Francoska policija zahteva uničenje posnetkov terorističnega napada v Nici

foto: STA

Francoska policija od oblasti v Nici zahteva, da uničijo posnetke napada s tovornjakom, ki so jih posnele varnostne kamere. Francoz tunizijskega rodu Mohamed Lahouaiej Bouhlel je minuli četrtek v Nici z 19-tonskim tovornjakom zapeljal v množico ljudi, ki se je zbrala ob praznovanju državnega praznika, pri čemer je umrlo 84 ljudi.

Protiteroristična policija v Parizu je oblasti v Nici pozvala, naj v celoti uničijo posnetke vseh kamer, ki so nameščene na Angleški promenadi, kjer se je zgodil napad, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Želijo preperečiti širjenje “pretresljivih posnetkov”
Vir na tožilstvu v Parizu, ki vodi preiskavo napada, je pojasnil, da želi policija s tem preprečiti širjenje “izredno pretresljivih” posnetkov. “Ti posnetki so zapečaten dokaz, ki se ga lahko uporablja samo za namene preiskave,” je za AFP dodal vir.

Odvetnik mestnih oblasti v Nici, ki jo vodi opozicijska Republikanska stranka, je dejal, da je zahteva policije problematična, ker predvideva nedovoljeno poseganje v dokaze. Kot je dodal, bi se posnetki sicer avtomatično izbrisali po desetih dneh.

Sofija Pika Simič

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!