Gre Amerika v vojno z Venezuelo? Trump ne izključuje vojaškega posredovanja zaradi diktature in množičnega kršenja človekovih pravic

Foto: epa

V petkovem pogovoru z novinarji je ameriški predsednik Donald Trump dejal, da je pripravljen tudi na vojaško posredovanje v socialistični diktaturi Venezueli, kjer že več mesecev vlada popoln kaos. Njegove pripombe prihajajo le dan zatem, ko je venezuelski diktator Nicolas Maduro naročil svojemu zunanjemu ministru, naj organizira osebno srečanje z Donaldom Trumpom v septembru, ko bo obiskal New York zaradi zasedanja Generalne skupščine Združenih narodov. Ameriške sankcije sicer prepovedujejo Maduru vstop v državo, poroča Breitbart

Venezuela je kaos, zelo nevaren kaos in zelo žalostna situacija,” je ameriški predsednik Donald Trump povedal na srečanju z novinarji, ki je sledil sestanku z ameriškim zunanjim ministrom Rexom Tillersonom, ameriško veleposlanico pri ZN Nikki Haley in svetovalcem za nacionalno varnost H. R. McMasterom. “Ljudje trpijo in umirajo, imamo več možnosti za Venezuelo, vključno z vojaškim posredovanjem, če bo to potrebno,” je še dodal.

Predsednik Trump je prav tako zavrnil telefonski pogovor z venezuelskim predsednikom. “Predsednik Trump je od vsega začetka prosil, naj Maduro spoštuje venezuelsko ustavo, opravi svobodne in poštene volitve, izpusti politične zapornike, preneha kršiti človekove pravice in preneha zatirati venezuelsko ljudstvo. Madurov režim tega poziva ne le Združenih držav Amerike, ampak tudi drugih držav iz regije in sveta ni upošteval. Raje je izbral pot diktature,” se je glasilo sporočilo Bele Hiše.

Foto: epa.

Zmešnjava, ki ji ni videti konca
Po skoraj dveh desetletjih socializma se Venezuela sooča z globoko politično in gospodarsko krizo, ki jo je vladajoča socialistična stranka še dodatno zaostrila s spornimi (in mednarodno nepriznanimi) volitvami v ustavodajno skupščino in poskusi zamenjave demokratično izvoljenega parlamenta, v katerem pa ima od volitev decembra 2015 večino opozicija. V protivladnih protestih in demonstracijah je po zadnjih podatkih umrlo že več kot 120 ljudi, Združeni narodi pa so že opozorili, da je za kršenje človekovih pravic kriva vlada.

ZDA so po omenjenih volitvah v ustavodajno skupščino 30. julija uvedle nove sankcije proti Venezueli in njeni socialistični eliti ter predsedniku Maduru osebno. Z njimi so Maduru prepovedali vstop v državo, mu zamrznili morebitno premoženje v ZDA, ameriškim državljanom pa prepovedali poslovanje z njim.

U. V.

 • Vera

  Trump se naj z Maduro prvo pogovori , saj ta človek trpinči narod v revščini , njegov sin se pa vozi v zlatem ferariju . Bojim se, da Sev.Korejci ne bodo mirovali ( videli smo prispevke kako je tam vojska izurjena ) , zato Trump na dveh frontah ne bo mogel zmagati, in s tem pomagati ljudem , ki so v velikih stiskah, lačni , zatirani . Take diktatorske voditelje je treba ustaviti, da ne bo prepozno.

  • Aron

   Bla bla bla, naj Trump raje pomaga svojim revnim državljanom, četrtina ameriških otrok živi v revščini, on pa bi rad učil tuje suverene države, kako naj živijo. Psihopat.

   • Franc Šink

    V Ameriki so vsaj polni “smetnjaki”.

    • Aron

     Kakšna bolna izjava.

 • Franc Šink

  Ali ni čudno da je produkt socializma na koncu vedno kaos.

  • Aron

   Kaos je ustvarila CIA z lokalnimi oligarhi, ki jih podpira ZDA.

   • Franc Šink

    Ne mislim samo na Venezuelo.

    • hle

     Saj gre za isti scenarij po celem svetu samo slepec tega ne sprevidi

   • sprehajalec

    Itak da. Pa Mosad pa Izrael si še pozabil dodati.

 • Goran Hvala

  Res je zalost vse skupaj kaj delajo bolniki po svetu….pa vendar kaj misle amerika pod trumpm v vojno s celim svetom pa vsem blokade talat itd?…pa kje pise da oni znajo in vedo vse…kolk je brezdomcev v amerik?..kolk je takih ki furajo 2 sluzbi po cle dneve sam da lahko placajo poloznice zvijo pa v enih kontejnerjih pa za hrano rabjo bone v amerik?..kolk jih krepne ker ne morjo placat zdravniske oskrbe kljub temu da imajo zavarovanje?..nebi nic rekel ko bi bla amerika oh in sploh in ne bi blo nobenga reveza…ne govorim da bi mogu bit vsak bogat ampak da lahko vsaj normalno zivi…sam neko flancanje o demokraciji na podlagi katerega prepricajo cel oprani svet da bodo sedaj oni resili vse…seveda najprej “resujejo in pomagajo” tistim ki imajo polno nafte…cisti larifari vse skupaj…zakaj potem ne pustijo problema resit kitajcem ali rusom?..oboji so velesila pa se baje isti “rezim” furajo…sam to pa ne..ker sam amerika lahko….cisti blesarije…folk pa temu se verjame…tud njih bo tepel pohlep slej ko prej…pol se bodo pa spet vsi zgrazali kriv bo pa stalin verjetno…

  • Aron

   Bravo! Naj Drumpf raje poskrbi za svoje revne državljane, ki jih je iz dneva v dan več. Ljudje nimajo pitne vode, on pa bi rad učil tuje predsednike, kako naj vladajo.

  • sprehajalec

   Ne s celim svetom, ampak potencialno z poleg Slovenije zadnjima komunističnima bastionoma na svetu, Severno korejo in Venezuelo. ker nista najbolj znana po spoštovanju človekovih pravic.

