Evropsko sodišče ponovno potrdilo, da prepoved muslimanskega pokrivala nikab ni v nasprotju s pravicami muslimanskih žensk

Foto: epa

Evropsko sodišče za človekove pravice je odločilo, da belgijska prepoved muslimanskega pokrivala nikab, ki pokriva celoten obraz, v javnosti ni v nasprotju z evropsko konvencijo o človekovih pravicah in da kljub vsemu omogoča varstvo socialne vključenosti ter varstvo pravic in svoboščin drugih članov družbe. Po mnenju sodnikov je ukrep nujen za varstvo demokratične družbe.

Belgija je prepoved popolnoma zakritih žensk s pokrivalom, ki se imenuje nikab, v javnosti prepovedala že junija 2011, prepovedi pa so sledile denarne kazni in celo sedem dni zapora. Zoper odločitev belgijske vlade sta se pritožili dve muslimanski ženski, maroškega porekla, ki sta trdili, da je ukrep diskriminatoren in krši njune osebnostne pravice ter pravico do verske svobode.

Javno nošenje nikaba je prva prepovedala Francija 2011, podoben primer pa je že obravnavalo Evropsko sodišče za človekove pravice leta 2014, ko je prav tako zavrnilo argumente, da ukrep krši pravico do verske svobode in druge osebnostne pravice.

C. Š.

 • Antonius

  Da se jim ljubi v evropski soparni vročini čez tole cunjo dihati??!
  Če bi krščanski Bog meni nalagal takšnole “modo”, bi mu jo s psovkami vred, vrgel pred oltar.

  • domovina mili dom

   To delajo iz kljubovalnosti.

   • Zgornji

    TOOOOOOOČNO TOOOOOOO !!! ! !!! IZ KLJUBOVALNOSTI VZETE IZ NJIHOVE TEŽKE HINAVSKE ZLOBE !!! ! !!!

 • domovina mili dom

  Če so prišli, da bi nas asimilirali, jim je potrebno takoj razbiti to primitivno privzgojeno idejo.

  • Zgornji

   TOOOOOOOČNO TKOOOOOOO !!! ! !!! ŽE ITAK SO NAM PREVEČ ŠKODE NAREDILI !!! ! !!!

 • Caetano

  Jasno, da se s tem ne krši nobenih pravih svoboščin ampak se krepi varnost. Na tej podlagi so muslimanke policistom zavračale tudi identifikacijo in se niso hotele razkriti.

 • dob

  >>Evropsko sodišče ponovno potrdilo, da prepoved muslimanskega pokrivala nikab ni v nasprotju s pravicami muslimanskih žensk<<

  Evropsko sodišče je izgubljeno v svojem "intelektualiziranju" življenja.

  Preprosto ne razume, da Islam ni zgolj "ena od" religij! Zdaj pač priseljen v demokratično okolje, kjer velja, da so vse religije enake.
  Niti tega jim ni treba spoštovati ustave države, kamor so se priselili. Potem pa EU blebeta o asimilaciji, spajanju civilizacijskih navad, vrednotah, mešanju kultur…

  Islam je način življenja! Islam je Islam 360 stopinj okrog sebe, in se vtika v vse pore življenja!

  In poleg tega, da je način življenja, je predvsem konglomerat 1400 let parjenja znotraj krvnega sorodstva, kar ima za civilizacijo katastrofalne posledice, čisto z medicinskega stališča!

  Pri Islamu gre za degenerirano skupnost, ki zaradi porok znotraj krvnega sorodstva. Prerok Mohamed jim je ta model nastavil s tem ko se je poročil z dvema sestričnama v prvem kolenu, in oni to nadaljujejo, predpisujejo, imajo Preroka za svetal vzor in v ta vzorec mešanja znotraj krvnega sorodstva verjamejo. Pri Židih in Kristjanih je ta vzorec prepovedan! Oni že vedo zakaj.

  Islam je religija gensko okvarjenih ljudi. Svoje gene so si sami zjebali v 1400 letih, in bi zdaj potrebovali najmanj 50 let mešanja z drugimi, s tistimi, ki jih sami imenujejo neverniki. Pa ne zgleda, da bi s tem sploh radi začeli! Zato so za moje pojme kot civilizacija samomorilni, suicidalni! Prav tako kot SLO-komunizem, ki je zdaj kučanizem. Tudi kučanizem je fanatična religija in ima enake posledice: zatupljenost!

