Poglejte, kako želi EU novinarjem preprečiti, da bi pisali resnico o migrantih

Foto: epa

Evropska unija, konkretneje Program Evropske unije za pravice in državljanstvo, financira projekt s sloganom “Respect words” oziroma “Spoštuj besede”, v katerem medije poučujejo pravilnega novinarstva, predvsem tistega, ki se nanaša na migrante in verske manjšine. Poglejte, kakšne standarde uvajajo v novinarsko poročanje.

Veliki migrantski val več milijonov nezakonitih migrantov je dodobra spremenil socialno strukturo Evrope, poleg tega pa vpliva tudi na novinarsko poročanje. Umori, posilstva in druga kriminalna dejanja migrantov odslej ne bodo smeli biti več del besednjaka, saj so jih “etični novinarji” uvrstili v islamofoben in ksenofoben diskurz.

Po novem in skladno z navodili se pri novinarskem poročanju o migracijah ne bo več smelo uporabljati potenciranih besed, podprtih s čustvi. Mednje sodijo tudi fraze, kot so migrantska plima, migrantski val ali poplava migrantov, saj se navezujejo na naravne katastrofe, zaradi katerih bi morali zavarovati družine. Enako je s termini “migrantske horde” in “migrantski priliv”, saj po njihovem mnenju dehumanizirajo migrante ter prosilce za azil, kar o njih ustvarja napačen vtis v javnosti.

Ekonomski vidiki migracij
V novinarskem združenju Spoštuj besede menijo, da bi bilo o migrantih treba poročati pozitivno predvsem zaradi pozitivnih ekonomskih učinkov, s katerimi bodo zapolnili vrzeli v delovnih mestih in poklicih, ki naj bi jih Evropa potrebovala in jih drugi nočejo opravljati, namesto o bremenu in stroških, ki jih prinašajo.

Migrantski kriminal
Nasilni posamezniki se najdejo v vsaki večji skupini ljudi,” so zapisali v združenju Spoštuj besede in dodali, da se mediji vse prevečkrat osredotočajo na kriminalna dejanja posameznih migrantov, ki predstavljajo večjo nevarnost kot ostali. To po njihovem vzpodbuja strah v družbi in pri ljudeh.

Nepravilna uporaba terminov
Vsem novinarjem svetujejo tudi pravilno uporabo terminov, kot so migranti, prosilci za azil in begunci, saj se jih vse prevečkrat meče v isti koš. Pri tem svetujejo, naj namesto uporabe “nezakoniti migranti” uporabljamo besedno zvezo “migranti brez avtorizacije oblasti”.

Zaradi naštetega medijem svetujejo, naj se izogibajo posploševanja migrantske problematike, o kateri je treba pisati tudi pozitivno, o ekonomskih učinkih migracij je treba poročati skladno z uradnimi statističnimi podatki. Prav tako poudarjajo, da je treba opisati tudi razloge za migracije, zaradi katerih zapuščajo domove in prihajajo v Evropo, treba je vključevati več njihovih izjav in mnenj. Med največjimi cvetkami je zagotovo ta, da med migranti in terorizmom ni nobene povezave.

C. Š.

 • Boco

  Tem globalisticno-LGBT-refugiesWelcome Buseljskim birokratom je treba poslat jasno sporocilo:
  Drzavljani evopskih dezel nocemo v Evropi migrantskih hord oziroma migrantskih prilivov.
  Migrantska plima, migrantski val ali poplava migrantov se mora zaustavit. Lepa ali zgrda. S pomocjo policije ali vojske ce je potrebno. Mi placujemo davke, da nas EU varuje, ne da uvaza migranske divjake ki ogrozajo nas mir in evropsko kulturo.