   • Aron

    Aja, USA je pa znana po spoštovanju človekovih pravic? Patriot Act, ukinitev Habeas Corpus, Guantanamo, nezakonite vojne ki so ubile miljone in miljone ljudi. Dej, ne smeši se…

    • sprehajalec

     O morebitnem kršenju človekovih pravic veš samo za ZDA. Za nikjer drugje ne veš, ne za Rusijo, ne za Kitajsko, ne za Zimbabwe. Vtikaš se pa potem v tistega, za katerega veš. ker so se njihovi novinarji vtaknili. Zakaj se ruski in kitajski pa zimbabwejski ne? kaj misliš?

   • Goran Hvala

    Venezuela, s.koreja in slovenija…slovenski desnaki imate res primerjave…no se sam da vam je lepo v vasih blodnjah pa je men tud cisti zakon brat te vase modrosti…

  • slosin

   …tud Venezuelci bi fural po dve službi, pa jih ne morejo, brezposelnost…ergo…! Pa kolk vem, v USA jim ne primanjkuje skret papirja…

   • Goran Hvala

    Itk da ne…sam kaj ti nuca skret papir ce si ga z dvemi sluzbi ne mors kupt…?..a bos reku da si ful na boljsem kot nekdo ki pa se sluzbe nima?

 • Aron

  Psihopatski Trump bi se v maniri US deep stejta rad vmešaval v suverenost tuje države, samo zato, ker so v Venezueli največje naftne zaloge. Venezuela ima LEGITIMNO IZVOLJENO vodstvo, vsako vmešavanje katerekoli druge države je akt vojne. Oranžnega psihopata je potrebno ustaviti, preden bo prepozno.

  Ameriko skrbijo človekove pravice? Potem, ko so v zadnjih 50 letih pomorili miljone in miljone nedolžnih civilistov po svetu? Zločinci vsi po vrsti, vključno s Trumpom.

  • sprehajalec

   Ta delavska in socialistična država je pobila v zadnjih mesecih 120 svojih državljanov. Čeprav po levičarsko “likvidacija političnega nasprotnika” ni umor, ampak zakonito sredstvo oblasti delovnega ljudstva….

   Ko jo je pa v Hamburgu en Ultra levičar s pendrekom dobil čez hrbet, je bil pa vik in krik po celem svetu. Dvoličnost levice je res unikatna zgodovinska kategorija, pravzaprav rasizem, saj deli ljudi na dva razreda, večvredne in manjvredne. tako kot že delavski socialist in levičar Adolf nekoč.

   • Aron

    Še enkrat ugibaj: več kot tri četrtine žrtev je povzročila ‘mirna’ opozicija, tudi tako, da so žive zažigali Chaviste, še posebej temnopolte.

    Zakaj podpiraš ljudi, ki žive zažigajo nedolžne ljudi?

    • sprehajalec

     Vse to je v okviru kaosa, ki ga je povzročil socializem v deželi, ki plava na nafti in z najbogatejšim človekom v deželi, hčerjo Chaveza.

     Nemiri, ljudje bežijo iz dežele, kam bodo šli a? Ve se v Ameriko. vedno je tako, socialistične dežele bi očistile svojer prebivalstvo pa ga servirale Zahodu.

     Zakaj podpiraš ljudi, ki žive zažigajo nedolžne ljudi?

     Tukaj misliš verjetno na zažig škofa Vovka po vojni? Jaz jih definitivno ne podpiram.

  • Hun

   morš bit pa res blentav da zarad osebnih razlogov ne posluješ z Ameriko…veš posel in čustva ne gresta ukp

 • sprehajalec

  Gre Amerika v vojno z Venezuelo?

  Ne gre v vojno. Voznik avtobusa Maduro se mu želi vtišati na obisk, kot Pahor nekoč Obami. Trump je odklonil telefonski pogovor z njim. Konec koncev se ne more vsak voznik avtobusa najaviti Trumpu, pa čeprav ga je Chavez postavil na oblast….

  • dr Janez Sveti

   A zna Trump vozit avtobus?
   DR Janez Sveti genij

   • sprehajalec

    Mislim, da ni noben big deal. Enkrat sem probal, pa si po nekaj minutah notri….

    • dr Janez Sveti

     Enako je vodit Ameriko.
     DR Janez Sveti genij

     • sprehajalec

      Verjetno, zato jih je pa že toliko bilo….Po številu skoraj kot voznikov avtobusov.

     • dr Janez Sveti

      :) :)
      DR Janez Sveti diktat or

 • Hun

  Trump mu je tu lepo povedal naj se ne dela budalo iz svojega naroda

  • sprehajalec

   Bravo.

  • Mamas & Papas

   60% Američanov enako pravi Trumpu.

   • sprehajalec

    Kaj sedaj že 60%. CNN?

 • Mamas & Papas

  Mah, o kašnih človekovih pravicah teče beseda? O zdravstvenem zavarovanju in brezplačnem šolstvu za vsakega prebivalca? Ali o nezakonitem napadanju suverenih držav brez UN mandata?

  Trumpa sem na začetku še kar obrajtal, sedaj se je pa izkazal za velikega bleferja. Kje pa je njegov “great wall on Mexico border” in “repeal and replace Obamacare”. In “it will be nice to be a friend with Russia”?

  Nič od nič – …♪..♫..♬..besede, besede, besede …….♪..♫..♬..

  • sprehajalec

   Ko je leta 2009 v okviru Obamacare padla beseda v New York Timesu, češ “ali želite takšno zdravstvo, kot ga ima Slovenija” v smislu nepreglednosti porabe, dilerstvu, preplačevanju po večkrat zdravstvenih pripomočkov in v rokah nekdanjih šefov UDBE, ni bilo nič hujšega na svetu.

   Je šla konzulka protestirat na uredništvo.

   kako si drznejo, pa kaj se vmešavajo Američani, naše zdravstvo je najboljše na svetu in tako naprej….

   • Aron

    Američani lahko samo sanjajo, da bi imeli naše zdravstvo.

