Grozljivo poročilo: Boko Haram od januarja do marca razstrelil že 27 otrok

Foto: epa

Poročilo Unicefa razkriva, da so v prvih treh mesecih letošnjega leta samo v teroristični skupini Boko Haram 27 otrok – večinoma deklet – prisilili v samomorilski napad.

Unicef je opozoril na skrb vzbujajoče povečanje števila otrok, ki jih člani terorističnih skupin prisilijo, da postanejo samomorilski napadalci. Še posebej so pod drobnogled vzeli Boko Haram, islamsko teroristično skupino s sedežem v Nigeriji. Unicef, ki spada pod okrilje Generalne skupščine OZN, je razkril, da je bilo kar 27 otrok, med njimi večinoma deklet, uporabljenih v samomorilskih napadih Boko Harama na območju afriškega Čadskega jezera v prvem četrtletju letošnjega leta. Za primerjavo: v enakem obdobju lani je bilo v samomorilski napad prisiljenih devet otrok.

“V prvih treh mesecih je število otrok, ki so jih uporabili v bombnih napadih, skoraj enako kot v lanskem celem letu. To je najslabša možna uporaba otrok v konfliktu,” je prepričana regionalna direktorica Unicefa za zahodno in srednjo Afriko Marie-Pierre Poirier.

Ti otroci so žrtve, ne storilci
Poirierova je še prepričana: “Ti otroci so žrtve, ne pa storilci.” Hkrati so šokirani, da je Boko Haram povečal napade z “alarmantno taktiko”, v kateri uporabljajo otroke kot samomorilske napadalce. Unicef še razkriva, da je bilo leta 2014 kar 117 otrok prisiljenih izvesti samomorilski bombni napad na javnih mestih v Nigeriji, Čadu, Nigru in Kamerunu. “V veliki večini teh napadov so bila uporabljena dekleta,” so še razkrili v Unicefu.

Marjanca Scheicher

 • Hun

  zdj pa še napište kolk tisoč otrok umre zarad lakote vsak dan na svetu…

  • KAPIBARA

   Zakaj pa Nova ‘
   Ona je samo povzela članek ! napišejo naj ti “mirovniki”, kadar se gre za na naših tleh-Unicefovci!
   Oglej si njihovo rezidenco v Šiški in plače :-(

   • Hun

    zatk ker manipulira z Islamizmom kot vero zla…in spet ti ni mar za otroke ampak nakazuješ na plače Unicefa…desnim slovencem je mar samo za vas in vaše otroke..in vi ste kristjani..vi ste sebične pizdice

    • Jadranko Plavić

     Islam je religija zla http://www.thereligionofpeace.com/, radikalni islamizem pa je moto kriminalcev, pedofilov, sadistov in drugih sprevrženih ljudi, ki se zaradi salafitske verzije islama počutijo vsemogočne. Dokler ne bo Meko in Medino, pa še vsa druga svetišča krvi in nasilja nekdo zbrisal z zemeljske površine, bo svet moral gledati to nasilje. Ker pa izgleda, da velike sile uživajo v tem, da se med drugim tudi otroci razstrelijo, bo ostalo tako. Torej, verniki pozor, BOGA NI !! Če pa je, je pa najbolj krvoločen. Ali pa potrebuje device, ker piše da so v glavnem deklice, borcem, ki se pa s samomorilskimi napadei razstrelijo med “neverniki”, pa naj bi pripadalo 72 devic.

 • Morala

  Kaj vam pomagajo vsa ta poročila, če se nič ne spremeni!? Na tisoče otrok je vključenih v oborožene sile v Aziji, na Bližnjem Vzhodu in v Latinski Ameriki. Otroci umirajo zaradi vojn, bolezni, lakote, so sužnji, otroke preprodajajo itd.

 • Caetano

  Hvala za clanek. To je ta t.i. sveti jihad!

 • xtc

  Nič bat še vedno jih delajo na presežek:
  Je pa to jasen dokaz zakaj je treba večinsko deportirati negroide in muslimane ;ki so nezakonito vstopilivEU:tA DEJANJE SO JASEN DOKAZ ;DA SE JIH NE DA SOCIALIZIRATI IN DA UVAŽAMO VOJNO;ČE TEGA NE USTAVIMO IN ZDEPORTIRAMO NAZAJ:

 • xtc

  Kdaj bo Eu prenehala z tako lažno humanitarnostjo in pogledala resnici v oči;to združbo je treba uničiti ne glede na žrtve tam;vendar pa je treba vedeti ;da so otroci za večino Afričanov inmuslimanov le predmet za dosego željenega cilja in temu je treba reči bobu bob:

 • Olga

  Potem pa Rusi protestirajo, ko Američani bombardirjo letališče v Siriji, zaradi uporabe bojnega strupa nad prebivalstvom in celo nad otroci s strani Assada!

 • Demokrat

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!