Erdogan bo podelil 300.000 državljanstev

(Foto: epa)

Po načrtu turške vlade bi lahko do 300.000 turških migrantov dobilo turško državljanstvo. Podeljevanje državljanstva izobraženim Sircem bo potekalo postopno, sprva naj bi ga tako dobilo od 30.000 do 40.000 migrantov, ki so se zatekli v Turčijo.

Turški predsednik Erdogan je v začetku tega meseca napovedal, da bodo sirskim migrantom ponudili državljanstvo, “če ga bodo želeli”. Ankara naj bi s to potezo želela predvsem zadržati izobražene in bolje situirane migrante iz Sirije, pa tudi iz drugih držav.

Turško notranje ministrstvo naj bi postopek za pridobitev turškega državljanstva predstavilo v kratkem, zanje pa naj ne bi veljalo obstoječe pravilo, po katerem je potrebno za pridobitev državljanstva v Turčiji bivati najmanj pet let. Do državljanstva bodo imeli pravico tudi družinski člani.

Migranti so za Turke “gosti”
Turčija je sprejela 2,7 milijona sirskih beguncev in migrantov, ki so zbežali pred državljansko vojno v Siriji. Pravno za Turčijo ne predstavljajo migrante, temveč jih obravnavajo kot “goste”. Turška vlada je nekaterim izmed njih že izdala dovoljenja za delo in bivanje v državi.

J.F., STA

 • bojan

  Ko bo EU ukinila vizume Turčiji bomo spet zafilani z islamom

 • soc

  Brihten možak. Ta pametne in izobražene obdrži, one z IQ <90 in nepopolno osnovno šolo pa pošlje Merkelci in Junckerju plemenitit evropskega duha.

  • bojan

   mislim da ni niti enega šolanega sirijca … tako da erdogen ne bo nič pridobil , mislim da je to bolj neka erdogenova prikrita fora … edino Izobrazbo ki jo imajo ti migrantje so delanje otrok, živeti na račun države in posiljevati … jaz bi dal državljanstvo samo ženskam in otrokom, moškim NE !

   • soc

    Smešno. Precej dobro izobraženih ljudi je bilo v Siriji pred desetletjem, večjidel ostajajo doma (predvsem oni iz Damaska in okolice, pa Latakije), ker so sorazmerno dobro plačani. A številni bežijo – skoraj vsi kristjani in tisti, ki jim je vojna uničila nepremičnine in dobre zaposlitve. Do Evrope je prišlo takih zelo, zelo malo. Kje neki so ostali?

    • Nata

     Pametni ljudje ! Ostali so na prvi varni lokaciji !
     Da se bodo v boljših časih lahko vrnili v svojo domovino !!

   • novaknovak

    erdogan ni nič al ne bo pridobil? mrd evrov se mu pošilja, kam gre ta denar? in vseh teh novih državljanov se bo znebil na fini način, podeli jim državljanstvo, torej bodo turki, turki pač ne rabijo vize za v eu. in vprašanje je kaj bo evropa pridobila? aja, visoko šolane in izobražene strokovnjake, inženirje, doktorje…bljak

   • centurion

    Ženske z NJIHOVIMI otroci in geni naj prav tako spodaj ostanejo.

   • sodnikisozločinci

    Nikomur ne bi dal državljanstva, tujec ne bo odločal o mojem življenju. “A smo se za to borili?”, bi se vprašal Tito Turnšek.

  • Nata

   In zbirek od zbirka , bodo pa razdelili po ?????? Trikrat lahko ugibate !

 • pokvarjeniSvet

  To se vidi da ergogan služi temu planu da se Evropo zafila s temi ljudmi.

  ko bo Turčija v EU nebo več vizumov za Turške držvljane, in sedaj preberite ta članek….mislim da ste skpirali …..zato pa moramo samo zapustiti EU, ker vsaka pametna država kjer ljudje nočejo tega bo to tudi primorana storiti če hočejo preživeti.

  • bojan

   britanci so naredili prav ker so šli ven, rešili so se pred vsiljevanjem islama… žal slovenija bo čakala zadnji vlak ali pa še tega ne …

   • tarantela

    se bomo peljali z drezino.

  • Nata

   Ha…….torej Evropa daje denar , da jo bo Erdogan potem zasedel z musliji !!
   Za crknit , no ??

   • pokvarjeniSvet

    ja, EU je sovražnik Evrope in svojih narodov. Zato pa sem za iztop Slovenije in čimveč ostalih držav iz te sionistično-komunistične nedemokratične združbe, ki je usmerjena v novi svetovni red.

    pa da se razumemo jaz sem da se Evropske države povežejo in smo poslovni in vojaški prijatelji kjer nebi bilo nikoli več vojn v Evropi
    Ampak v sionistični tvorbi EU ni nikakršne variante za to…..mira, svobode in življenja za Evropejce nebo NIKOLI !

  • soc

   Vidiš, ne ravno cenjeni kolega stotih nickov in avatarjev, tule se pa končno strinjava. Le da jaz vidim slovensko pot zgolj v okrilju razširjenega Višegrada in avstroogrsko-poljskih tradicij. Ti si verjetno bolj nagnjen k novi Jugi pod Putinovim skrbnim očesom.

   • pokvarjeniSvet

    Spet zavajaš in moje ideje prevzemaš in si jih predstavljaš kot da si ti to rekel jaz pa ne (kako te ni sram ??). Lahko vsi ljudje ki berejo ta forum se sami v moj arhiv prepričajo kdaj in kolikokrat sem jaz napisal da nisem rusofil in da sem za višegrad.

    Medtem ko ravno ti si tulil da želiš biti pod skrbnim očesom ZDA politike in Bruslja.

