Grozljiva zgodba 13-letne deklice, ki jo je posilil mož iz Iraka, švedsko sodišče pa mu je dodelilo skrbništvo nad otroki

Fotografija je simbolična (Foto: iStock)

Švedsko sodišče je odločilo, da lahko iraški oče dvojčkov, ki je zaprosil za azil, obdrži otroka pri sebi, čeprav je posilil njuno mamo, ko je bila stara komaj 12 let. Punca se je kasneje od moža, ki ji ga je izbrala družina, ločila, a se je bila prisiljena odreči otrokom. Družina se je zdaj 23-letnice odrekla, po tem, ko je zavrgla hidžab.

Ko je bila stara sedem let, so učitelji na Aliciji (ime je lažno z namenom zaščite njene identitete) opazili modrice. Potem ko so kontaktirali pristojne službe, je najprej povedala, da jo je oče pretepal. Oče je to zanikal, svojo izjavo pa je nato spremenila tudi deklica, saj, kakor se zdaj spominja, ni želela škodovati svoji družini. A to še ni pomenilo konca maltretiranja, poroča Voice of Europe. Deklica, ki so jo do takrat opisovali kot “srečno, pozitivno in trdno, je postala vse bolj odsotna in žalostna.”

A prava nočna mora se je začela leta 2007, ko so takrat 12-letno deklico odpeljali nazaj v Irak, da bi jo poročili z moškim starim okoli 25 let. “Nisem čisto razumela, kaj se dogaja,” je povedala Alicia. “Najhuje je nastopilo, ko so gostje odšli domov in se je znočilo. On je želel spati v isti postelji. Rekla sem, da želim spati v svoji postelji, bila sem prestrašena.” A do tega ni prišlo. To noč jo je “mož” grobo posili.

Kmalu je zanosila, a je prišlo do spontanega splava. Rotila je starše in moža za ločitev, a naletela na gluha ušesa. V 2007 je ponovno zanosila. Tokrat so jo starši odpeljali nazaj na Švedsko, saj naj bi tam imeli boljši zdravstveni sistem. Čeprav je v bolnici noseča 13-letnica zbudila začudenje, pa so socialne službe sklenile, da je v družini vse v redu, potem ko so starši povedali, da je Alicio v Iraku posilil “neznan moški.”

Foto: Pixabay

S 15 leti se je vrnila nazaj v Irak. Njen “soprog” je zahteval otroke, drugače bi švedskim oblastem posredoval slike z njune poroke. Alicijin oče se je uklonil, Alicia pa je bila primorana zapustiti svoja otroka. Na Švedskem jo je oče ponovno poročil s sinom enega od svojih prijateljev, a tudi ta zakon se je kaj hitro končal z ločitvijo. Na tej točki se je družina odrekla Aliciji, ki naj bi osramotila družino.

Pravosodni sistem, ki ne ščiti najšibkejših
Stockholmsko okrajno sodišče se je odločilo, da posiljevalskemu bivšemu soprogu, ki želi azil na Švedskem, dodeli skrbništvo njunih otrok z obrazložitvijo, da sta otroka z njim preživela večino svojega življenja v Iraku.

Vladna strokovnjakinja okrajnega administrativnega odbora v Östergötlandu, Juno Blom, je v zvezi z Alicijinim primerom povedala naslednje: “Celo življenje tega dekleta ni bilo nič drugega kot izdajstvo s strani naše družbe. Mala deklica je bila odpeljana iz Švedske, poročena, posiljena in nato je izgubila svoja otroka, ne da bi oblasti karkoli ukrenile. In zdaj zabijejo še zadnji žebelj v krsto tako, da ji odvzamejo pravico do skrbništva. Nikoli nisem videla primera, kjer bi se zgodile tolikšne krivice.”

Ivan Šokić

 • soc

  Zanimajo me komentarji levih “humanističnih”, “osveščenih” in “tolerantnih” pijavk na tem forumu. Čakam.