  • Zgornji

   DOOOOOOOBRO RAZLOŽENO !!! ! !!! AMPAK, ONI NE RAZMIŠLJAJO TAKO , TEMVEČ SAMO ŠE ZLOBNO, HINAVSKO, POKVARJENO, PODLO IN UNIČEVALNO !!! ! !!! PREDEN PA SE BODO NARODI TEGA ZAVEDELI, BO PA ŽE PREPOZNO , TAKO , DA BODO GLAVE MORALE FRČATI , ŽAL …

 • Sloven”c
  • šmentanamuha

   “…V skrb vzbujajočem evropskem kontekstu, ki trenutno ga zaznamujejo razčlovečene migracijske politike, pomanjkanje empatije do življenja in pravic migrantov, porast islamofobnega in ksenofobnega diskurza ter poblagovljenje/komercializacija novinarskih informacij, partnerji projekta »Respect Words« iz več kot 150 evropskih medijev, med njimi tudi Radio Študent, s približno 1300 novinarji iz 8 evropskih držav (Nemčije, Avstrije, Slovenije, Španije, Grčije, Madžarske, Irske in Italije), sodelujejo v težnji, da bi prispevali k ustvarjanju novih podob, ki so ključne v borbi proti sovražnemu govoru….”

   Zanimivo, da o razčlovečenju in pomanjkanju empatije do življenja govorijo tisti, ki se zgražajo nad filmom o nastajanju človeškega življenja in zagovarjajo, da je umor tega komaj porojenega življenja velika pridobitev, vrednota in napredek demokracije in PRAVICA ženske, zato da se lahko brez odgovornosti predaja seksualni promiskuiteti. Ker to je po novem vrednota, nepremišljeno spočeti otrok pa je nadloga, ki se je lahko z vso pravico znebimo. S to PRAVICO pa seznanjajo tudi že deklice v osnovnih šolah. Kultura smrti na pohodu.

   • Zgornji

    TOOOČNO TKOOO !!! ! !!! AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!! POKVARJENCI BODO PROIZVEDLI SAMO ŠE VEČ POKVARJENCEV, SKUPAJ PA BODO PROIZVEDLI SAMO ŠE PROPAD Z TRPLJENJEM ČLOVEŠTVA !!! ! !!!

 • antimur

  Naj si Merkelca in Juncker vtakneta v svoje smrdljive zadnjice takšne omejitve svobode državljanov EU. Sicer pa imamo mi svojo ustavo, kateri moramo slediti, čeprav je bil soavtor te sam “preglupi” ustavni pravnik Cerar, ki jo tako in tako ne razume, še manj pa upošteva.
  P.S.:Pa še to, radio studentu in ostalim ljubiteljem nezakonitih priseljencev pa toliko, pojdite v tri PM, pa se brigajte raje za svoj narod, bo bolj etično in moralno.

  • Zgornji

   NO, TOREJ JE TUDI Z ŠTUDENIT KONEC, … ČE IMAJO TAKOLE ZLOBNO RAZMIŠLJANJE !!! ! !!! IN KDO JIH JE TO UČIL ??? ZLOBNI ŠOLSKI PROGRAMI, NAPISANI OD ZLOBNIH POKVARJENIH LJUDI !!! ! !!!

 • baubau

  Samo ena zapoved lahko upravičeno velja za vse medije-za novo 24,ki hoče biti “v službi resnice”pa še posebno- in sicer enaka kot za vse ljudi,to je: ne laži!

 • sprehajalec

  Izogniti se hočejo namreč poročil, iz katerih bi kdo delal kakšne zaključke. Le takšne, kakršne oni želijo.

  Danes je bilo objavljeno, da se je število spolnih deliktov v Avstriji v letu 2016 glede na leto 2015 povečalo za 26,18%. (ne pozabiti, da je Avstrijcev 8 milijonov, novih prišlekov je bilo pa precej manj) Sedaj, EU in levičarji želijo, da bralec te statistike dojema v smislu vsesplošne razpuščenosti družbe, ki ne spoštuje žensk in njihove enakopravnosti in svobode odločitve. Hanzi in Seppl sta premalo spoštljiva do žensk in poredna, in če bi to povedal v Bruslju, bi ti vsi vzneseno ploskali, za hrbtom bi se ti pa smejali. Bog ne daj, da bi v Bruslju rekel, da gre za Abdulaha.

