Evropa spet v nevarnosti: 271 džihadistov se je vrnilo v Francijo, mnogo njih pa je kar na prostosti

Foto: Twitter

”V Francijo se je vrnilo 271 džihadistov iz vojnih območij Iraka in Sirije, vsi pa so v preiskavi državnih tožilcev,” je dejal francoski minister za notranje zadeve v intervjuju za enega od tamkajšnjih časnikov. Ljudje živijo v strahu, saj je veliko islamskih ekstremistov, ki so se vrnili v državo, zdaj na prostosti.

Francoske oblasti ocenjujejo, da se kar 700 francoskih državljanov bori na strani Islamske države v Siriji in Iraku, kot vse evropske države pa se tudi Francija sooča z vprašanjem, kaj narediti s tako imenovanimi ‘povratniki’. V Francijo se je vrnilo 217 odraslih in 54 mladoletnih džihadistov, ki so se borili za Islamsko državo, je dejal Gerard Collomb v intervjuju za Le Journal du Dimanche. Skrb vzbujajoče pa je dejstvo, da so kljub zavedanju o nevarnosti, ki jo prinašajo ti ljudje, nekateri med njimi zdaj na prostosti.

”Francoski vojaki so v intervencijah napadli islamske vojake na njihovih ozemljih, zato je zdaj Francija izpostavljena novim napadom,” je dejal Collomb za spletni medij Jihad Watch. ”Tem džihadistom nikoli ne bi smeli dovoliti povratka v Francijo. Če bi skupina francoskih nacistov leta 1937 zapustila Francijo in bi šla v nacistično Nemčijo ter se želela vrniti januarja 1940, bi jim bilo to dovoljeno?” Dodal je, da je vedno več ljudi pod nadzorom zaradi radikaliziranega vedenja, zaenkrat jih nadzirajo okrog 19 tisoč.

V Jihad Watchu so zapisali, da so islamski ekstremisti sovražni borci. Pridružili so se skupnosti, ki trdi, da je v vojni s Francijo, njihov cilj pa je umoriti francoske civiliste.

N. Š.

 • Olga

  Mi živimo pod terorističnim škornjem in delamo za teroriste s privilegiji že 76 let, naj poskusijo se Francozi!

  • tarantela

   Ti si pa res nesrečno bitje! Najbrž Te imajo kje s ketnami priklenjeno v kakšni temni kleti na slami ob suhem kruhu in vodi.

   • Olga

    Vam seveda ni nič hudega, saj dobite zastonj klobase, sendviče, toplice…., Turnšek, veteran v plenicah ima pa milijon našega težko prigaranega denarja na računu!

 • RealRevolution

  Zakaj so jim pa pustili vrnitev,a bodo
  po novem tudi teroristi za povrh se ujckani?Cudno,da jih Bruselj ne legalizira v svoji demokraciji.Rabijo kaos,da bodo potem lahko z novimi zakoni udarili po svobodi slehrnega drzavljana.

 • Zgornji

  Fajn, … spet bo pokalooo … :-P :-(
  Kozli francoski pa sploh nevedo kaj jih še čaka … :-P

 • princeska

  Bo že super babica vse uredila, francoski dojeni predsednik se v celoti zanaša nanjo.

 • bojan

  Kaj storiti z morilci ??? tko butastega vprašanja pa še ne …

  Vsi ki so bili dol so morili, take je treba doživljensko zapret.

 • Morala

  Ja, ja kar seješ, to žanješ!! Ali ni Francoz rekel, da se bo treba navaditi? Kakšno trapasto razmišljanje: “Kam?” Nazaj jih pošljite!

 • xtc

  Taki ljuddje v Evropi nimajo kaj več izkati ve pa se kam sodijo.

  • exposingtruth9

   zahvali se tvojim idolom, s svojo politiko v ZDA in podobnimi lokalnimi izdajalci ter njihovimi slugami kot so cmerar in s pomočjo NGO’s v Mediteranu imamo to sranje.

   A je za to tudi kriv Hitler ali Wilhelm II, kar se dogaja danes tukaj pri nas v EU ?

 • VRHOVNI SODNIK

  Ko bo bum bum, bodo pa stari znanci Policije, kdo je tu nor.

 • exposingtruth9

  zahvali se tvojim idolom, s svojo politiko v ZDA in podobnimi lokalnimi izdajalci ter njihovimi slugami kot so cmerar in s pomočjo NGO’s v Mediteranu imamo to sranje.

  A je za to tudi kriv Hitler ali Wilhelm II, kar se dogaja danes tukaj pri nas v EU ?

  Kdo je zdaj dežurni krivec da nam Globalisti spet delajo še eno veliko vojno v Evropi ?

 • exposingtruth9

  Zakaj na volitvah vedno zmagujejo samo takšni ki odkrito podpirajo ta uvoz ??

  na srečo imajo v Višegrajskih državah več politične svobode, še zaenkrat ! Hvala Bogu, tam so razno razni zionisti tipa Kissinger in Soroš prepovedani – to so domoljubne vlade in ne neke vlade, katere jemlejo globalistični denar za svoje stranke ter izdajajo svojo domovino in narod.

  • FUCK COMMUNISM

   Pa ti ja se vedno ne verjames v demokracijo in volitve?!?!?

   • exposingtruth9

    ne gre za to če verjamem v volitve in demokracijo. Vem samo da mi nimamo demokracije kjer bi ljudstvo kot večina dejansko kaj odločalo…elita vedno poskrbi da je na konci vedno po njihovo pa, če se na glavo postaviš.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!