformna vlada katere učinki bi bili opazni še po desetletjih rdečih vlad – ki sicer niso izničili vseh sprejetih zakonov, so pa zamenjali praktično celoten kader, ki bi za njihovo uresničevanje skrbel. Reformna vlada ni bila, ker za reforme potrebuješ močno večino ne le v koaliciji, ampak v samem parlamentu, SDS pa ni imela ne enega ne drugega za razliko od prav vseh komunističnih vlad ki smo jih imeli od osamosvojitve, kjer partija nikoli ni imela manj kot 60% svojih – da pri tem niti ne omenjam ostalih ključnih faktorjev kot so mediji, sindikati, pravosodje, gospodarstvo, “nevladne” organizacije in podobno.

      PS; Klinčev disqs mi je izbrisal celoten dolg odgovor in sem trenutno preveč razkurjen, da bi ga pisal še enkrat. Pa drugič – o tem smo se na dolgo in široko že razpisali na tem portalu in ne dvomim, da se še bomo ob drugih priložnostih. Argumentov je celo morje, brez skrbi da ti bo kaj ušlo.

     • Coeus

      Mi je zal, da vam je izbrisalo odgovor. Bi ga z veseljem prebral… v tem, kar je ostalo oz. je na novo napisano pa se vedno ni najdem enega ukrepa, ki ga je Janseva vlada naredila za splosno blaginjo v njihovem mandatu, ki bi se neposredno odrazil na stevilkah in kazalnikih.

      Ni potrebe po dolgem in sirokem razlaganju in opravicevanju okoliscin, razlogov zakaj vlada ni bila reformna,… samo par ukrepov (predpostavljam da jih je bilo veliko glede na uspehe takratne vlade), da bomo od tam naprej debatirali

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, katera je lepša…Melanija Knavs ali Eva Irgl?… Meni sta obe lepi…jas bi bil na sredini… Menage a trois!!!

  • Fogglof Tunnek

   Če bi mi to uspelo bi takoj fstopo v SDS, in začel hvaliti Ivana in Donalda…kljub temu, da di pohval ne zaslužita…majke mi…

  • tohuvabohu

   Blazen med ženami??

  • garfi

   koza te ne mara več

 • Sredinec

  Hmm. Trump torej pokliče k sebi lastnika Alibabe in ga na sestanku prepriča, da bi začel na Kitajskem prodajati ameriško ‘doma’ pridelano zelenjavo, ki bi jo proizvajalo 1M sedaj nezaposlenih (nova delovna mesta?) američanov? … a se še komu zdi ta novica rahlo neprepričljiva?..

  • Aron

   Pozabljaš, da sedaj živimo v Trump eri, kjer je logično in z dejstvi podprto razmišljanje skorajda prepovedano.

  • Ruggedplant

   To si napisal ti, ne članek. Poenostavljaš ti, ne članek.

 • Pepino

  Trump prosim te pridi k nam in zamenjaj to nesposobno vodstvo ki ga imamo trenutno v Sloveniji!

 • Rožle

  Hvala ti K. Slakonja za pomoč in za potporo pri zmagi….
  https://www.youtube.com/watch?v=1fk68Wqs4Qg

 • plamen100

  Slovenske spletne trgovine s prodajo elektronskih cigaret v Sloveniji pa je levifasizem z lahkoto s skrpucalom zakona o omejevanju tobacnih izdelkov oz njegovo dopolnitvijo decembra lani, glatko malo prepovedal in zaprl in ebe se njemu za delovna mesta drzavljanov in se bolj za zdravje ljudi saj v Angliji celo zdravniki priporocajo elektronsko cigareto za odvajanje od kajenja ker je 95% manj skodljiva kot pa prava cigareta!

 • garfi

  vredno ogleda
  Trump ima novinarsko konferenco
  ODLIČEN JE
  ignorirajte murgelskega svinjskega propagandista “Fogglof Tunnek”