 • Franc Šink

  Pa naj imajo to “multi kulturo” če jo že hočejo.

  • Asterix in Obelix

   Samo jaz je nočem, ker jim bo zmanjkalo njihovih deklet, ker jih imajo že tako premalo… Potem pridejo na vrsto naše punčke.

   • baubau

    Saj”aborigini”ne bodo več rojevali…le delali bodo do smrti in preživljali priseljence.

 • luckyss

  Kako je s temi mladoletnimi nevestami pri nas ?!
  Kje so pizde iz CSDja, ko gre za romske poroke….se takrat držijo zakonov ?!
  Samo vprašam….. Vam v “službi resnice” pa se tudi očitno ne da te zadeve raziskati…raje premetavate kosti in po Murglah vohate kdaj je Kučko prdnil…

 • Habibi6

  Zelo zelo pripročam ogled celotnega videa: https://www.youtube.com/watch?v=dJf_JfynsWU
  Sicer je govora o ciganih, ampak gre za podoben problem 12-13 letnic, ki jih poročajo z starejšimi moškimi.

  • dob

   Problem naše dobe je ta, da morajo ljudje gledati moderirane videe o tem, kaj se zgodi deklicam od 12 – 13 let, ko jih dobijo v roke starejši moški.
   To je v nekaj besedah povedano indoktrinacija, le da na drugačen način!

   Če kdo ne ve kaj je nasilje, pa mu je to treba posebej odpredavati in mu pokazati video (posiljevanje na trgu, rezanje vratov mimoidočim, podstavljanje eksploziva v diskoteko, preganjanje karikaturistov humorističnega časopisa… potem je dotični že nepopravljiv kreten in mu nič od tega ne bo pomagalo. Odvisen bo od indoktrinacije, ker je bitje brez LASTNE VOLJE! Po domače povedano: tak človek je brez notranjega vodila, nima vesti, za nič ne odgovarja in samo čaka navodila “z vrha”!
   Naslednji video mu bo pa povedal nekaj nasprotnega in tudi temu bo verjel.
   In to zato, ker se v življenju ni učil čutiti, niso ga naučili čutiti, oziroma niso mu dovolili preprosto nadaljevati tistega, kar je kot novorojenček prinesel s sabo.

   Na tem planetu je univerzalni jezik – čutenje!
   Ena družba je ravno toliko razvita, kolikor je medse sposobna sprejeti novorojenčka V NJEGOVEM JEZIKU!!! In ga razumeti, razumeti njegov jezik, njegove potrebe in slišati kaj pripoveduje. Kdor tega ni sposoben (družba, ki tega ni sposobna) je nerazvit in takšna družba, ki tega ne zna – je nerazvita, zaostala, primitivna! Emocionalni napredek ljudi je predpogoj za napredovanje družbe. Amen.
   Drugega načina civiliziranja družbe sploh ni (civiliziranja v dobrem smislu, kajti zdaj je civiliziranost nekaj naučenega, pogojevanega, lažnega – zato pa je humnizem lažen, človekove pravice so laž, enakost je navadna fraza, nakladanje itd.). Zaman se je truditi z debelimi knjigami, videi, predavanji itd. itd.
   Emocije so univerzalni jezik!
   Mi smo jih zatrli. V emocionalnem smislu smo v kameni dobi.
   Živali so civilizacijsko pred nami.
   Svoje mladiče imajo rade in jih varujejo, branijo jih pred napadalci!
   Mi pa svojih ne zaščitimo.

   • Habibi6

    Da ne bo nesporazuma. Seveda ima normalen človek v sebi dovolj primarnega čuta, da ve kaj je prav in kaj narobe. Toda vseeno ne vidim razloga, zakaj ne bi v podkrepitev in spodbudo temu primarnemu čutu, obelodanil konkreten primer.
    Video sem pripel zato, da “prebudim” emocije in spodbudim primarni čut. In ne nisem indoktriniran niti ne rabim kontra indoktrinacijo, da bi čutil.

