Francoski varnostni organi prijeli osumljenca načrtovanih terorističnih akcij

Foto: STA

Francoske oblasti so  aretirale 31-letnega moškega, ki naj bi sodeloval pri organizaciji neuspelega terorističnega napada v začetku decembra v širši okolici Pariza. Sumijo ga, da je dostavil orožje za napad, ki naj bi ga izvedli 1. decembra, bil pa je tudi del teroristične združbe.

Osumljenčevo DNK so našli med teroristično racijo v Strasbourgu, v okviru katere so aretirali pet moških, starih od 29 do 37 let, ki so jih sumili, da želijo izvesti teroristični napad na prazničnem sejmu na Elizejskih poljanah v Parizu in zabaviščnem parku Disneyland.

Akcija je bila izvedena po seji francoske vlade, ki  je v parlament poslala predlog za podaljšanje izrednega stanja in ohranjanje poostrenih varnostnih ukrepov v državi do julija naslednje leto, ko bo mandat nastopil novi francoski predsednik. Preiskovalcem je s tem olajšano delo, saj dovoljuje preiskavo prostorov brez sodnega naloga.

A. B., STA

 • rubec

  Čifur. Bandit. Prasec. Kurba. Dalje se mi ne da več.

  • dob

   Lohk bi dodal še nepridiprav.

   • rubec

    Kaj pa pridanič? Meniš da je preostro?

    • dob

     Pridanič je prehuda,
     tle bi Tomička lahko omedlela.

     • karpelec

      ….pa naj, jo bomo lahko obdelali iz drugega zornega kota..

  • totex39

   Aha, to misliš tiste ko nam komentiranje ne privoščijo.

 • Olga

  Teroristi in vsi, ki terorizem financirajo, bi morali biti najostreje kaznovani! Prav tako si zaslužijo kazenski pregon politiki, ki kljub nasprotovanju ljudi, uvažajo nezakonite migrante in ogrožajo življenja vseh ljudi!
  Najbolje bi bilo, da bi svojci žrtev sprožili postopek pred sodiščem za človekove pravice in ovadili Merklovo in vse ostale po vrsti, vključno s Cerarjem, ki ni zaščitil šengenske meje!!

 • cosmosjasnovidec

  Ma prijeli so oni mene za ta majhnega.To so sama brezsmiselna nakladanja z strani policije toliko,da zavajajo državljane češ kako so oni sposobni.
  Kaj potem,če tudi bi ali so prijeli tega enega,ko pa jih za ostalih najmanj tisoč ne vedo.
  Ko so oni iskali tega je drugih kamelotrajbarjev posililo,ubilo ter oropalo vprašanje koliko njihovih državljanov česar pa seveda ne objavijo tako kot ne pri nas v Sloveniji.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!