Europol svari pred novimi terorističnimi napadi – islamisti prihajajo iz Sirije v Evropo

Foto: EPA

Evropski policijski urad Europol je v današnjem poročilu razkril, da teroristična skupina Islamska država v bližnji prihodnosti načrtuje nove napade v Evropi. Podatki razkrivajo, da največje tveganje za napade predstavljajo porazi v Iraku in Siriji ter vedno večje število pripadnikov Islamske države.

Nemška tiskovna agencija DPA poroča, da naj bi bilo na podlagi ocen obveščevalnih služb, v Evropi že več deset potencialnih teroristov, ki zvestobo prisegajo prav Islamski državi.

Francija je največja potencialna tarča
Obstaja velika mogočnost, da bi lahko kontroverzna organizacija razvijala nove taktike, ki bi jih lahko uporabila v napadih v zahodnem delu Evrope. Strokovnjaki menijo, da je Francija, ki je bila v preteklosti že večkrat tarča napadov, ena najverjetnejših tarč, veliko tveganje za napade pa se pojavlja tudi v Nemčiji, Veliki Britaniji, Belgiji in na Nizozemskem.

Foto: epa

Foto: epa

Napad z avtobombo je najbolj verjeten
Napadi bi lahko bili izvedeni s strani homogenih skupin ali posameznikov, ki se lahko poslužijo vrste najrazličnejšega orožja: od eksploziva, do avtomatskega orožja, nožev, sekir, mačet in avtomobilov. Med strokovnjaki za terorizem velja prepričanje, da je nevarnost napada z avtobombami ena največjih.

Sirski migranti lahko stopijo v vrste Islamske države
Glede sirskih migrantov obstaja visoka stopnja nevarnosti, da se ti rekrutirajo med borce Islamske države in zradikalizirajo. Poleg tega obstaja verjetnost, da se teroristi pretihotapijo v migrantske centre, kajti potrebno je zavedanje, da je migrantska kriza v Evropi v velikem interesu Islamske države, da ta infiltrira v Evropo čim večje število teroristov, katerih glavni namen je sejati smrt med Evropejci.

Francoska tiskovna agencija AFP poroča, da so evropske varnostne sile v lanskem letu aretirale 667 ljudi, ki so bili osumljeni izvajanja džihadističnih aktivnosti.

N. Ž., STA

 • mojadezela

  Ja bo treba v vsako hišo, po najmanj eno puško zrihtat. Da se lahko narod brani in še preden policija pride na kraj zločina, lahko vsak državljan obračuna z napadalci.

 • Caetano

  Mimogrede pri nas je po zaslugi proslulega Klemencica se vedno dovoljeno odditi v Sirijo in se boriti za jihad. Lahko te pa od tam kot svojega izurjenega vojscaka napotijo tudi nazaj v Slovenijo.

  • dr Janez Sveti

   A ti dam za potne stroške?
   DR janez Sveti dobrotnik

 • Franc Šink

  Vse to so izobraženi pripadniki miroljubne vere.Če mi nekdo ne verjame naj vpraša EU politike.

  • dr Janez Sveti

   Tudi naši predniki so bili izobraženi pripadniki različnih prepričanj, pa poglej kaj so počeli!
   DR Janez Sveti pred lastnim pragom pometa

   • Franc Šink

    V čast mi je da dobim repliko od Svetnika.

    • dr Janez Sveti

     Nisem grozen. Nisem hudoben. Vsem želim dobro. Tudi če se ne strinjam, ne pomeni, da ti želim slabo ali, da te želim s silo spremenit.
     DR Janez SVeti genij

   • Caetano

    Janez pa morajo na Novi24 razkrinkovati aktualno filoislamistično usmeritev večine vodilnih evrop. politikov.

    • dr Janez Sveti

     Ni se še rodila sila, ki bi videla bodočnost.
     Dr Janez Sveti Zakon vesolja

     • Caetano

      ??

     • dr Janez Sveti

      !!
      Dr Janez Sveti vesoljc

   • koza

    Janez, če zaradi Nutelle in gumijastih medvedkov zažgejo bajto v kateri živijo, kaj še lahko pričakuješ; sicer pa imaš prav tu še zdaj ni panike, ampak arabizacija se je že začela malo južnije od nas, tam zato kupujejo zemljišča, gradijo večmiljonske komplekse, da jih bodo lahko malo skladiščili, pol pa si sami pomagajmo … http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/spalili-izbjeglicki-centar-jer-nije-bilo-dovoljno-nutele-976487 … Putin je osebno dal Segalu pasoš s tem, da je poudaril, da nobene politike v bodoče, tak bi lahko muti začela z vabilom, koliko mamo toliko bote dobili, ne pa da bo čez čas Segal hoto še kaj več, recimo priti v stik s Snowdnom, preventiva pravimo bolja kot slabe posledice
    Uživaj!

 • dr Janez Sveti

  Nova24TV, takšne neumne “novice” povečujejo neupravičen strah in sovraštvo med naivci, ki verjamejo tem vašim nakladanjem! Iste neumnosti plasirate že pol leta. Podobni ste tistim, ki so že najmanj stokrat napovedali konec sveta.
  FUJ!
  DR Janez Sveti kritik

  • stajerc5

   Tvoj komentar bi bil primeren, ce bi prebiral novice v Madzarski, Poljski, Ceski ali Slovaski izdaji. V “nasi” pokvarjeni zloveniji je pa se kako realen in primeren!

 • Olga

  Zaradi migrantske politike, ki nima podpore ljudi v državah članicah, bomo ob morebitnih terorističnih akcijah, morali državljani sami ukrepati! Ker v Sloveniji sodstvo ne deluje in ne bo sankcioniralo skorumpiranih politikov, ki ogrožajo Slovence, bomo morali očitno ukrepati sami državljani!
  Predlagam, da gremo pred parlament in skorumpirance vržemo v Ljubljanico! Tako so ravnali včasih s pokvarjenim obrtniki!

 • samsara

  No ideja Hollanda, da, ‘se bo teba navaditi na življenje s terorizmom’, se očitno ni prijela pri njegovih rojakih.

 • Nata

  Samo govorjenje in pisarjenje ?? Naredi pa nobeden nič.

 • Novakec1

  V zblojeni €U bo ognjemetov in pokanja še pred Novim letom

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!