[EKSKLUZIVNO] Poglejte, kaj je povedal Slovenec, ki so mu v ZDA grozili s pištolo

(Foto: iStock)

V Združenih državah Amerike so napadli nekdanjega generalnega konzula Slovenije v Clevelandu Jurčka Žmauca. Grozili so mu s pištolo in ukradli najeti avtomobil, denarnico in prenosni računalnik. Za nas je ekskluzivno povedal, kaj se je zgodilo.

Žmauc je povedal, da je sprva mislil, da gre za neslano šalo, a je kmalu ugotovil, da je stanje skrajno resno in se lahko konča tragično. “Gre za dogodke, ki jih v Evropi nismo navajeni, medtem ko se v ZDA to enostavno lahko zgodi,” je povedal za Nova24TV in dodal: “Ob 11. uri, dopoldne, dva temnopolta fanta prideta nasproti, me lepo pozdravita, za tem pa sta potegnila ven pištolo in dejala: Daj nam ključe, daj nam ključe.”

Nekdanji generalni konzul Slovenije v Clevelandu Jurček Žmauc: “Greš 5 ali 6 korakov nazaj, prosiš, da ne, naj te pustita pri miru. V tistem pa, ko imaš pištolo uperjeno v glavo, ko začne šteti: 1, 2, 3. In v tistem trenutku predaš ključe in avto gre, notri pa vse, od denarnice, prenosnika, USB-ključkov z vsem mojim delom, ampak po drugi strani si v šoku in preštudiraš, kaj vse so odnesli, potem pa ti ameriška policija in vsi ameriški prijatelji povejo, da si lahko srečen, da si živ, kajti takšni kot so ti, ne razmišljajo dolgo in streljajo, če ne ustrežeš njihovim željam.”

Roparja nadaljevala svoj “pohod”
Nato sta roparja pobegnila in se z ukradenim avtomobilom podala na rop banke “Fifth Third Bank” v mestu Lyndhurst. Pridružil se jima je še en osumljenec. Agentka FBI Vicki Anderson je povedala, da je to običajni način delovanja te skupine kriminalcev, na podoben način so namreč od 6. februarja oropali že devet bank v območju.

Jurček Žmauc: “Naj gre tisti denar, ki je bil notri, in vse skupaj. Kartice prekličeš, ampak najbolj mi je za računalnik in ključke, na katerih je zbrano moje delo, ampak na koncu so mi rekli prijatelji: ‘življenje imaš in to je vse, kar šteje’.”

Življenje je samo eno
Žmauc je še dodal, da takšne izkušnje ne privošči nikomur, saj imeti 10 centimetrov pred čelom nastavljeno pištolo ni lahko. “Pred očmi se ti zavrti film,” je dejal Žmauc. Konec dober, vse dobro, kot so dejali tudi njegovi ameriški prijatelji: “Avto, denar, stvari so vzeli, ne glede na vse, preživel si in to je vse, kar je pomembno.”

Jure Ferjan

 • AlojzZ

  Glej no glej! Kakšna je tem družba! Tam je vsak mimoidoči lahko ropar, pri nas pa ima UDBA vse pod nadzorom!

 • b323130

  Lepo, da je preživel. Je pa treba podatke shraniti na še kakšen drug medij, ne pa imeti vsega na enem računalniku ali enem usb ključku. Ni nujno, da ti ukradejo računalnik, lahko ti virus uniči podatke.

 • tarantela

  Jej, jej, pa u Amerik? Nak, tam je use lepo, tega pa že ne verjamem!

  • Marija

   Res je pojdi v Ameriko pa boš videla. Vprašaj mojo sestro ko je bila tam pri materi pa ti bodo šli lasje pokonci. Bilo ni važno kar je bilo diktatura vse samo varnost smo imeli,vsaj tisti kateri nismo stopali na žulj komu zgoraj.

   • tarantela

    Ni treba vprašat Tvoje sestre, je bila pred par leti moja hčerka v ZDA. Obiskala je sorodnike, ki so se tja preselili po prvi in drugi vojni. Hčerka je tako v dveh mesecih prepotovala od vzhoda do Tihega oceana in je povedala, da imamo tu raj, samo nekaterim našim politikom je v krvi, da lezejo v rit zahodu. Žal mi je, da sem glasovala za NATO in EU, smo šli z dežja pod kap! Ampak tega tu na portalu ne verjamejo, vodji je pa zgolj za vodstvo v politiki, itak.
    Pa da dodam: tudi ni vse tako, kot kažejo filmi, nimajo tako v kuhinjah kot pri nas, ko pijemo iz kozarcev, tam je za pijačo dobra kar najbližja embalaža od vloženega sadja in zelenjave. Precej improvizacije, doma imamo bolje!!!