 • KIKI

  Ja, pa glej ga no, Trumpa!, je že boljši od Cerarja in Pahorja skupaj!,

  • garfi

   x 1000

 • Rožle
 • Franjo Trojner

  V prav nobeni državi tega sveta in v prav nobenem poznanem političnem sistemu leva politična opcija mirno/brez protestov, celo nasilnih in brez škandalov ne sestopi iz oblasti in tudi ZDA niso izjema. Tudi pri nas v Sloveniji je prejšnja in trenutna/obstoječa leva oblast prišla na oblast po predhodnih organiziranih grobih/nasilnih/kockastih protestih zoper takratno desno vlado. Pred novimi volitvami se je celo zgodil celo političen škandal z obsodbo in celo zaprtjem bivšega premiera in vodjo opozicije, kar je nato Ustavno sodišče sicer odpravilo, delno popravilo a se nepravične volitve niso ponovile. Tudi po novih parlametarnih v letu 2018 se leva oblast in njeni volici ne bodo sprijaznili z porazom na volitvah/izgubo oblasti in bodo novo desno vlado pričakali z protesti, ki bodo zgledali približno takšni, ki jih danes doživlja Trump v ZDA. Prva resna preizkušnja nas čaka že pred bližnjimi, med in po predsedniških volitvah, ki bodo uvertura/zagrevanje za parlamentarne volitve, kjer bo vse skupaj samo še bolj ekstemno.

 • slaipowi

  Ko gre za politično propagando nore24 in desnosučnih ovc pa naenkrat ni več pomembno da se klovn iz Amerike dogovarja s komunisti. Cilj opravičuje sredstva. A ne? Mater ste prozorni. Prava kloaka najslabše vrste. Trump zrihtal milijon delovnih mest s pomočjo komunista s Kitajske. He he.

  • Prihajam Slovenija

   Že Stalin je rekel, da na denarju ne piše čigav je, ko je prejemal finančno pomoč od ZDA.

   • slaipowi

    Stalin nikakor ni oseba ki bi na tem portalu bila kaka referenca. Razen ko gre za denar in propagando. Bruh

    • garfi

     tukaj ne bruhat

     • slaipowi

      Si ne morem pomagat. Kar samo gre gor ob takih novicah še bolj pa ob nekaterih komentarjih

  • garfi

   murgelski troll ti si rdeča kloaka

   • slaipowi

    Ti pa bela greznica

    • garfi

     kar zmerjaj žali in manipuliraj
     vse beležim

  • Franjo Trojner

   Čigava ovca si pa ti ni niti potrebno ugibati se vidi že od daleč , mar ne? Iz tvojega komentarja nekje spodaj je pa razvidno, da se spoznaš vsaj na frizure in lasulje in tudi to je nekaj. Nekako smo obsojeni živeti eni z drugimi drugače pač ne gre, zato morda ne bi bilo odveč pokazati malo spoštljiviosti do drugače mislečih in tudi svoje komentarje pisati v manj žaljivem tonu, kar seveda velja za vse nas. Sicer pa demokracija dopušča skoraj vse in mene osebno se žaljivi izpadi nekaterih komentatorjev ne dotaknejo, povedo pa vse in še več o njih samih. In mimogrede za cel svet in s tem tudi za EU in s tem za Slovenijo je dobro, da se odnosi med Rusijo in ZDA izboljšajo, mar ne? Kako bo pa to zboljšanje vplivalo na te in one ovce pa meni ni poznano, zagotovo boš o tem več vedel povedati ti, ki se očitno spoznaš na ovce, frizure in domnevam tudi na striiženje ovac.

 • Donald J Trump

  Za hekerske napade so krivi Rusi. To vem. In je zdaj jasno. Udarili bomo nazaj. Močni. Še večji.
  #losers #russia

 • Prihajam Slovenija

  Isto bomo v SLO naredili, ko pridemo na oblast, najmanjša penzija za 40 let bo 750 EUR.

  • Rožle

   Ne pozabit ukinit fejk borčevske penzije…

   • Prihajam Slovenija

    Mi jih ne bomo ukinili, prenehali jih bomo izplačevati, edino če nam jih bo bivša juga, ki jih je priznala, refundirala izplačila. Tudi ostale dodatke, Prešernove nagrade itd. bo v ZPIZ refundiralo pristojno ministrstvo.

    • Unikatna

     Ne pozabiti ukiniti nevladnih organizacij, ki se napajajo z denarjem davkoplačevalcev! ;)

  • Donald J Trump

   Tišina, čefur!

   • Prihajam Slovenija

    Kwa je rdeči ponaredek, imaš probleme ?

  • Franc Novak 1979

   Pol bom pa rajš Korlna volu. On je že pred dvem leti 1.000€ penzije obljubljal.

