Fidel Castro: uživač, ženskar in diktator, ki je ubijal nasprotnike

Fidel Castro (Foto: epa).

Preminuli predsednik Fidel Castro je javnosti lagal, da živi od 23 dolarjev na mesec, da mu ni za luksuz ter da živi v ribiški koči, za edini svoj luksuz pa je razglasil cigare. V resnici pa je imel 20 luksuznih hiš na karibskih otokih in celo zasebni otok, kamor se je vozil s svojo 25-metrsko jahto. Strahovlada nad mediji mu je omogočila, da je na Kubi ohranjal mit socialističnega revolucionarja. Vse življenje je rohnel zoper pokvarjeni kapitalizem, sam pa je živel kot sprijeni kralj.

Daily Mail ga je označil za velikega goljufa, saj je bil v resnici uživač, ženskar in gurman. Zunanji opazovalci so domnevali, da je “Veliki poveljnik” izčrpaval državna podjetja, vključno z manjšim zlatim rudnikom. Ko je časopis Forbes uvrstil Castra med najbogatejše kralje, kraljice in diktatorje, je jezno vztrajal, da živi od mesečne plače 23,5 dolarja.

Castro milijonar
Poleg ogromnih posestev z dvoranskim kegljiščem, z osebno bolnišnico, s košarkarskim dvoriščem, z obmorsko vilo z bazenom, jacuzzijem in s savno je imel v posesti tudi svoj otok, jahto in veliko nepremičnin. Lažna podoba je bila razkrinkana leta 2014, ko je njegov dolgoletni osebni stražar Juan Reinaldo Sanchez napisal in izdal biografijo o Castrovem skritem življenju in ocenil vrednost njegovega premoženja na najmanj 117 milijonov evrov.

Dan podvodnega ribolova se je za Fidela Castra začel opoldne, ko so ga klečeči lakaji oblekli v potapljaško obleko, nato se je odpeljal z bleščečim čolnom tja, kjer so njegovi delavci že prej našli jate rib. Na jahti so mu servirali drag viski in škampe na žaru.

Svoj zasebni otok je Castro imenoval Edenski vrt, tam pa je gostil slavne osebnosti, kot je Gabriel Garcia Marquez, ter jim razkazoval svoje delfine in želve. Posebna bivališča je imel pripravljena za svoje ženske. Ker se je bal, da bi ga kdo zastrupil s hrano, je imel tudi svojo proizvodnjo mleka in celo mini tovarno sladoleda.

Castro, perverznež
Castro je imel najmanj 9 otrok z najmanj štirimi različnimi ženskami. Prva Castrova žena je bila Mirta Diaz-Balart še iz študentskih let, ki ji je pozneje po ločitvi ugrabil sina in ga izšolal v Rusiji. Po prvi ločitvi je imel številne ljubice, med njimi menda celo italijansko igralko Gino Lollobrigida, pa srčno kirurginjo Natalio Revuelto, katere hči je pobegnila v ZDA. Do leta 1980 pa je živel s svojo tajnico Celio Sanchez, ki je umrla leta 1980 in takrat se je poročil z dotedanjo ljubico Dalio Soto del Valle, ki mu je rodila pet sinov. “Ljubezenske zabave” naj bi imel tudi s svojimi prevajalkami in stevardesami, pogosto je pobegnil iz hotela v najbližji bordel.

Nobena zarota zoper Castra ni uspela
CIA si je prizadevala več desetletij odstraniti Castra. Organizirali so najmanj 638 zarot, vključno z ljubicami, ki naj bi ga umorile v postelji. Marita Lorenz, ki ima sedaj 77 let, je priznala, da je bila poslana z misijo atentata z zastrupitvijo, a jo je osvojil,  zato je z njim preživela celih 9 mesecev v hotelu Hilton med igračkami in pravim orožjem. Neuspešni so bili z bombami, s kemičnim orožjem, z ostrostrelci, zastrupitvami obleke in čevljev, prav tako se niso aktivirale granate ali skrivno orožje agentov.