  Ta dvoličnost je značilnost levičarskih družb, lažemo si in se šopamo, smisla čemu tako, pa še nihče ni povedal. Enačenje vseh ljudi, češ da so vsi enaki? Ni res, daleč od resnice, različna okolja oblikujejo hudo različne ljudi. Naivnost, da če jih preneseš v svoje okolje, bodo pa enaki kot prebivalci tega okolja. Laž, ne bodo. V ozadju je seveda tudi ogromen humanitarni aparat, ki se napaja iz proračuna, ti prišleki so pa njihov predmet dela. Na račun domorodcev seveda.

  V spolnih deliktih v Avstriji daleč najbolj prednjačijo Afganistanci.

  • šmentanamuha

   “…V spolnih deliktih v Avstriji daleč najbolj prednjačijo Afganistanci.”

   Zanimivo, da se naše levičarke-“humanitarke”, še posebej tiste iz tako imenovanega “mirovnega inštituta”, z vsem srcem prizadevajo za povečanje uvoza ilegalnih Afganistancev.

   • sprehajalec

    Če se bodo kdaj oglasile, jih lahko odpraviš z ameriškim “Liar, Liar. pants on fire”

    Lažnjivke, vas le v gatah tišči. Znano je namreč, da so Afganistanci tako potrebni, da niso čisto nič izbirčni. Kot psi goniči.

    • Zgornji

     JA, TAKO “NEIZBIRČNI” , DA JIM ŠE KOZE IN OVCE PRAV PRIDEJO ZA POTEŠITEV NJIHOVE ZLOBNE POHOTE !!! ! !!!

   • Zgornji

    JA, SAJ SAMO ŠE POKVARJENE ČRNE OBREZANE LULČKE IŠČEJO , TE ZLOBNICE ZLOBNE HINAVSKE POKVARJENE GNILE !!! ! !!!

 • rrrrr

  Ne razumem, zakaj od zdaj naprej ne bomo več smeli poročati o posilstvih in umorih migrantov. Kolikor vem, doslej v Evropi še nobenega migranta nismo ne posilili in ne umorili.

  • migrantomrz

   Novinari ne bodo smeli poročati o umorih in posilstvih, ki so jih zagrešili migranti!!!

 • sprehajalec

  Poleg tega, da želijo Europejca kreiranega po neki imaginarni podobi, oziroma mu želijo prepovedati slabo govorjenje o vsem, razen čez samega sebe in belo raso, ga želijo še izkoristiti kot delovnega kljuseta z obiljem davkov socialne države. Ker je socialcev v Europi malo, jih želijo uvoziti od zunaj, da bi socialno ostalo.

  Kot če imaš ljubljenca doma naprimer. Če ga čipiraš in vpišeš v register, te jahajo vsi, od veterinarke za cepljenja, inšpektorata za steklino, inšpektorjev itd. Če ga ne čipiraš in ga imaš doma na kavču, ti dajo
  vsi našteti mir. Enako je z Europejci, so čipirani, davčno dobijo ob rojstvu, pa jih vsi jahajo. Nečipiran se priplazi v Europo, pa mu gre vse iz naslova neke lažne humanosti, za katero stoji dober posel za levičarje in humanitarce. Ko črnka skuri dva svoja otroka v peči, nekaj dni nazaj, dajo v časopise sliko belke. Če boš kaj rekel, te obtožijo rasizma. Tako so strenirali novinarje, da jim je normalno, da dajo sliko belke. Češ, sramujte se. Samocenzura je tako globoka, da so novinarji povsem deformirani. Še posebej je pa to izrazito pri nas, kjer se je dediščina monopola ene stranke preko izobraževalnega sistema nadaljevala v novo državo.

 • samsara

  Koliko dokazov bo še potrebnih, da je tvorba imenovana EU v resnici del projekta globalistov, s ciljem novega svetovnega reda (po meri in željah neskončno bogatih ultrapsihopatskih izrodkov človeške vrste)?
  Enako velja za vse velike čezmorske t.i. trgovinske sporazume.
  Enemu takih v prid so nedavno glasovali tudi nekateri naši €posranci in to je zanje veeelik minus!

