EU poostrila nadzor na mejah z novo mejno in obalno stražo

Dimitris Avramopulos (Foto: STA)..

Z današnjim dnem je začela delovati Evropska mejna in obalna straža, ki je bila ustanovljena za boljši nadzor na zunanjih mejah EU. Zajezila naj bi nezakonite migracije in čezmejni kriminal. Prav tako bo lahko poklicala na meje članic EU enote za hitro posredovanje, če bi prišlo do povečanega pritiska migrantov.

Predlog za ustanovitev Evropske mejne in obalne straže je bil predstavljen lani decembra, saj je interes EU varovanje schengenskega območja. Uredba je bila sprejeta letos 14. septembra, s čimer je bila vzpostavljena mejna in obalna straža. Njena glavna naloga bo pomagati pri celovitem upravljanju zunanjih meja EU.

To problematiko smo obravnavali tudi skozi zgodovinsko perspektivo: Bo Evropa padla tako, kot je padel Rim?

Evropsko mejno stražo bo sestavljala nova Evropska agencija za mejno in obalno stražo, ki bo temeljila na sedanji agenciji za zunanje meje Frontex, sodelovali pa bodo tudi pristojni nacionalni organi.

Novost nove agencije: sodelovale bodo vse države
Države članice bodo sodelovale z osebjem in s tehnično opremo, pri čemer bo moralo biti vselej na voljo 1500 varuhov meje, ki jih bo mogoče namestiti v zelo kratkem času. Slovenija bo prispevala 35 pripadnikov.

Enotna politika v nujnih primerih
Uredba med drugim določa, da je mogoče v primeru posebnega in nesorazmernega pritiska na zunanje meje zaradi pritoka migracij ali organiziranega kriminala na mejo začasno napotiti posebne skupine za hitro posredovanje. Za napotitev lahko zaprosi posamezna članica ali pa je skupina dodeljena na podlagi sklepa Sveta EU po predhodnem predlogu EU.

Vračanje migrantov
Nova agencija bo imela tudi več pristojnosti pri vračanju migrantov v njihove države. Med drugim bo lahko organizirala in vodila operacije vračanja iz več držav hkrati.

Slavnostna otvoritev v Bolgariji
Danes  bodo delovanje nove evropske mejne straže na meji med Bolgarijo in Turčijo slovesno obeležili tudi evropski komisar za migracije, Dimitris Avramopoulos, bolgarski premier, Bojko Borisov, in izvršni direktor nove agencije, Fabrice Leggeri, kot poroča STA.

A. B.

 • FreikorpsSLO

  Navadno nakladanje in zavajanje. Popolnoma nič se ne bo spremenilo, cilj je popolno uničenje naše celine. Kaj se zgodi, ko se dnevno uvaža negroide z IQ 70-75?
  Poglejte Pariz, 100% kulturno obogateni
  https://www.youtube.com/watch?v=ju79YT_lBVI
  https://www.youtube.com/watch?v=mb3rNkkCAJY
  Se vam zdi to normalno?

  Ko se uvaža divjake iz tretjega sveta, se z njimi uvozi tudi navade, “kulturo” in predvsem probleme tretjega sveta.
  Haiti je bil do leta 1789 najmodernejša točka na zahodni strani sveta. Potem so s francosko revolucijo na oblast prišli črnci, pobili belce ter uničili vse, kar so podedovali. Enaka zgodba z Južno Afriko, Rodezijo, in drugimi državami, ko dobijo oblast. Evropo žal čaka enaka usoda. In (((ONI)) to dobro vedo.

  • totex39

   To pa lahko človeka kar zmrazi ko tole gleda.

  • sevenx

   Dobro napisano:)

  • Feriss.H

   Odlična najdba tile linki, še posebej tale – “SHOCKING VIDEO OF PARIS AFTER REFUGEES BOOTED OFF STREETS” – Ob gledanju te svinjarije dobim monumentalni ubijalski impulz, ki ga nebi sprostil na teh primatih, ampak na Levih ki so to omogočili.

   Jeziti se na Črne je povsem brezpredmetno. To je isto kot če bi se jezil zakaj se ščurki obnašajo kot ščurki med tem ko gomazijo po stanovanju na primer. Krivec je tisti ki to DOVOLJUJE. Primer – če v stanovanjskem bloku iz nekega stanovanja lazijo ščurki v druga stanovanja, stanovalec na izviru pa ne ukrepa, mu bodo ostali tudi brez inšpekcije vdrli v stanovanje in nesnago odstranili skupaj z gojiteljem.