    • FUCK COMMUNISM

     Pizda ste rdecuharji idioti!!! Nase zdravstvo ni vredno pol picke mrzle vode, ampak ker ga rdecuhi kontrolirajo, je “najboljse na svetu”!? Objektivnosti nimate niti za posmrdet!

    • sprehajalec

     Seveda Zemljariča za šefa, pa 3x dražje opornice kot ostali svet pa vsako leto minus. Pa štrajki dohtarjev. Stvar za zavidati.

     Napumpani ste nenormalno, le še Kuba ima verjetno primerljivega našemu, a? na koncu se vedno reče, ampak zdravstvo imajo pa dobro. bedniki. Nihče ni bil tam, mi je kolega pravil, nabite, umazane, smrdljive vroče čakalnice, vstopanje pri stranskih vratih, pomanjkanje zdravil. Ampak kriva je pa CIA. Res ste bedni.

     nemci, pa avstrijci, pa Francozi itd, so pa množično umirali po cestah, brez zdravniške pomoči vsa leta.

     veš kaj Arabske migrantke sem videl z kartico ZZZS, ki jo marsikateri S.p. lahko samo sanja. in ti boš o našem vzornem zdravstvu.

     Ja, za javne uslužbenci in uradnike, verjetno, pa samoupravne penzionerje, ki jih kar naprej kličejo na preglede, ker jim pač kartica potegne na računalniku…

  • Aron

   Bravo za priznanje. Večina Trumpovih podpornikov mu slepo verjame še naprej, čeprav je le lutka in blefer, kot si rekel. Kako naj bo zvezdnik resničnostnih šovov dober predsednik?

   Sicer pa, katera ameriška invazija je imela mandat SC UN?

 • FUCK COMMUNISM

  Podpiram vsak napad in odpravo komunajzarskega sistem kjerkoli, tudi brez odobritve ZN! Komunajzlarje je treba zjebat kjerkoli so! Vedno! Do konca!

  • dr Janez Sveti

   Ti si bedak.
   DR Janez Sveti genij

   • FUCK COMMUNISM

    Lahko da, a ce mi to reces ti, potem ze nekaj delam prav. Od enga tazga butca kot si ti, je to zame kompliment. Bebo!

    • dr Janez Sveti

     Bedak si, ker pišeš bedarije. Pravzaprav si psihopat. To bom napisal vsakemu kretenu tvojega kova,kipišeo pobijanju in “zjebanju”. Reva posrana si,ki bi prva nosila polne hlače v vojni! Mali psički ste ki lajajo od strahu. Poznam vas hujskače posrane. Ko smo šli v akcije so vedno zginili nekam.
     DR Janez Sveti Nofear

     • FUCK COMMUNISM

      Ja, en drekac kot si ti tipicno “vse ve”. Poserjem se nate in na tvoje kvazi mnenje! Kdo bo pa sral v hlace bomo pa, pa kot vse kaze, zelo kmalu videli… Pa se enkrat: ocitno ze nekaj delam prav, da grem ne jetra eni taki amebi, kot si ti!

     • dr Janez Sveti

      Meni ne greš na nič. Pišem, da opozorim druge pred bedaki, podpihovalci in zahrbtneži, kakor si ti. Takšni posraneti so podobno,kakor Šešelj podpihovalci vojn,vendar v njih nikoli ne gredo, saj so posraneti. Da ti delaš prav? Bog nas čuvaj takšnih idiotov.
      DR janez Sveti genij

     • FUCK COMMUNISM

      Hahahahahahaha vase zaverovan vseveden in kompletno bebav norec! Ej, ti si hud dusevni bolnik!

     • dr Janez Sveti

      Psihopati govorite o pobijanju Posraneti si sami ne upate.
      DR janez Sveti genij

     • FUCK COMMUNISM

      A ni cudno, da levuharjem in rdecuhom pa ti pobijanja ne oporekas?!?!? Zanimivo, a ne?!

     • dr Janez Sveti

      Če bi spremljal moje komentarje, nebi znova in znova pisal neumnosti in neresnice. Ampak, nič čudnega za tvojo nizko inteligenco je to običajno, da se nauči preklinjat na ta način komunicira
      DR Janez Sveti genij

     • FUCK COMMUNISM

      Kar izpod tvojih prstov prileze je vedno in samo ena natipkana diareja. Drugega od tebe se ni bilo…

     • dr Janez Sveti

      Nisem jaz kriv, če ti ne moreš in ne zmoreš razumet, več kakor en stavek kletvic.
      DR Janez Sveti genij

     • Aton

      Še dobr, da Ukrajince in Gruzijce “zjebamo” na lep način!

 • dr Janez Sveti

  Kaj bi mediji počeli, če bi enako izjavil Putin?
  DR Janez Sveti Genij

  • Mamas & Papas

   Ne bi. Putin ni idiot.

   • dr Janez Sveti

    Vem, daje bolj pameten, kot Trump, ampak, kaj bi mediji počeli, ČE BI izjavil enake neumnosti, kakor jih Trump?
    DR Janez Sveti realist

  • Olga

   Putin se sam grebe za oblast do smrti! Trump pa zahteva razpis volitev, kar je edino prav!

   • dr Janez Sveti

    Mogoče nisi slišala? Putin je legitimno izvoljen na demokratičnih volitvah. Za razliko od ameriških predsednikov, ki so samo lutke, so ruski predsedniki dejansko vodje in delajo posvoji vesti in pameti. Ali so dobri ali ne, je druga pesem.
    DR Janez Sveti Johan Do

  • Rožle

   Men je čist useen kdo bo tele pajace potamanil …

 • Mamas & Papas

  V kakšnem kontekstu “America first” je morebiten napad na Venezuelo, S, Korejo itd.? Razsvetlite me, prosim …

  • učko

   Trump je že med volilno kampanjo močno poudaril, da bo ameriška politika pod njim bolj “pragmatična” in manj načelna. To so tudi v EU dojeli in lepo je Merkelci zagorela lučka, da se na Trumpya ni za zanašati. Eno dela, drugo govori !!!

