Duterte: “Nikomur ne bo prizanešeno!”

slikovni vir: http://www.epa.eu/webgate?SEARCHTXT1=DUTERTE&DATE_FROM=&DATE_TO=&SEARCHFILTER=&SEARCHFILTER_COLLECTION=&SEARCHFILTER%5B%5D=&SEARCHREFRESH=&SERIESDISPLAY=1&EVENT=WEBSHOP_SEARCH&SEARCHMODE=NEW&SEARCHLANGUAGE=eng_usa

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte je zagrozil, da bo v južnem Mindanaoju na Filipinih razglasil 60-dnevno nujno stanje za celotno državo; razlog za to je skupina Maute – teroristična organizacija, ki je obljubila zvestobo Islamski državi; ta zdaj mori po otoku.

Duerte, ki se je pred dnevi vrnil iz službenega potovanja po Rusiji, je takoj po prihodu domov razglasil, da policija ne bo več potrebovala naloga, da aretira kogarkoli, ki se jim zdi sumljiv in bi lahko bil del teroristične organizacije.

Vse je dovoljeno
“Dovoljen bo nadzor. Dovoljeni bodo nadzorniki. In dovoljena bo aretacija na podlagi suma,” je povedal Duterte. Predsednik je še dodal, da za aretacijo ne bo potreben nalog. Poleg tega je sklenil, da bodo lahko kogarkoli, ki bo posedoval pištolo in se bo obnašal agresivno, takoj ubili; poskrbeli pa bodo tudi za tiste, ki bodo namerno izzivali.

Človeške pravice kljub vsemu ne bodo zlorabljene
Duerte je kljub povedanemu dodal, da ob vsem tem človeških pravic ne bo namerno zlorabil: “Do takšnih ali drugačnih pripadnikov bom pravičen. Še vedno je tu sodišče – jaz ne gojim nobenih zamer.”

“Če bo treba, bomo vztrajali tudi eno leto!”
Duerte se, preden bo cilj dosežen, ne bo predal. Mindanao velja za dom številnih muslimanov, velikokrat je bil celo središče muslimanskih uporov; zlasti tistih, povezanih z Islamsko državo in teroristično skupino Maute. Med Abujem Sayyafom, ki je tesno povsezan z ISIS in Mautejem, se je spletla tesna vez – slednja je verjetno povzročila nemire na Filipinih.

“Ne bom dovolil, da bodo moji ljudje ogroženi!” je trenutno stanje komentiral Duterte.

S. E.

 

 • Levicar nikoli! … in hetero

  Tako dela pravi predsednik svojega naroda – svoj narod zasciti pred nasiljem in kriminalom!!! Ce bi jaz bil predsednik Slovenije, bi delal enako!

  • Waltter

   Ja samo on ma za sabo vojsko in policijo pri nas bi se spravli samo na slovence, za ostalo pa bi jih 50% šlo na bolniško 25% dalo odpovedi 25% pa štrajkalo

 • soc

  My man!

 • Do morilcev kristjanov bo trd in jih povozil kot buldožer. Ja še vedno je preveč nenačelen do islama kot takega in ni rečeno da bo to hitro spremenil.

 • garfi

  izvaja deratizacijo na brutalen način
  verjetno drugače ne gre

 • janez.pokoncni

  “Dovoljen bo nadzor. Dovoljeni bodo nadzorniki. In dovoljena bo aretacija na podlagi suma,” je povedal Duterte.

  Ma ja, v vojni so. Blaznežev se ne da pozdraviti, potrebno jih je iztrebiti.

 • jan

  Krivi so … Američani. Samo teroristi niso nič krivi. Oni samo izpolnjujejo božjo voljo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!