Grozljivo: Krvoločna varuška s kuhinjskim nožem umorila otroka, stara komaj 6 let in 2 leti

Foto: YouTube

Odvetnica varuške Yoselyn Ortega je pred poroto zastopala mišljenje, da je bila njena klientka v času umora svojih varovancev neprisebna. Na sodišču v New Yorku se je v četrtek namreč pričelo sojenje varuški, ki je leta 2012 zaklala dva otroka, ki ju je čuvala v družinskem luksuznem stanovanju v soseski Upper West Side blizu Central Parka. Sodišče mora sedaj sprejeti odločitev, ali je bila varuška v trenutku pričetka umora prisebna ali ne.  

Do umora, v katerem je 50-letna varuška Yoselyn Ortega s kuhinjskim nožem v kopalnici zabodla 6-letno Lucijo in 2-letnega Leona, je prišlo 25. oktobra 2012. V času umora je bil oče umorjenih otrok Kevin Krim na poslovni poti, mati Marina Krim pa je medtem odšla v plesno šolo, kamor bi varuška morala pripeljati hčerko. Ko je mati videla, da hčerke ni, jo je zagrabila panika in je s svojim tretjim otrokom Nessiejem odvihrala proti domu. Ko je prišla domov, je v kopalnici videla grozljiv prizor, in sicer varuško ter dva otroka, ki sta ležala v kadi v mlaki krvi.

Potem, ko je bila zasačena, je poskušala narediti samomor
Ko je bila varuška zasačena, se je poskušala ubiti tako, da se je zabodla v vrat, a je vseeno preživela. Šokirana mati je po umoru dejala, da se je za pomoč varuške odločila po prihodu tretjega otroka, z namenom, da bi ji ta pomagala pri vožnji otrok v dvojezično šolo in na raznovrstne aktivnosti. Preden je prišlo do krutega umora, je Ortega veljala za vestno varuško, saj ni nikoli zamujala, prav tako pa je vedno naredila tisto, kar ji je bilo naročeno.

Foto: YouTube

V času dveh let in pol, ko je Ortega opravljala delo varuške, se je Krimova spomnila samo enega pravega prepira, do katerega je prišlo potem, ko je varuški predlagala, naj opravlja dodatne ure in dela pri njeni prijateljici. Kakorkoli, izpad je bil hitro pozabljen in Krimovi so leta 2012 celo odpotovali v Dominikansko republiko, kjer so dva dni preživeli pri družini Ortega.

Glavna tožnica Groves je priznala, da morda nihče nikoli ne bo ugotovil razloga za dejanje Ortegove, pri čemer je spomnila, da je mogoče, da je bila v času umora v stresu zaradi prihoda svojega 17-letnega sina iz Dominikanske republike v New York, zaradi izgube stanovanja pa je pri njej verjetno raslo nezadovoljstvo glede dela pri Krimovih. Po prepričanju branilke krvoločne varuške je bila Ortega v času umora neprištevna, trpela naj bi zaradi kronične duševne bolezni, ki pa naj je ne bi zdravila v Dominikanski republiki. Zato je po njenih besedah slišala glasove, pokazala psihotičen način razmišljanja in imela halucinacije, to pa naj bi jo tudi privedlo do umora.

N. Ž.

 • Zgornji

  Hja, možno pa je tudi …. , da je samo želela priti do stanovanjčeca, … pa čeprav zaporniškega … :-/
  Naj jo vprašajo za Razlog !!! ! !!!
  In, šele Če Pravega Razloga Ne pove, oziroma ga sploh Nima, potem je lahko kazen tudi Zelo Zelo Huda !!! ! !!!
  Amennn.

 • xtc

  Me ne briga štrik in sušenje v naravnem okolju.

 • Bozz

  “Zato je po njenih besedah slišala glasove, pokazala psihotičen način razmišljanja in imela halucinacije,”
  https://www.youtube.com/watch?v=DN_sRhaehw4

 • rubec

  Da najameš čifurko iz Dominikanske republike da ti čuva otroke. Mislim, halo?

  • Goran Hvala

   Kapitaliati najemajo suznje…tud nepristevne..je bolj pocen…pa sami so preleni za vzgojo svojih otrok..pa se od zavarovalnic potegnejo fine solde…tak se to dela v kapitalizmu…en venezuelc si ne more varuske privoscit…:-)

 • šmentanamuha

  česa vsega si odvetniki ne izmislijo …

 • Valter BraniSlav

  Ne bodite naivni.
  V varusko se je preoblekel nihce drugi kot zvepleni 171cm

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!