 • Mamas & Papas

  Ja, nč. Trump je na notranji politiki pogrnil na celi črti sedaj pa išče uteho z zunanjepolitičnimi igricami o katerih ima še manj pojma. Človek bi lahko bil klovn, če ne bi bil ameriški predsednik.

  • sprehajalec

   Kazalci so bleščeči, novih delovnih mest v ZDA je ogromno.

   vse ostalio je ultralevičarska propaganda socialista tipa Goebbels.

   • Mamas & Papas

    Balonček …

    • sprehajalec

     A zato se je nekoč reklo socializmom realni. Niso bili balončki….

     • Mamas & Papas

      Tole si poglej. 6 dokumentarnih nadaljevanj o kapitalizmu (obstaja tudi v francoščini) pol se bova pa naprej pogovarjala …

      https://www.youtube.com/watch?v=8suYL9uwD3E

     • sprehajalec

      Daj kaj od socializma. Sozialistische neue Kunst…

     • Mamas & Papas

      Je zraven ….

   • Aron

    Balonček se napihuje, dolg kreditnih kartic je šel v vesolje, isto velja za študentska posojila. Je pa res, da DOW raste kot gobe. Spet bo pokalo…

    • sprehajalec

     Zakaj pa živiš na puf in preko svojih zmožnosti? Ker te potrošniški kapitalizem mami s svojimi dobrinami, pa se ne moreš upreti? V socializmu je bilo bolje, čevlji na bone…

     • Aron

      Drugace ne gre, place so mizerne, sistem je vzpostavljen tako, da se narod pufa.

     • sprehajalec

      Narod se pufa za dobre avtomobile. Gledam nemce na cesti na poti na Hrvaško z nizkocenovnimi avtomobili, naš narod ima pa dober avto. Na puf.

      ne govori mi, da je nekdo dolžan skrbeti zate in vzdrževati tvoje potrošniške navade….

     • Aron

      Sistem je tako vzpostavljen, da vsak lahko dobi kredit, čeprav ima slab credit rating. To je bil tudi razlog za zadnjo finančno krizo, ker so se finančni trgi deregulirali, vse v imenu neoliberalizma. K sreči je pri nas finančni trg precej dobro reguliran, da do take katastrofe, kot spet čaka Američane, ne more priti.

     • sprehajalec

      Seveda je pri nas reguliran, regulira ga Europska centralna banka. Drugače bi že imeli hiperinflacijo. Vpliv družbenih skupin za zvišanje prihodkov zaradi vseskozi naraščajočih potreb je velik in nihče se mu ne bi mogle upreti. zaradi načina organizacije slovenske družbe preko sorodstvenih vezi, avtoritet iz ozadja, nenapisanih pravil.

      Vendar to je brez vesze, primerjati neko Slovenijo z Ameriko. Amerika ima vseeno kaj za pokazati.

      Druga stvar mi je padla v oči,ki jo že dolgo slutim. Kot fundamentalna razlika med levim načinom razmišljanja in desnim.

      V avtu pustiš ključe, pa greš. Vsem na očeh, še sploh v kakšni revnejši četrti.

      Notri se vsede mladec pa odpelje. Čigava je krivda?

      A. Tvoja, ker si mu omogočil in dal priliko, ki je naredila tatu. In opustil potrebni nadzor.
      B. Njegova, ker se ni vzdržal tatvine, če se temu tako reče.

      A ali B Aron?

 • učko

  Trump ima svoje svetovalce, pa naj jih posluša. Da ne bo kot Billy Cigara, katerega ni zanimalo nič drugega kot to, s kom svetovni voditelji sexajo in je izgubil post-cold-war.

 • Mamas & Papas

  Glavno, da ga Melanija ljubi ….

  • sprehajalec

   Veseli me, da tebe ne…

   • Mamas & Papas

    Mogoče pa bolj kot njega …. pri ženskah nikoli ne veš.

    • sprehajalec

     Koze julike se drži…

 • učko

  V Venezueli pa bojo razmere kmalu “zrele”, da se Madura odbije z oblasti !!!!

  • Aron

   Naj ga odbijejo z volitvami, česar pa opozicija ne želi, saj ve, da bi spet popušili. Edini način, kako priti na oblast, je z državnim udarom (pod sponzorstvom CIE in US denarja).

   • sprehajalec

    res si beden, Trump poziva maduro, da razpiše volitve. Dokler ne bo tega Maduro storil, mu ne bo vzdignil slušalke. kaj je tako težko članek prebrati pa malo poguglati?

    Po vseh letih socialistične sreče imajo pač Venezuelci dovolj. Razbit je še zadnji jugonostalgični mit, češ da za uspešen socializem potrebuješ nafto.

    • Aron

     Kakšen faktor je Trump, da bo ukazoval suverenu, kaj naj naredi? Naj se raje ukvarja s svojo propadajočo državo…

     • sprehajalec

      ne moreš verjeti, v katerem paralelnem vesolju živite ti in ZL kreature. Noro. Trumpu propada država, maduro pa strelja protesnike proti socialistični oblasti in to upravičeno. kaj če bi to počel naprimer Orban, streljal na protestnike?

      komunisti se niste spremenili niti pikice, sedaj se delate ovčke, v resnici ste pa klavci najhujše sorte, če se dokopljete do oblasti. ker v imenu vaše ideologije je dovoljeno vse, tudi speči dojenčka pa ga pojesti za večerjo, kot je nekoč nek kritik socializma napisal. Za vse boste našli opravičilo.

      bolniki ste, nič drugega. neka sekta, kot mnoge v zgodovini, ki nimate pošlihtano v glavah. najhuje za Slovenijo pa je, da je ta sekta s svojimi preroki še vedno na ključnih funkcijah te družbe. kar vpijte, da nič nimate s komunizmom, nihče vam ne bo verjel. Sekta ste, ki ogroža svet.