    • soc

     Poglej poste preden streljaš mimo. Z imenom in priimkom pa sem se že sredi 90-ih vedno in povsod zavzemal za Višegrad, tudi v nagovorih strokovni javnosti na Češkem, Slovaškem in Madžarskem. Vsekakor pa v entiteti pod patronatom ZDA, ne pa Rusije ali Nemčije. Težko umeti?

     • pokvarjeniSvet

      no torej nisi za višergrad ampak za ZDA !! si sam potrdil to !!

     • soc

      Saj bi moral vedeti, pa… Nikoli se ne spuščaj v dialog z omejencem; potegne te na svoj nivo, tam pa caruje. Prav mi je. Ciao.

     • pokvarjeniSvet

      če hočeš taktirko ZDA jo že sedaj imaš v Bruslju. Ta aktualna Bruseljska EU je pod mentorstvom ZDA…le toliko v vednost. Torej tvoja izjava, da hočeš Višegrad pod mentorstvom ZDA ?? pol boš spet imel dekadentno združenje (drugo EU) ki je podobna tej. Če ti ta aktualna EU ni všeč, pol se vprašaj zakaj…zato ker je pod mentorstvom ZDA…ti pa hočeš še Višegrad uničiti s tem kar se je zgodilo z EU.

     • pokvarjeniSvet

      pa da se razumemo jaz sem da se Evropske države povežejo in smo poslovni in vojaški prijatelji kjer nebi bilo nikoli več vojn v Evropi
      Ampak v sionistični tvorbi EU ni nikakršne variante za to…..mira, svobode in življenja za Evropejce nebo NIKOLI !

 • Lisjak

  Vse se odvija po scenariju,kako bo Evropa muslimanska ali pa je nebo.

 • novaknovak

  državljanstvo, “če ga bodo želeli”. Ankara naj bi s to potezo želela predvsem zadržati izobražene in bolje situirane migrante iz Sirije, pa tudi iz drugih držav. mater kaki “človekoljub” je ta erdogan. on kar takoj podeli državljanstva.sam kolk je teh inženirjev, doktorjev, fizikov, astronomov… pa še japonska jih nima tolk, se vidi, da je bila sirija visoko tehnološko razvita država. kolk izumov, patentov… je prišlo iz te države. le kako to, da prej nihče tega ni prepoznal?

 • Unikatna

  Pa kaj je s temi EU politiki?! A so res nore gobe jedli Ne vedo več kako bi Evropejce okrog prinesli!! Ne da se mi več niti komentirati!!

 • centurion

  “…Erdogan bo podelil 300.000 državljanstev..”
  Hanžek in Repovž ga bosta razbremenila za 200.000 toplovodarjev.
  Nć bat.

 • ljubinica

  1. Erdogan je že pred leti navajal kot enega izmed razlogov, zakaj mora Turčija v EU staranje evropskega prebivalstva, češ Turčija ima pa ogromno mladine, ki lahko nadomesti primanjkljaj v EU ….
  2. Erdogan vzpodbuja rast turškega prebivalstva:
  “And he has famously urged mothers to have four children, saying: “one (child) means loneliness, two means rivalry, three means balance and four means abundance.”
  According to the statistics office, Turkey’s population rose to 78.741 million last year. The population in 2000 was less than 68 million.”
  3. Erdoganov cilj: Islam od Londona, Amsterdama do Pakistana in SA ….http://www.breitbart.com/london/2016/05/07/turkey-plans-european-mega-mosque-erdogan-to-preside-over-opening-ceremony/

 • indijanka

  S kom pa je tokrat Erdogan sklenil kupčijo? Koliko neki bo begunce stalo, da bodo notificirali diplome pa ostala potrdila zato, da bi se iz statusa begunca spremenili v državljana Turčije. Izjemen trgovec, ki kroji usodo Evrope postaja najnevarnejši človek tega časa.

 • samsara

  Bodoči legalni prišleki v EU, ko bo naslednjič turčin izposloval (izsilil) ukinitev vizumov za državljane Turčije.

 • samsara

  A tisti ‘izobraženi Sirci’ so resnično taki, ali imajo samo (kupljene) diplome?
  Podobno kot potne liste in še kaj.

  • sunday

   ja, res so taki – takoj ko sem pogledal sliko sem opazil, da so to sami najmanj dvakratni dr.znanosti, razni vrhunski izumitelji, skratka vso vesoljsko znanost imajo v malem prstu – Einstein jim niti do gležnjev ne seže – no to se vidi takoj na vsaki sliki – tudi ponoči !!!

 • samsara

  Kako poceni so dandanes državljanstva.
  Posledično tudi države niso več vredne kaj dosti.To pa je pravzaprav namen NWO protagonistov in njihovega psihopatskega ‘mastemajnda’ oz. nekaj njih.
  Je pred dnevi ‘soc’ napisal nadvse zanimiv in zgovoren komentar na to temo.

 • sevenx

  Nobenih Sircev ne bo. Verjetno gre spet za Afganistance, Pakistance…

 • pokvarjeniSvet

  Turčija je članica NATO zveze torej zaveznik ZDA, le toliko v vednost. Povej mi s kom se družiš pa ti povem kdo si !

  • xtc

   Lep ;da si povedal da se družiš z usi torej tisti čigar hlapci so že klali a slovenski zemli to pove neliko o tebi:

   • pokvarjeniSvet

    ti z veseljme plačuješ NATO- toliko da vsi vedo koga in zakaj sprejema NATO.

   • pokvarjeniSvet

    halpci sionistov, tem služiš sedaj ti.

 • xtc

  He;he;he zadržali bodo izobražene!!!?????
  Ja verjotno so sam atomski fiziki ipd ter dktorji islamskih znanosti:
  Erdogana doma vse bolj sovražijo zato “uvaža” podpornike:

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!