Zagovorniki Castra se sklicujejo na poceni zdravstveni sistem
Zdravstveni sistem na Kubi se od sistema za turiste in politično elito močno razlikuje od sistema za običajne Kubance. Za splošno populacijo je zdravstvena oskrba zastonj, a je nehigienska, brez  medicinskih sredstev, bolniki si morajo prinašati svojo posteljnino in svoje brizgalke. Ženske se izogibljejo ginekološkim pregledom, da jih z nečistimi instrumenti ne bi okužili. Zdravniki zaslužijo 23 evrov na mesec, zato v prostem času vozijo taksije, s čimer zaslužijo več kot v bolnišnici.

Kubancem je odleglo, sčasoma bodo razkrite vse podrobnosti sijajnega življenja navidez skromnega diktatorja.

Aleksandra Belšak

 • Viktorh

  Tega, prekletega zločinca, bi morali raztresti v kitajskem morju…

  • Steiermark

   Tako bi onesnažili širše področje……

 • Coeus

  Ok, nekaj ne razumem, pa bi prosil za razlago, če mi jo lahko kdo poda (pa ne vi Viktorh :) ).

  Od Castrove smrti je bilo na tem portalu objavljenih že cel kup takšnih in drugačnih člankov. Vsi negativni, kar je do neke mere upravičeno, tale je še dokaj soliden, večina pa precej pod nivojem celo za ta portal.

  Ne razumem pa, zakaj imajo vsi ti avtorji sedaj toliko za povedati o Castru. En solidno spisan članek na to temo, da se obvesti publika tega portala, bi bil čisto dovolj. A ni nič pametnejšega za napisat? Ne rečem, da je Kuba naša soseda in bi to ne vem kako vplivalo oz. je ne vem kako vplivalo na nas. Tako pa imam občutek, da je Castro samo strelivo za še dodatno širjenje nestrpnosti in obračunavanje z drugače mislečimi.

  • Viktorh

   Pomoč poišči pri psihiatru.

  • garfi

   predstavi se, predno greš k psihiatru

   • Viktorh

    Tudi to mu ne more pomagati. Psihopat je psihopat.

  • Steiermark

   daj, zbudi se, kaj blebetaš o širjenju nestrpnosti – kakšne? Morda bi rad povedal, da nimamo tolerance do teh zblojenih zombijev, posiljevalcev in klavcev – lastnega naroda, roparjev, ki so in še živijo nad zmožnostmi, se bogatijo, narod pa držijo v takšni bedi, da se jim lahko celo afričani – lenuhi, posmehujejo, ker so bolj “premožni” od Kubancev! Se tebi zdi normalno, da en zombi popelje narod nazaj, v srednji vek, kjer se samo on, tako kot pri nas tito, bogati, na račun vseh ostalih (pa še približno 10 % njegovih hlapcev, ki imajo velike materialne koristi, če utišajo in odstranjujejo “nevarne elemente, ki se postavijo pokonci” takemu režimu, za katerega velja, da bi Ncistična Nemčija bila kot raj na zemlji, v primerjavi s temi satanovimi iztrebki, kot je bil castro in tito…..). Danes, v letu 2016, si pa razni kordiši in flenče kot je violeta, upajo stegovati svoj umazan in izkoriščevalski gobec ter delati reklamo za razne umazane in odvratne stvore, kot je castro, in drugi komunisti, venezuelski itd.! Vsi oboževalci teh diktatorskih metod, kot jih imajo na Cubi, v Venezueli, S. Koreji, združite se in si privoščite enosmerno vozovnico v te dežele, ter tam ostanite, pod istimi pogoji, kot obubožan in trpinčen – lačen narod! Gnoji!

   • mojadezela

    Hotel ti je samo povedat, da ta zombi ni edini, da so taki zombiji povsod, ki koljejo lasten narod. Pa naj izvajajo genocid z puškami ali pa z hrano in vodo. In tale pajac, ki je delal revolucijo na Kubi, je za nas totalno nepomemben in res ni potrebno vsak dan 3x pisat neke butaste in nepomembne članke o njem. To je bistvo, ki bi ga lahko ti izluščil iz posta. S tem bi si prihranil nepomembo nakladanje, ki si ga nakracal spodaj.