 • Olga

  Tudi pri nas se komunisti držijo na oblasti z lažmi, spletkami in krajo! Nezakonito uvažajo nove volivce, nezakonite migrante, preprečujejo referendume in izražanje volje ljudstva, perejo teroristični denar, ukradli so zadnje volitve tako, da so s političnim procesom nezakonito zaprli vodji opozicijske SDS, ker jim je bila nevarna! S pomočjo Fajonove in Vajgla destabilizirajo Makedonijo! Oni so “glavni” v kaosu!
  Enako poskuša Maduro za vsako ceno ostati na oblasti! Tudi za ceno trpljenja naroda in človeških žrtev!
  Vsi levičarji so enaki!

  • Adolf Hitler

   Bis diese Abschaum nicht auf diese Welt entfernt werden wird wird lange so sein wie es ist sobald die weg sind da kommen die goldene Zeiten merkt euch das heil und Sieg

 • Mamas & Papas

  Tik-tak, še par dni ….

  http://www.usdebtclock.org/

  ….. če ne bo seveda pred bankrotom kakšne vojne ….

  • Aron

   Simpl je imet državo, če imaš neomejeno možnost tiskanja denarja- pri privatnem FEDu, hehe :)))

 • RealRevolution

  Le kako bodo levicarji tulili ob tem clanku,ker so za njih zmeraj ZDA krive,komunisti pa nikoli.Ceprav je morda Maduro prisel na oblast preko iste skrite zdruzbe iluminatov,(Skull and Bones) kot Bush,Chavez,Kerry,to ne spremeni dejstva,da je velik sovraznik svojega ljudstva in ga je treba odstraniti v korist Venezuelskega ljudstva.

  • Aron

   Kdo ga bo odstavil? Ti? Edino venezuelsko ljudstvo ga lahko odstavi.

   • xtc

    Nebodo ga odstavili bodo ga obesili in to javno z klanom vred.

    • Aron

     Izvoljenega predsednika? Je to demokracija po desnicarsko? Bravo, navadni zlocinci ste.

     • xtc

      Tvoj izvoljeni predsednik je nezakonito izločil legalno izvoljeni parlament in si nastavil svojega po meri,podobno je bilo v Yugi,kjer so levaki prepovedali svobodne volitve in sami sebi nastavljali parlament pardon skupščino-demokracija po levo.Sicer pa Madura bo obesil narod,kot jeDučeta.

 • Najplemenitejši

  Saj vsi vemo, da ima Venezuela ogromne zaloge nafte in te dišijo Krampu. Če bi se mu res šlo za človekove pravice, bi najprej zaprl nacistično koncentracijsko taborišče Guantanamo.

  • dr Janez Sveti

   Mogoče bi lahko uvedel tudi demokracijo v Saudovo Arabijo? Lahko bi se vse zmenil takoj, demokratsko. Ali pa da razloži Židom, daje država Izrael ravnala narobe, ko je okupirala in naselila palestinsko ozemlje?
   DR Janez Sveti demokrat,

 • Extreme Pain

  Dajmo spomnit »zveste« bralce Nove24TV, predvsem Marjance Scheicher, da je ponosna dobitnica Zlatega tiča:
  https://govori.se/traci/domaci-traci/marjanca-scheicher-ponosna-lastnica-zlatega-tica/galerija/marjanca-scheicher-in-mateja-malnar/

  A ne, Marjanca? Gnoj pofukani.

  In kako si se zalizovala z Matejo Malnar, ko ti je predala zlatega kurca:
  https://govori.se/traci/domaci-traci/marjanca-scheicher-zlati-stojan-je-koncno-njen/galerija/marjanci-je-kipec-izrocila-mateja-malnar/

  Pa ne izzivaj, ker je tvoj usran arhiv prevelik in tvoja smrdljiva gnojna preteklost zelo zabavna. Pička usrana hipokritska desničarska.

  Če pa komu še ne gre na kozlanje, pa tale fotka:
  https://govori.se/traci/domaci-traci/la-toya-grozijo-ji-s-ceferinom-in-matozom/galerija/marjanca-scheicher-in-la-toya-2/

  Res moralno trdna in na krščanskih prpričanjih vzgojena gospa.

  • FUCK COMMUNISM

   Tebe je treba pa poiskat in ubit!

   • Extreme Pain

    Se lahko dobiva. Kar povej kje in kdaj

    • FUCK COMMUNISM

     Nic se ne bomo tepli. Tebe pokvarjenca je treba pocit!

     • Extreme Pain

      Noben ni rekel, da se bomo tepli.
      Kje in kdaj. Daj da vidim, če imaš jajca ali spet samo gobec otresaš, pička gnojna.

     • FUCK COMMUNISM

      Ti si tip Dark knighta in Fogglof Tunneka… sem se za ta dva pezdeta ze dvakrat zastonj vozil, potem jih pa po sirokoustenju ni bilo na dogovorjeno mesto niti za posmrdet… Kreten, a mislis, da bova sla na dvoboj?!?!? Dobil bos svoje takrat, ko ti bomo mi desnicarji dolocili, da je tvoj cas potekel. Shit-for-brains zabit!

    • dr Janez Sveti

     Lep filozofska debata. A ti resno misliš, da si kaj drugačen od tega tvojega prijatelja FUCK COMMUNISM? Nisi.
     Enaka sta.
     DR janez Sveti genij

  • Adolf Hitler

   Was ist los du kommunistisches Scheißerchen hast du Schiss von dann Wahrheit ja wahrscheinlich ja

  • slosin

   …normalna reakcija levaka…ko nima argumentov začne žaliti in groziti…Čudno, uspelo mu je pa napisati par stavkov brez omembe JJ….fant napreduje, ni kaj…Ampak treba ga je razumeti, razjeda ga sovraštvo in hudo je gledati, kako vrag jemlje njegove zadnje komunajzarske pajdaše…

   • Extreme Pain

    Zašel si iz teme, kurac debeli. Govorimo o kredibilnosti in moralni drži desničarske novinarke.
    A resnica boli, a ne, fuckface?

