Grozljivo! Na Slovaškem umorili raziskovalnega novinarja in njegovo dekle

Foto: twitter

Sedemindvajsetletni raziskovalni novinar Jan Kuciak je bil prek vikenda umorjen v svojem domu v Velki Mači v bližini Trnave. Skupaj z njim je bila umorjena tudi njegova zaročenka Martina Kušnirova. Na današnji tiskovni konferenci je policija potrdila, da  zadevo preiskujejo kot umor, ki je povezan s Kuciakovim novinarskim delom.

Kuciak je pisal za dnevnik “Gospodarski časopis”, poleg tega pa tudi za spletno stran Aktuality.sk. Specializiral se je za gospodarski kriminal, še posebno za poslovneže, ki so vmešani v korupcijo in utajo davkov. Večinoma gre za ljudi, ki imajo dobre zveze z vladajočo stranko in predsednikom vlade Ficom. Kuciaku so sicer zaradi njegovih prispevkov večkrat grozili in novinar je te grožnje tudi prijavil.

B. S. (Demokracija)

 

 • soc

  Fico je čisti cerarjanski nateg Slovakov, ki za razliko od racionalnih Čehov delijo svojo politično naivnost s Slovenci. Iz Mečiarjeve analogije Kučana jih je rešil in odpeljal na pravo pot Dzurinda, pa je podobno kot Janša naletel na čer tajkunov; vzgojenih v nekdanji partiji in pretežno tudi (do)šolanih v Sovjetski zvezi. A naletel potem, ko je svoje res kvalitetno oddelal in sesul ogrodje ex-komunajzarske države s sodstvom in mediji vred. Najbogatejši Slovaki (podobno kot najbogatejši Čeh) imajo hudičevo veliko rdečega masla na glavi. Fico je populist, ki so ga nekdanji partijci dobro prodali narodu. Ki pa ni več mogel vrniti države v prejšnjo smer, ne makroekonomsko, ne politično. In na valu diskretne protiimigrantske politike uspešno jezdi dalje.

  Megarazlika do Slovenije je ta, da so na meji z velikoruskim carstvom. Tako kot Hrvaška. Zato tako EU kot predvsem ZDA pazijo, da ne bi prišlo do anomalij tipa Slovenije in skrbno držijo Fica in staropartijce na povodcu. Tokrat pa je nekomu stvar ušla iz rok.

  A ne za dolgo. Kot rečeno, Slovaška je geostrateško Zahodu pomembnejša od Slovenistana.

  (Zakaj ne nakladam? V četrt stoletja sem kako leto po rednih malih koščkih preživel v tej sicer zelo prijetni, ne pretirano sofisticirani in izven B’lave rahlo kmečki državi. Z nekaj osebnimi prijatelji in stotnijo dobrih poslovnih znancev, kamor je nekoč sodila tudi formalna žena uvodoma omenjenega junaka tega posta.)

 • Ivan Serpentinšek

  Udba dela s polno paro…

 • xtc

  Je že stopil kradljivim levakom na prste.

  • nevtrino

   Tatinskim levakom na prste, predvsem jim pa kvaril “posle” in sušil denar …

 • DJURO SUMAR

  Najprej je potrebno pregledati pošto Kučana, nato pa še Erjavca, ta bi lahko deloval po nalogu Putina. Bilo kuda, UDBA svuda. Lahko pa, da je vmešan tudi Jani Moderndorfer.

  • tarantela

   Hvala za smeh!

   • DJURO SUMAR

    Smeh je pol zdravja.

  • nevtrino

   In ??

   • DJURO SUMAR

    In karavana gre naprej.

 • Caetano

  Trenutno se izvaja zelo huda represija nad novinarji v Erdoganovi Turčiji… Poleg tega so turški vojaki v jihadistični operaciji v Afrinu, skupaj z zavezniškimi islamističnimi milicami zasedli že vsa mejna območja.

  http://www.rudaw.net/english/middleeast/syria/260220182

 • nevtrino

  Predvsem resno jemati grožnje in se zaščititi, če povzročate težave “poslovnežem” in gangsterjem, ter jim spodnesete ali “odnesete” kakšen evro …
  Za šankom se pa lahko v teh ponaredkih demokracije razburjate, kolikor hočete.