    • Steiermark

     Tarantela, jabolko (gnilo) ne pade daleč od (gnilega) drevesa! Če vam je tako hudo na zahodu, pa pojdite tja, od koder ste prišli, z divjaškega vzhoda oz. balkana, ter tam glasuj za priključitev k rusom, ki imajo pravšnjo miselnost in “demokracijo” za takšne kot si ti!
     Vidiš, pri rusih oz. pod rusi, ti pa nebo potrebno “piti iz embalaže in jesti iz fast fooda, tam boš lahko srečna, kot si bila, doma na balkanu, če si sploh imela kaj za jesti – no če boš pa imela denar bos si pa lahko privoščila čevapčiče in kebab – vašo “domačo kuhinjo”…..če ti bodo pa balkanci kaj primaknili,, ki so se v Sloveniji, na račun Slovencev obogatili z pokradenim oz. nam izropanim bogatvom, potem boš pa tudi ti lahko zahajala v “nobl restavracije” sa pevalkama….

 • lauraas

  Si bodo že levičarji izmislili opravičilo za ta dva temnopolta!

  • Marija

   Verjetno me zanima,če bodo to oblavljali ali pa bodo povedali da je laž.

 • lauraas

  Take rope je treba sprejeti, to je nekaj normalnega v multikulti družbi!

  • Marija

   Tako je rekel Kučan

  • Zgornji

   Ja, med nenormalnimi je to kar dokaj “normalno” … :-P

 • lauraas

  Evo zakaj policijsko nasilje nad temnopoltimi.

 • Jana Belšak

  Potem me pa res ne čudi, da tisti v nulo zrihtani, republikanci (odvetniki – senatorji) nosijo za pasovi pištole in stalno vadijo streljanje.

 • Marija

  To je pomembno preživel je. Zato sem vedno govorila ne želite si Amerike. Vse te slabe stvari sedaj prihajajo k nam na velika odprta vrata. Saj to ni nič novega. Jaz vse to vem že 60 let. Ko mi je moja mati pisala te grozote ji skoraj nisem verjela in sem vedno mislila,da zatirajo temnopolte. No sedaj se to godi tudi pri nas.Kaj nam pomaga vse razkošje,če varnosti ni več. Pišem razkošje zato,ker pač živimo kako živimo. Ampak edino razkošje katero smo imeli smo izgubili varnost.Ne čudite se zakaj so vsi Amerikanci oboroženi.

  • Steiermark

   Marija, pozabljaš, da je bila tista “varnost” pod jugodiktaturo, samo maska! O zločinih, ki so jih pri nas, največkrat zagrešili ravno balkanci, se ni smelo govoriti , niti poročati. Zato je še vedno veliko takšnih, kot ti, ki živite v lažni varnosti in svobodi….ki nam jo je nudila jugokomunistična diktatura!

 • Olga

  Naša levaška politika se pa na vse kriplje trudi, da bi kriminal z uvoženi kriminalci postal vsakdan! Blatijo Trumpa, ki se trudi kriminal zajeziti! Kar poglejmo levaške medije!
  Slovenija je zaradi neučinkovitosti sodstva (korupcija?) že zdaj pravi raj za kriminalce, kaj šele bo!? Ta vlada bo morala odgovarjati zaradi uvoza NEZAKONITIH migrantov in nedelovanja sodstva!!

  • tarantela

   Draga Olga, največ kriminala se seli k nam iz zahoda.

   • Steiermark

    In kdo so tisti kriminalci, ki se k nam “selijo iz zahoda”? Mislim, da si ponovno malo zamešala pojme….. Morda si hotel reči, da se k nam “selijo iz zahoda” tisti balkanci, ki so v jugovini preplavili Slovenijo in ostali zahod, sedaj se pa kot prekaljeni delinkventi selijo ponovno k nam – iz “zahoda” na “zahod” in kot “majstori” v zločinu, z dolgoletno prakso širom po zahodnem svetu, prihajajo v Slovenijo! To, da ti ne pripadaš zahodni kulturi in tako tudi Slovencem ne, nam je vsem jasno, samo tebi ne, zato pa daješ takšne bolane komentarje, na vse, kar se zgodi na zahodu – balkanci pač resnice nočete sprejeti in je spregledati, tako kot vaš 1,50 m visoki srbin ne, katerega “najbolj intimna misel, nikoli ni bila samostojna in svobodna Slovenija in je še danes ne priznava, oz. se ne strinja z njeno samostojnostjo, ki nas še vedno vleče v balkanski drek……Spokajte in se poberite na vaš vsrani jugobalkan!

