Grozljiva lanskoletna statistika: V Nemčiji v povprečju kar 4 antisemitski zločini na dan!

Foto: iStock

V Nemčiji so se v lanskem letu povprečno zgodili kar štirje antisemitski zločini na dan, navajajo preliminarni vladni podatki, ki jih je objavil časnik Tagesspiegel. Pričakovati je, da bo končna ocena veliko višja, saj številne žrtve nerade poročajo o takšnih zločinih.  

Policija je skupno zabeležila 1.453 primerov zločinov, uperjenih proti Judom, navajajo podatki. V to številko je zajetih 32 primerov nasilnih dejanj, 160 primerov premoženjske škode in 898 primerov spodbujanja in hujskanja k nezakonitemu ravnanju. Oblasti so 33 primerov zločinov pripisale v tujini rojenim antisemitom, 25 kriminalnih dejanj religiozni motiviranosti, ki vključuje nemške muslimane z ekstremističnimi prepričanji, v 17 primerih pa policija ni bila zmožna razbrati političnega motiva.
 V sprejemanju je nova zakonodaja
Do razkritja podatkov je prišlo po tem, ko so nemški zakonodajalci v prejšnjem mesecu razpravljali o sprejemu zakonodaje, ki bi prispevala k zaostritvi soočanja z antisemitizmom, vključno z vzpostavitvijo komisarja za razvoj in spremljanje strategije za boj proti antisemitizmu in kriminalu. V primeru, da bo omenjeni zakon sprejet, bodo vsi migranti s tovrstnimi pogledi deportirani.

Foto: iStock

Odzvala se je tudi judovska skupnost v Nemčiji
Antisemitski incidenti so spodbudili odziv judovske skupnosti v Nemčiji. Charlotte Knobloch, nekdanji voditelj Osrednjega sveta Judov v Nemčiji in aktualni predsednik judovske skupnosti v Münchnu in na Zgornjem Bavarskem, je povedal, da je antisemitizem rasel na prsih tako levih in desnih kot tudi muslimanske skupnosti in v središču nemške družbe.
N. Ž.
 • Sadako

  Angelca želi uresničiti Adijev plan, zato uvaža SS handžar iz islamskih držav.

 • xtc

  Kdo se tukaj iz koga dela norca?
  Glavna krivca za razrast antisemitizma sta ravno Merckelca in Shultz.
  Nov zakon,ki bodo vse z anti semitističnimi nagnjenji izgnali-ja bravo trola Mercklova to je 99,5% pa da vas vidim.
  Nadalje pa velja opomniti tudi Jude ,da je čas ,da opravijo z izdajalcem iz lastnih vrst Sorošom,ki financira prihod te drhali.

  Se pa strinjam z eno njihovo pomembno ugotovitvijo,da je antisemitizem na obeh straneh na levi kot desni ,a je na levici v agresivnem vzponu
  In nenazadnje sej je tudAdi bil samo socialist.

 • Peter

  V bistvu ni prav, da delite zločine proti Židom od zločinov proti Kristjanom.

  To so zločini proti domačinom s strani priseljencev.

  Ja res je, tudi Židje so do neke mere priseljenci, oz, če hočemo biti točni, povratniki. Vendar so pripravljeni vključiti se v okolje, v katerem prebivajo s tem, da obdržijo svojo vero.
  Pa jih ne boste našli v evropskih mestih da bi s svojimi verskimi obredi motili promet, da bi blokirali cele predele mest in jih spreminjali v no-go cone, ne mirno gredo v sinagoge in opravijo svoje verske obrede doma.

  Skratka, da ne dolgovezim, ni prav, no.

  • hle

   Judje se v Evropsko okolje v dveh tisočletjih niso integriral to da jih tako ne opaziš kot njihove butaste sosede z jutrovega je posledica tega da ves ta čas delujejo kot organizirana kriminalna združba drugače pa se od svojih sosedov bolj malo razlikujejo še šeriat je pravzaprav slaba kopija Judovskih predpisov

   • Peter

    So ga pa kolikor toliko sprejeli, okolje namreč, in ne delujejo moteče, kaj šele agresivno, kljub temu, da so tukaj že dva tisoč let, kot praviš, jih ni opaziti, kot je opaziti sosede, ki so tukaj šele nekaj desetletij…
    Organizirana kriminalna združba?
    Mislim, da ji tista, ki podpira žepana ne bo dovolila prevlade, no.

    • hle

     Hudič je najbolj preslepil ljudi tako da jih je prepričal da ne obstaja

     • Peter

      Ja. To je res.
      Ampak, mar nas ne prepričujejo iz dneva v dan, da s priseljevanjem novih hord pridobivamo? da problemov ne bo ampak en sam cvetoči multikulti raj?
      Torej se je pojavil hudičev advokat?

