Francoski republikanci zahtevajo Evropo več hitrosti in manj federalizma

Nicolas Sarkozy in Laurent Wauquiez z republikanske stranke (Foto: epa)

Francoski poslanec evropskega parlamenta Laurent Wauquiez se je zavzel za oddaljitev od Evrope, sestavljene iz 27 članic EU, ki ne deluje v smislu tesnejšega sodelovanja manjših jeder. Francoski politik vztraja na združenju narodov, na pa na federalizmu. Francoska želja in tudi pravica je utrditev njene konservativne smeri, stran od sredine, ki ga politično obvladuje francoski predsednik Emmanuel Macron.

Francozi še vedno ostajajo zvesti političnemu premiku, ki se je začel s predsednikom Nicolasom Sarkozyjem in nadaljeval s predsedniškim kandidatom Francoisom Fillonom. Ti nasprotujejo istospolnim porokam in splavom, za razliko od demokratov, ki menijo, da svoboda brez teh pravic ne obstaja.

Republikanci pozivajo k večstopenjski Evropi narodov
Francoski politik Laurent Wauquiez je pozval k Evropi narodov več hitrosti, v kateri bodo nekatere države lahko sodelovale same, na skupnem trgu, vključno z Veliko Britanijo, medtem ko bo šest do 12 članov nadaljevalo tesnejše povezovanje.

Po poročanju NE se je Wauquiez zavzel za oddaljitev od Evrope sedemindvajsetih, ki ne deluje v smislu tesnejšega sodelovanja manjših jeder, vključno z davčnim usklajevanjem in pravicami delavcev. Francoski politik vztraja na združenju narodov, na pa na federalizmu.

Doroteja Šoštarič

 • učko

  Jest pa zahtevam manj evropskega denarja za pofukano francozarsko kmetijstvo !!!!

 • samsara

  Bo res kar najbolje, da se sedanja EU razparcelira, bolje prej in mirno kot pozneje z vojno, saj je združeno očitno nezdružljivo. Tako zgodovinsko, kot po mentaliteti. Sicer pa bo razvoj dogajanja še bolj zgovoren kot doslej le videti in razumeti je treba onkraj inercije iluzij in zavračajoč nove iluzije, ki jih premeteno vsajajo v podzavest ljudstva njegovi pokvarjeni vladarji.

 • xtc

  Evropa kot združene države je cilj,vendar ne cilj pod vodstvom multikultarjev,socialistov in raznik levih norcev ampak Evropa temelječa na vrednotah na katerih se je začela graditi in združevati na začetku-če ne gremo v to smer je federalna Evropa ječa oziroma navadni levomultikulti birokratski diktatorski ferein.

 • Caetano

  Pravilno. Federalizacija Evrope je ideja, ki jo gonijo multikulturniki, da bi udušili naraščajočo opozicijo proti islamizaciji.

 • Razocarana

  EU se je bila ustanovljena kot trgovska unija, vendar pa se njena birokracija prerasla čez vse meje, in uradniki v EU so si začeli domišljati da so fevdalni gospodje, ki imajo pravico ukazovati državam v EU in posegati v njihovo suverenost. Najboljša rešitev za EU je da se vrne v osnovo, torej da odstrani velik del EUjeve birokracijske pošasti in se skrči nazaj v trgovsko unijo. Seveda pa je potem potrebno Drunkerja in drugi pajace odsekati od korita.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!