    • Anonimni_Profesor

     Joj, še dobro, da imam to vzhodnjaško Tarantelo blokirano. Ne vem a sta z Jovotom skupaj hodila k Močniku na predavanja. No, on je vseeno za nianso boljši, ga celo malo pogrešam. Ne vem a po kakih marksističnih predavanjih spet hodi, ko ga ni nič videti he, he.

   • Olga

    ???????

 • tarantela

  Hudiča, temnopolte so si Američani sami uvozili, da so jih izkoriščali za sužnje, potem so jih pa ob koncu suženjstva pustili na robu preživetja, sedaj pa imajo to, kar so si sami zakuhali!

  • xtc

   Naj ti razložim nekaj butasti rusofil;vse kolonialne države so iz območja afrike navažale negroidno populacijo v druge kolonijeizven Afrike;saj so staroselce delno zdesetkali delno pa so jih pomorile bolezni ;ki so jih prinesli Evropejci s sabo:Jasno pa je dokazano ;da je negroidna populacija intiligenčno nižja in nagnjena izraziteje k kriminalu in nedelu:kAR TUDI DOKAZUJEJO PROPADAJOČE DRŽAVE;KI SO PREŠLE V ROKE negroidne populacije(prejšnje kolonije);kar dokazuje ;da ti ljudje ravijo trdo roko in da si sami niso zmožni vladati in napredovati:

  • Steiermark

   Tarantela, tudi če so jih Američani sami uvzili (svoje črne afričane so lastni bratje preprodajali

   belcem, poteem ko so jih tudi sami, črnci polovili in jih zasužnjili ter prodali na trgu, kot brate-živino), se v stoletjih tile niso nikoli mogli privaditi oz. prilagoditi civilizirani družbi, so leni in sledijo instinktu, ne pameti – kar se kaže tudi po sedanjih “uvaoženih” V EU,( ki prihajajo iz dežel, kjer še vedno hočejo živeti, kot so pred “izvozom” Ameriko…..), potem, ko so jih “izkoriščali” in nato pustili “na robu preživeta” (kot črnogorce, ki še vedno pravijo: ajde lezi lebe, da te jedem – ko prosjačijo za hrano…..), in si še do danes niso “opomogli” ter se civilizirali toliko, da bi vedeli, da “brez dela ni jela”, ter si poskušali sami zagotoviti preživetje (po tvoje so jih prej, preživljali kolonizatorji…) , raje koljejo, posiljujejo in jokajo v EU, kako potrebni pomoči, da so…… Raje se naj vsak vrne, v kolikor se nemore spoprijazniti z kulturo dežele ki ga gosti, ter doma, v divjini, zaživi “svobodno življenje”…..

  • Kat Wilson

   “Američani”… LOL! Uvažali so jih predvsem židje, v Afriki pa so jih prodajali dalje drugi črnci. Evropski “trgovci s sužnji” so bili zaposleni z zasužnjevanjem Ircev… Mal se pozanimaj o zgodovini. Več je bilo Irskih sužnjev, pa še cenejši so bili. V ZDA pa si je le 2% populacije lastilo sužnje, večina pa je bila proti suženjstvu, saj jim je slednje odžiralo delo! Da ne govorim o tem da eni od sužnjelastnikov so bili tudi črni… Tako da barva kože nima veze s tem ali so bili sužnji ali gospodarji!

  • Zgornji

   Ja, Točno To !!! ! !!!

 • xtc

  Mednarodne raziskave so uradno potrdile;kar seveda vsi humanitarci ;filantropi in ostali levakarji skušajo izpodbijati:
  Negroidna populacija je izraziteje nagnjena k kriminalnim aktivnosti;nedelu inje intiligenčno slabša:Seveda so tudi izjeme a gre velikokrat ne več čisto negroidno populacijo kREOLE ALI MULATE:
  Prav tako je pri tej populaciji izraziteje zaznati neteženje k razvoju oz vztrajanju v plemenski skupnosti;oz: je ta skupina ljudi zelo neproduktivna oz nerazvojna z lastnim vodstvo;kar dokazujejo bivše kolonialne države s to populacijo;saj so v času kolonizacie le nekako civilizacijsko in drugače napredovale;sicer res počasneje ampak;po vrnitvi nazaj v roke domorodcev pa se bodisi otepajo z lakoto;korupcijo;vojno in intenzivnejšo regresacijo v napredku nasproti bivšim kolonialistom kot za časa kolonizacije: oz: stanje je slabše razkoraki pa še večji:

 • Zgornji

  Hmmm, … zgleda da so imeli Ameriški bratje že Prej Probleme z Migrantiči ta črne sorte , tako da sedaj se samo še navzven kaže kaj bo kmalu nastalo v Evropi , …

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!