     • hle

      Ker ne vemo kdo sploh je čisto čisto v ozadju tega težko tudi najdemo rešitev za to sranje zdaj če denimo pogledamo zgodovino dvajsetega stoletja konflikte in vlogo banksterjev v njih ti da zadeva malo misliti se bojim da so čisto čisto zadaj zopet isti akterji

     • Peter

      Ja. Ampak mi imamo najprej problem oz ga bomo imeli, s tistimi, ki so jih banksterji spravili sem.

     • hle

      Evropski problem na to temo se začenja v Grčiji kjer vlada trojka pa se vprašaj kdo je želel da trojka vlada tudi pri nas na zadevo ne moreš gledat samo z lokalnega vidika in če pogledaš koga ta trojka zastopa boš še bližje ravno tistim ki sem jih omenil prej

 • Morala

  Krivci so pa politiki!!! Nikogar ne bodo deportirali, ker niti tistih ne najdejo, ki so jim zavrnili azil!

 • samsara

  “V sprejemanju je nova zakonodaja”

  Kar pa tukaj ni omenjeno, sam pa sem v objavi na nekam mediju slišal, je to, da bi uvedli ministrstvo za antiseimtizem in migracije(!). Nekako bizarno mi tole deluje a tako je bilo rečeno.
  Tako bi varovali nedotakljivost Judov skupaj z nedotakljivostjo njihovih smrtnih sovražnikov muslimanov, kateri v večjem delu predstavljajo migracije današnjih dni.
  Učinek bi bil ta (morda tudi je del širšega načrta), da bi že doslej nedotakljivi Judje bili še bolj zaščiteni, podobno pa tudi migranti oz. novodobni kolonizatorji Evrope med opravljanjem njim poverjenega poslanstva.
  Pri globalističnih gospodarjih in upravljalcih sveta tovrstne poteze niso nič nepričakovanega. Vse vnaprej zamišljeno, dodobra pripravljeno in ob pravem času izvedeno.

 • Nzugu Hoffman

  Tu je treba vedeti, da židovske organizacije vsako kaznivo dejanje zoper Žida evidentirajo kot antisemitizem, žrtve žeparjev ipd. Drug moment je, da so te organizacije že večkrat zalotili, da same pišejo antisemitske parole po stavbah in na internetu, da krepijo prepričanje, da je antisemitizem hud problem. Tako da te statistike gre vzeti cum grano salis

  • Sadako

   Če bi katolišeke priznale, da so žrtve kristjanofobije… bi takoj odstavili lastnega papeža.

 • Matt_von_Glanz

  “v 17 primerih pa policija ni bila zmožna razbrati političnega motiva”
  tele se lahko mirno šteje k antisemitom, razen če so bili popolnoma nemotivirani – primer: da bi nekdo vrgel steklenico skozi okno vlaka, ko je peljal preko viadukta in bi zadela semita v kajaku spodaj

 • luckyss

  A vam ni vsaj malce nerodno….
  V rubriki..”prekopavanje kosti in kolaboracija s Hitlerjem” jih mečete v peči, tukaj pa nosite po rokah…
  Ja, mora biti kar problem ko vrhovni pastir da direktivo, ovce pa ne veste kaj bi ;))

  • Sadako

   Moji predniki so bili krščanski partizani. Torej lahko povem, da Nemčija hoče dokončati Hitlerjev plan.

   • Caetano

    Z SS muslimani misliš?

   • alojz

    Krščanski partizani so padli. Ne moreš biti njihov potomec.

  • Caetano

   Lux tvoj gospodar je že desetletja mrtev… stari psi so ”faulasti” pravijo. Tu sploh ni dileme tudi Poljaki niso marali tistih Judov, ki so bili komunisti ali za SZ desne sioniste so pa podpirali. Mi gremo po isti poti. In pravilno je tako. Desni sionizem je naš zaveznik proti islamizmu.

 • Olga_10

  Židje naj se “zahvalijo” nacističnemu zločincu Sorosu, ki stoji za vsemi zločini proti človeštvu in proti Židom, skupaj s skorumpiranimi evropskimi in slovenskimi politiki!

 • Caetano

  Ta Knobloch ima prav samo, da bi dodal, da so vsi filioislamisti dejansko in v objektivnem smislu zavezniki antisemitizma.

 • moon

  Tale bo pa tezka.. oni bi se sli antisemitizem in islam..
  Mogoce so prevec VW izpuhov pokadili??

 • sodnikisozločinci

  Angela Merkel a-se-mi-ti natakneš na kurac? A ne? Prekleta nacistka a-ntise-mi-ti-stična!!!

 • montyamp

  Naj se vsi obrezani med seboj pokoljejo , za orožje si naj vzamejo topoumne komuniste .
  Bo svet brez trojice morilcev dosti lažje dihal .

 • mitja

  Charlotte Knobloch, nekdanji voditelj Osrednjega sveta Judov v Nemčiji in aktualni predsednik judovske skupnosti v Münchnu in na Zgornjem Bavarskem je mimogrede ŽENSKA :)

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!