 • bisabre

  Saj gre zgolj za priporočilo, ne uredbo. Sicer pa bodo migrante, sploh tiste s kriminalnim pedigrejem, še vedno uvažali, ker jih potrebujejo za ustrahovanje množic, v slogu, če boste preveč tečni vam bodo kaj naredili, zato bodite tiho in se sprijaznite z novim redom, levičarsko-anarhističnim Soroševim redom.

 • Mike Zulu

  Vedno več bo tega, tudi v Sloveniji ;( Naš “mirovni inštitut” je dobil konkretne denarce
  http://svetkapitala.delo.si/aktualno/george-soros-za-demokracijo-nakazal-18-milijard-3728

  • Zgornji

   JOOOOOJJJJJJJ, TALE ZLOBNEŽ DELA SAMO ŠE ŠKODO NA PLANETU , TAKO KOT MOHAMEDANCI ZLOBNI !!! ! !!!

 • xtc

  Dejstvo je ,da se morajo mediji tem priročnikom upreti odločno in jih zavrniti kot pritisk na neodvisne medije in svobodo poročanja in misli,kot tak je tudi sporen z EU človekovimi pravicami saj zahteva,kršenje le teh.
  Nadalje ,ostro se je treba upreti takim poizkusom,ksjti te je treba zatreti v kali,kajti,gre za poizkus uvajanja cenzure in to je treba strogo zavrniti.

  • Zgornji

   AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

 • dež

  Lahko izdajo 1000 priročnikov. Če si pravi novinar, boš pisal po lastni pameti, režimskih novinarjev pa se ti priročniki tako ali tako ne tičejo, ker jih ne rabijo.

  • Zgornji

   AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!! TOOOČNOOO TKOOOOOOO !!! ! !!!

 • Olga

  V Evropo prihajajo nezakoniti divjaki, ki jih Sorosove skorumpirane “človekoljubne ” organizacije vabijo z obljubo hiš, avtomobilov… socialne podpore v neskončnost! Ekonomski efekt migracij je enak nuli! Kriminal se je 1000 kratno povečal, od umorov, posilstev… Vse politike, ki to dovoljujejo in sodelujejo, bi bilo treba postaviti pred zid!

  • Zgornji

   No, no, Olgyyy, spet si prešla v prehudo nasilje … saj bi lahko odposlali vse te zlobne politike skupaj z zlobnimi mohamedanskimi migranti tja dol, od koder so se privlekli, tako, da se potem lahko v miru pobijejo med sabo, z njihovo “religijo miru” !!! ! !!!

  • bojan

   Brez skrbi pride dan ko jih bodo postavljali pred zid

   • McBobo

    Nič bat, zgodovina se ponavlja, nekateri se iz zgodovine niso naučili nič.

 • SALZ

  Pravi novinarji bodo pisali resnico pravi mediji pa jo bodo objavljali.Je pa res da je veliko migrantov čisto navadnih izkoriščevalskih divjakov ki NIKOLI ne bodo delali

  • Zgornji

   TOOOOOOOČNOOOOO TKOOOOOOO !!! ! !!! IN, VSAK KI PRAVI DRUGAČE, JE RAVNO TOLIKO ZLOBEN KOT TI MIGRANTI, KER JIH TAKE ZLOBNEŽE BRANI !!! ! !!!

 • ljubinica

  Tako tudi v Avstraliji ….
  Zgodilo se je na vlaku. Skupina mladih muslimanov pretepe moskega, zaradi krizca na vratu … ko ga skusa braniti prijateljica, jo napadejo muslimanke …
  6 kondukterjev nasilje opazuje z varne razdalje. Kasneje vodstvo zeleznice pojasni, da so ravnali pravilno. Osebje zeleznice ze v spore med potniki ne sme vmesavati ….
  Napadeni moski je dogodek opisal lokalnemu duhovniku in izvedel, da se napadi na kristjane dogajajo dnevno … Zrtvam priporoca naj krscanskih simbolov ne kazejo javno …..
  Povedal je se, da mediji o tem ne porocajo ….