    • slosin

     mucek, ne se razburjat, škodi lepoti…A pol pravš, da se Marjanca po novem
     pod svoje članke podpisuje z U.V….Nisem vedel.
     No, pa ne grozi vsem po vrsti….to kaže na tvoj slaboten značaj…takih pa babnce ne marajo…

  • xtc

   Glej perverzni bebo vemo ,da si nadlegoval marjanco in bil kaznovan zato,ker te ni j….. za 5%,sedaj pa tule svinjaš,sprijazni se ,si le drugorazrednež.Sicer pa ni počela nič nezakonitega,to če te pa rajca ,a te ne J…. je pač tvoj problem in travma.

   • Extreme Pain

    Zašel si iz teme, kurac debeli. Govorimo o kredibilnosti in moralni drži desničarske novinarke.
    Ko zapornike fukajo od zadaj, si predstavljajo Marjanco in rečejo “Pa saj bi bilo lahko hujše…”.

 • gorenc

  Aron,Trump ščiti demokracijo v svoji državi pred nezakonitimi latino pribežniki v USA,zato želi vspostaviti red v Venezueli.Lahko z rušenjem oblasti,ali pa z vojaškim posegom.

  • dr Janez Sveti

   Saj ne morem verjet, da ste eni tako zabiti.
   DR janez Sveti genij

   • gorenc

    Ja,ja za zabite smo drugi zabiti.

    • dr Janez Sveti

     Jaz nisem zabit. Koga imaš potem v mislih?
     DR Janez Sveti genij

  • Aron

   Ščiti demokracijo tako, da podpira nasilne proteste opozicijo, pred katero narod beži v tujino, tudi v Ameriko? Ravno tako, kot je Obama ščitil demokracijo, ko je napadel Siijo in povzročil miljone beguncev, katerim je Trump zaprl vrata in pustil, da se s problemom ukvarja Evropa? Trump naj raje poskrbi za propadajoče USA, svet noče njihove demokracije.

   • gorenc

    Pod vladavino NWO v USA demokracije ni bilo.NWO je delal prevrate in postavljal vladarje pod krinko demokracije v tujih državah z njihovimi nastavljenimi voditelji Clinton,Bush,Obama.Trump vrača demokracijo v USA in želi da postane taka kot je nekoč bila.Če mu bo to uspelo vsaka mu čast,tako bo odprl vrata demokraciji v Evropi in drugod.Upajmo da mu bo uspelo in da se ne bo vtiril k NWO,potem bo z demokracijo konec in bo šlo spet po starem.

 • Adolf Hitler

  Ich glaube nichts weil Putin das nicht erlauben wird

 • gorenc

  Dr Janez Sveti.To kar je Trump izjavil ni neumnost,neumnost bi bila če bi isto izjavi Putin.

  • dr Janez Sveti

   Tvoj odgovor je za v anale ljudske neumnosti..
   DR janez Sveti genij

   • xtc

    Tvoji so že tam.

    • dr Janez Sveti

     Niso, ker si se zmotil. Ko se boš naučil brat, ti knjigo podarim. Do takrat pa se drži pobarvank, ki zmanjšujejo stres.
     DR janez Svetisvetovalec

 • xtc

  Realno je takole,ZDA bod morale posredovati vojaško to pa pomeni,da bodo morale zapreti morske in zračne poti,razsut aviacijo in letalsko obrambo in onesposobiti mornarico ter prisiliti ,da bodo sosednje države neprodušno zaprle meje za Madurotove privržence in klan,nato pa dobro oborožiti opozicijo in poslati humanitarno pomoč,oni pa bodo že opravili ostalo in to temeljito.
  Seveda pa morajo ZDA pomagat tudi pri polovitvi vseg glavnih sodelavcev Madura in klana socialistov in jih izročiti v sojenje narodu,ki bo vedel kako z njimi.

  • dr Janez Sveti

   Še en fašist se oglaša. Urejanje notranjih zadev neke druge dežele je njemu blizu z pobijanjem, bombardiranjem in uničevanjem.
   Vem,da si intelektualno plitek ampak,poskusi pomislit, da bi mogoče Venezuelci lahko tudi SAMI UREDILI SVOJE ZADEVE? Poskusi. Vem,da je to zelo naporno za tvoje kakor grah velike možgane. Vprašaj zdravnika,ko ti prinese tablete. bo lažje.
   DR Janez Sveti genij

   • FUCK COMMUNISM

    “Z” pobijanjem…?!?!? Tvoja genialnost se neha že pri slovnici…

    • dr Janez Sveti

     Jaz sem genij in ne slovničar.
     DR Janez Sveti genij

     • FUCK COMMUNISM

      Vse kar ti si, si kurac od ovce!

     • dr Janez Sveti

      Govoriš iz sebe o sebi.
      DRjanez Sveti genij

     • FUCK COMMUNISM

      Vidim, da nimas vec kot 11 let… zgin pankrt in si v maminem krilu vrtaj po nosu!

     • dr Janez Sveti

      Zanimivo, da je 11 letni fant pametnejši od tebe. Ti da mislit a ne? Aha, ti ne znaš mislit. Škoda.
      DR Janez Sveti genij

     • FUCK COMMUNISM

      Tipicno za nekoga, ki nic ne ve, je, da misli, da vse ve. Ti si idealen primer takega nadutega idiota!

     • dr Janez Sveti

      A mi lahko razložiš, zakaj trdiš, da sem idiot. Vedno moraš trditev obrazložit na razumljiv in tehten način. Torej, razloži.
      DR Janez Sveti genij

     • FUCK COMMUNISM

      Skoda truda, ker ne bos razumel, saj si idiot.

     • dr Janez Sveti

      Saj sem vedel, dane znaš sestavit dva stavka,ki bi imela smiselno povezavo. Poskusil sem, da nebi kdo rekel, da ti nisem dal možnosti.
      DR Janez Sveti Usmiljeni.

     • dr Janez Sveti

      Verjetno ne veš.Ovce so ženskega spola in nimajo spolnega uda.Torej je tisto, kar ti porivaš oven in ne ovca. Čudak si a veš to?
      DR Janez Sveti genij

     • FUCK COMMUNISM

      Saj ti si nula!

