Feministična norost: Avstralske feministke odprle lokal, ki obdavčuje moške – nanj so najbolj jezne prav ženske!

Foto: Instagram

Avstralski lokal je uvedel davek na moške! S tem želi ustvariti enakopravnost med spoloma, a pri tem pozablja, da s takšnim dejanjem diskriminira moške. Čeprav se zdi ideja marsikomu dobra, se govori tudi o bojkotu. Jezne so tudi ženske.

Lokal, ki je obenem tudi veganski, želi razlike med spoloma izničiti tako, da gostom moškega spola pri vsakemu naročilu zaračuna 18-odstotni davek. Ženske imajo prednost tudi pri izbiri mize, za katero bodo sedle. 18-odstotni davek izhaja iz poročil avstralske agencije, ki se bori za enakost spolov. Ta so pokazala, da ženske v Avstraliji na leto zaslužijo zgolj 82 odstotkov  moške letne plače, torej 18 odstotkov letno manj.

Foto: Instagram

Feministična lastnica zagovarja svoje ideje
Lastnica kavarne Alex O’Brien se sama opisuje kot ”feministka, a ne tista zabavne vrste”.  Za Seven News je povedala, da se moškim davek na nakup dodaja samo en teden v mesecu in da ni obvezen. ”Če jim je ob plačevanju davka neprijetno ali pa tega ne želijo storiti, jih ne bomo kar odslovili,” je dejala. V prostoru je moč najti različne simbole, ki predstavljajo žensko življenje. Okrašen je s podobami ženskih spolnih organov, ki so naslikani tudi na nekaterih skodelicah.

Foto: Instagram

Prostor je opremljen s specifičnimi okraski, ki prikazujejo ženske spolne organe
”Danes je v našo kavarno prišla ženska, ki je s seboj pripeljala svojo hčerko. Ko je videla naše kamne v obliki vagin ter slike damskih vložkov in tamponov, je zažarela, se zahvalila ter nas pohvalila. Všeč ji je bilo naše početje in dodala je, da je to prelep kraj, kamor bo s svojo hčerko še prišla,” je O’Brienova objavila na svojem Facebook profilu. ”Gostili smo moške, ki so nas prišli pogledat iz drugega dela mesta, plačali so ”moški davek” in temu dodali še dodatno napitnino.” Izkupiček denarja, ki ga zberejo od moških strank, bodo namenili organizaciji, ki pomaga aboridžinskim ženskam in njihovim otrokom. Skozi leto bo kavarna prispevke donirala tudi drugim prostovoljnim organizacijam in pomoči potrebnim skupinam ljudi.

Foto: Instagram

Nasprotniki se že povezujejo na socialnih omrežjih
Kavarna z imenom Handsome Her (beseda handsome se v angleščini namreč uporablja samo za moške, tukaj pa jo kot izraz potrebne enakopravnosti uporabijo za opis ženske) je povzročila tudi veliko jeze. Ne samo moški, tudi ženske po svetu so idejo enakopravnosti dojele ravno obratno, saj lastnica z zaračunavanjem davka diskriminira moški spol. Na Facebooku so nekateri razjarjenci že ustanovili skupino, pripravljajo pa tudi bojkot. ”Všeč mi je, da davek moške postavlja pred kočljivo situacijo, ki je ne obvladujejo in zaradi tega podvomijo v svoje privilegije,” je še povedala lastnica.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: Twitter

A. L.

 • hle

  Me zanima kakšen moški sploh stopi v tak lokal tisti ki pa že prestopi prag pa naj kar plača davek na svojo neumnost

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

  • Cyclopean

   Čez lužo takšnim pravijo: white knight/simp/mangina/cuck

 • Zgornji

  KUZLE BABJE POKVARJENE SATANSKE HUDIČEVSKE DEMONSKE ZBLOJENE GRDE GNILE SMRDLJIVE USEKANE UREZANE ZLOBNE !!! ! !!! No, pa saj jih Bo Kmalu Konec … kajti : Preveč so jim vagine stopile v njihove Umazane buče !!! ! !!!

 • Anton

  ko ženske ki opozarjajo na diskriminatoren položaj od nas moških,začno diskriminirati moške, potem veš da gre ta svet v kur….

  sarkazem press

 • indijanka

  A v Avtraliji si davke lohka izmišljujejo lastniki lokalov? Njihovo višino..zavezance in pa njihovo porabo. Čudna dežela. Pajki in meduze tam niso očitno najbolj strupeni organizmi. V tak lokal sama ne bi zašla, kljub prednosti mize in cenejšim pijačam. Motile bi me slike na zidovih. Pa, kaj je tem feministkam? A so obsedene s tamponi in vložki?

 • xtc

  Osebno nimam nič proti lokalu,vanj pa zagotovo nebi stopil.Sicer pa grde babe na sliki,kar je še en razlog za ne obisk.
  Seveda pa je taka praksa nekih “taxingov” hudo delikatna zadeva.

 • dob

  Na otvoritvi je lastnica kluba izjavila: Vsi moški so glih!
  “Sam, kurce majo pa precej različne”, je k temu pristavila ena od srečnih obiskovalk.

  • indijanka

   :) no ta razlika je najmanj lključna

   • xtc

    Šteje pa najbolj,ornk hakl je huje kor miljon $,sploh če zaleže.

    • indijanka

     izkušnje ?

   • sodnikisozločinci

    Bistvo je skrito v malenkostih. Od tam izhaja tudi pregovor, iz majhnega raste veliko.

 • Poštenje velja

  Klasika.
  Zafrustriran jalobe grdavže celijo svoje
  traume.
  Pri naj jih je polna socialna služba.
  Ce zeliš da ti”sfukajo” druzino se obrni
  k njim po pomoč.
  Tukaj podpiram muslimane. Samo kamenjat.

  • Adolf Hitler

   Nič čudnega k jih noben niti na kilometr ne pogleda kai šele da bi pršu v njihovo bližino lesbare za na kompost smradu!

 • Kick.your-ass

  v rudnik delat in bo plača enaka moški :)

 • if

  Feministke so negativno prizadete s feminizimom! Eno od posledic take prizadetosti predstavlja tudi ta primer.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!