Evropa drvi v prepad: Radikalni islam se širi po vsej Belgiji, skrajni vahabiti pa pridigajo že kar prek televizije in spletnih medijev

Foto: epa

Iz Belgije prihajajo šokantni podatki o tem, kako hitro se tam širi salafizem. Poročilo, ki ga je predstavil odbor, ki ocenjuje stopnjo teroristične ogroženosti v Belgiji, pa tudi razkriva, kako vahabiti, ki se zavzemajo za vračanje islama k njegovim koreninam in med drugim zahtevajo stroge kodekse oblačenja za ženske, pridigajo kar prek televizijskih postaj in spletnih medijev. V večini islamskih knjigarn v Belgiji pa tudi vse lažje najdemo radikalno islamsko literaturo.

Poročilo, ki ga je pripravila Enota za usklajevanje analiz ogroženosti (OCAM), pri pripravi pa je sodelovala z varnostnimi in obveščevalnimi službami, razkriva, da so ocenili stopnjo teroristične ogroženosti tudi za Belgijo. A zares šokantna je vsebina tega poročila, saj razkriva, da je “čedalje več mošej in islamskih središč v Belgiji pod nadzorom vahabitov”.

Vahabizem je stroga oblika islama, ki deluje večinoma znotraj Savdske Arabije in tudi v okviru nekaterih drugih držav. To gibanje se zavzema za vzpon Islamske države, teroristični skupini pa tudi posredno pomaga pri tem. Poziva tudi k vrnitvi k prvotni “čistosti” islama.

Načela vahabizma vključujejo prevlado šeriatskega prava, spogledujejo pa se tudi z mislijo o nasilnem džihadu in takfirizmu ter spodbujajo celo k ubijanju muslimanov, ki ne sledijo strogo pravilom islama.

Muslimane obračajo stran od zahodnoevropskih vrednot in norm
Omenjena Enota OCAM vahabizem imenuje “enodimenzionalni islam” in razkriva, da se “širi tako v muslimanskem svetu kot tudi med muslimanskimi manjšinami na zahodu”. Glede na poročilo veliko sunitskih muslimanov spodbuja tudi vahabizem. Vahabisti poskušajo “obrniti muslimane stran od zahodnoevropskih vrednot in norm”, za katere menijo, da so v nasprotju z nauki Korana, poroča Russia Today.

Svojo mrežo iz mošej širijo na tv in spletne portale
Belgijski spletni portal De Standaard, ki je prvi poročal o tem poročilu, pa piše, da vahabiti redno pridigajo v belgijskih mošejah in da so nekatere mošeje postale že “strogo vahabistične”, še posebno tiste, ki se nahajajo v mestih, kot so Bruselj, Antwerpen in Mechelen. Obstajajo pa celo vahabistični televizijski kanali in spletni mediji.

“Večina islamskih knjigarn in spletnih trgovin v Belgiji ponuja izključno vahabistično in salafistično vsebino, ki je natisnjena v arabščini ali v prevodu.”

Sicer pa Belgijci še niso pozabili na dvojni samomorilski bombni napad na bruseljskem letališču in podzemni železnici lanskega marca. Napad se je zgodil blizu zgradb Evropske komisije in Sveta Evropske unije, kakor tudi sedeža Nato.

Bruseljska muslimanska četrt, katere “posebni dosežek” so teroristi
V zadnjih mesecih so bile izvedene številne racije v bruseljski muslimanski četrti Molenbeek, ki je pogosto imenovana kar “islamistična vroča točka” ali pa “islamistično osje gnezdo”. Kar nekaj osumljencev, vpletenih v napade v Parizu, je odraščalo in živelo v tej četrti, vključno s teroristom Abdelhamidom Abaaoudom in brati Abdeslam, med njimi je bil Mohamed Abrini, ki je bil vključen tudi v napade v Bruslju. Lanskega novembra pa je belgijski zunanji minister Didier Reynders opozoril EU, da v Belgijo prihaja vse večje število islamskih borcev, ki izvajajo teroristične napade v Evropi.

