Gradnja policijske postaje v migrantskem predmestju obstala, saj si nobeno podjetje ne upa prevzeti rizika

Foto:iStock

Načrti za gradnjo nove policijske postaje v stockholmskem predmestju Rinkeby bodo morda padli v vodo, saj se gradbena podjetja bojijo za varnost svojih delavcev v predmestju, v katerem prevladujejo migranti. 

Mesto je za gradnjo postaje sicer že namenilo prostor, kjer je nekdaj stal dom za ostarele, vendar pa še ni uspelo pridobiti gradbenega podjetja, ki bi prevzelo gradnjo objekta, saj si nihče izmed izvajalcev ne upa delati v soseski, ki je razvpita kot leglo delovanja tolp in kriminala.

Nujno bi bilo 24-urno varovanje
Vrsta policistov, ki je želela ostati anonimna, je za švedski SVT News povedala, da je na tem območju prenevarno graditi policijsko postajo. Zaradi nevarnosti bi morala biti omenjena gradnja pod 24-urnim varovanjem, saj naj ne bi obstajala samo nevarnost za krajo gradbenega materiala in pripomočkov za gradnjo, ampak tudi nevarnost za osebje, ki bi gradnjo izvajalo.

Foto: iStock

Gradnja načrtovana do poletja
Jews News poroča, da je bilo v načrtu, da bi nova policijska postaja, katere gradnja bi bila končana do poletja, zaposlila 240 novih policistov. Lokalni iman Hagi Mohammed Farah je zaradi zavlačevanja z gradnjo in dejstva, da v predmestju ni policijske postaje že vse od leta 2014, izrazil razočaranje in dodal, da je situacija v predmestju težka, predvsem z vidika spoštovanja vladavine prava. “Tukaj nujno potrebujemo prisotnost policije, da se bodo ljudje počutili varne, prav tako pa ta predstavlja pomemben družbeni simbol, kot sta naprimer šola in zdravstveni dom.”

V mesecu decembru so se prebivalci zbrali na dvodnevnem protestu proti dvigu nasilja v predmestju Rinkeby, kjer prebiva kar 90 odstotkov ljudi, ki so bili bodisi rojeni v tujini ali pa so se rodili dvema staršema tujcema.

N. Ž.

 • pajot

  Dejmo pozabit na Švedsko. Vikingov ni več.

  • Nata

   Samo da se ta ” švohost ” Švedov ne preseli na jug.

   • airways

    Nič bat. Se je že naselila med nas. Kaj nam dela politika… nas tepta in zapostavlja in nihče ne reče auwa.

    • Nata

     Namesto da bi jih po buči ! Naj oni javkajo.

 • Olga

  Policijsko postajo naj zgradijo Šedski politiki, z Junkerjem in Merklovo na čelu in to z lastnimi rokami, da bodo videli “miroljubne” nezakonite migrante na delu! Pomagata jim pa lahko Cerar in Šefic, da bosta videla, kaj čaka Slovenijo s kvotami in njihovimi lastnimi mahinacijami!!

 • Nata

  In kdo bi potem varoval policaje v postaji ??
  Brez komentarja.

 • xtc

  Realno:
  Švedska je država:
  Ima vojsko in policijo?
  Torej štiriindvajset urno varovanje gradnje ni problem:
  Vse ostalo je na nivoju idiotov;bebcev in komentatorjev Fogglov Tunnek:

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!