Francoski predsednik napovedal boj proti “podtalnemu islamizmu”

Francoski predsednik Emmanuel Macron (vir: twitter)

V Franciji je končno napočil trenutek, ko so prisiljeni pogledati resnici v oči. Še vedno se izmikajo, skušajo problem zamejiti samo na “majhno” islamistično sekto, a dejstvo ostaja, da so le prišli do trenutka, ko so pripravljeni nasloviti vprašanje o islamističnem radikalizmu in terorizmu.

Francoski predsednik Emmanuel Macron se je znašel v precepu. Potem ko ga je levo-islamisitična koalicija lani popeljala do zmage na francoskih volitvah, je zdaj prisiljen ukrepati ravno proti vedno večjemu problemu radikalizacije islamistov v Franciji. Nadvse nehvaležna naloga za nekoga, ki je še leto prej zaradi enake drže obsojal voditeljico Narodne fronte Marine le Pen.

Macron se je po poročanju Jihadi Watch zavzel, da bo naredil konec “salafističnim mošejam in imamom”, kar ga je odprlo napadom s strani levičarskih in muslimanskih lobijev, da ga označijo za islamofoba. Če bo to delovalo, bo pokazal čas. Vsekakor pa je zanimivo videti, kako je zaradi vedno večjega pritiska javnosti, ki se boji džihada, prisiljen prisluhniti glasu razuma desne opozicije in ne “levičarsko-džihadistični zvezi, ki razsaja po Evropi.”

Ko celo levičarje sreča pamet
Če Macron zares želi opraviti z radikalnim islamizmom, bo moral po poročanju Jihad Watcha najprej ovreči politično korektnost in prepoznati, da “so zahodni zakoni tam zato, da ščitijo vse enako, in ne zato, da služijo interesom islamističnih šovinističnih skupin.”

Bivši francoski premier iz vrst socialistov Manuel Valls (Vir: Twitter)

Do podobnega zaključka se je dokopal tudi bivši francoski premier iz vrst socialistov Manuel Valls. Ta je v radijskem intervjuju v torek povedal: “Ne gre za prepoved religije ali samo ideje, temveč pravim zelo jasno, da moramo prepovedati širitev salafizma, ker je sovražnik.” In hitro dodal: “Seveda, niso vsi salafisti teroristi, a vsi teroristi so salafisti.”

Macron je ravno tako poudaril, da se v Franciji ne spopadajo zgolj s terorističnimi organizacijami, kakršna je bila v zadnjem času ISIS, temveč velik problem predstavljajo tudi imami, ki širijo sovraštvo in kličejo k nasilju.

Smrt policista razjezila javnost
“S čimer se borimo, je podtalni islamizem … ki na naših tleh indoktrinira in kvari vsak dan.” To je po Macronovem mnenju “zlohoten sovražnik, ki od vsakega državljana zahteva budnost in misel na državo”, če ga želimo poraziti.

Ubiti francoski policist Arnaud Beltrame (Vir: Twitter)

Čeprav so pravni strokovnjaki doslej opozarjali, da je nemogoče prepovedati religijo, saj bi bilo to v nasprotju s pravico do lastne veroizpovedi, pa bi pritisk javnosti po nedavni smrti katoliškega policista Arnauda Beltrama, ki se je predal teroristom v zameno za talce, to lahko spremenil. Javnost navsezadnje zahteva povračilne ukrepe in francoski predsednik je pod vse večjim pritiskom.

“Naša država mora začeti ekstenzivno kampanjo za izkoreninjenje salafizma,” so zapisali pri dnevniku Figaro na uredniški prvi strani v torek. “Z vsem spoštovanjem do apostolov ‘življenja v sožitju’, ta virus ni kompatibilen z našo svobodo do življenja, premikanja in mišljenja.”

Ivan Šokić

 • xtc

  To kar pravi Macron preprosto ni mogoče brez vztaje muslimanov.
  Definitivno se strinjam z njmi ,a to kar on pravi pomeni sekularizacija muslimanske paralelne družbe,ki se je razrasla tu pa brez vojne ne bo šlo saj se bio temu uprl kler,kot tudi ortodoksni muslimani-je pa neizbežno dejstvo ,da bo to treba storiti ali pa bo Evropa izginila.
  Seveda pa bo ob tem treba prepovedati nekatere levičarske skupine,kot tudi besednjak islamofob,amti musliman ipd.,ki se zlorabljajo za vsiljevanje vedenjskih vzorcev in navad ,ki z Evropskimi navadami nimajo nič skupnega in so moteče,kot bo tudi treba pospraviti multi kulti besednjak in postaviti še vzdržne okvire sovivanja,ki morajo biti zelo strogi,kdor jih pač krši mora Evropo pač zapustiti brez debate.

 • Olga_10

  Zlocinec umorjenega slovenskega policista tudi ni bil kaznovan! Nasprotno, levičarji v Sloveniji kršijo ustavo in zakone in ščitijo NEZAKONITE migrante in ISLAMISTE! Islam ni vera, to je zločinska ideologija, enaka komunizmu!

 • PIA PlA

  Oh, bučko, saj islamisti delujejo kar javno; koljejo, posiljujejo, pedofilijo, …
  Najprej se znebite teh, nujno in takoj, šele potem se boste lahko igrali kavboje in islamijance.

 • stajerc5

  Blefer rdeci zagamani! Procenti so kot pri njemu in enako pri vladi na tako nizki stopnji, da ga je preprosto strah za lastno rit! Vprasajte naso odstopljeno nagravzno slino, kako to gre!!!

 • Slovenec 33

  Obstoja nekaj resnic na tem svetu
  1. Levaki so po genskih pokazateljih IDIOTI, ker nočejo vedeti, kaj je patriotizem in tega tudi niso sposobni doumeti.
  2.Poštenega levaka srečati ni pravilo ampak izjema in to zelo redka, približno enake stopnje verjetnosti kot zelenega psa
  3. Levaki, ki zagovarjajo najbolj zločinski religiji prisotni na zemlji v času človeške prisotnosti so dokazano debili, ker zagovarjajo versko blaznost, pedofilijo, histerijo in agresivnost, ki jih širijo komunizem in islamizen.
  4. Levaki ne morejo skriti, da delajo na zatiranju drugače mislečih in jih pri tem potiskajo v mračnjaštvo in fevdalizem ( Države, kjer so levaki in islamisti na oblasti so fevdalne države – Castro na Kubi, Kim v S.Koreji, Putin v Rusiji, ….)
  5. V Sloveniji levaki na oblasti kradejo otroke, oprostijo narkokartel, omogočijo zastaranje zločinov tajkunov, morilcev nedolžnih žensk in otrok, …

  Od levakov ne morete pričakovati nič dobrega.

 • garfi

  razkuhani makaron
  od mafije je bil postavljen, da uničuje Francijo in Evropo

 • ivan šantl

  Če obstaja podtalni islamizem potem verjetno obstaja tudi nadtalni.

  • Matt_von_Glanz

   Edina razlika med njima je, da je nadtalni vljudnejsi in prihaja z argumenti demokracije, ki jo sicer iz dna srca prezira.

 • Slovenka

  Macron ni vreden, da bi LePenovki čistil čevlje.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!