Marjanca Scheicher

 • xtc

  Širi se tako hitro kot to dopuščajo EU vlade;če bi se le te namenile izkoreniniti skrajneže za vsako ceno;bi to tudi storile;ker tega ni se zadeva širi;dokler ne bo v roke vzel pravice narod sam:

  • bojan

   in komaj čakam da pride do tega da narod sam zadeve v roke vzame …najebal ga bodo predvsem tisti ki se zdej igrajo z nami od A do Ž.

 • totex39

  Kdo jim sploh omogoča, da so na TV, zaradi tega bi televizije in medije morali zapreti in onemogočiti njihovo delovanje, dokler dopuščajo širitev muslimanske propagande.

  • AlojzZ

   Kdo jim omogoča? Urednik na TV, ki potrebuje denar za nov pelc montl priležnici. Kot alternativo so mu pa ponudil prerezan vrat. Težka izbira, kajne?

 • Novakec1

  Saj tudi pri nas na nacionalki samo še o revežih migrantih kokodakajo in jim vrtijo pomirjevalno muziko.

 • Franc Šink

  Narod brez hrbtenice in lastne kulture nima pravice tlačiti te zemlje Dajmo Slovenci držati spet skupaj.

  • Novakec1

   Bo treba taprvo domač hlev počistit.

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Franc Šink

    To bo težko in smrdljivo delo.

  • Artur

   Samo enkrat, prvič in zadnjič leta 1991 sedaj pa “kuda koji mili moji ,uzdaj se use in v svoje kljuse” ! Slovenceljni prevaldujejo Butale postajajo vse bolj sofisticirane,

 • airways

  Prepoved muslimanov in islamske vere po vseh državah EU je na mestu!!!!

 • dob

  Približno tako, kot si muslimani zamišljajo asimilacijo Islama z evropskimi načeli, so si tudi naši komunisti omislili parlamentarno demokracijo in članstvo v EU.
  Maslešeriat eno in drugo.

 • Franc Šink

  Dajmo končno pokopat bojno sekiro.Nacisti, komunisti Domobranci levičarji desničarji in kdor se še kaj spomne naj kar napiše. Naš skupni sovražnik je radikalni ISLAM.

  • Novakec1

   Bravo že dolgo ni bilo boljše. Bo treba v ilegalo.

  • sodnikisozločinci

   In vsi, ki te migracije in islam zagovarjajo, ne glede iz katere stranke so.

 • Novakec1

  €pejci bodo postali objekti za izživljanje muslimanskih kozjejebcev pa ni važno iz katerega plemena so.
  Še pred balansko migrantsko krizo sem predlagal blokado vseh mobijev sam da se kakšna kozjejebska črka pojavi na mobilcu ali sliši kozjejebščina za lažje obvladovanje sranja ki se z svetlobo hitrostjo širi po €U.

 • Dragan Krstič

  Čez 20 do 30 let bodo evropski staroselci sužnji, ampak ne pretiravam, sužnji današnjim prišlekom in njihovim potomcem. Sahelska in podsahelska Afrika in Bližnji vzhod bo popolnoma okupiral Evropo.

  • karlina

   Se grozno bojim, da imaš prav, zanamci nam bodo še in še “hvalezni”, ker smo dopustili in spustili ZVER v Evropo, oz. ne mi, pač pa tisti bedaki, ki vladajo EU.

 • Vlado77

  Kot sem že ugotovil . Muslimani bodo premagali sodobni svet s migracijami. Tako napredni in razviti Evropi ne pomagajo niti rakete, tanki sodobna letala ,puške itd.. Migracije muslimanov nas bodo uničile. Predvsem pa razne humanitarne organizacije in levičarske civilne družbe ,ki ne vidijo gozda temveč le posameznike. Verjetno je tu zadaj Soros ,ki vse te civilne družbe in medije financira . Edino pravilno je reagiral Trump in Orban ,ki bodo prekinili vmešavanje Soros-a. Tega tipa bi morali zapreti , ker bo uničil razviti svet. Zapleniti njegovo premoženje. vendar žal zaradi nekih pravic se to ne bo zgodilo in slabo se nam piše. Soros je enako nevaren kot Hitler in Stalin

 • Olga

  Kdo je kriv? Levaški politiki! Nujno je zaprtje mošej in prepoved islama v EU!