  • Primoz Papez

   Ko pridete na oblast ne bomo dobili nobene penzije

   • Rožle

    Teb in tebi podobnim bomo to že uresničili…

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, pssst… ameriški mediji poročajo, da so ruske obveščevalne agencije pridobile občutljivo gradivo o novoizvoljenem precedniku Donaldu Trumpu… he he…prpa…

  • Fogglof Tunnek

   Jas svoje fročeki fšoli učim…če pride iz Amerike, potem dvakrat premisli če je resnica…zaj majo novega precednika!!!

   • tohuvabohu

    Kakšne fročeke, Bog te nima rad? Ti lahko učiš peti samo škorce v sosedovem vinogradu.

   • fmg9

    Jaz “učim” (gledam pod prste) učitelje (vašega kova) v RS.
    Patetično (pomilovanja vredno) je kadar se jokate, ko ste zašahirani v kot.

 • Fogglof Tunnek

  Upam, da se Donald zaveda, da če ne bo naredil fse po Putinovim naročilom se lahko Kremeljski obveščevalci podobno kot proti Obami obrnejo čez 4 leta proti njemu, ali pa že kar med mandatom…. Špila se z ognjem :))

  • garfi

   murgelski trolli spodaj povsem na murgelski rdeči liniji
   njihov rdeči klovn žitnik samo o ruski aferi, ki ni preverjena
   se pa lepo vidi, da ga bo mafija v zda in zloveniji še naprej sesuvala
   je pa Trump na novinarski konferenci nadrl njihove “novinarje”

 • bojan

  tunek, druščina te pa išče in pogreša drugje, zakaj se skrivaš?

 • garfi

  murgelski trolli spodaj povsem na murgelski rdeči liniji
  njihov rdeči klovn žitnik samo o ruski aferi, ki ni preverjena
  se pa lepo vidi, da ga bo mafija v zda in zloveniji še naprej sesuvala
  je pa Trump na novinarski konferenci nadrl njihove “novinarje”

 • Rožle

  Trump bo dal vetra levim Amerikancem….Janša pa našim…

  • sunday

   srčno upam – iz tvojih ust (tipkovnice) v božja ušesa!!!

 • garfi

  rdečuhi so poslali provokatorja lažnega “Donald J Trump” – 9 drekov 33 volov
  spominja na podobnega provokatorja z zmerljivkami “AboutTown”
  izgleda, da se je preimenoval

 • Rožle

  Kje je pa kaj una druga indijanka ?
  Se mi zdi, da je že dolgo ni …?

 • Donald J Trump

  Prihajam Slovenija se lažno predstavlja v mojem imenu! Patetično Clintonovsko. Zgubaško. #wall #loser

