Evropsko sodišče za človekove pravice zavrnilo trgovanje z otroki in najemanje revnih žensk za rojevanje otrok

Foto: 24kul.si

Donatina Paradiso in Giovanni Campanelli sta italijanska zakonca srednjih let, ki živita v Colletortu v Italiji. Po neuspelih poskusih zanositve z umetno oploditvijo sta se odločila, da v nasprotju z italijanskimi zakoni pridobita otroka s trgovino z materinstvom. Z rusko družbo “Rosjurconsulting”, ki je poiskala žensko za rojstvo otroka, sta sklenila dogovor za plačilo 49 tisoč evrov, nato je bila gospa oplojena s spolnimi celicami neznanih darovalcev.

Postopek z umetno oploditvijo ‘In vitro’ je bil uspešen in 27. 2. 2011 je gospa v Moskvi rodila dečka. V Rusiji sta se italijanska zakonca vpisala kot starša otroka, vendar sta prikrila, da je otrok rojen na podlagi trgovine z materinstvom.

Po prihodu v Italijo sta želela vpisati otroka v rojstni register v Colletortu, a je italijanski konzulat v Moskvi obvestil sodišče za mladoletnike v Campobassu, Ministrstvo za zunanje zadeve in občino Colletorto, da dojenčkovi dokumenti niso ustrezni.

Kupovanje otrok v Italiji ni dovoljeno, v Sloveniji znani primeri pridobitve otroka preko trgovine z materinstvom
Podlaga za ukrep odvzema otroka in postavitev pod skrbništvo izhaja iz protipravnosti dejanj zakoncev, ki sta, po mnenju italijanskega sodišča, želela obiti italijansko pravo, ki ne dopušča nadomestnega materinstva, temveč omogoča posvojitev. Sodišče jima je očitalo, da sta nameravala izigrati italijansko pravo in s tem protipravno ravnati, zato jima je sodišče odvzelo otroka in ga  namestilo v rejniško družino. Na to odločitev sodišča sta se pritožila na Evropsko sodišče za človekove pravice, ki je v sodbi navedlo, da nadomestno materinstvo ni v skladu s koristmi otroka, zato jima Republika Italija ni dolžna vrniti otroka.

Zakonca sta bila pred tem spoznana kot primerna za posvojitev otroka, vendar sta tudi to možnost sedaj izgubila, ker sta skušala na nezakonit in neetičen način kupiti otroka, namesto da bi kot vsi ostali počakala, da bi prišla na vrsto za posvojitev.

24kul.si

 • dob

  Kjer je povpraševanje, je tudi tržišče.
  Ta politika s svojim obnašanjem ustvarja tovrstno povpraševanje. Temu seveda sledi tržišče.

  • Mojca pokraculja

   Mene bi skrbelo še bolj, če sodišče ne bi tako odločilo.

   • dob

    Jasna Murgel bi na to odgovorila: Ni problema! Bomo prihodnjič naše sodnike nastavili.

    • Mojca pokraculja

     Ej z jezika si mi vzel. Problem je, ker take sodnike imamo že nastavljene. Zato do take sodbe Evropskega sodišča sploh ne bi prišlo, ker bi že na 1. stopnji odločili v prid kupcev ” alias” staršev. Nasprotna stran( država) pa ne bi tožila, kaj šele , da bi zadevo privedla do Evropskega sodišča.
     Problem je tudi v tem, ker ,kot vidiš iz odzivov, ljudje smatrajo, da lahko počnejo kar hočejo po principu” kar ni prepovedano je dovoljeno”. Itak , tolk neetičnega je okrog nas, vi se pa ukvarjate z dvema, ki sta hotela samo dobro?!? O ljubi bog kam smo prišli.
     Matr Dob, kmal bojo otroke na pijaci prodajal.

     • dob

      Mojca, otrok je po naravi svojega nastanka, po smislu, zaradi katerega je nastal in kako je nastal, rezultat ravnovesja in, če hočemo, tudi neravnovesja svojih stvarnikov, torej staršev. Še v ptimeru neravnocvesja, jke rezultat dveh staršev nasprotnega spola in je zato, vsaj po psihoanalizi in njenih principih, berljiv, torej razumljiv, ker je beseda njegovega nastanka sledljiva do izvora. Posledica je povezana z vzrokom.

      Moderna gibanja z uvajanjem čudnih spolov, s frazo “ljubezen je ljubezen”, z usegliharstvom kot najpopularnejšim načinom ocenjevanja pojavov, ki je stanje neodgovornega duha in lahko iselnosti – brišejo sledi “zločina” za sabo!

