George Bush starejši s svojo prisotnostjo presenetil tisoče žalujočih, ki so se prišli pokloniti v čast pokojne Barbare Bush

Foto: Facebook

Po tem, ko je v torek odjeknila novica, da je v 92. letu starosti preminila nekdanja ameriška prva dama Barbara Bush, so se iz vseh strani usula sožalja, saj je ta veljala za eno izmed najbolj cenjenih prvih dam v ameriški zgodovini. Vidno pretresen nekdanji ameriški predsednik George Bush starejši je na pričakovanje marsikoga sprejel žalujoče, ki so se prišli pokloniti nekdanji prvi dami.

Barbara Bush in George Bush starejši sta bila poročena kar 73 let, dokler nekdanja prva dama v torek ni podlegla bolezni pljuč in dihal, obdana s svojo družino.

Užaloščeni mož je odločitev sprejel spontano
Sprva ni bilo pričakovati, da bo nekdanji ameriški predsednik prisoten ob krsti svoje žene, a očitno se je ta za to naknadno odločil. Njegov pomočnik je za NBC News povedal, da je Bush odločitev sprejel povsem spontano in dejal, da želi na vsak način biti tam. “Mislim, da je bil zelo ganjen, ko je videl koliko ljudi si je vzelo čas, da bi se poklonili njegovi pokojni ženi,” je povedal tiskovni predstavnik družine Bush Jim McGrath.

Foto: Twitter

Vsi, ki so se prišli pokloniti pokojni ameriški dami, so lahko naleteli na podobo žalujočega moža, ki je sede na invalidnem vozičku tiho gledal v krsto svoje žene. Poleg njega je stala njegova hčerka Dorothy, ki mu je nudila uteho in prav tako žalostno pogledovala proti krsti svoje pokojne matere.

George Bush starejši si je vzel čas za pogovor z nekaterimi žalujočimi, ki so hodili ob ženini krsti. Na podlagi podatkov naj bi se včeraj nekdanji prvi dami v samo eni uri v čast poklonilo kar 1.600 ljudi. Številne žalujoče so bile oblečene v modro barvo in so nosile bisere, saj je bila modra najljubša barva pokojne, nošenje biserov okoli vratu pa je predstavljalo njeno najljubšo rutino.

Foto: Facebook

K večnemu počitku jo bodo položili poleg njene hčerke Robin
Pogreb bo danes, k večnemu počitku pa jo bodo položili poleg predsedniške knjižnice, poimenovane po njenem možu. Barbaro bodo položili v grob k hčerki Robin, ki je pri treh letih umrla zaradi levkemije. Pogreba se bodo udeležili njeni družinski člani vključno z možem Georgom Bushom starejšim in sinovi Georgom Bushom mlajšim, Jebom Bushom, Neilom Bushom in Marvinom Bushom ter hčerjo Dorothy Bush Koch, prisotni pa bodo tudi najtesnejši družinski prijatelji.

N. Ž.