Evropska komisija za upravljanje z migrantskimi tokovi Srbiji in Makedoniji namenila 30 milijonov evrov

Foto: iStock

Evropska komisija je namenila dodatnih 30 milijonov evrov Srbiji in Makedoniji kot pomoč za upravljanje z mejami ter nezakonitimi migracijami, poroča Srbija Danas. 

Vodja delegacije EU v Srbiji Michael Davenport je povedal, da EU potrjuje zavezo, da pomaga regiji Zahodnega Balkana, zlasti Srbiji, z namenom upravljanja z migracijskimi tokovi na odgovoren in human način.

Novi paket pomoči bo prispeval k nadaljnjem izboljšanju kapacitet za upravljanje z državnimi mejami in migracijami v Srbiji ter Makedoniji, obmejni policiji pa bo omogočil, da opravlja mejno kontrolo v skladu z evropskimi standardi in pripomogel v podpori boja proti trgovini z ljudmi.

Slika je simbolična. Foto: epa

Pomoč naj bi bila namenjena tistim, ki so se pripravljeni vrniti domov
Dodatni denar naj bi pomagal lokalnim oblastem pri nudenju pomoči migrantom, torej pri njihovi nastanitvi, nudenju zdravstvenih uslug in zaščite, predvsem pa naj bi bila pomoč namenjena tistim, ki so se pripravljeni prostovoljno vrniti v državo izvora.

N. Ž.

 • RATATA

  Nekaj od tega pa bodo namenili tudi srbskim lovcem.

 • xtc

  TOREJ ;to pomeni razširitev poslovnega udejstvovanja plavžv ;ali kako?

 • cosmosjasnovidec

  Tole ni nič drugega kot levaška hinavska politika podkupljevanja srbov in makedoncev,da jih bodo spuščali naprej.
  Ta denar bodo pa na veliko gulili iz vseh držav razen Nemčije,Francije in Belgije.
  Britanci so se pravi čas izvlekli ven iz tega lopovskega gnoja ostali pa bodo plačevali za to kamelotrajbarsko muslimansko sodrgo.

 • cosmosjasnovidec

  V mlajših letih je bil ciganski kozojebec v rit “foglof tumpek” partner tovarišu”milan kurčanu”in,ker nikakor ni mogel zanositi je zaradi tega “fogla”zapustil in vzel Števko. “Fogl”je pa nadaljeval svojo istospolno buzerantsko kariero in tako prišel v ciganskih krogih do naziva ciganski play gay “foglič”.Sedanji najboljši partner pa mu je levški kokodakar “janez cepec” kateri se prav tako slini na tem portalu.,

 • Zgornji

  Hmmm, … dvomim da jih bo kaj dosti pripravljenih vrniti se nazaj v bedo katero so si sami naredili !!! Bodo domačo bedo raje še širili naprej proti nam in še naprej od Evrope … !!!

 • Fireblade

  ne razumem, če Grki niso sposobni in ne znajo blokirat teh organiziranih morskih poti, potem bi raje makedoncem pomagali zgraditi zid, koliko milijonov bi stal?
  Še boljše bi bilo zgraditi zid na Kolpi, da se odklopimo od balkancev.

 • hle

  Kaj pomeni upravljanje z migrantskimi tokovi bojim se da čim hitreje jih spravit do Slovenije

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!