  Kako arogantno se je vedel tajnik islamske skupnosti Nevzet Porić, ko mu je gospod Ocvirk navedel podatke o džihadizmu in pričevanja muslimanov o tem, da se islam v svetu radikalizira!!? Za nameček se je pa oglasil še en počepuški novinar iz Družine in povedal, da on in njegovi kolegi pri Družini “ne delijo mnenja” gospoda Ocvirka! Kako sprevrženo!
  Oceno revije Družina sem si ustvarila ob tem, ko so odklonili intervju z Janševo ženo, ko je bil Janša zaprt! Prav tako Zoreta, ko je odklonil udeležbo na proslavi VSO!
  Ni čudno, da je Slovenija komunistični krater v Evropi!

 • Franc Novak 1979

  V Sloveniji imamo skupino, ki se NI NIKOLI integrirala, dela se tudi pod razno ne dotakne, razen dilanja z drogo, orožjem in gozdnimi sadeži. Dolžnosti državljanov vsake države na svetu so, da spoštuje zakone te države in da plačuje davke in prispevke. In če so izpolnjene te dolžnosti, si lahko privošči tudi pravice, ki jih imajo državljani te države, to je javno zdravstvo, javno šolstvo in nekatere socialne pravice. Ker pa se v veliko državah, tudi v Sloveniji pojavljajo taki pozivi http://www.publishwall.si/aktualno/post/144533/muslimani-v-sloveniji-kako-vzpostaviti-sarijo-seriat-v-sloveniji me zanima, kaj o tem menite, saj gre pri tem za RUŠENJE USTAVNE UREDITVE države. Končno pa me zanima, kaj si mislijo o integraciji begunci, če bi od njih zahtevali, da prestopijo v katoliško, pravoslavno ali luteransko vero, oz. se kot ateisti vključijo v kako politično stranko modernega napredka? Integracije brez prilagoditve avtohtonemu prebivalstvu namreč ne more biti. Razen, če meniš, da se Slovenci moramo prilagoditi njim in se integrirati v njihov način življenja. Naši predniki, ki so odbili turške vpade na naše ozemlje, se od sramu obračajo v grobovih.

 • WatsonForus

  ma kaj opozoril!!! strpat vse na ladijo po skipat pred libijsko obalo , če se ladja prej ne potopi!

 • xtc

  No tudi pri nas pridigajo skrajneži d povsod;s FDVje;POPa;A ja; in drugih levotalibanskosalafističnih trobil:

  • Dragan Krstič

   Ne bom pozabil kretenkota iz Sveta na Kanalu A Andreja Perošo, ki je predlani konec avgusta poročal iz Beograda o migrantih. Tedaj je Orban začel zapirati mejo s Srbijo in ta idiot Peroša je razlagal muslimanom da naj se usmerijo v Slovenijo, ker so pri nas dobrodošli. Že čez nekaj dni so bili musliči na naši meji. Če nimaš možgan se vpišeš na FDV, a ne Peroša.

   • Nata

    Na gauge z njim

    • Novakec1

     Je bil pa na TV takrat taglavn.

     • Nata

      Tudi to je nekaj !!

 • Brane

  Super,naše lezbače in feminizirane možače,komaj čakajo vehabije !!! Za zdaj hodijo na izlet v Cazin in Veliko Kladušo !!!

 • Dragan Krstič

  Kako cvetoča in napredna je bila civilizacija v Mezopotamiji še pred prihodom islama in kako strahotno je islam zavrl napredek kamorkoli je nasilno prodrl. Vsekakor morata srednja in odraščajoča generacija evropejcev preprečiti da se jim zgodi ta katastrofa.