  Toda samo z mešanjem z drugimi, nemuslimani, bi Islam svoje gene sploh lahko popravili in si tako rešil civilizacijo!.
  Do tedaj pa bodo v obsegu, kjer so sebe zapackali s porokami med prvimi bratranci in sestričnami, postali gensko spremenjeni, okvarjeni s celim kupom posledic. Evropski in ameriški muslimani seveda manj, pač v obsegu, kjer ne spoštujejo debilnih verskih navad poriočanja znotraj bližnjega krvnega sorodstva. To nima seveda nič opraviti z rasizmom, ima pa od hudiča dosti opraviti z genetiko, psihologijo, antropologijo, medicinsko znanostjo in norostjo zaradi verskega fanatizma.

  Resne antropološke študije (recimo v Birminghamu v Angliji, kjer je večinsko prebivalstvo zdaj muslimansko) 400 % porast debilizma pri novorojenčkih glede na razmere, ki so tu vladale med angleškim prebivalstvom pred prihodom muslimanov.

  Psihologi opozarjajo tudi na porast smrtnih primerov pri novorojenčkih (crib death) in še celega kupa genskih okvar, ki se zdaj kopičijo pri Islamu že 1400 let! Posledica: nizek IQ! Posledično pa propadanje civilizacije.

  Genetike ni možno spreminjati z odloki sodišča.
  Ti ljudje se ne asimilirajo. Imajo prenizek IQ, da bi sploh razumeli delo, naloge, opravila, ki jih pri nas vsak človek s povprečnim IQ ob zaposlitvi razume in opravlja. Več od stiska gumba na detonatorju in sovraštva do vsega, kar niso oni (vključno s sovraštvom do sebe) preprosto niso sposobni!

  Tako kot psiha SLO-komunistov, ki je okvarjena s 70 leti popolnoma kretenskih odločitev in ni bila nikdar soočena z ugotavljanjem posledične povezave (oziroma s tem povezano logiko), ki izhaja iz povezave vzroka in posledice. Kar bi pomenilo, da se je ta ideologija sposobna učiti in razumeti sploh kaj dela. Torej – bila sposobna sprejemati odgovornost!

  In zdaj naj se mi ukvarjamo s tem, kar je Islam uspel zjebat v 1400 letih pedantnega ponavljanja enih in istih neumnosti?!? S tem da ne znamo opraviti niti s 70 leti slovenskega komunajzarskega idiotizma in z njim povezano mentaliteto, ki jemlje (zanika) pamet temu narodu?
  1400 let je 70 x 20!

  Evropsko sodišče ima IQ od idiota!

  • sunday

   lepo si opisal bizarnost islama, ki mu pravim hudičeva zblojenost oz. hudičevo stanje bolnega duha – skratka so podganji iztrebki in nič drugega!!!

   • dob

    Moram priznati, da sem sam bolj osredotočen na norosti naše civilizacije kot pa na norost Islama. Islam je samo našel luknjo v tej civilizaciji, se vanjo vselil, zdaj pa jo razdira na enak način, kot voda, ki v hudi zimi zmrzne v razpokah kamna ali drevesa in tako razžene sicer trden material.
    Če bi prej opazili razpoke v lastni civilizaciji, se zdaj ne bi ukvarjali z Islamom! Toda mi smo o sebi mislili, da smo čista popolnost. Potem smo še mislili, da smo pogruntali vse “antibiotike” za zdravljenje družbe, nakar smo ugotovili, da ti “antibiotiki” ne primejo več. In takrat so nas napadli “virusi”, ki so odporni na tisto, na kar mi nismo več.

    Nazadnje smo pogruntali, vsaj nekateri med nami smo, da domači razdiralci civilizacije in islamisti delujejo z roko v roki! Proti nam.
    Boj za civilizacijo se začne v trenutku, ko se zavemo, da ni popolna. Da pa je boljša od brezsrčnosti, ki nas kolje.
    Meni niti najmanj ni do tega, da bi branil komunizem samo zato, da bi se uprl islamizmu. Zame je to eno in isto, le z drugim imenom.
    Pa tudi do tega mi ni, da bi se politično polariziral in pristajal na religijo proti diktaturi, ker sta zame ideologija in religija enako nori. Vsaka na svoj način. Poznam druge poti in me različne variante pohabljanja in potem sprijaznjenosti s pohabljenostjo ne privlačijo. Privlači me pa zdravje človeške duše. In ta je božja!