     • dr Janez Sveti

      To pa drži.Čeprav si verjetno želel povedat, da ne pomenim nič. Tudi to drži, čeprav tudi tega ne razumeš. Še en stavek kletvic težko sestaviš in razumeš. Ne sikiraj se saj amebe z enako inteligenco bivajo že milijone let na planetu Zemlja.
      DR Janez Sveti svetovalec

   • xtc

    Ti Janez kako kaj sodelovanje zTalibanskim babjim catngom,baje bi rad bil odgovorni urednik,a boš to kar iz kleti levo spodaj vStudencu PP POLJE uradoval?

    • dr Janez Sveti

     Na tvojem naslovu ni možno registrirat podjetja in to te boli. Poskusi ne pisat zmedenih komentarjev,ker večino ne zanima kje je tvoja soba.
     DR Janez Sveti genij

     • xtc

      Lastne izkušnje glede sobe levo spodaj v kleti Polja?
      Sicer pa sorodnik zdravnik,ki si mu zaupan v oskrbo in varstvo pravi ,da si bil danes zelo nemiren preden so te dali v”ludačku košulju”,baje si se drl in tekal po hodnikih z venezuelsko zastavo in se drl živio Maduro,živio Tito,,živioCastro iCauscescu terStalin,no ko so te končno dali v jopič pa si se drl da si genij in prvoborec nato pa si zopet pos*** in posc**** ter pokoz*** tvoj tapacirani resort,da so smažilke zopet dve uri ribale za tvojo genialnostjo.

     • dr Janez Sveti

      :) imaš pa dobre zgodbe. Imam občutek, da so tako nazorne, ker si jih doživel.Drži a ne? Vem da drži, saj sem genij.
      DR Janez Sveti Kajla

     • xtc

      Janez,,zopet si pred tabletami razlagal,da si genij in Tito ter prvoborec.

     • dr Janez Sveti

      Ti je povedal “sorodnik” s katerim se prav vsak dan pogovarjata o dogodkih v umobolnici a ne? :) :)
      DR Janez SVeti genij

     • xtc

      Ja tvoj zdravnik je in res je zaskrbljen zate,kajti sanje se ti baje vidno slabša sedaj ,ko se ziblješ na lestencu se dereš ,da siEinstein ali pa Nevton ali pa ,da si Armstrong ,ki je pristal na Luni.

  • janko

   Pa naše mesečnike naj tud polovijo.

   • Nata

    Samo Slovence naj prej ven izpustijo. Tistih nekaj sto, bomo pa že še kam dali !!Naše, namesto tujih Afričanov.

  • Aron

   Daj junak, da te vidim, kako greš v boj za kapitalizem. Doma za računalnikom boš razvijal neke vojaške strategije, kako uničiti narod, ki se upira hegemoniji, ki jo zgleda iz srca duše podpiraš. Warmongerje kot si ti, je treba strpati za zapahe, ali pa v zaprti oddelek v Idriji, ker niste za med ljudi.

   • xtc

    Nisem kriv ,če si bebo,malu boš ppisano videl v živo za povrhu paMadura v enaki legi kot je Končal Duče(levičar infašist) obešen za noge.

 • Adolf Hitler

  Seveda da da gre s Prstom v rit!

 • Morala

  Ne želimo si vojn in spopadov, ker pri tem umirajo nedolžni civilisti! Ali se diktatorjev ne more drugače odstaviti?
  Tudi ameriškim vojakom ni lahko.
  USA ima ogromno brezdomcev veteranov in naj bi bilo vsake 2 min. samomor veterana.

 • janko

  Mesećniki so pa šli na obisk k Mandurotu s falkonom, vse na naše stroške! Kako težko si marsikdo v Sloveniji služi vsakdanji kruh in to za osnovno preživetje, tile pajaci od ZL pa propagirajo zločinski komunizem in od tega jim plačujemo poslanske plače!! Abotno! Takoj prepovedati to in take stranke!

 • Mamas & Papas

  Vidim, da banate vse, ki imajo v avatarju rdečo zvezdo, pustite pa komentatorje z domobransko zastavo. O komentatorju “Adolfu Hitlerju” pa itak ni vredno izgubljati besed. Pa pravite, da janšisti niste neonaciji. Pa še kakšni. Vi še slišali niste za demokracijo! Je pa seveda prav, da širši slovenski javnosti pokažete svoj pravi obraz. Odobravam ….

  Moderator, a boš banal tud rumeno zvezdo? Znak Super Maria? LOL

  • FUCK COMMUNISM

   Rdeca zvezda je kriva za vec kot 100 mio nedolznih zivljenj, svastika za nekaj 100 tisoc, domobranska zastava pa za nobeno nedolzno zivljenje! Zabij si to v tvojo trdo betico!

   • Mamas & Papas

    A ti je to Janša povedu, lol? Vprašaj malce Merklovo in Nemce kaj porečejo na to.

    • FUCK COMMUNISM

     Kaj porecejo Nemci in Merklca je irelevantno, sploh po nacrtovanem pranju mozganov Nemcev, katerega je Sefton Dalmer izustil v pogovoru z dr. Friedrichom Grimmom kmalu po nemski vdaji…

  • sprehajalec

   Če da Nova tebi priložnost, da lahko potem tudi priložnost Adolfu. levi Totalitarizem je treba razgaliti.

  • garfi

   better dead than rat

  • Rdeče zvezdaš Zoran

   Kaj spet lažeš šeytan, sam sebe poglej v mojem Avatarju , še rdečo zvezdo sem ti na čelo nabil in v nick

 • garfi
 • Franjo Trojner

  Škoda in velika napaka je, da 70 let nazaj demokratične države napredne zahodne civilizacije niso za vedno pometle z kumunizmom v Evropi in svetu. Da so takrat svoj že izdelan načrt tudi uresničile bi bil danes svet en sam raj.