  • neny

   … mi se ne bomo rešili, seveda. Ko bo po nas se bodo rešili pa res vsi, ki ta trenutek odločajo o usodi evropskih narodov.

 • neny

  Zanimivo je, da se vse to dogaja v najvišjem centru evropskih avtoritet. In ste v stanju pljuvat po beguncih, namesto po njih, ki so ravno tako leve kot desne. .

 • bojan

  Tu so se EU vladarji izkazali za bebce da ni večjih v celem vesolju …

  sam uprašam se kdo nam to vlada … nikakor se s tem kozjejebski islamom ne bom sprijaznu …

  zame so mrtvi .. dan ko se jih bo iztrebljalo je blizu …

  • neny

   Usrana je vsa autoritarna klika, ker se podreja… Še noben ni rekel NE svoji plači in se šel borit proti.

  • Kat Wilson

   Kdo nam vlada? Soros&CO. Dokler še… Ampak imaš prav, ne bodo več dolgo…

  • Novakec1

   Ja veliko nesnage je za pospravit.

 • jan

  Kdaj bomo dojeli, da so nas evropski voditelji izdali in izigrali? Govoričijo o multikultiju in politični korektnosti, v resnici pa nam pripravljajo kulturno in nacionalno smrt. Zavestno širijo islam, ker je to v skladu z globalistično agendo, ki želi vzpostaviti svetovno državo pod vodstvom mednarodne korporatokracije, ki želi vzpostaviti državo sužnjev. Islam je idealna versko-politična doktrina za ta namen, ker ukinja sekularni demokratični politični sistem in ga nadomešča s totalitarno teokracijo, kakršne je v Evropi vladala v srednjem veku, do razsvetljenstva. če se Evropejci pravočasno ne prebudijo, je to konec Evrope, kakršno poznamo, konec njene kulture in konec njenih narodov. doživeli bomo usodo ameriških Indijancev, nad katerimi so priseljenci izvedli kulturocid, etnocid in genocid.

 • Nata

  Pa ne mi nakladat, da je vse to nastalo v zadnjem letu ?? Torej so nas dobro vodili, kaj vodili—-vlekli za nos !! Barabe .Bili so tiho in jih sprejemali- uboge begunce……….??
  Pa je že bilo v Evropi to muslimansko zlo !

 • jan

  Evropaka globalistična prevara se je zaćela že precej nazaj. Kmalu po tistem, ko je padla Giscard D’Estengova evropska ustava, ki je hotela ekonomsko zvezo spremeniti v politično. Globalisti so tedaj oblikovali nov scenarij: odpravo evropskih narodov in vzpostavitev Združenih držav Evrope brez kulturne in nacionalne identitete. Nekakšen multikulti talilni lonec po zgledu ZDA. Evropska politična garnitura skupaj z ameriškimi globalisti (Bush, Obama!) zvesto izpolnjuje globalistično agendo, zaradi katere se je zgodil v Evropi brexit, v ZDA pa Trump. Evropa je v procesu razkroja, saj nihče več ni zadovoljen v tvorbi, ki ni ječa narodv, pač pa njihov zavestni grobar.

  • slosin

   Kaže, da se scenarij Bilderbergov uresničuje…

 • Unikatna

  Sprejemali so umazan denar in so bili tiho! Sedaj, ko je prepozno, se pa strahopetneži ne upajo upreti in jih poslati nazaj od koder so prišli!

 • Dragan Krstič

  Če že gravža Merkelca, ki jo normalen moški niti ne povoha, Nemčiji naklada da se narodi EU starajo,
  potem bi namesto mohamedancev dovolila naselitev državljanom Ukrajine in Belorusije. Uaaau kakšne bejbe imajo. Bi bila nataliteta v EU takoj precej višja od mortalitete pa še njihova izobrazba je precej višja od kamelarjev.