   Vprašanje je samo kdaj je ščurkov odločno preveč da bo mlačna večina začela premikati riti iz brezskrbne omame. White Flight po Ameriškem vzoru bo kratkotrajna rešitev. Edina opcija je totalni Black + Muslim Flight BACK ter popolna KRIMINALIZACIJA Levičarskega Anarhizma. Izvajalci Coudenhove-Kalergi plana pa pred NAGLA SODIŠČA.

   • samsara
    • Feriss.H

     Tole sproža ubijalske nagone že ko samo berem. Problem je da Nemci niso folk ki se bo zganil sam od sebe. Rabijo Fuhrerja, takega ali onakega, brez tega ne bo šlo. Njihova legendarna disciplina zdaj dela proti njim. Epično nedisciplinirana in divja Afrika jih zdaj razsuva in kavsa po celi črti. To kar so im Sovjeti posilili po WW2 je mačji kašelj v primerjavi z tem kako jih bodo degradirali “imigranti” s pomočjo, brez dostojanstva in osebne integritete, lastnih bab.

 • Franc Šink

  Dvomim da bo 1500 pripadnikov dovolj .To je metanje peska v oči EU državljanom.

  • Novakec1

   Saj jih na črno dela precejšnje večje število na to temo, mislim šverca v €U.

 • Milan Novak

  Oni ne bodo varovali ničesar. Imeli bojo nalogo transporta arabcev v Evropo, ker jih premalo pride. V bistvu bojo kondukterji in prevozniki.

  • sevenx

   Po mojem tudi…

 • dež

  Dokler Italijani pred libijsko obalo rešujejo “brodolomce” in jih vozijo v Italijo, mi ne nabijajte o obalni straži. Me bolj spominjajo na italijansko mafijo kot na EU stražo.

 • dob

  Prideš, se userješ, potem pa ne potegneš vode in pospraviš za sabo, samo greš. Namesto da bi ljudi, ki so to nasmetili, prisilil naj pospravijo za sabo, pripelješ en kup intelektualcev, ki potem mesece in mesece debatirajo o tem, da je to pravzaprav čisto normalno in da se moramo temu privaditi.

  Na takšen način so ljudje, ki vladajo, že pred desetletji začeli plansko balkanizirati Slovenijo. In zdaj imamo balkansko poslovanje, uničeno ekonomijo, zjebano državo brez pravnega reda, jezik zamazan z južnjaškimi izrazi, ki sledijo mentaliteti, ki je tukaj zmagala.
  Asimilacija poteka ravno v narobe smeri, kot so si to mnogi v začetku predstavljali.
  Zdaj pa ti isti ljudje pravijo, da se moramo navaditi.

  • samsara

   Na manj kot dva domnevno mladoletna mislija zaposliš enega levičarskega strokovnega intelektualca, da mu strokovno lajša muke in tegobe v katerih se je znašel, ko so ga strpali v dvosodno sobo dijaškega doma, toplo, čisto, zračno. Ga nafutrali in napojili, brezplačno zdrastveno pregledali in po potrebi oskrbeli. Ga začeli brezplačno učiti jezika, izobraževati, kratkočasiti…Tega nimajo slovenski dijaki, otroci staršev in vnuki starih staršev, ki so gradili to državo in odvajali davke, ter strpno prenašali kraje družbenih elit. Zdaj rabijo še dodatno porcijo jebe levičarskih ljubljenih vodij.

 • samsara

  A dejte no…
  Zato so se torej preteklih 72 ur tako trudili in pobasali ter uvozili preko morja v EU dobrih 10.000 ilegalnih invazivcev, med katerimi je statistično gledano enih deset, dvajse že naspidiranih teroristov, morilcev, posiljevalcev…

 • Feriss.H

  Tale je pa res močna – “EU poostrila nadzor na mejah z novo mejno in obalno stražo”

  A pomeni da si bodo kratke hlače zdaj pripenjali z naramnicami da im jih “imigranti” ne bi slučajno potegnili dol z riti med tem ko jih vlačijo iz morja.

  Za “komandanta” pa so postavili pajaca ki je bleknil – “Imigrantska kriza je glavni izziv za Evropo, in ob tem njene osnovne vrednote – Solidarnost in Spoštovanje Človekovih Pravic ne smejo biti kompromitirane”. Prevedeno v realnost – Pravice “imigrantske” Drhali imajo prednost pred Pravicami Evropskih ljudi.