  • Aron

   Tak raj kot je USA? Četrtina otrok živi v revščini, vsak četrti Američan je v zaporu? Hvala lepa za tak raj, naj ga imajo :)

   • xtc

    Preden nabijaš nadalje idiot-to pomeni ,da je vZDA cca 80 miljonov zapornikov,no uradno jih je dva miljona,a mi idiot razložiš,kje je ostalih 78.Glej tepc,če se že naprezaš se naprezaj smiselno ne na nivoju bebca.Glede 2 miljonov poročajo tudi ostale organizacije.
    BTW Američanov cca 303 milljone.

    • Aron

     Priznam napako, cetrtina vseh svetovnih zapornikov je Americanov, ne pa da je cetrtina vseh Americanov v zaporu. Ostalo pa drzi.

     • xtc

      No nova neumnost Kitajsi prmorejo okrog 1,5 miljona zapornikov uradno(koliko je še političnih je vprašanje),Kimi ima v golagih miljon ljudi,Vindiji je okrog 0,6 miljona zapornikov,v Rusiji uradno nekje 5,5-06 miljona,vBraziliji okrog 0,35 miljona,v Pakistanu okrog,0,2 miljona,vIrano okrog 0.2 miljona vEu je cca 0,6 miljona zapornikov,Turčija okrog 0,3 miljona,gipt okrog 0,3 miljona no manjka še kup držav od kot ti torej statisika?
      No še drugače na zemlji je 8 miljard ljudi,Američanov pa je cca 303 miljone z nobeno matematiko ne more biti 25% delež svetovnih zapornikovAmeričanov ne nabijaj neumnosti ker te povozi matematika.Ker nekje se da statistično določiti,kolikšen je nekje povprečen koificient kriminalcev na državo in ko to zdeliš na svet statistika jasno pokaže ,da zadeva niti približno ni realna zaradi razmerja svetovnega prebivalstva nasproti neki državi.

     • Aron

      https://www.aclu.org/prison-crisis

      With only 5% of the world’s population, the U.S. has more than 20% of the world’s prison population – that makes us the world’s largest jailer.

      Pa se slabse bo pod oranznim fasistom.

   • cosmosjasnovidec

    V revščini živi tvoja betica,ker je brez možganov napolnjena samo z zrakom.
    Je pa edino res,da tam lenuhov ne podpira sociala kot tukaj pri nas v Sloveniji vas čefutarske delomrzneže kateri živite na račun davkoplačevalcev lenuhi leni.
    In zapori pri nas?
    V njih se nahaja predvsem balkanska golazen saj so razen nekih par vsi na IĆ.

 • tarantela

  Trump bo enkrat prav trdo priletel na trtico. Čudno, da ga niso “prečitali” že na začetku njegove kandidature, ko se je napihoval. Naša desnica mu je v rit lezla…

  • Olga

   Levica bi mu pa rada, pa jih ne šmirgla!

   • tarantela

    Levica ga je že na začetku prečitala in ga ne šmirgla. Spomni se me, ko bo zakuhal kaj hudega.

    • xtc

     Levica so idioti zato so Američani zbrcali nesposobnoHilari inBarakarja ter demokrate z oblasti.

 • Caesar

  Ameriška elita nujno potrebuje novo vojno, da bo njihova vojna industrija še naprej imela velike dobičke, Trump pa potrebuje novo vojno, da se izogne impičmentu. Severna Koreja je prenevarna, ker ima jedrsko orožje in za njo stojita Kitajska in Rusija, Venezuela pa tega nima, ima pa veliko nafte. Torej je samo vprašanje časa, kdaj bojo Američani napadli Venezuelo in se zapletli v še eno večletno in astronomsko drago vojno, ki jih bo dokončno spravila na kolena.

  • xtc

   Še kar verjameš vpravljice tepčkov?

  • Hribouc

   Mokre sanje Levuhajev.

 • Rdeče zvezdaš Zoran

  Tukaj še vojna ne bo potrebna, samo da bo napoved, se bo vojska vdala, ali pa prestopila na stran ljudstva.

  • SDS je v mojem srcu

   ITAQ

 • stajerc5

  Ce jim Trump namesto bomb namece toaletne artikle in jih zbombardira iz starih B52 polnih kotletov in hrvaskimi kranjskimi, je “vojna” z Venezuelo ze dobljena!
  Sofer avtobusa bo pa odprl 20km avtoceste, seveda privezan za njim na verigi…

  • slosin

   … Američani naj izvozijo svoje polne smetnjake v Venezuelo…

 • janez cepec

  ta kreten od trumpa, bo res svetovno vojno zakuhu, idijot

  • xtc

   Zakaj zavajaš bebo?
   Kuha jo tvoj levikamreatKim.

  • cosmosjasnovidec

   Že spet bluziš porivalec kokoši v riti?

 • Hribouc

  Ja kaj bo pa Kordiš reku?
  Pa ravno je nabrusil bajonete za metanje kapitalistov v venezuelsko morje!
  Malora, kako pa z bajonetom mečeš v morje? Po komunajzarsko.Krvavo.
  Torej ne bo nič iz Kordiševe revolucije.
  Donald ga bo prehitel po desni in polovil one, ki so Levuharje iz Lublane vozili z avijonom gledat socialistično komunistični paradiž Venezuelijo, ki so jo J.ameriško Švico potopili v revščino !

 • cosmosjasnovidec

  Čefutarska kitajska komunajzerska levaška podgana “violeta tomič in peder luka mesec” se bosta zavzela za njunega diktatorskega kolega “maduro” in Trumpu ukazala,da mora Venecijo pustiti na miru tako kot je.
  Trump se ju bo seveda ustrašil in njun ukaz upošteval.
  Le kdo pa ne bi upošteval ukazov takih čefutarskih izmečkov?Hehehehe

 • TOML

  Sem prvi podpornik, kjer se sesuva kriminalni socializem,
  kjer ljudje nimajo kaj jesti in diktatorje tipa Maduro, korejski bajsi,…..
  Tump razsuj!

  • Tom Žnidarčič

   Ma naj razsujejo Venezuelci sami, tako kot bomo morali tudi mi sami razsut našo udbomafijo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!