  • Zgornji

   HINAAAVSKI MEDIJI SO LAŽNIVI MEDIJI !!! ! !!! AMENNN !!! ! !!!

 • xtc

  Nekaj velja opomniti;nasilje bilo kaka akcija rodi reakcijo in bolj bodo socialisti in multikulturniki pritiskali na Evrpejce bolj bo rasel upor in nestrinjanje,ki bo nato ušel ravno tja kamor oni ne želijo -izven kontrole in ravno obratno od njihovih želja,seveda pa se bodo na koncu kotalile glave in padale žrtve ravno zaradi njihove prazne glave.

  • Zgornji

   Amennn !!! Žal. Žal bo “zakotaljenih” glav cca 55 % . Žal.

 • čips

  Zame so ti osebki navadna podivjana drhal…

  • Novakec1

   Ja tisti v Bruslju.

  • Frane Žižnik

   Tako kot ti, drhal.

   • Zgornji

    Čakaj, a hočeš reči , da so tile migranti dobri ??

   • sprehajalec

    Frane vlečeš kakšen humanitarni denar ali kaj? Aktivist?

    • Frane Žižnik

     Ne, sem delaven kmet in ponosen, da živim od zemlje.
     Pa ti? Na sociali, a ne?

     • sprehajalec

      Vprašanje kdo dela na tej zemlji Frane. Ker če bi bil ponosen lastnik zemlje, je ne bi ponujal Afganistancem. Pa komunist pa kmet nekako ne gre skupaj, kaj praviš Frane? Kmetje so poštenjaki.

     • Frane Žižnik

      Kdo ti je pa rekel, da sem komunist?!
      Mene politika ne zanima, mi gre pa na jetra vaš Janšek, ki je pokradel vse kar se je dalo pokrasti. Je lažnivec, prevarant, dvoličnež in manipulator. Nič boljši od Kučana in ostale bande.
      Sicer pa vedno volim SLS! Tako kot cela dolina.

     • sprehajalec

      Frane, če bi Ivan janez kaj ukradel, ga ne bi peglali zaradi starega Volvota.

     • Morala

      Počasi že tudi kmet ni več sam svoj gospodar na svoji zemlji, še posebno, če dobi kaj državnih subvencij!!

 • Soave

  Nadvse zanimivo !! Torej, sedaj mi je jasno, kaj ti Evropski politiki delajo na sestankih. Zmenijo se kako bodo zezali lastne državljane ?? Kmalu bomo MI brez pravic, na račun teh na silo priseljenih. Ko bodo prišče pa še njihove družine, smo pa dokončno opleli.
  Torej – vrzimo te politike s stolčkov!!

  • Zgornji

   TOOOČNO TKOOOOOOO !!! ! !!! AMPAK, LE KDO BO TEM BARABAM STOPIL NA PRSTE ??? NI GA ZAENKRAT ŠE NE , … BO PA PRIŠEL V NASLEDNJEM DESETLETJU, TO PA BO MALO POZNO, AMPAK, BO PA ZATO TOLIKO HITREJE PRIŠEL … DA NEBO PREVEČ MRTVIH MED NAMI … LP DO TEDAJ .

   • Soave

    Lp

 • Frane Žižnik

  O čem boste pa zdaj pisali!? Saj to je 99,8 % vseh vaših “člankov”!

  • Zgornji

   Počak mal, saj se še kaj najde , … tudi jaz imam še nekaj Dobrih idej !!! ! !!!

  • sprehajalec

   Server Disqusa je v Ameriki Frane. Trump dovoli več svobode govora.

   • Frane Žižnik

    Disqus je blog comment service… kakšno vezo ima to s članki?! Novin server ni v ZDA. Ja? Razumeš?

    • sprehajalec

     Ha, ha, kmet Frane se spozna na serverje, pa Afganistance ima rad. pa namesto kapish uporablja Razumeš z klicajem, ha, ha.. Tuppek, zapomni si, Nova bi bila že 100x izključena, če bi bila v Sloveniji.

