Francoska policija v Parizu preprečila ponovni teroristični napad

Foto: STA

V Franciji so aretirali štiri ljudi, med njimi tudi 16-letno dekle, ki naj bi bili vpleteni v načrtovanje samomorilskega napada v Parizu, poroča britanski Sky News. Po navedbah francoskega tožilstva  je bila četverica aretirana v mestu Montpellier, ki se nahaja na jugu Francije. 

Najstnica je bila dekle enega izmed osumljencev, ki je star 22 let. Oba pa naj bi bila po navedbah oblasti znanca pristojnih organov zaradi svojih povezav z radikalnim islamom.

Načrtovali napad na turističnih točkah
Četverica naj bi načrtovala detonacijo enega ali več eksplozivnih jopičev v turističnih predelih mesta, pri čemer natančnejše tarče še niso določili.

Foto: epa

Foto: epa

Po podatkih pariškega tožilstva so v zasilnem laboratoriju našli eksploziv in računalniško opremo, laboratorij pa se nahaja v domu enega izmed osumljencev. Našli so 70 gramov eksploziva TATP, pa tudi druge materiale za izdelavo bomb. TATP je vrsta eksploziva, ki je bila uporabljena tudi v napadu na Pariz leta 2015 in na Bruselj marca 2016.

N. Ž.

 • Olga

  Upam, da izvolijo Francozi Le Penovo!

 • rubec

  Jaz ne bi tako hitel. Montpellier je pišejo ostali slovenski mediji v Franciji zaenkrat domnevno.

 • Steiermark

  Enega “preprečili”, drugih deset pa že pripravljajo te alahove zveri….

 • samsara

  Koliko nedolžnih žrtev še potrebujejo Evropejci, da se zbudijo in pometejo z aktualnimi političnimi kolaboracionisti? Pa s teroristi in njihovo bazo tudi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!