 • Mihilus

  Problem sploh niso muslimani ampak liberalne elite, ki nas posiljujejo z njimi. Na giljotino z njimi, pa bo zelo hitro izginil problem z muslimani, LGTBP, feministkami…

  • FRANC3

   Naj najprej LGBTQ aktivistke prestopijo v islam in se začno obnašati po vahabitskih pravilih. Me zanima, koliko časa bodo še zagovarjale islam?

  • macon

   Socialisti in komunisti imajo radi besedo svoboda in jo posiljujejo do nerazpoznavnosti. Nimajo zveze z liberalizmom.

   • Mihilus

    Mah če mene vprašaš so razlike minimalne: komunizem=liberalizem=progresivizem=boljševizem=multikulturalizem=globalizem=socializem

  • MartinKrpan

   Kdo jih bo dal na giljotino? Mi Evropejci smo brez veze. Le gledamo in kimamo. Žal.

  • Kaj niso, seveda so.

 • Lisjak

  Dva Francoska državljana,ki sta bila na seznamu kot terorista in v hišnem priporu v mestu Bayonne na jugozahodu Francije,sta bila namenjena v Sirijo in aretirana v Sloveniji.(Express)

 • Caesar

  Politične elite nas ves čas prepričujejo, da je Rusija naš največji sovražnik. To je največja prevara v zgodovini človeštva. Evropejci gledamo na sovražnika tam, kjer ga ni, medtem pa nam ves čas dovažajo resnične sovražnike in ko se bomo Evropejci tega zavedali, bo že prepozno. Evropejce ne čaka vojna z Rusijo, temveč z migranti in Evropa bo enako uničena, kot sta Libija in Sirija. Evropejskim vojakom gotovo ne bo lahko, ko bojo morali bombardirati in zravnati z zemljo lastna mesta, kot so London, Pariz, Berlin, Stockholm, itd, ampak druge rešitve ne bo. Evropejci bomo še krvavo potrebovali Rusijo, da bomo ta pokol preživeli.

  • Kat Wilson

   Ravno tako kot smo jo potrebovali med 2WW. Brez Rusov bi malodane opleli, saj so bili v veliki meri zaslužni za zmago nad Nacisti.

 • Olga

  Kako prav ima dr. Ocvirk, ko opozarja na radikalizacijo Islama! Kaj pa pravi Porić na to?! Mogoče, da ni resnica???

 • Diagnostik

  Saj ravno zato pa bi morali biti Rusi naravni zavezniki vseh slovanskih narodov, ker samo močna rRusija lahko zaustavi islamizacijo Evrope, posredno s političnim in ekonomskim povezovanjem. Enostavno povedano grea za to katerih bo več, in kdo bo imel podporo medijev ter politike.

 • Novakec1

  So se kar na center €U spravl in bodo na hitro €U obglavl

 • dob

  http://file.si/user-file/d08y6sustlevgtd0xaac

  Temu, kar se zdaj dogaja, jaz pravim RAZPAD IKONOGRAFIJ.
  Kdaj ikonografija razpade? Ko so si vsebine različnih gibanj preveč podobne, tedaj simboli teh vsebin ne zdržijo več pritiska enakih vsebin. Preprosto ne morejo več držati vseh podobnosti narazen. Ko postanejo ” useglih”, torej isti kurac, se pač ne morejo več skriti za lastnimi simboli in deklaracijami.

  Pozabimo na trenutek polarizacijo. Pa na delitev med konservativce in liberale, fašiste in antifašiste. Ravno tako, v dobro te debate seveda, pozabimo še na preštevilna gibanja, ki še kar naprej nastajajo, vsako s svojo vsebino.
  Denimo, da zdaj ni pomembno za kaj se borijo in katere cilje zasledujejo. Zdaj že množično na obeh straneh Atlantika.

  Kakorkoli že – Izražajo se! PO moje je to dobro! Kajti: naslednji voditelji, kdorkoli že to bodo, bodo pod dorbnoglčedom. Nsekončno svobodno polje neskončnega svobodnega jebanja podložnikov je mimo! Kdorkoli se bo na novo usedel na prestol, se bo usedel na kurac.