     • Frane Žižnik

      Spoznam se na marsikaj, hvala! Te zanima kaj o balikrah? Te zanima kako se izolira štalo? Kdaj se zorje njivo (hint: zdaj)? Še kaj?

     • sprehajalec

      You tube strokovnjak Frane…. Oziroma Aboutown, ha, ha, ha….

     • Frane Žižnik

      A se ti blede malo? Revše.
      Kaj bi pa lahko pomenilo Aboutown, če pa to lahko pojasniš, pa v nedeljo ostanem do konca maše in ne grem s prjatli k Žagar pit! Obljubim!

     • sprehajalec

      Kar pojdi k Žagar, pa zraven še šnofaj, kdo je bil pri maši, kot nekoč. Izrazoslovje imaš povsem enako in te izdaja.

     • Frane Žižnik

      Pri maši smo vedno isti. Naša vas šteje 185 ljudi.
      Ni potrebe po šnofanju in ostalih izdajalskih metodah. Smo vsi prijatelji in si pomagamo. Hvala ker ne nameravaš v našo vas s svojimi zarotniško-paranoičnimi idejami.

 • Olga

  Cilj je vse pomesti pod preprogo! Gorje, ko bodo imeli ljudje vsega dovolj, takrat bodo divjake skupaj s preprogo in vpletenimi politiki vrgli v morje, pa naj plavajo!

  • bojan

   točno tako … tile EU bedaki na oblasti se še ne zavedajo kaj jih čaka ko bodo množice podivjale

 • Novakec1

  €Uovce , vam je sedaj jasno da niso problem migranti ampak €u izdajalci iz Bruslja.

  • sprehajalec

   Še več, njihova levičarska ideologija….

   • Novakec1

    Ne seri , a misliš da med desnaki ni njihovih? Problem so tudi domači izdajalci vseh barv.

    • sprehajalec

     Ne, liberalni levičarji so tisti, o katerih govoriva.

   • DJURO SUMAR

    EU vodijo klerikalci, ti pa še kar nakladaš o levičarjih.

    • sprehajalec

     Klerikalci si ne bi prizadevali za ločenost Cerkve od Države, Đurice. Lažeš.

     • DJURO SUMAR

      Saj si ne prizadevajo. Prisiljeni so.

     • sprehajalec

      Kdo pa sili te klerikalce Đurice? soroš, judje,

 • soc

  Vedno sem verjel, da je Orwellov svet pravoreka in konca svobode misli v 1984 stvar komunizma, ki je inspiriral avtorja. Z grozo ugotavljam, da je šla “sodobna misel” naprej kljub sesutju sovjetskega imperija. Za svobodo Človeka bo očitno morala spet teči kri v potokih. Ali pa je celo že prepozno in so podgane že osvojile ves nekoč svobodni svet tako kot Slovenijo?

  • DJURO SUMAR

   Ti pa zelo hitro obupaš. Evropa bo znala odreagirati, tako kot je vedno znala. Tole danes še ni niti dobro jutro. Ko bo padel klero kapitalizem bodo pričele stvari iti na boljše, rešitev pa je seveda ateizem.

   • sprehajalec

    Djurice, Religija je opij za Ljudstvo v rokaz Buržoazije. Komunisti so odpravili ta opij in Ateisti so postali popularni. Djurice, velja star aksion Ateist = Komunist. Vedno je bilo tako. Ali si bil v Partiji ali si bil pa Farški. ne vem zakaj sedaj odkrivaš toplo vodo.

   • Bozz

    Že vidimo ja. Ko se ateistična Slovenka pod krinko umetnosti dol daje s psom in doji pasje mladiče.

  • Bozz

   Sedaj že 11. let star video…nekateri so že dolgo vedeli.

   The European Union – the New Soviet Union?
   https://www.youtube.com/watch?v=bM2Ql3wOGcU

 • Zgornji

  AAAAAAAJJJAAAAAAAAAA ??? !!! ??? A TAKELE BOLANE NAM HOČEJO PRODATI TILE PREDNOVODOBNI NORCIII ??? !!! ??? NOOOOOOO , ZDEJ PA VEM, DA S EJIM JE POVSEM UTRGALO, KER SE SAMO ŠE NORCE BRIJEJO IZ RESNICOLJUBNIH LJUDI !!! ! !!! POOOKVAAAAARRRJEEEEEEENCIII HINAVSKOZLOBNIII !!! ! !!!