    PS: pa ne tako zelo idealizirat živalski svet. Ta je v svoji biti še bolj krut, kot pa mi to pripisujemo temu našemu “civiliziranemu” človeškemu.

    • dob

     Saj nimam nič proti temu, da si objavil link, kar pa se tiče idealiziranja živali…
     Rad imam toplokrvne (po možnosti kosmate) živalce, ker znajo pokazati pripadnost, zvestobo, naklonjenost…. stvari, ki jih ljudje praktično ne poznajo (več).
     Kadar mi nekdo reče, da živali znajo biti krute, lahko pričakujem, da bo krutost pri živalih v nadaljevanju jemal kot izgovor za človeško. To dvoje ni mogoče primerjati.
     Jaz sem se pri živalih učil lepih reči.
     Kdor se pri živalih uči krutosti in grobosti, to počne zato, ker potrebuje izgovor za svojo lastno. Potem pa govori, da so živali krute in da jih ni treba idealizirati. Jaz ne bi idealiziral sistema, ki je človekov, temelji na sovraštvu, in mu ni primerjave v brezsrčnosti, ki jo premore!
     Živali niso sistemski morilci. Mi smo.

     • Habibi6

      Ne enačim oziroma z živalsko krutostjo ne išem opravičila za človeško, le iluzij si ne delam da je narava sama po sebi nekaj izključno samo lepega …
      Žal tu ni ne prostor niti nimam časa in volje, da bi ti razblinil tvoje iluzije, ker si mi s stavkom “živali niso sistemski morilci” dal vedeti, da gledaš skozi mavrična očala.

     • Asterix in Obelix

      V naravi mačke je da bo pred podganami zavarovala svoje mladičke. Kaj pa gospod Clemens Ladenburger?

     • dob

      Ne mi, prosim, razblinjati iluzije.

     • Habibi6

      Ne bom :-))

     • Felix Langus

      Jaz imam rad iluzije o meni in treh pokvarjenih vilah. Iluzij o Sloveniji očiščeni levičarjev že dolgo ne fantaziram več.

     • racman Jaka

      Jaz pa fantaziram o naši Ančki. Mmmm;-)

     • Felix Langus

      Jo poznaš? Je dobra?

     • racman Jaka

      Ne še. Jo pa še bom spoznal in pol ji bom izpolnu vse fantazije. Hehe

     • Felix Langus

      No pol stari pa “Na juriš!” Veselo na delo, so rekl včas.

     • dob

      Ljudje podcenjujejo moč domišljije. To je šlo že tako daleč, da so jo v ljudeh popolnoma zatrli!
      To, da imajo nekateri domišljijo kako izumiti nove stranke brez vsebine… ni domišljija. To je nasprotje domišljije. Da pa ljudje ne opazijo tega, kar jim s tem delajo, je pa kronično pomanjkanje domišljije pri volivcih, ki pričakujejo spremembe, hkrati pa delajo na tem, da jih ne bi bilo. Folk brez domišljije je šizofren folk.

      In zdaj imajo, kar imajo. Se pravi, da nič nimajo in da smo zato v velikem kurcu. Skledi novo zadolževanje, potem pa izogibanje plačilu dolga.
      Načinov je več. V Juslosplaviji se je vopjna izkazala za najpripravnejšo, ko je treba zbrisati dolgove, da ti jih ni treba vrniti.
      Pol pa spet znova.

      Smo v velikem kurcu, potem pa seveda še v riti. Ker komunistična domišljija pelje iz kurca v rit. To je zanje “sprememba”! Potem se zadeva ponovi, se ponavlja, najprej gre vse v kurac, potem pa s kurcem vred v rit. Mi smo pa v kurcu in potem v kurcu – v riti!

      Slovenija trpi za kroničnim pomanjkanjem domišljije.