  Zato pravim: naj pizidijo! Ni važno zakaj in proti komu. Naj le pizdijo.

  Ne glede na to, kakšno stališče zastopajo, se njihova stališča vse bolj radikalizirajo in udeleženci v sporu se sploh ne želijo več pogovarjati. Nemesto tega HOČEJO.

  Nekaj.

  Izsiljujejo.

  Ni čisto jasno kaj hočejo, čeprav to, kar mislijo da hočejo, na ves glas vpijejo. Vprašanje, ki se nam postavlja pa je: bodo srečni, če dobijo tisto kar hočejo?!

  Bodo potem sposobni stati za tem, bodo znali braniti in upravljati pozicije in pri tem biti odgovorni za lastne odločitve? Bodo stali za njimi?
  Ne nazadnje: bodo znali biti boljši od sedanje oblasti, ki jo na smrt sovražijo?

  Temu smo včasih rekli odgovornost. Le da sebe tedaj nismo videli na položaju, ko bi odločali o čem tako velikem, kot je nova postavitev sveta.

  Torej, vprašajmo se: ali znajo biti ta gibanja odgovorna za tisto, kar bi rada dosegla, ali pa je vse le v “pravici do scanja na istem skretu”.

  Je morda izgovor: “…. pa saj sedanja oblast tudi ne zna. – dovolj dober za spremembo oblasti? Je dovolj za zamenjavo nesposobnih z nesposobnimi?

  To za nas sicer ne velja, ker v Sloveniji ves čas menjavamo nesposobne s totalno nesposobnimi. Po določenem času režim evoluira iz slabega na slabše in potem to ponudi, drugo pa prepreči.

  Bodo torej znali v primeru zmage na volitvah upravljati sami s sabo in državo? In predvsem: kaj bodo s poraženci? S tistimi, ki se ne strinjajo z njimi, kar pa je polovica prebivalstva. Tako kot pri nas, tako kot v Ameriki.

  Kar hočem povedati je, da se splošno nezadovoljstvo širokih človeških mas izraža zdaj po vsem svetu. Enako v ZDA kot pri nas.
  Iz sporočila napisa na zgornji fotografiji je jasno videti sporočilo, da jezna množica očita svoji državi, da izgublja identifikacijo z ustanovnimi očeti te iste države. Torej z njimi.
  Da pri tem sama ne ve kdo je in se namesto z njimi, z množico – identificira S SOVRAŽNIKOM!!!

  Vam je to kaj znano?

  Zastave SFRJ? JLA? Helikopter? Komunistična ikonografija, jemanje v zaščito starega vojaškega kadra JLA, agresorjev iz leta 1991?
  Naša država in vlada se bolj indetificirata s tistimi, ki so nas napadli, kot pa s tistimi, ki smo jo ustanovili in jo hoteli.

  Gre za tipične znake ponorelega imunskega sistema, ki napada samega sebe, lasten organizem.

  Psihološki moment izgube kompasa, orinetacije in pomanjkanje vizije – to izraža ves vodilni kader, na obeh straneh Atlantika. Nečitljivost, nejasnost, pomanjkanje vizij, tega do zdaj še ni bilo.
  Tega še nismo videli.

 • dob

  Nekateri zdaj govorijo, da je komunizem preteklost, komunizma da sploh ni več. Še najraje to famo ohranjajo nostalgiki komunizma sami. Odgovarja jim, da jo ohranjajo skupaj z nostalgijo po komunizmu, češ, nekoč nam je bilo bolje, pod komunizmom. Ampak zdaj ga ni.

  V resnici… komunizem ni propadel! Tudi Islam ne propada. Pa čeprav ekonomsko oba sistema predstavljata režim življenja, ki ni sposoben vzdrževati samega sebe.

  Prej kot propadata imam vtis, da se oba pustita nositi na ramenih kapitalizma. Oba parazitirata na kapitalizmu.