    Človeštvo je prišlo do konca svojega suženjstva verskim dogmam in političnim manifestom, ki tvorijo temelj ideologijam. Pred zidom, ki ga ne more podreti, zdaj besno išče izhod iz mrtvega stanja. Mrtev bog – mrtvo stanje! V sebi mrtvi ljudje iščejo mrtve bogove, zato stanje tudi ne more biti drugačno, kot to kar je.

    Bog je živ in je v nas!
    Moj Bog, tisti, ki sem ga sam ustvaril, pravi takole:

    KDO BO KOGA
    Kaj, če sem Bog, vi pa pazniki v svojih lastnih zaporih; zapirate in mučite v sebi, kar je v vas mojega in se kar naprej greste neko čudno igro z mano, ker me ne spustite na prostost in naprej v svet, na svobodo…
    Le kaj vam počnem, če sem Bog?!
    Za svoje življenje se borim v vas – če sem Bog!

    ***

    Za spremembo bi sebe lahko manj sovražili. Si manj zamerili, skratka . se manj počutili krive za vsak drek! Nimamo se za kaj počutiti krive, raje se skoncentrirajmo na Odgovornost! Zdaj se ukvarjamo samo še z migranti in posledicami razdejanja (umskega in fizičnega), ki ga prinašajo s sabo. Toda – zakaj se nismo pred tem ukvarjali s sabo?? S svojim zdravjem?
    To, da je Merklova lahko odprla ta ventil in spustila poplavo sem, da se zdaj samo še z njo ukvarjamo, ima neko svoje ozadje in tisti, ki nam vladajo in ukazujejo, so nam mnoge stvari prikrivali, potem pa nas obremenili z dodatno norostjo, da ne bi njihove videli. Zdaj jim pa tudi najbolj odgovarja, da nas počasi pripravljajo na konflikt, ki bo nedvomno sledil v takšni ali drugačni obliki. S tem nas držijo v pokorščini, nam kažejo kaj da so naše naloge in manipulirajo z nami. Skratka, upravljajo z nami, kot da smo govedo predvideno za zakol.
    Veliki Manipulator s prstom pokaže kdo je naš sovražnik in vsa masa poslušno reagira in sledi ukazom.
    Jaz vem kdo je sovražnik! Vem tudi kakšen je njegov namen.
    Islamski svet je žrtev svoje religije, na enak način kot smo Slovenci žrtev kučanovske ideologije, ki ji sledimo, ker drugega nimamo. To, da je krščanstvo boljša varianta norosti, kot je Islam, nas ne bo rešilo, ker vedno, ko objamemo ” mrtvega boga” zanemarimo sebe. In Bog je živ v nas!

    Bog ne živi mimo nas, ali brez nas.
    Srbi imajo frazo: ubiti Boga u nekome… No, meni ni do tega, da bi Boga ubijal v drugih. Ravno narobe! Moj namen je Boga zbujati v drugih, ker vem da je tam.

  • Nata

   ++++++++++ Pametnejši je neumnejši od neumnega. . .

 • Olga

  Če se želijo pokrivati, naj bojo doma (ampak ne na evropski socialni) ali pa se vrnejo tja, od koder so prišle! Tu je zahodna civilizacija! Bravo Evropsko sodišče!

  • Zgornji

   NIČ “NAJ BOJO DOMA”, TEMVEČ DIREEEEEKT NAZAJ DOL MED KOZJESKOKE ZLOBNE … !!! ! !!!

 • samsara

  Vladajoči napredneži udbokurčofevda se za to ne zmenijo.
  Zakrinkane mirno paradirajo naokrog in pumpajo svoj musliego.

 • RATATA

  Sodišče za človekove pravice ne more obravnavati šerijatarja ali nakabonosilke, ker kaj takega ni človek. Za kaj je sodišče za človekove pravice pristojno nam pove ime sodišča,

 • Zgornji

  KOZLI ZMEDENOZBLOJENI !!! ! !!!

 • Adolf Hitler

  pozor smetarski žaklji na preži!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!