  Tole so izjave “komandanta” Dimitrisa iz – “Transcript: Interview with Dimitris Avramopoulos” –

  QUOTE – “All the [people] who approach European borders or shores must be immediately registered, fingerprinted and identified … Relocation and resettlement cannot work if hotspots do not work”

  A – Pomeni “Relocation and resettlement” kam, a nazaj v Afriko, ali pa…

  QUOTE – “It is not for nationals of every country in this region to find their own way towards Europe. The ones in need of international protection will have it”

  A – Saj to je tudi namen “nove” mejne in obalne “straže” ali konkretno DOBRODOŠLICE

  QUOTE – “We must not permit Europe to go back to its past. We must do our best in order to stop the expansion of xenophobic and populist rhetoric”

  A – Pomeni – Evropa ne boš več taka kot nekoč ampak…

  QUOTE – “there are darker ideas around, like sealing the border with Macedonia… This is not a solution… Our policy is not to create problems but to help them sort them out”

  A – Ma kakšne zapore meja, to “imigrantom” lahko dela samo nepotrebne probleme

  QUOTE – “The (“imigrants”) must acknowledge that European peoples and countries have opened their hearts to provide them with support to live in peace, with support in medical terms, education, even in jobs”

  A – “Imigranti” to vedo že od zdavnaj, zato tudi tak naval. Če neka budala nudi vse zastonj potem je še večja budala tisti ki bi to zavrnil

  QUOTE – “Muslims in Europe are not something new. They [have been] here since the middle of the last century. They are part of European societies—just go around Belgium, France, England, Germany.

  A – Torej če jih je nekaj tu že od 50tih, zakaj ih potem ne bi bilo še več. Samo poglejmo kako London in Brussels lepo uspevata

  QUOTE – “The EU’s population will decline by 18million in the next decade, and our economy will need people to take their place”

  A – Samo Ukrajincev bi prišlo za teh 18 milijonov ki jih EU rabi, očitno so preveč Evropski.

  Tega maloumja je še več tu – http://www.economist.com/news/europe/21690007-economist-meets-european-commissioner-migration-home-affairs

  • samsara

   Ne samo da je človeška neumnost brezmejna, brezmejna je tudi pokvarjenost psihopatskih izrodkov na vplivnih položajih, ki so si vse natančno izmislili in spravili v akcijo.

   • Feriss.H

    Novopečeni “Nadzorni” šef EU Mejne in Obalne “straže” Dimitris je solil pamet letos tudi Avstrijcem ko so najavili omejitev “imigrantskega” turizma

    DIMITRIS – “It is true that Austria is under huge pressure,” … “It is true they are overwhelmed. But, on the other hand, there are some principles and laws that all countries must respect and apply… The Austrians are obliged to accept asylum applications without putting a cap”

    A – Pomeni, Avstrijci četudi crknete, nobenih omejitev, “imigranti” imajo prednost…

    Avstro-Ogrska je bila urejena Monarhija, celo Bosna je je bila takrat bolj funkcionalna kot je danes. Zahodna EU je šla totalno v rit, in ne bo druge kot odcepitev v neko Vzhodno EU z Avstrijo, Madžarsko, Vzhodno Nemčijo in Višegrajci. Z Rusi pa vojaški pakt kot branik pred Washingtonom in njegovimi (((Gospodarji))).

    • Novakec1

     Tale pa ni slaba ideja

 • soc

  Kaj bo “obalna straža” storila s čolnom z migranti? Bojim se, da isto kot doslej. Gremo na krov pa v prvo EU zbirališče. Optimizacija transporta…

  Dokler ne bodo opozorilno streljali v vodo ali zrak in prisilili čolne k povratku, bo zadeva slej ko prej farsična.

  • Novakec1

   Bo reševala migrante iz potapljajočega čolna na Kolpi.

 • južnificirana_si

  v sloveniji vladajo butalci, ampak tudi eurobirokrati niso nič boljši, samo višje plače imajo

 • Olga

  Pustimo se presenetiti!

  • dr Janez Sveti

   A lahko trikrat ugibam,koga bi ti dala na oblast?
   DR Janez Sveti vedeževalec

   • Peter+

    Jaz bi dal sebe.
    Te politike pa bi izgnal z kvazi begunci nazaj v kameno dobo.

