Finski notranji minister: Da bi preprečili “kulturo nasilja”, ki se je razpasla na Švedskem, potrebujemo več policistov

Foto: epa

Finski notranji minister je predlagal okrepitev policijske prisotnosti v z migranti poseljenimi četrtih, da bi preprečili probleme, s katerimi se v zadnjih letih sooča sosednja Švedska.

Minister za notranje zadeve Kai Mykkänen je povedal, da želi povečati število policistov v predmestju in okrepiti sodelovanje policije s socialnimi delavci, da bi, kot poroča Breitbart, preprečili rast tolp na območjih, kjer prevladujejo migranti.

Finci so podoben program že uvedli v predmestje v Turkuju, kjer se je pokazal za nadvse uspešnega. Mykkänen je opozoril, da je sodelovanje med policijo in socialnimi delavci omogočilo, da naslovijo probleme z mladimi migranti, še preden ti prerastejo v neobvladljive.

Finski policisti (Vir : Twitter)

Na Finskem trenutno deluje 96 tolp, ki se ukvarjajo s kriminalno dejavnostjo. Največje so motoristične mednarodne tolpe, ki se ukvarjajo s preprodajo mamil, posel pa naj bi cvetel. “V švedskih predmestjih vidimo hujšo kulturo nasilja, ki je povezana s preprodajo mamil in ropanjem, novačijo mlade iz ranljivih skupin,” je povedal. Obstaja tveganje, da se Finska v roku desetih let znajde v podobni situaciji kakor Švedska, kjer je število streljanj s smrtnim izidom v zadnjem desetletju občutno naraslo.

Ivan Šokić

 • Olga2345

  Torej vojska in policija na ulicah, po Fajonkinem scenariju, je “prihodnost” za Evropo?!

 • Soave

  Pripenjam članek o vzgoji, vzgoji otrok, ki se je razpasla po Evropi.
  To so pa rezultati te neumnosti.
  Mislim, da je tudi pri nas, zaradi podobne vzgoje, vedno več otrok, katerih starši v šoli zahtevajo ” posebno ” obravnavo ” ! Saj jih ne obvladujejo več !!
  In tako nastrada učitelj in ostali otroci v razredu.

  http://druzina.enaa.com/otroci/Permisivna-vzgoja.html

 • skakajoči marko

  kako zdaj to”okrepiti sodelovanje s socialnimi delavci”?
  mislim, da bi moralo pisati okrepiti sodelovanje z delodajalci…da jih drzijo 10+ ur na sihtu. Si bodo zasluzili za življenje pa še utrujeni bodo in ne bo interesa za a
  pizdarije…

 • Zgornji

  HA , HA. HA, … KEEER BEDAK BUTAST ZLOBEN !!! ! !!! SEDAJ BO IMEL ŠE DODATNE STROŠKE Z POLICAJI KATERE BO POTREBNO PLAČEVATI, NAMESTO DA BI SI ZMANJŠAL STROŠKE ŽE V ŠTARTU , Z ZMANJŠEVANJEM MIGRANTIČEV !!! ! !!! KEEEEEEERI NOOORCI BLESOVI !!! ! !!!

 • skorpijon93

  Finska seveda ni Švedska, tudi muslimanov je občutno manj na finskem kakor na švedskem, po podatkih pew researcha za leto 2016 kažejo da je delež muslimanov na švedskem znašal 8,1 %, na Finskem pa zgolj 2,7 % delež populacije, obe državi nista bile nikoli kolonialni, problem je politika priseljevanja nekompatibilne kulture !

  • BlackOpsSystem

   po podatkih, po podatkih….po podatkih gre tudi sloveniji zelo dobro….mediana vse zadane……in potem svizec zavije čokolado, prinese ti jo pa gozjejebec ali pa niggr!!!! po podatkih my ass!!!!!

 • xtc

  Narobe rabijo zgol pravilno katensko zakonodajo in eco osveščenost in težav nipaše eneretso prijazni smo iz obnovljivuh virov.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!