 • Morala

  Zato pa je strah novinarje! Le pogumni se odločijo za raziskovalnega novinarja/ novinarko in pisati o gospodarskem kriminalu, mafijskih poslih, korupciji itd…bi jih morali bolj zaščititi…

 • Združba, ki jo imenujemo ijuminati ima člane vse okrog..so hkrati neoliberlaci in visti sapi “socialisti”. Bistvo tega je samo prizadevanje za mešanje ljudi. Njihov osnovna tarča so novinarji, ki jih morajo ubogati sicer se jim dogaja to. samo poglejmo pri nas — saj nihče več ne upa raziskovat resnih stvari.

 • totex39

  Žalostno, da je tako mlad novinar moral umreti, samo zaradi resnice, ki jo je odkrival, namesto tistih, ki bi jo marali.

 • Marijan Tončić

  Morda kakšen krat tudi RAZISKOVALNI NOVINARJI nekoliko prehitevajo informacije, ki jih objavlajjo in s ene malo krat izkaže, da so to govorice ulice in ne preverjeni in dokazljivi podatki. Samo na glas razmišljam, recimo Patrija…………..

  • stajerc5

   Patrija ni prisla iz ulice, ampak iz Murgl.

   • Marijan Tončić

    Isto

 • cosmosjasnovidec

  Ne bi se čudil,če pride na dan,da so ga odstranili naši slo tovariši saj je SLO kriminal povezan v vse ostale države.Lahko je dreznil že samo v NLB pa čefutarsko copato”jankoviča” vsekakor pa je pri raziskovanju naletel na tovariše “kurčana,pahorja,cmero,erjavca itd.” za katere je bila edina rešitev,da ga odstranijo,ker bi lahko objavil kaj glede njih sedaj,ko se bližajo volitve.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Marijan Tončić

  Ste morda pozabili na primer ravnatelja iz Maribora, kam so le izginili RAZISKOVALNI NOVINARJI, ki so objavili VELIKO NOVICO, koliko jih je vehementno razlagalo, da se take montaže ne da narediti in to 30 let po recimo prvih Vojn Zvezd itd……

 • Valter BraniSlav

  Umoril ju je seveda zvepleni 171cm!!!

  • Soave

   + + + + + +

 • Marija

  Naš novinar Petek je imel srečo da je ostal živ.Zločincev pa še danes niso našli.

 • Get Smart

  Ne, najbrž ne. Tovariš Milan Kućan skoraj gotovo ni naročil umora na Slovaškem,
  lahko bi/je prosil svojega tovariša, da lokalna UDBA opravi delo, če se je raziskovanje nanašalo na
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNE ZLOČINSKE posle.

  Jana in dekle je torej usmrtila tamkajšnja izpostava KOMINTERNE, katere član pa je seveda tudi tovariš Milanće Kućanće.

  Ljudje ne smete nasedati na poturancije “vsi”, “vse” …, ko vsi in vse nista upravičena,
  saj gre za poceni agitrop KOMINTERNE oz. tu MURGL KOMI JUGE
  oz. MURGL SRBO RVACKO kaviaržido KOMINTERN mekanocurnih pussića nje.
  Tovariš MILAN KUćAN je
  PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji
  in je torej odgovoren za VSE UDBOVSKE ZLOČINE v Sloveniji,
  ker je UDBA pač direktno podrejena CENTRALNEMU KOMITEJU.

  Primer pravilne uporabe pojma “vsi”:

  VSI MURGL JUGOKOMI ZLOČINCI so ZLOČINCI

  Vsi pošteni pravični resnicoljubni svobodoljubni ljudje smo pošteni pravični resnicoljubni svobodoljubni …

  Pamet v glavo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!