  • xtc

   Sedaj pa takole; si hudo pod nivojem portala zate je priporočjiv kak Mladinin ipd naprsden portal:
   Sicer se načeloma z idioti ne ukvarjam_a ker težiš:::::::::::::::::::::

  • Coeus

   Hvala vsem za odgovore. So precej zgovorni… očitno medij samo streže svoji “publiki”… in so ti članki namenjeni temu, da se nekateri lahko izpihajo/te. Podobnih Castru je še precej in to ni zadnja prilika, da si boste lahko dali duška.
   Tisti, ki pa se nad tem ne naslajamo in si ne dajemo duška na primitivnem nivoju pa smo za nekatere ocitno “idioti, spihopati,…”. Kar me načeloma zelo skrbi… če je komentiranje in razmišljanje nekaterih komentatorjev tem portalu in tudi pod mojim postom “normala”, potem ni čudno, da smo tam kjer smo ;)

  • mojadezela

   To si v bistvu zelo modro pogruntal. In sicer, da je leva ali desna eno in isto shranje. Druga plat istega kovanca in posledično, so taki tudi mediji, ki pripadajo eni in drugi strani. Njihova naloga je indoktrinacija ovc. Obe strani delujeta v korist istim pupet masterjem, s tem je ovcam dana možnot da se odločijo. In tako ovce mislijo, da imajo svobodo izbire in so srečne v svoji ignoranci.

   • dvanajstzvezdic

    Hm, mislim da so vama pozabili prilepiti še atribut vsegliharstva.

    • mojadezela

     hahaha. to se lepi na tebi podobne.

  • dvanajstzvezdic

   Temu se reče zadetek v polno. Mimogrede, tu dejansko ne boš našel nič pametnega razen nestrpnosti, psovk in žaljenja.

  • indijanka

   Članki so kratki. Zato jih vzemi kot nadaljevanko. Imaš občutek, da članki širijo nestrpnost proti diktatorjem? Super. Upam, da te občutek ne vara in dosežejo ta namen.

  • pajot

   Imaš prav. Lahko bi napisali kdaj pa kdaj tudi kaj o enonogem. O njegovem bogastvu in o njegovih ljubicah. Je bil še večji hohštapler kot castro.

 • garfi

  psihopat, ki ga poveličujejo in hvalijo naši rdeči psihopati

 • VERZIFIKATOR

  Ernesta Čeh Gavara

  NAGROBNI NAGOVORI ALI PO HINAVSKO

  Vas je naša le globalno selo,
  vsi v njej namreč dobro se poznamo,
  mnenje drug o drugem vsi imamo,
  med seboj nastavljamo si čelo.

  Če kdo od vasi se poslovi,
  ker mudi se na pokopališče,
  vas razlogov smrti pač ne išče,
  kaj, kako, zakaj, to vemo vsi.

  Tudi če bili smo v smrtnem sporu,
  se takrat za hipec kaj pozabi,
  na pogreb še tiste se povabi,
  ki so desetletja že v razdoru.

  Vsak nagrobni govor je cenzura,
  to se ve, je tisočletja znano,
  da kar tam je pripovedovano,
  le hinavščine je učna ura.

  Vseeno pa čez okusa mero
  se pred kratkim nam je pripetilo,
  ko mrliču v vasi je zvonilo,
  res smo poslušali krivo vero.

  Starček obnemogli je omagal,
  videl ni nihče ga dolga leta,
  pamet bržčas mu bila je vzeta,
  ozek svojcev krog mu je pomagal.

  Rekel znani vaški je govornik,
  kar na grobu reči se spodobi,
  o pokojnikovi je podobi
  uporabil več besed izbornih.

  Jih previdno namreč je izbiral,
  saj pokojnega je sosed prvi,
  eden pa njegovih je na vrvi
  vísel, ko preveč se je upiral.

  Torej pohvaliti gre mrliča,
  bil je sosed, mi pa o sosedu
  rekli bomo tisto, kar je v redu,
  nekaj naredili pač iz niča.