  • Frane Žižnik

   Mislim, da boš moral zamenjati tipkovnico. Tale se resno zatika.

   • Zgornji

    Nič se ne “zatika” , ker se zgleda bolj “zatika” nekaj v tvoji buči …

 • Morala

  Tako bo še več kriminala, le da bo prikriti kdo in kaj..je prepozno,da omejujejo svobodo pisanja, ker večini Evropejcev je že vse poznano kdo so teroristi in posiljevalci…In kaj bo, če se nekateri mediji ne bodo držali tej nasvetov?

 • Transformer

  Vsem novinarjem svetujejo tudi pravilno uporabo terminov, kot so migranti, prosilci za azil in begunci, saj se jih vse prevečkrat meče v isti koš. Pri tem svetujejo, naj namesto uporabe “nezakoniti migranti” uporabljamo besedno zvezo “migranti brez avtorizacije oblasti”.

  MIGRANTI so VSI, ki iz kraja stalnega prebivališča potujejo po dnevnih opravkih, službeno ali privatno, ali pa se koz ekonomski migranti zanimajo za trajno migracijo iz kraja stalnega prebivališča kamorkoli po svetu, kjer so jih pripravljeni sprejeti. Torej migranti so zakoniti in jih ne bi smeli mešati z begunci, prebežniki ali prosilci za azil, saj migranti PREDEN migrirajo,uredijo svoje dokumente o istovetnosti in dokumente namenske države, ki jih vabi. Zato lahko potujejo po rednih letalskih, ladijskih, vlakovnih ali avtobusnih povezavah, če nimajo lastnega vozila. In prepoved uporabe besede migrant v zvezi z kriminalnimi tolpami islamskih morilcev z BV in Afrike bi morala biti dejstvo.

  PROSILCI ZA AZIL so državljani, ki v eni tuji državi zaprosijo za azil zaradi preganjanja iz političnih ali verskih razlogov v državi, v kateri imajo stalno prebivališče. Nihče, ki se je izdajal po poti za begunca, ne bi smel prositi za azil, saj mu pripadajo pravice, skladne z pravilnikom UNHCR. Izkoriščanje azila je to funkcijo v EU razvrednotilo, saj za azil lahko mirno zaprosijo kriminalci v invazijskem valu in azil pomeni samo še kritje za kriminalno in teroristično dejavnost.

  BEGUNCI BREZ DOKUMENTOV so ljudje, ki zbežijo iz države domicila v kateri je vojna, brez dokumentov v prvo državo, v kateri ni vojne in se zatečejo v begunska taborišča, ki jih vodijo lokalne izpostave UNHCR oz. UNHCR direktno. In v teh taboriščih lahko izdajajo dokumente UNHCR, s katerimi ti dokazujejo svojo istovetnost (državljanstvo, poklic, rojstni podatki …..) in lahko potujejo v katerokoli državo na svetu, ki jih je pripravljena sprejeti kot migrante, torej morajo imeti PREJ dokumente za katero koli destinacijo.

  BEGUNCI z dokumenti pa so isto kot begunci brez dokuemntov, samo UNHCR-ju olajšajo izdajo dkoumentov za status potencialnega ekonomskega migranta, če ga kdo hoče.

  PREBEŽNIKI, pa so po SSKJ dezerterji in ker SAA s pomočjo Rusije decimira ISIS, bo vedno več prebežnikov iz ISIS-a, ki pa grozijo takole: https://www.rt.com/news/407165-terrorists-plot-911-attack/ In to lahko prepreči samo vahabitska Saudska bArabija, ki je poleg Izraela in USA glavni sponzor ISIS, obenem pa tudi verski vodja za to skupino. Recimo, da se Saudski bArabiji napove, da bo Meka uničena, če se zgodi od nedelje dalje samo še en teroristični napad ISIS-a kjekoli na svetu, bodo tudi vahabije malo zacivkale. Izrael pa se je aktivno vključil v sirsko vojno s pomočjo AlQuadi,https://www.almasdarnews.com/article/breaking-israel-bombs-syrian-army-golan-heights-amid-new-advance-al-qaeda/ torej tistim, ki so 9/11/2001 pobili tudi jude v New York dvojčkih.