    • dr Janez Sveti

     Ti bi jih sam izganjal ali bi si najel kakšno pomoč? In če bi si najel, koga bi najel?
     DR Janez Sveti CNN Dolenjska

   • Olga

    Janeza Janšo z SDS in vse, ki želijo Sloveniji in Slovencem dobro! To ni skrivnost!

    • dr Janez Sveti

     Jaz sicer ne verjamem, da bi se kaj drastičnega spremenilo, vendar, bi bilo dobro, da dobi desnica vsaj deset let vladanja. Bi vsaj enkrat za vselej vedeli, komu je za zaupat.
     DR janez Sveti kalkulator

     • Novakec1

      Ne , tri mesece poizkusne dobe, če narod ni zato adijo. (pol pa državljanska)

    • Novakec1

     Kaj pa ostali “slovenci”?

 • dr Janez Sveti

  Na Kolpi, bo takoj za ograjo madžarska obalna straža!
  Dr Janez Sveti WoooW press

  • Nata

   Saj tam pa ne potrebujejo straže, No ,?
   Še ograje niso hoteli .
   Sedaj pa so proti migrantskem centru. Zanimivo!

   • dr Janez Sveti

    Belokranjce lep pri miru pusti. Priseljene Bosanke ki so v parlamentu, niso Belokranjke.
    DR Janez SVeti

 • dr Janez Sveti

  Je rekla frau Merklova, da ni prav, ker so zaprli meje. Menda si Nemčija močno želi še kakšen milijn doktorjev.
  DR Janez Sveti genij

  • samsara

   V Srbiji je zdaj enih 200 nezadovoljnih znanstvenikov, eni še najstniški a bodo nedvomno znanstveniki. Bi radi Šli v ‘Žermani’, pa zgleda, da Angelca nekako ‘ne čuje dobro’. Ima gostoljubna gospa floto protokolarnih letal in eno bi zadoščalo za to skupino. Ne vem kaj čaka, ko gleda kako musliji delajo kraval na poti k njej, vse zaradi zaprtih mej?

   • dr Janez Sveti

    Človek, bi rekel, da si jih frau ne želi tako močno, kakor govori a ne?
    DR Janez Sveti olinkluzive

 • dob

  Evropa bo strogo kaznovala migrante, ki nimajo svojih otrok cepljenih…..
  Ja pa kaj še!

  Tukaj preganjajo starše, ki nočejo cepiti svojih otrok zaradi pomislekov, da cepivo povzroča avtizem. Država noče o tem nič slišati.

  Zdaj se ji po Evropi mirno sprehajajo na stotisoče migrantov, ki so zdravstveno nepregledani, nepreverjeni, necepljeni. Sprehajajo se gor in dol, kar pa za strokovno javnost ne predstavlja problema, saj v tem ne vidijo grožnje za ostale.
  Strokovna javnost je dolžna varovati profite farmacevtske industrije, in če ti niso ogroženi, je drugo nepomembno.

  • samsara

   “Strokovna javnost je dolžna ščititi profite farmacevtske industrije, drugo ji je manj mar ali pa sploh ne.”

   Me je ob tem stavku prešinila misel, da morda pa farmacevti, ki so blizu vladajočim in odločujočim psihotom, računajo, da bi spotoma s tem migrantskim pohodom lahko kaj zaslužili. Nalezljive bolezni, pa njihov degeneriran dedni zapis (parjenje znotraj sorodstva). Evropa je morda že preveč sterilna in ni pravega biznisa, tako, da so prisiljeini izmišljati si neke nove in nove gripe…
   Soros bi kaj vedel. Najbrž pa ne bo hotel nič povedat.

   • Nata

    Ja, sej. Tako kot so si izmislili virus ZIKA ?

 • Peter+

  Se bo treba z Orbanom zmenit pa kar betonski zid postavit visok vsaj 10 metrov.

 • Adolf Hitler lebt

  tu lahko vidite kako te svinje kumunajzerske židovske iz evropskega parlamente delajo nam lažejo in kradejo evropski denar te je samo še za ubit in za v kanto fukent to je evropski parlament to je to kar je!!!!!!!!!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=jFpeThMNi7g

 • Adolf Hitler lebt

  potlej se pa mi evropejci prašamo kje so naše miljarde nas evropejcev!!!!!!

  kako raskrije junkerja in kaj pravi Marie Lapen naslednja precednica francije

  https://www.youtube.com/watch?v=Q1yb04ehBOU

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!