  Drugi je govornik to povedal,
  da mož bil je vaška zgodovina,
  zdaj pa da njegova bo družina
  dalje šla, se tega je zavedal.

  Fraza res, da te veselje mine,
  mine žalost tudi na pogrebu,
  kot minila one je na nebu,
  sentiment pa tisti hip izgine.

  Pol družine je zasužnjil starček,
  pol pregnal že zdavnaj jih od doma,
  dva sta kar izginila, brez dvoma
  vsega kriv je preglobok kozarček.

  Znašal se nad svojci je robato,
  pil, preklinjal, vsak dan bolj pretepal
  in po svetu važen se potepal,
  hlinil držo rad bi bil možato.

  Hiše pol se same je podrlo,
  drugo polovico je požgal,
  zarod pa njegov mu prav je dal,
  nekaj le otrok se je uprlo.

  Sestra zgodaj stran je ubežala,
  sploh edina sestra grobijana,
  ta sirota brata piromana,
  zase reva kajpak se je bala.

  Sestre na pogreb ne bo edine,
  ki od bližnjih mu je še ostala,
  raje kar na tujem bo ostala,
  kot da hlinila bi vtis družine.

  Hlinila, da prija ji bržola,
  ki da so doma je polni lonci,
  pa v resnici žalostni so konci,
  luknjasta edina je kastrola.

  Brat je dolgo hlinil blagostanje,
  sam v resnici bil ga je deležen,
  na družino pa pogled že bežen
  kaže bedno socialno stanje.

  Ko zdaj smrt je končno nastopila,
  daljni znanci so se oglasili
  le pozdravni telegram pustili,
  zadržuje da doma jih sila.

  Da pa bil pokojni je odločen,
  vedno da je hodil svoja pota,
  da resnica je pri njem pač zmota,
  pri zadetkih bil je zmeraj točen.

  To na kratko more se povzeti
  iz sožalij kratkih brzojavnih,
  ne omenjajo dogodkov davnih,
  bolje je v prihodnost jasno zreti.

  Najbolj jasna je od vseh replika,
  kot nebo je jasno in razprto.
  da poglavje eno je zaprto,
  s tem ko starček več se ne premika.

  Vaški župnik še nazadnje pride,
  pravijo ki oče mu Frančišek,
  ceremonij je pogrebnih višek,
  ko požegna in spet brž odide.

  Zdaj ko sovaščan zares je mrtev,
  ni da bi spominjali se tega,
  kar lako postalo bi zadrega,
  ni da bi spominjali se žrtev.

  Reklo še oko je poznavalsko,
  da je vse odlično izpeljano,
  na program s tem učni pa dodano,
  kaj pomeni: skrajno res hinavsko.

 • Steiermark

  Satanistični iztrebki se zabavajo na isti način, tako tito, kot castro…. Oba sta bila iztirjenca, tako v seksu, kot v drugih stvareh in velika klavca! tito je prednjačil, ker razen da je bil razuzdani uporabnik prostitutk, izmed katerih je bila ena tudi jovanka, je imel več kot 30 otrok, širom po svetu…. Gnoji se razmnožujejo, kot bakterije na gnoju! Tale, kozjebradi morilec, pa verjetno ne zaostaja kaj dosti za titom – tako v klanju, kot v kurbariji in posiljevanju – vsi krvosesi so izmečki družbe, vsi po vrsti so imeli pedofilske sle, posiljevalske in klavske! Bruh od bruha!

  • pajot

   Ko je bil v Egiptu,si je za dvestotisoč dolarjev kupil neko poročeno operno pevko. Mož se je seveda strinjal,kaj bi se ne,ko pa mu je kapnilo dvesto zelencev v žep. Ampak ne njegovih,pač pa naših.