 • to kar piše v članku se je očitno kazalo, da noviraji že upoštevajo, saj ni bilo kaj prida objektivenga poročanja. Gre seveda za tlačanje svobodne poročevalske besedei n predvsem za tlačenje resnice. Ja Juncker je del globalistov in sodeluje na sestankih Bil de nb erg.

 • McBobo

  Ko bo vojna, vso to kvazi inteligenco najprej porabit za “kanon futer”.

 • Olga

  Srečo imamo, da v Sloveniji ni migrantov.

  • mona lisa

   To misliš ti da jih ni.

 • plamen100

  En kup filozofiranja, podobno evropskim ravnim kumarcam, neumno in na skodo postenih evropejcev. Siguren sem da bodo Avstrijci zelo hitro pocistili ‘.200,000 navlake zlasti pa sedaj ko dobijo novo vlado s kurzem na celu. Tudi Nemci pospeseno cistijo nesnago ki se jim je natepla. Vprasanje je kaj bo s Skandinavijo ki je popolnoma nepripravljena na taksno obliko nasilja in pa seveda Francija, Benelux drzave ter Anglija ki so stare kolonialne drzave sedaj pa placujejo krvavi davek prednikov. Za Slovenijo me niti ni strah ker je nas sistem obupen tako da imamo do sedaj 200 migrantov, kar drzava se premore nadzirati. Edini problem je tu Bruselj, ki vsiljuje kvote in s tem ne misli prenehati nasi pa nimajo jajc da jim recejo dosti je imamo svoje ljudi na 400 eurih in najprej je treba za njih poskrbeti.

 • mona lisa

  Ni mi jasno zakaj politiki in EU tako ščiti te islamiste ki niso niti slučajno vkorakali v Evropo z dodrimi nameni. Njihov cilj je podjarmit Evropo.

  • goldhorn

   NVO, globalizem,…..

 • Sašo

  haha

 • Božo s Kozo

  “The man of the future will be of mixed race. Today’s races and classes will gradually disappear owing to the vanishing of space, time, and prejudice. The Eurasian-Negroid race of the future, similar in its appearance to the Ancient Egyptians, will replace the diversity of peoples with a diversity of individuals.”

  Richard von Coudenhove-Kalergi…

  …ustanovitelj Pan-Evropskega gibanja, na katerega temeljih je nastala današnja EU, v svoji knjigi Praktischer Idealismus (Practical Idealism), napisani leta 1925.

  “According to his autobiography, at the beginning of 1924 his friend Baron Louis de Rothschild introduced him to Max Warburg who offered to finance his movement for the next 3 years by giving him 60,000 gold marks.”

  https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_von_Coudenhove-Kalergi

  https://www.bundeskanzlerin.de/ContentArchiv/DE/Archiv17/Artikel/2011/01/2011-01-13-merkel-europapreis.html

  Predstava je napisana že davno nazaj, imenuje se: KALERGI PLAN

 • Silka

  Koliko teh Mohamedovih vojakov pa dela ali vsaj išče delo, 5-10%? Ostali pa širijo islam, kar je njihova osnovna naloga, zato so tudi prišli. USTAVIMO ZLO KJERKOLI JE MOGOČE!

 • KAPIBARA

  Nisem prebral spodnjih komentarjev,
  lahko da je že napisan.

  Lahko padefiniraš: “Drek v celofanu ”
  , nekako tako: ostanek zaužite hrane, ki jo telo ne absorbira, se je higienično
  ovilo v lepši zunanji izgled- na koncu je pa še zmeraj: Drek, zavit v
  celofan

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!