  • Rožle

   Ne bo držalo…
   Ga osebno poznam …Fejker

 • cosmosjasnovidec

  Ne glede na to ali so kitajci in rusi komunajzerji je Trump v pravi smeri.Ali se bo katera država katera je sedaj še komunistična odločila komunizem opustiti je le njena odločitev in zakaj naj ne bi Trump z njo vzpostavil poslovnih odnosov,če lahko in je za take zadeve sposoben kar v Sloveniji tovariš Pahor še zdaleč ni čeprav je sam komunajzar.
  Prijateljski odnosi z rusijo so pa več kot potrebni saj je Obama skoraj zakuhal 3.svetovno vojno katera še vedno visi v zraku.Nasprotno laja samo nesposobno smrdljivo levaško ter čefutarsko govno z namenom zakrivanja svoje nesposobnosti.
  Tam smrduhom roji po glavi samo istospolno usmerjenje,pedofilstvo drugo jih pa ne zanima.
  V riti jim je potrebno zabiti velike močne explozivne petarde in se bo v Sloveniji v trenutku zmanjšalo število buzerantov najmanj za cirka 95%.
  Očitno so ti levaški homoseksualci zavzeli že tudi tale portal kar pa na žalost ni čudež saj sem na moje veliko razočaranje prejšnjo krat,ko smo z levaki imeli vojno bil več kot razočaran nad desničarji oziroma verjetno domnevnimi.
  “Garfija” so vzeli desničarji kar na prevzgojo z raznimi grajami o nespodobnem obnašanju predvsem se spomnim najprej z strani Viktoriha kateremu so sledili še skoraj vsi ostali.
  Graje so seveda bile namenjene tudi meni čeprav ni nihče napisal ampak sem razumel.
  Meni je popolnoma jasno,da je ignoriranje “LEVAKOV” in njihovih propagandnih ter žaljivih vsebin nad “DESNIČARJI” navadno strahopetno umikanje pred njimi.
  Torej to kar vedno levaki naredijo in pričakujejo desničarji se pa umaknejo.
  Prijatelji dragi prižiganje sveč,ignoriranje ter umik pred levaki ne vodi nikamor in tako se nikoli nič ne bo spremenilo in na žalost bodo levaki še naprej prevladovali.
  Levaka je potrebno udariti z leseno lato po betici ter ga vprašati “kaj pa je sedaj bilo?” mu jebati mater ter vse po vrsti,če on enako tebi v kolikor se pa snideš osebno z njim pa ti bluzi nekaj kar nima smisla ter hvali SMC,Pahorja in tako naprej mu pa izbiti vse zobe seveda tako,da nima prič in te lahko samo vleče za jajca.
  No tukaj sem napisal tudi nekaj zelo kulturnih besed na kakršne je bilo zgražanje desničarjev nad desničarji nad levaki pa zelo zanimivo ne.
  Tako sem prišel prejšnjo krat po takem odzivu do zaključka,da tukaj kot pravi “GARFI” ni mogoče popolnoma vedeti kdo je desničar in kdo ne.
  Komentiranje in spuščanje v neke debate je pa tako postalo tudi povsem brezsmiselno pa naj bo po odločitvi večine desničarjev,da se žaljivke smrdljivih levakov nad desničarji ignorirajo,ker jim tako bolje odgovarja.
  Moram pa še navesti,da nas veliko tudi ni starejših oziroma med upokojenci in smo čili ter pripravljeni na fizične spopade kakor z levaki tako z vsemi balkanskimi pritepenimi čefutarji predvsem pa z kamelotrajbarsko muslimansko golaznijo.
  Ko bo prišlo do spopadov se bo pa videlo kdo bo odnesel slabše čeprav vem že v naprej,da sigurno vsi ti katere sem napisal.

  • Hun

   si dva “kosutnika” prevec spil pa misls da si Martin Krpan….

   • cosmosjasnovidec

    Nisem opazil,da je tebe kdo kaj vprašal tovariš kokot mesečar zdrogirani.

 • Rožle

  Pjevač tuge tut kar zgne za nedoločen čas ….
  Itaq…Avanturist, da mu ni para..

  • cosmosjasnovidec

   Kateri je to?
   Tisti “neandertalac” ali kaj že je,ker ga ni na vidiku je pa sigurno tukaj pod drugim nickom?

 • Hun

  “juznaki” si resujejo svojo kozo pred “severnjaki” s Trumpom, kajti velikemu ameriskemu kapitalistu, demokrati ne morjo ocitat, da se peca s komunisti in socialisticnih prijemov, ko na sam vrh svoje vladavine postavlja skrb za ameriskega “delavca”…

 • Waltter

  Malenkost zavajujoč naslov. Tukaj je še daleč od tega da bi lahko govorili o 1 mio delovnih mest nasploh gre za idejo. Alibaba lahko sicer nekaj naklada in podpria vendar zaenkrat ima še vedno glavno besedo trgovinski sporazum ki pa ne opredeljuje v tako imenovanih velikih količinah prodaje kmetijskih izdelkov. Še bolj prozorno je razmišljanje da lahko prodaš na kitajski trgo svoje kmetijske izdelke ob predpostavki da so eni izmen največjih kmetijskih proizvajalcev. Enako je to ko govori Cerar in Počivalšek o 3000 delovnih mestih v Hočah, sedaj so prišli na 400 – končna vrenost bo pa razlastitev okoliških kmetovalcev in0 delovnih mest. Gre za vodozaščiteno območje v katerega želijo vsiliti industrijo ki je obremenitev za okolje in pod nobenimi pogoji niti z zakonodajo ne more dobiti kakršnegakoli dovoljenja za obratovanje. Če ga pa bo bodo pa to sigurno torpedirali na ustavnem sodišču. Vsaka država ima varovalni pas okoli letališč v katerega tujci ne vstopajo in ne morejo opraviti nakupa zemljišča.
  Isto je z Alibabo in načinom – lepo bodo rekli glejte imate alibabo sedaj pa hitro pakirajte izdelke in jih prodajajte po internetu. Isto kot če žejnemu rečeš da naj se napije skozi šajbo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!