Evropa še v večji nevarnosti: Obstaja nevarnost islamističnih napadov s kemičnim in biološkim orožjem

Foto: iStock

Nemška zvezna policija je izdala opozorilo, da bi teroristična organizacija Islamska država lahko uporabila kemično orožje v napadih na evropskih tleh. 

Nemška policija trdi, da do sedaj niso bili dovolj pozorni na možnost napadov islamskih skrajnežev s kemičnim orožjem. Po njihovih podatkih imajo večje količine kemikalij, ki bi jih lahko uporabili kot sredstvo za množično ubijanje, podobno kot v napadu leta 1995 na tokijski podzemni železnici, v katerem je umrlo 12 ljudi, 50 pa jih je bilo ranjenih.

Kronen Zeitung poroča, da bi s kemičnim orožjem lahko napadli proizvodnjo hrane ali transport nevarnih kemikalij. Varnostno poročilo so že predstavili nemški vladi in predlagali poostrene varnostne ukrepe za tiste, ki se ukvarjajo s proizvodnjo in transportom kemikalij, prav tako pa so predlagali ukrepe za preprečevanje potencialnih napadov.

Kemično in biološko orožje sta resna grožnja
Nemška policija je povišala stopnjo nevarnosti zaradi napadov s kemikalijami na podlagi poročil iz Sirije, ki kažejo na razvoj kemičnega programa Islamske države. Po nekaterih poročilih so pripadniki džihadistov že izvedli vsaj 52 napadov s kemičnim orožjem.

Da obveščevalni podatki niso edini, priča tudi izjava francoskega premierja Manuela Vallsa, ki je novembra dejal, da vedo, da obstaja tudi tveganje napadov s kemičnim ali z biološkim orožjem.

Že decembra 2015 je Evropski parlament izdal poročilo, v katerem so zapisali, da ima Islamska država kapacitete za proizvodnjo kemijskega in biološkega orožja. Leta 2014 pa so pri tunizijskemu fiziku in znanstveniku našli obsežen dokument na 19 straneh, kjer je bil zapisan načrt za izdelavo biološkega orožja s kugo okuženih živali.

M. P.

 • samsara

  “…kapacitete za proizvodnjo kemijskega in biološkega orožja.”

  Nova 24TV, imate težave s slovenščino.
  Napisali ste “hemijskega”, kar je po balkansko, po slovensko pa se napiše “kemijskega”.

  Tako zdaj veste in lahko popravite v tekstu vašega članka, če se vam zdi potrebno. Predzadnji stavek, da vam bo lažje, če se boste porudili.

  • Novakec1

   Počaki malo, kmalu bo po arabsko pisalo.

 • Unikatna

  Naj gredo vsi v tri krasne, kaj strašijo ljudi! Kaj so pa prej delali? Spali!!!

  • samsara

   Je že prav, da se piše o tem.
   Kaj so prej delali? Lotili so s nečesa, ali pri tem voljno sodelovali, brez tohice pameti, vesti in odgovornosti. Ja, to so levičarji.

   • Unikatna

    Ne mislim, da se ne bi pisalo o tem…moj komentar je namenjen nemški policiji…

    • samsara

     Sem se medtem nekoliko dopolnil v gornjem odgovoru.
     Zgleda, da so zdaj zaslutili, kaj se lahko iz tega izcimi, in da bi to lahko bilo hudo in boleče zanje, za levičarske izdajalce namreč, pa so nekoliko popustili blokado.

  • Nata

   ++++++++

 • samsara

  Morda pa se bo moralo zgoditi kaj takega, masovna morija, ukužbe, invalidnosti, uničenja naravnih virov, da bo plačana zadostna cena, ki bo pomenila ekspresno odstavitev in sankcioniranje po prednostnem postopku, levičarskih kolaboracionistov in veleizdajalcev, v projektu uničevanje Evrope, Evropejcev in evropske kulture, tradicije, civilizacije.

 • totex39

  Saj ravno to je sramotno, ko evropski politiki vedo o kemičnem orožju in še vedno nič ne ukrepajo, da bi jih oni uničili, preden bi džihatisti naredila tak množični napad na Evropo.

 • elh

  Pred Merklinim “Willkommen!” ni bilo nič takih strahov v Evropi.

  Kako se mora ta babnica danes počutiti, ko je jasno, da je sprožila teror nad njenimi sodržavljani in Evropejci nasploh? Očitno nima vesti, drugače bi že zdavnaj odstopila, se opravičila, storila vse kar se da, da se pritok teroristov in migrantov, ki jih skrivajo ustavi. Pa ne stori nič.

 • dr Janez Sveti

  Ob tako dragem fižolu? Ni šanse. Prej nas bodo ugonobili bedaki, ki nam razlagajo, kako je škodljivo kurjenje na drva!! IDIOTI!

  DR janez Sveti besen

  • xtc

   Matr Sveti ;da nas ne napadeš s šnopčki;ki jih kuhaš v kleti in prdenjem:

   • dr Janez Sveti

    Ne sklepaj po sebi.Eni smo geniji in ne uživamo alkohol, ne kadimo in smo svobodnega duha. Te tvoje kleti iz psihiatrije so ti pa nočna mora vidim. Najhuje je to, da nisi še ugotovil, da se vsi komentatorji delajo norca iz tebe ali te pa ignorirajo. Jaz sem tvoj najboljši prijatelj
    DR Janez Sveti Prijatelj

 • Dragan Krstič

  Pripadniki vere ki uči da ljudje drugih ver in ateisti niso vredni živeti in njihovo pogubljenje je Allahu všečno, ti ljudje nimajo kaj iskati v Evropi.

  • RATATA

   Niti nimajo kaj iskati na tem Svetu!

 • Ja bodo poskrbeli v skrivnih zdužbah malo za smrt okoli, ti izpuščeni kriminalci in muslimanskih zaporov, pa vodo njihovo orodje.

 • Olga

  Odgovarjati morajo vsi politiki, ki uvažajo teroriste!

  • samsara

   Prvi med domačimi pa je cincavi ultraprarvičnik, pridigar etike, morale, integritete, tovariš Mirko Cerar, kučanov bližnji sosed in levičarski sotovariš.

 • cosmosjasnovidec

  In kaj le opozarjajo prekleti nemški nacistični zahojenci?
  Kdo je pa privlekel sem to kamelotrajbarsko,nigersko muslimansko nesnago drugi kot oni?
  In sedaj opozarjajo državljane nemesto,da bi to svojad izgnali iz Europe.
  Sicer pa biološko orožje sploh ne bo potrebno saj prenašajo viruse in okužbe katerih europejci ne poznamo in za njih sploh ni zdravila.
  Zdravstvo in mediji pa nakladajo o nekih “ptičjih gripah” ter vse možno.
  V javnost naj dajo,da folk umira zaradi okužb z strani te muslimanske svinjadi katera prinaša nam neznane bolezni.

 • Adolf Hitler

  potlei bo pa v evropi hitro bankroteral zaradi fižola ker ga bodo musleti pokradli achtung achtung tödliche gase!

 • Adolf Hitler

  to bo nihovo kemično orožie iz nihove muslo rite in nihovega gnilega gobza ki ie polen dreka!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!