Finska policija razkrila: Preprečili smo načrtovan teroristični napad na turistično oblegano cerkev Temppeliaukio

Foto: iStock

Finska policija je sporočila, da je preprečila teroristični napad, ki je bil usmerjen na cerkev v Helsinkih. Cerkev Temppeliaukio, ki velja za priljubljeno turistično točko, se nahaja v centru mesta in je zgrajena neposredno v kamen. Pri tem je treba omeniti, da bi tovrstni napad predstavljal veliko varnostno grožnjo, saj se ta nahaja le manj kot kilometer stran od stavbe finskega parlamenta, ki je najverjetneje prav tako predstavljal načrtovano tarčo teroristov. 

Finska ministrica za notranje zadeve Paula Risikko je povedala, da je finska varnostno-obveščevalna služba (Supo) ocenila, da je teroristična grožnja povečana. “Ocena iz leta 2015  je že pokazala na visoko tveganje za teroristični napad, sedaj pa smo še dodatno povišali stopnjo splošne ravni ogroženosti. To pomeni, da smo že bili dobro pripravljeni, sedaj pa smo še bolj.”

Foto: iStock

Ni podatkov o aretiranih
Helsinška policija je po navedbah Euronewsa v neposredno okolico tako imenovane Kamnite cerkve poslala več enot z namenom, da bi aretirale osumljenca. Kljub temu pa še vedno ostaja nejasno, ali je do aretacij v resnici prišlo ali ne. Je pa Supo sporočila, da je v zadnjih mesecih na Finskem zasledila vrsto resnih zarot, povezanih s terorizmom.

Kljub temu, da ta nordijska država do sedaj ni bila spodvržena napadom v tolikšni meri, kot so se ti zvrstili v drugih evropskih državah, pa obstaja naraščajoča skrb zaradi nedavnih incidentov v sosednji Rusiji in Švedski.

N. Ž.

 • PikaPolonica

  No zdej so jih pa še Finci fasal. Čeprav oni imajo eno prednost. Pri njih je bolj mrzlo in se bodo pri njih nepridipravi zadrževali le kratek čas.

  • logika

   to je tudi res

 • sale

  Škoda

 • Demonkrat

  Poloviti in nastaniti direktno k zagovornikom multikult.

 • montyamp

  Kamenometalce v meko , naj se pohodijo med seboj .

  • sale

   5.Mojzesova knjiga 21:

   18 Vzemimo, da ima kdo trmoglavega in upornega sina, ki ne posluša glasu svojega očeta ali glasu svoje matere, in čeprav sta ga že pokarala, ju noče poslušati. 19 V tem primeru naj ga oče in mati primeta in pripeljeta k starešinam njegovega mesta in k vratom njegovega kraja. 20 ter starešinam njegovega mesta rečeta: Ta najin sin je trmoglav in uporen. Ne posluša najinega glasu, požeruh in pijanec je. 21 Potem naj ga vsi možje njegovega mesta kamenjajo do smrti; tako boš odstranil hudo iz svoje srede. Ko se bo to razvedelo med vsemi Izraelci, se bodo zbali

   • razmislek

    to je stara zaveza, Jezus pa je postavil NOVO ZAVEZO, v kateri pravi ” ljubi bližnjega kakor samega sebe”, ISLAMISTE PA VEN IZ TEGA PLANETA!

   • razmislek

    v islamističnem nauku piše: ” lomili bomo križe, islam bo zavladal”. Da je temu res tako so vedeli že slovanski krščanski narodi ob turških vpadih v Makedonijo, Srbijo, Hrvaško, do Slovenije in Avstrije! http://raymondibrahim.com/2015/06/20/islamic-hate-for-the-christian-cross/

 • Caetano

  Islamisti širijo svoje bojišče v Evropo ker so jim to omogočili politiki ala Merklova, Juncker, Hollande, Theresa May ipd. Včeraj so v Mosulu sami jihadisti v obupu zaminirali mošejo iz katere je bil pred časom razglašen kalifat, na Finskem pa so bili v akciji da bi minirali cerkev. Dovolj zgovorno!

  http://www.rtvslo.si/svet/al-abadi-unicenje-moseje-uradna-razglasitev-poraza-dzihadistov/425686

  • logika

   OMENJENI politiki so VSI izdajalci, tako je!!! Do kdaj bo narod to izdajalsko nesnago prenašal?????? NARODI PO EVROPI naj postavijo novo oblast.

 • if

  Za Slovneijo postaja stanje vse bolj kristalno čisto, določeno, definirano.
  Politika, ki je na oblasti, je antislovenska in antievropska. To je dokazala z obravnavanjem migracij, z dopuščeno gradnjo muslimnaskega centra, ki je načelni tujek v slovenski kulturi.
  V prihodnjem tednu bo v LJ to dokazala z mitingom Rdeča zvezda sije v prihodnost

  Vse omenjeno je v polnem nasprotju z ustavno Zravico.
  6. člen ustave: “Slovenska himna je Zdravica.”
  Vsebine ustavne himne je jasna: “Slovenijo, deželo Slovenk in Slovencev, živi Bog!”

  Ustavna Zdravica je torej kriterij, ki aktualno oblast in njene pretekle različicie definira kot antislovensko in antievropsko politiko!

 • Olga

  Najbolje je preprečiti in zavarovati človeška življenja! Dolgoročno pa zapreti meje in poslati domov vse, ki ne spoštujejo evropskih vrednot! Vsak poskus terorizma je treba najostreje kaznovati!

 • Artur

  Kaj pa te vrste državnega terorizma, ki se dogaja tudi pri nas ? : https://www.youtube.com/watch?v=i0UFqmZ-9jw

 • Valter BraniSlav

  TAKA MULTIKULTI BO PO NAROCILU LEVAKOV IN JANKOVICA PRISLA TUDI V LJUBLJANO…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!