Grof Tolstoj: Države, ki so urejene kot monarhije, so boljše, bolj stabilne, bogatejše in enotnejše

Foto: epa

Monarhija je zdravilo za bolne države, je zapisal levo-liberalni New York Times v članku, za katerega je navdih dobil v ponovnem monarhizmu v Rusiji in nemirih v Iranu, kjer se jim kolca po starih časih, ko so uživali v svobodi pod šahom.

Iz udobja svojega posestva v Oxfordu je eden od oddaljenih sorodnikov ruskega literarnega velikana Tolstoja zapisal, da ima odlično rešitev za to, kar teži Združene države Amerika. Prepričan je namreč, da Amerika potrebuje obliko vladavine – monarhijo.

Grof Nikolaj Tolstoj je prepričan, da več kraljev, kraljic in ostalega plemstva, ki ga prinaša monarhija, ne pomeni le rešitev v političnih nemirih, temveč tudi stabilizacijsko silo v svetu na splošno. Temeljni argumenti, zakaj vidi rešitev v kraljevini, pa so po njegovem prepričanju, da so države z monarhi boljše, saj kraljeve družine delujejo kot združujoče sile in mogočen simbol, monarhi so nad politiko, narodi, ki imajo kronane glave, pa so na splošno bogatejši in bolj stabilni.

82-letni grof Tolstoj, ki je pisal tudi o izvensodnih pobojih Slovencev s strani komunističnega režima po drugi svetovni vojni in veliki napaki Britancev, ki so jih vrnili v Jugoslavijo, ne skriva, da mu je všeč monarhija. “Večina ljudi misli, da je monarhija samo dekoracija, obkrožena s sijajem in osebnostmi. Ne cenijo pa pomembnih ideoloških razlogov za monarhijo.” Grof še vztraja, da je danes situacija aktualnih monarhistov popolnoma drugačna kot v preteklosti v času absolutnih vladarjev, recimo Henrika VIII v Angliji, ki je lahko odredil celo usmrtitev nezaželenih žena in političnih sovražnikov, piše Breitbart.

M. S.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!