Filipinski islamski skrajneži med silovitimi boji z vrha mošeje streljali na vojake

Foto: epa.

V mestu Marawi na jugu Filipinov že vse od maja potekajo hudi spopadi med radikalno islamsko skupino Maute in državnimi silami, ki skušajo osvoboditi mesto, ki so ga 23. maja zasedli teroristi. Kamere so sedaj ujele muslimanske ostrostrelce, kako s strehe mošeje streljajo na vojake, kar še dodatno potrjuje poročila, da so uporniki verski objekt uporabljali za svoje zaklonišče, poroča Jihadwatch

Posnetki prikazujejo pripadnike skupine Maute, kako z vrha mošeje streljajo na vojake, na ulicah so vidni tudi vojaški tanki. Varnostne sile so na napad odgovorile s streli. Streljanje je trajalo več ur, v tem času pa je izbruhnil tudi ogenj in mesto je preplavil črn dim.

Na tisoče vojakov se že vse od 23. maja bori s teroristi, ki prisegajo zvestobo skrajni skupini Islamska država. Nekaj sto islamskih skrajnežev je maja zavzelo dele mesta Marawi, na kar so filipinske oblasti odgovorile z zračno in kopensko ofenzivo. Vse od tedaj se džihadisti in vojska spopadajo za vsak predel mesta. Večini prebivalstva je iz mesta uspelo uiti, uporniki pa po poročanju tujih medijev izvajajo zločine nad ženskami in otroki, ki iz mesta niso mogli pobegniti.

Foto: epa

Grožnjo so državne vojaške sile uspele omejiti na območje v velikosti manj kot enega kvadratnega kilometra. V sredo zvečer pa so se boji okrepili, ko so se vojaki začeli spopadati z uporniki. Bitka za Marawi je do sedaj terjala okoli 700 življenj, od tega je v bojih umrlo 539 teroristov in 122 vojakov.

U. V.

 • exposingtruth9

  Le od kod je kar naenkrat iz Lufta padla ta skupina teroristov Maute ??

  Da nima to kaj opraviti s tem da je Duterte dal nogo američanom ? globalisti seveda tega ne trpijo, da jim kdo prežene njihovo vojsko ven iz okupirane države. zakaj je pa bil njim kdajkoli problem financirati in zlagati z orožjem in opremo teroriste ?

  Globalisti vedno pokažejo odločno naj se ve kdo je Gazda, če nekdo s svojim dejanjem močno prekriža njihove načrte ( bodisit ukinitev FED – posledica atentat na JFK, izgon vojske iz njihovih že obstoječih baz na njihovem ozemlju ki jo smatrajo za neposredno kolonijo in podobne zadeve kjer so njihovi načrti neposredno napadeni oz preprečeni – posledica plačani državni udar, napoved vojne pod izgovorom orožje za množično uničevanje ali zalaganje z orožjem, opremo in financiranje lokalnih uporniških terorističnih skupin – de javu, že videno !

  • Gotovo je povezano. Wikileaks pa veliko izda na drugih frontah, kjer so tudi islamisti.

  • The Truth Keeper

   Natanko tako! Zmeraj več ljudi se zaveda, da je ISIS tujska legija, ki praktično nima nobene zveze z islamom, ampak so le geopolitično orožje jezuit / zion imperializma! Ob dejstvu, da rudna bogastva Filipine uvrščajo v sam svetovni vrh (zlato, nikel, baker, kromit, uran, premog), nenaden pojav ISISa v tej državi sploh ni presenečenje! Prav tako za kaos v Venzueli ni kriv nekakšen socializem, ampak največja zaloga nafte na tem planetu!

   • exposingtruth9

    imaš po eni stran kar prav, zanimivo razmišlanje takoj si me spomnil na severno korejo…zakaj tam ni državnega udara ?? ker Severna Koreja Globalistom nima ponuditi nič pametnega. Se pa čudim koliko nje sploh Severnokorejski diktator v danšanjih časih v resnici samostojen diktator.

    Saudska Arabija je njihov zaveznik, zato tam tudi ni uporov, čeprav na nasilje nad prebivalstvom ki ga izvaja PSIHOPATSKA kraljeva družina so edina diktatorska trnjava na Bližnjem Vzhodu.

 • cosmosjasnovidec

  Samo en strel na mošejo z bazuko bi bil dovolj,da pošlje te islamske muslimanske kamelojebce k njihovemu svinjaku alahu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!