     • Felix Langus

      Dob ti si ta prav! Tvoje razmišljanje mi je blizu. Vse skupaj je v kurcu!

      Kar se tiče pa žensk imam pa rad, da imajo domišljijo. Več jo imajo, bolje je zame, hohoho.

    • Sadako

     In kako naj posiljena in pretepena deklica vzgoji civiliziranega in čutečega človeka?

     • Asterix in Obelix

      Ga ne more, ker so ji že zdavnaj iztrgali vse kar je imela v sebi človeškega. Ničesar več nima.

   • Felix Langus

    Na kratko povej Dob, da smo v enem velikem kurcu, ne tolk dolgovezit!

    • dob

     Evo, samo zate: mi smo v velikem kurcu.

     • Felix Langus

      Točno Dob! To javno upa povedat, samo pokončen Slovenec! Enako mislim.

  • samsara

   V Pakistanu in še kje, poročajo nekaj desetletij stari moški, deklice mlajše od 10 let. Velik del le teh ne preživi poročne noči, ker izkrvavijo. Je pa Pakistan vodilni v parjenju med sorodniki, cca 75% ljudi je plod tovrstnega razmnoževanja. Tudi prirojeni defekti med Pakistanci ne izostanejo kjerkoli so Pakistanci naseljeni in tudi tu prednjačijo.

   • Felix Langus

    Vidiš, tam je folk totalno fuknjen pri nas pa pobje iščejo izkušeno žensko, da jih mal sprifa in kej nauči.

 • xtc

  Dejstvo je ,da posiljevalec ne more dobiti azila,oče ,ki pa je lagal bi moral biti kaznovan z par leti zapora.
  Mladoletne poroke,pa prepovedane z znatno kaznijo za starše.
  Možno je le s 17 leti,pa še to,le če se želita poročiti oba-starši morajo biti tukaj popolnoma ločeni.

 • totex39

  Obljubljena in bogata država postaja življenjsko vedno bolj strah vzbujajoča.

 • baubau

  Kako velika je človeška hinavščina:Nad vse “in” je,da mladoletniki po dolgem in počez ter seveda brez odgovornosti ter vednosti staršev eksperimentirajo s spolnostjo-hetero ali homo,uporabljajo npr.tudi vso kontracepcijo -tudi abortivno-tu pa takšno zgražanje nad včerajšnjo kulturo in navade,ki so še nedavna veljale vsepovsod:npr.ta,da so se o poroki dogovorili starši-deklice pa so bile godne zanjo ob menarhi…. Le zakaj so do včeraj in še vedno ob porokah žene in otroci avtomatsko morali prevzeti možev oz.očetov priimek,če niso tako rekoč s soglasjem vse družbe postali kakor moževa lastnina… pa tega še opazili niste?

 • moat

  To si naša udbomafijska država in sodišče verjetno ne bi dovolilo. Ali pač? NO, če ne, potem nismo niti tako slabi v udbodemokraciji, kajne?

 • bojan

  Butasta švedska … se vid da jih je islam že pošteno načel … na njenem mestu bi temu usrancu posiljevalskemu poslal kugo v čelo…

 • Asterix in Obelix

  A ste gledali film Za tančico mošej? In ti norci nameravajo asimilirat našo Evropo? Jim jo bomo dali? Ali bi raje prebrali članek v Nemščini http://www.pi-news.net/2018/01/kandel-mia-valentin-platz-gefordert/

  • sodnikisozločinci

   Kaj bi se zgodilo, če bi na tem članku oddal komentar: Vse muslimane je potrebno izgnati, Merklovo pa obesiti na Brandenburška vrata.

 • dob

  >>Pravosodni sistem, ki ne ščiti najšibkejših<<

  To se imenuje bavconščina.
  Pri nas se sodišča in sodniki posmehujejo žrtvi!

  • Asterix in Obelix

   Za žrtev pa žal ne obstajajo.