      Preprosto, to je uničevanje abecede nastajanja Stvartsva in s tem Življkenja kot pojava v Vesolju, ki smo ga svi deležni. Dokler asmo sposobni držati se določenih pogojev.
      In ti pogoji zdaj motijo usegliharje! Oni bi radi zavarovali “tiste”, ki so uđžaljeni za vsak drek! Češ, “przadeli smo njihove človekove pravice”, in temu se moramo izogniti.

      V resnici se resna pravila obstjanja človeštva in človeka rušijo na najbolj podel in skrajno neumen način – v imenu “enakosti”.
      Ta enakost pa je popolnoma brez okusa in brez vonja, nima nobene arome, če hoče po nečem “dišati” imitira “Življenje”. Tasko geji imitirajo žiovljenje družine, posnemajo imena, nazive, si nadevajo etikete… vse po vzorcih normalnosti, hkrati pa tako sovražijuo to normlanost, da kadar je normalna in se obnaša samo tako, kot se ji zdi normlano – sovražijo.
      Ljubijo pa lastno imitacijo normalnosti!!!

      Brez potrebe in nesramno, kot to le razvajeni mulci znajo, se bo današnja družba razgradila. Oni jo bodo razgradili.

     • Mojca pokraculja

      Krasno Dob, ni kaj dodati.

  • Dragan Krstič

   Na žalost imaš prav.

 • Nata

  Nezakonit in neetičen ??? Pa, kaj ste s hruške padli ??A tukaj se pa oglaša sodišče za mladoletnike ? Ko se pa horde mladoletnih muslimanov klatijo po Evropi, je pa vse v redu ?
  Zakaj si pa ne bi smeli takole pomagati ? Če bi bilo pod strogim nadzorom, bi se tudi takole dalo, a ne ?
  Vendar ker je povsodi v igri samo denar in korupcija, te zadeve nikoli ne bodo dovoljene.
  Nisem pristaš takega načina, vendar jaz lahko govorim, a ne ?

  • Mojca pokraculja

   Dej tole še enkrat preberi, kaj si sploh napisala. Pa prosim vsak stavek in misel razloži, kaj si nam hotela povedati. Glede na to, da definitivno lahko govoriš, pri čemer ne razumem a si stem mislila, da se lahko oglasiš s svojim mnenjem, ali si mislila, meni je lahko, zato lahko lapam.

   • Nata

    Ja, veš da ti bom prav vse razložila .
    Nezakonit in neetičen…..posegli so tam , kjer je najlaže..Kaj vse je neetično na tem svetu ! Ampak, Bog ne daj, da si nekdo takole pomaga ? Z mladoletnimi migranti pa ne želijo češenj zobati in ukrepati.
    Torej, obstajajo Agencije, ki se s tem ukvarjajo ? Ja, obstajajo. In zakaj so dovoljene ? Ker je denar prva stvar na svetu .Ampak, to ni neetično !!
    Ta dva sta pač ubrala tako pot. Sta koga oškodovala ?
    In, kaj bo z otrokom ? Dali so ga v rejniško družino ? Ja, super, no !
    Glede – jaz lahko govorim – imela sem štiri otroke. Lahko bi pa jih imela kar naprej, če razumeš ? Torej, takih težav, kot jih imata ta dva Italijana nisem imela.
    Bi še kaj rada izvedela ?
    Pa hvala za – ” lapam “

    • Mojca pokraculja

     Hvala, nisem mislila nič slabega z “lapam”. To je bilo v žargonu, večkrat kdo pravi jaz lahko tako govorim o stvareh, ki mene ne prizadenejo.
     Hvala tudi za razlago, sem se bala, da sem prav razumela, ti pa nerodno napisala, ampak nisi, tako da ne rabim nič več izvedeti.

 • tarantela

  Ne vem, kaj je narobe, če sklenejo dogovor trije, ki nikomur nič ne škodijo s tem dogovorom. Par, ki si nadvse želi otroka, ga bi dobil, če se ne bi drugi vtaknili vmes, ženska bi dobila nadomestilo za devet mesecev nosečnosti in porod, ki je pri nekaterih zelo boleč (mimogrede, če te nekdo mahne, določi sodišče odškodnino za bolečine). Tako je pa menda bolj humano, da so odvzeli otročka mlademu paru. Sicer je malo vprašljivo to prodajanje oz. posojanje maternice za denar, ker pa je to stvar dogovora in ne prisile, potem se s tem strinjam.

 • Olga

  Pravilno! Poroke 9-letnih deklic z ISLAMISTI pa dovoljujejo? Evropa MORA ščititi svoje civilizacijske pridobitve! Otroci niso igrače in blago za prodajo!

 • sodnikisozločinci

  Mogoče kdo ve, kdo pa ščiti to ubogo punčko brez spremstva?

  http://nova24tv.si/svet/kam-smo-prisli-46-letnik-je-postal-sestletna-deklica/

 • Iza Demos

  In vedno ta kratko potegnejo otroci.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!