Džihadisti brutalno usmrtili več kot 100 ljudi

Fotografija je simbolična.

Skrajna skupina Islamska država je oktobra v kraju al Karjatain ubila 116 ljudi, za katere so džihadisti sumili, da sodelujejo s sirskim režimom, je danes sporočil Sirski observatorij za človekove pravice. Puščavski kraj v osrednjem delu države so pred dnevi znova zasedle vladne sile.

Kot je sporočil dobro obveščeni observatorij, naj bi skrajneži več kot 80 ljudi usmrtili dva dni pred tem, ko so se pred režimskimi silami umaknili iz al Karjataina. “Večina borcev IS, ki so pred mesecem dni napadli kraj, so bili pripadniki spečih celic. Prihajajo iz kraja, poznajo tamkajšnje prebivalce in vedo, kdo je za in kdo proti režimu,” je pojasnil vodja observatorija Rami Abdel Rahman.

Islamisti se ne bodo še predali
Islamska država je kraj v osrednji pokrajini Homs zasedla pred dobrimi tremi tedni, v soboto pa so jih od tam pregnale vladne sile. Džihadisti so ga prvič okupirali že leta 2015, lani pa so ga znova osvojile režimske sile, poroča STA.

Džihadisti so znani po svoji okrutnosti. (foto: epa)

Potem, ko so uporniki minuli teden iz rok Islamske države osvobodili severno pokrajino Raka, sile sirskega predsednika Bašarja al Asada zdaj poskušajo skrajneže pregnati iz vzhodne pokrajine Deir Ezor, ki je največje območje pod njihovim nadzorom.

C. Š.

 • Zgornji

  A BO RES POTREBNO TOLIKO MRTVIH, PREDEN BOMO SPUCALI TO MOHAMEDANSKO ARABSKO BARBARSKO ZLO DOL IZ TEGA UBOGEGA BEDNEGA PLANETA ??? !!! ???

  • Valter BraniSlav

   Bravo BUZI. tokrat se s teboj strinjam.

  • Matt_von_Glanz

   ja, potrebno bo. boš videl.

 • Valter BraniSlav

  Ob vsem tem pa nam hocejo Merkla in Juncker poslati se vec muslimanov v Evropo

  • cosmosjasnovidec

   Ja đihadisti bodo morali nekam zbežati drugače jih bodo pobili za njihova izprijena grozodejstva katera so izvajali.
   Ravno z tem namenom sta prasica “merkelca” in pijani buzič “juncker” naredila predhodnico v europi tako,da se bo ta đihadistična svojad pomešala z to katera že je v europi.
   Tako ne bodo ravno oni prepoznavni med vso množico in bodo lahko na lažji način opravljali čiščenje europejcev.

 • mi smo kristjani

  ž. Soros pa nam rine migracijo.

  • sunday

   on nam rine krvoločne, gnojne, islamske morilce!!!

 • tramal

  Če bi pomoril komunajzerje bi mu čestital,tako ga pa obsojam.

 • Olga_disqus_WT4phmLEC6

  In Evropa bo morilce sprejela odprtih rok in jih “integrirala” s halal žrtvami….

 • Franc Šink

  Islam je edina vera ki nima nobenega plana. zgubili bodo na vseh področjih.Samo je treba pobiti kao njihove “šefe” .

  • macon

   Revčki niti orožja s katerim se “borijo” niso sposobni sami proizvesti, torej so manj kot nula. Proizvajajo pa seveda žrtve in osebne tragedije in tega bo le več, ker jih zahod namerno ne zatolče pod zemljo.

   • sunday

    vse te naše vlade delajo to namensko, kar pomeni izdajo saj vsaka pobija lasten narod – o ozadju in pravi resnici lahko samo ugibamo, je pa veliki pokazatelj ta, da so povezani z levuharji oz. levisti, ki so prav tako krvoločni in s tem je tudi njihov skupen cilj bolj jasen – pobiti čim več nedolžnih oz. večino, ostale pa terorizirati in ustrahovati na način za katerega je suženjstvo svoboda!!!

  • cosmosjasnovidec

   Pobiti je potrebno vse islamiste,če sirci hočejo,da se zadeve vsaj nekoliko normalizirajo.

 • cosmosjasnovidec

  Tukaj ne pomaga,da jih preženejo ali pa čakajo,da se predajo.
  Brez izjeme pobiti vse đihadiste,ker drugače tam nikoli ne bo miru saj bodo preživeli nadaljevali z terorističnimi napadi.
  Za to golazensko svojad ne obstaja nikakršno usmiljenje za grozodejstva katera počnejo.

 • sunday

  ti gnojni podganji iztrebki samo sumijo in te lahko ubijejo, nas pa ubijajo in mi ne smemo niti sumiti, ker so pri nas in v eu zaščiteni od samih hudičevih podanikov!!!

 • sunday

  če ne bi imeli levakov ne bi imeli islamskih podganjih iztrebkov in če pospravimo leviste se znebimo tudi islamistov, ker so zvezani eni brez drugih ne morejo, saj so obojni največje zlo človeštva, hudičevo zlo!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!