 • samsara

  Ja, Švedska je vedno bila pojem napredne, kulturne, moderne države.
  V zadnjih desetletji pa še toliko bolj, ko jo neutrudno plemenijo, pardon plemenitijo in bogatijo ‘znanstveniki brez meja’.

  • sodnikisozločinci

   Tudi Volvo ni več Volvo, se je feminiziral, zdaj je Vulveta.

   • samsara

    Morda ščasoma postane VOL-VO (ali morda WOL-WO), ker je pač že nekaj časa kitajski ;-)

 • Karmen

  ŠERIATSKO PRAVO.

 • Felix Langus

  Šeriatsko pravo se prakticira v Evropi in levičarjem to paše!

  • Asterix in Obelix

   Ti levičarji so izdali delavca in kmeta. Za denar so se prodali muslimanskim okupatorjem.

   • Felix Langus

    Levica se je popolnoma izrodila. Svet bo uničila, če se jo ne bo začelo zaustavljat!

   • Burek Burecki

    Prodali so tebe in ne sebe….

 • Olga_10

  Nore levičarke, ki vodijo Švedsko, je treba zapreti v zapor, skupaj z divjaki, da bodo na svoji koži poskusile, kaj pomenijo zlorabe in posilstva!

  • Asterix in Obelix

   Mislim, da bi bili divjaki preveč srečni in tega si ne zaslužijo. Jaz jim ne bi dala niti prazne konzerve, za pet minut.

 • Burek Burecki

  Iz fatime v alicia. Cudno da je niste poimenovali lojzka al pa nekaj…

 • sodnikisozločinci

  Še en dokaz več, da so sodniki največji izrodki človeške družbe in to ne le v Sloveniji, temveč povsod po svetu.

 • tramal

  A se res ne najde kakšen norec kot brejvik ,da bi te pedre spravil na oni svet kamor spadajo.

 • indijanka

  Modra luna je… ta članek ni primerno današnje čtivo. Zrla bom vanjo in si zaželela, da obstaja pravica in da se bodo vsi ti nagnusneži v mukah cvrli nekje. Tako očetje, ki prodajajo svoje otroke, kot prasci, ki jih posiljujejo in jim jemljejo pravico do ljubezni.

 • Caetano

  Neverjetno samoponiževanje pred islamskimi fašisti…

 • šmentanamuha

  In feministke, ki so bile plat zvona zaradi Trumpovih izjav? Bo kaj? Nič ne slišim…Mirovni inštitut in vsi ostali fejk humanitarci in filantopi? Bodo kakšni protesti proti šeriatskemu pravu in poniževanjem in zlorabo žensk in otrok? Ne? Se mi je zdelo, gnusobe.

 • Slo hunter

  Za posiljevalske podgane imam doma 30 metrov štrika, nekaj kabla in jeklene žice, ki že čakajo da ujamejo posiljevalske podgane in glej ga zlomka takoj na prvo bukev ali hruško bodo šli, tudi vejo imam že nagledano!!!

 • šmentanamuha

  Civilizacija, ki ne spoštuje svojih žensk in otrok, ne more obstati. Če to počne celo v Božjem imenu, je vredna samo, da se spremeni v prah in pepel in ne ostane za njo niti sled.

  • Slo hunter

   Ti mimo boga niso šli, mimo satana pa že ja!

   • šmentanamuha

    Šeriatarji pravijo, da jim Alah dovoli izživljanje nad ženskami, otroki in neverniki.

    • Slo hunter

     Potem mi pa bog dovoli, da jih obesim na drevo ali kako drugače uničim, saj so prišli sem in se samo branim in nič drugega, kaj sploh hodijo tukaj, jaz tudi ne hodim v podgansko čefutarske države!

 • Sadako

  Židovski bog: Če te pride kdo ubit v tvojo hišo, ga ti ubij prej. Židje niso neumni.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!