Grški župan na otoku Lezbos glede situacije z migranti opozarja: “Ženske si ne upajo same ven, otroke pa zadržujemo na varnem doma!”

Foto: Twitter

Spyros Galinis, župan glavnega mesta Mytilene na grškem otoku Lezbos, je za grški medij Iefimerida povedal, da so meščani vedno bolj zaskrbljeni zaradi migrantov. Ob tem pa je poudaril, da je ženske strah zapustiti domove, meščani pa iz strahu glede varnosti doma zadržujejo tudi svoje otroke. 

Po navedbah Galinisa so na Lezbosu povsem siti nevarnih razmer, ki jih povzročajo migranti. Sicer pa je potrebno omeniti, da so nekdaj prebivalce Lezbosa opisovali kot solidarne ljudi, ki so celo odprli vrata svojih domov za migrante iz Sirije.

Grški državljani predstavljajo le tretjino prebivalcev na otoku
Situacija se je danes povsem spremenila, saj se nekoč solidarni in tolerantni prebivalca Lezbosa soočajo s kruto realnostjo nekontroliranih migracij, ki so zopet prizadele evropsko celino. Župan Galinis je poudaril: “Naši državljani se počutijo zapuščeni s strani Grčije in Evropske unije, kar ni nič čudnega, glede na to, da grški državljani predstavljajo le tretjino ljudi, ki živijo na tem otoku.”

Foto: Twitter

Povsem so se ustavile investicije
Pred tem je agencija Médecins Sans Frontières opozorila, da je Lezbos dosegel točko izbruha, saj je veliko ljudi razjezilo, da so priseljencem zagotovljene zdravstvena oskrba in druge storitve. Poleg tega pa je vodja lokalne gospodarske zbornice Evangelos Myrsinias po navedbah Voice of Europe povedal, da so se zaradi nastalih razmer povsem ustavile investicije in trgovina. “Počutimo se zapuščeni in razočarani, vse pa se je še posebej poslabšalo po tem, ko je bila sprejeta odločitev glede povišanja davkov, ki bodo prispevali k drastičnemu povišanju življenjskih stroškov na otoku.”

N. Ž.

 • sprehajalec

  Naslednji korak je seveda zakrivanje žensk in sprehodi le v družbi sorodnikov moškega spola.

  ker če bo klicala 112 bo že prepozno….

  • xtc

   Bodo pritekli na “pomoč” pečeni.

 • xtc

  Je PRED IZBRUHOM……………
  Sicer ne vem kaj še čakajo.
  Orožje v roke in zadevo spravit v red,če jo oblast in EU ne zna.
  Ko bodo gledali zadnjega ,ko plava proč od otoka bo red in mir ter normalno kolje.

 • garfi

  SPOROČILO NEOPREDELJENIM za volitve 3. junija
  pojdite na volitve in podprite SDS…nsi sls Požarja Dobovška…
  ŠE ENE “LEVE” VLADE NE BOMO PREŽIVELI !!!
  Slovence in Slovenijo so izdali “levi” sd-desus-smc-l-bratušek in nas vse bolj radikalno ogrožajo
  šarec je prevara

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!