  Sta pa oba, tako komunizem kot Islam, s svojimi posplošenimi pogledi in nasilnim učenjem zdaj prodrla v današnjo Zahodno civilizacijo in z njim okužila vse ostale religije in ideologije (od tod vsa silna radikalna gibanja zadnje čase), ker ju upoštevajo. Vprašanje je pa – zakaj jih upoštevajo?! Kaj kapitalizem in Zahod potrebujeta od njih, da se jim jih zdi vredno ohranjati pri življenju, če se sami ne znajo, morejo, nočejo? Zakaj je Zahod sploh rodil demona kakršen je “človekove pravice” in se tako pusti od njega izsiljevati?

  Po moje to Zahod počno zato, da bi razrahljali zakodajo. Pripeljali bi sem mnogoženstvo, naredili pedofilijo za bolj sprejemljivo tej civilizaciji, uvedli možnost mnogoženstva, poročanje z deklicami itd. itd. Med ostalim še scanje na istem skretu za vse spole.

  Imeli bi dogovorjene zakone z deklicami in seveda trgovanje z ljudmi. Kajti tisti, ki zaradi spolne usmerjenosti ali česa drugega nimajo potrebnih atributov za spočenjanje in rojevanje naslednikov, bi otroka enostavno kupili. In kar lahko kupiš – to lahko tudi prodaš, to vsak trgovec ve.

  Morda pa se motim, in imajo z nami še hujše, mnogo bolj gnusne namene. Če je to sploh mogoče.

  Kaj pa lahko pričakuješ od ljudi, ki so brez notranjega vodila, ampak delajo po zakonih, ki so napisani po naročilu. Zakone in predpise je lahko sproti zamenjati.

  Sam si predstavljam, da sta komunizem in Islam skupaj v ogromnem krožnem pospeševalniku delcev. Takšnem kot je v Cernu.

  In se v njem vsi skupaj vrtimo vedno v isto smer, ker zdaj še preostali svet vlečejo skupaj z njim v svoj mrtvaški ples. Za zdaj drugega vpliva na tok stvari nimajo, kot le na pospeševanje vrtenja. S tem pa premikanja vedno v isto smer. Ven iz tega pospeševalnika – pa ne morejo.

  Kolikor mi je znano, je pospeševalnik delcev v Cernu narejen z namenom, da bi človeštvo končno ugotovilo, kako je nastalo Vesolje in s tem tudi Življenje.

  Komunizem in Islam že imata vsak svojo idejo o tem, kaj da je Življenje, prepričana sta tudi, da vesta tudi, kakšen je njegov namen. Poznata odgovor na to, zakaj Človek obstaja, komu služi. S tem pa tudi, kaj mu je namenjeno, da bo postal. V njihovem primeru velja – kaj Človek mora postati.

  Eden ima Dogmo, drugi pa Manifest.

  Če ne bo človek postal natanko tisto, kar oba pravita, da mora postati, ga bosta v to prisilila. Takšen je načrt!

  Resnici na ljubo so vsi drugi, ki pravijo da sicer različno gledajo na Stvarstvo, na stvarjenje človeka, na Evolucijo – samo mali otroci tega istega vprašanja, kar svojim obnašanjem nenehno dokazujejo.

  A Življenje ne nastaja v pospeševalniku, ker ni nastalo v pospeševalniku.

  Treba je pogledati še malo zunaj njega, ker se bojim, da se tam (tukaj), zunaj inkubatorja, pardon, pospeševalnika, nehuje. Kar mnoge očitno sploh ne zanima. Bolj od tega jih zanima, kako je nastalo, ne pa tudi zakaj in kako se neha.

  Toda nekateri nas zdaj vse skupaj vztrajno porivajo v pospeševalnik.

  Jebiga, znanstveniki razmišljajo kot znanstveniki! Nekdo jih plačuje, da k zadevi pristopajo znanstveno. Poglobljeni v pospeševalnik ne opazijo dogajanj zunaj njega, saj niso plačani za to, da bi opazili.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!