  • samsara

   Podobno je z Rothschildi…

  • samsara

   Pred časom se je pisalo o tovarišu Mačku kot morebitnem očetu pokojnega politika J. Drnovška, preko neke Albanke.
   Takratna Mladina ga je dala na naslovnico s šiptarsko belo kapico. Pa Zmago Jelinčič Plemenit je nakaj govoril o tem. Pa tudi marsikdo drugi. Navsezadnje ni problem zaznati nekaj podobnosti, ki bi lahko bile družinske.
   Pa ob obisku takratnega Albanskega predsednika, je Drnovšek temu posvečal nenavadno veliko pozornost. Skupaj z njim se je vozi naokrog…
   Alfa samci ;-)

 • xtc

  Castro=Tito=zločinec;baraba_tat;morilec in komunist torej gnoj od človeka:kot ostali “revolucionarski” lažnivi zločnci:

 • Bastian

  Kaj imajo skupnega največji svetovni zblojenci, uničevalci lastnega naroda?Zavezanost k komunizmu, vendar ne v delavskem razredu!To je pomemben podatek.Nedavno poginuli Castro, Kim Sung od ena do dva, Chávez, Josip Broz, Stalin , ostala zalega/golazen mi sedaj ne pride na misel.Sem preveč radosten ob vonju razkrajajočega kadavra el presidenta.

  • mojadezela

   Vsi so bili plačani od Wall Streeta.

 • mojadezela

  Fidel Castro: uživač, ženskar in diktator, ki je ubijal nasprotnike. To ni nič novega, to pa ja vsi počnejo….zeh….Upam, da ne boste o tem tipu pisali še nadaljnih 6 mesecev.

 • cosmosjasnovidec

  Enako kot vsi komunajzerski iztirjenci.
  Za vzor mu je bil diktatorska podgana tito vendar castrotu ni uspelo niti na daleč približati se rezultatom iztrebljanja lastnih državljanov.

 • Vrhovni sodnik

  Sluzovc bo šel in pony s Falconom, prvorazredni pa to, mogoče se bosta tud ona dva kremirala.

 • dvanajstzvezdic

  Verjetno obstajajo na svetu tudi dobri ljudje. Zakaj ne pišete o njih?

 • garfi

  kubanski tito

  • FRANC3

   Ja, diktatorji vsega sveta, isti ste. Na srečo jih je vedno manj, je pa narod vedno bolj zahojen. Upa, da bo brez dela dobro živel.

 • Anonimni_Profesor

  Castro Fidel il grande Comandante Bandito je bil sociopat, do konca pa ga je pokvarila totalitarna oblast.

  To je iz perspektive psihologije zanimiv fenomen. Poglejmo recimo naciste kako so se opajali z izrojeno rasno filozofijo ob tem pa so rastli tudi sociopatski trendi med njimi.

  Sodobni poskusi, da je veliko ljudi tudi danes pripravljenih slediti nemoralnim ukazom ko jih daje avtoriteta, ki to prikazuje kot potrebno imajo veliko pomankljivost glede razlage totalitarizmov ker spregledujejo izkrivljenost totalitarne ideologije, kar je dejansko pripeljalo do take globine nasilja in absurdov.

  • FRANC3

   Ljudje brez morale in brez hrbtenice se radi prilepijo izrojenim idejam. Tam se počutijo potešeni, ker jim sistem daje moč in varnost, da o finančni pomoči ne govorimo.

 • Menko2810

  “uživač, ženskar in diktator, ki je ubijal nasprotnike”….in v čem je torej drugačen od npr. JFK-ja in Clintona?

  • mojadezela

   V ničemer. isto shranje drugo pakovanje.

  • disqus_ZTv48gRQCp

   ce druga ne, Clinton je bil izvoljen…. Bistveno!!!

   • Menko2810

    Ti je že mojadežela odgovoril ;-)

 • Jana Belšak

  Škoda, da je umrl, preden so za predsednika ZDA okronali kakšnega potomca beguncev iz Kube. Da ne more biti ponosen na sonarodnjaka.

 • cosmosjasnovidec

  Naslov bi lahko bil zelo skrajšan.
  Lahko bi bil primer “Castro diktatorski komunajzerski smrad”.

 • FRANC3

  Naštejte mi samo enega diktatorja, ki je prišel na oblast z volitvami, ni bil babjek in ki za sabo ni pustil gorja, krvi in trpel!

 • francelj3

  Živel Fidel Castrato! Vsaj pedofil ni bil, kot kak drug diktator, ki bi ga lahko omenil.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!