Hči Hillary Clinton je svojo poroko financirala kar iz dobrodelne organizacije

Foto: epa, printscreen

Nov sveženj elektronske pošte WikiLeaksa je razkril, da je Chelsea Clinton, hčerka Hillary Clinton, uporabila sredstva iz dobrodelne Clintonove fundacije za plačilo svoje poroke z Marcom Mezvinskyjem.

V številnih elektronskih sporočilih se je Doug Band, nekdanja desna roka predsednika Billa Clintona in nekdanji član upravnega odbora Clintonove globalne iniciative, pritoževal nad Chelsea Clinton.

Chelsea Clinton usmerjala notranjo preiskavo in poslovanje z denarjem
V enem izmed sporočil z dne 1. januarja 2012 je Band pisal Johnu Podesti, vodji predsedniške kampanje Hillary Clinton, in mu sporočil, da Chelsea Clinton usmerja notranjo preiskavo v Clintonovi globalni iniciativi in Clintonovi fundaciji, kar po njegovo predstavlja nasprotje interesov.

Ni jasno, zakaj je Chelsea Clinton preiskovala svojo družinsko fundacijo in poslovanje z denarjem.

Foto: epa

Foto: EPA

Elektronska sporočila so razkrila, da je Chelsea eno izmed hčerk nekdanjega ameriškega predsednika Georgea Busha obvestila o preiskavi, kar je informacije potisnilo v roke republikanskega tabora – kar za Banda predstavlja konflikt interesov.

Ni čisto jasno, kateri izmed hčerk je Chelsea razkrila informacije in zakaj je sploh povedala, da vodi notranjo preiskavo. Takšno potezo hčerke Hillary Clinton je Bari Lurie, šefinja osebja Chelsea Clinton v Clintonovi fundaciji, označila kot zelo nespametno.

Foto: Printscreen

Foto: Print Screen

Hči Hillary Clinton označili kot razvajenega otročaja brez fokusa v življenju
Doug Band je Chelsea Clinton označil kot razvajenega otročaja, ki nima v življenju drugega dela kot to, da se opravičuje, zakaj kaj naredi, prav tako je dodal, da Chelsea še ni našla svoje poti in da jo pesti pomanjkanje fokusa v življenju.

Foto: epa

Foto: EPA

Chelsea eno izmed uslužbenk skoraj pripeljala do samomora
V enem izmed sporočil je Band razkril, da je nad eno izmed uslužbenk stresala toliko stresa, da se je zaradi tega skoraj ubila. Lauro Graham je Band na podlagi dolgotrajnega pregovarjanja odvrnil od samomora, kajti bila je tik pred tem, da z avtom zapelje v reko.

Leta 2015 je Band s Clintonovo pretrgal prav vse stike.

Podesta se je na razkrite komentarje odzval tako, da jih je označil kot podcenjevanje. Na kar pa je Band odgovoril z naslednjimi besedami: “Učil sem se od najboljših. Potrebna bi bila preiskava proti njej zaradi tega, ker je bila financirana iz denarja, namenjenega za kampanjo, zaradi financiranja svoje poroke iz denarja fundacije.”

Poroka stala približno 3 milijone ameriških dolarjev
Ocenjeno je, da naj bi poroka Chelsea Clinton stala okrog 3 milijone ameriških dolarjev, ni pa natančno jasno, koliko denarja naj bi bilo za financiranje le-te porabljenega iz denarja fundacije, ki je milijone pridobila iz držav, ki podpirajo Islamsko državo.

Foto: Printscreen

Foto: Print Screen

FBI naj bi bdel nad poslovanjem Clintonove fundacije, vendar ni jasno, kaj in če se sploh kaj preiskuje, poroča Daily Mail.

Fox News poroča, da naj bi Hillary Clinton že v preteklosti dejala, da naj bi bila elektronska sporočila, ki jih je zbrisala s svojega zasebnega strežnika, povezana s poroko njene hčerke.

Fundacija Clintonovih povezana s podjetjem Teneo za bogatenje sredstev
Clintonova fundacija gre tudi skozi postopek notranje revizije in se poskuša distancirati od Tenea, svetovalnega podjetja za investicijsko bančništvo, ki je bilo delno lansirano s strani Banda poleti 2011.

V 11 strani dolgem elektronskem sporočilu, ki ga je razkril  WikiLeaks, naj bi Band razkril, da naj bi bil namen podjetja Teneo, da finančno obogati Clintonovo fundacijo.

Tesno povezani tudi z milijarderjem maroškega rodu
Fox News poroča, da naj bi bila Clintonova fundacija povezana z milijarderjem maroškega rodu Marcom Lasryjem, ki je velikokrat priskočil na pomoč. Tudi takrat, ko so potrebovali za prevoz letalo tako za namene fundacije kot tudi za osebne namene.

Prav tako pa je pripomogel pri cenzuri zgodb v Enquirerju, mediju, v katerem ima svoj lastniški delež, ki bi lahko škodile Clintonovim.

Donatorji fundacije v zameno za denar pričakovali koristi
Na podlagi odkritij so ugotovili, da naj bi nekateri donatorji fundacije v zameno za denar pričakovali koristi. WikiLeaks razkriva, da naj ne bi bilo prav nobene transparentnosti pri izbiri članov Clintonove globalne iniciative, ki so za svoje članstvo morali prispevati 20.000 ameriških dolarjev.

WikiLeaks razkriva, da naj bi mož Chelsea Clinton, Marc Mezvinsky, ki ima judovsko poreklo, organiziral večer pokra, z namenom, da bo za fundacijo zbiral denar, kar pa ni bil njegov edini namen. Povabil je vrsto potencialnih investitorjev in nekatere podjetnike, ki bi prav tako investirali  v njegovo fundacijo, pri upravljanju katere sam ni pretirano uspešen.

Foto: epa

Foto: EPA

Clintonova fundacija ima 242.000.000 ameriških dolarjev stroškov
Clintonova fundacija, uradno imenovana Bill, Hillary & Chelsea Clinton Foundation, je neprofitna dobrodelna organizacija pod vodstvom družine Clinton. Cilj fundacije naj bi bil izboljšanje globalnega zdravja, povečanje možnosti za ženske in deklice, zmanjšanje debelosti med otroki, obveščanje o posledicah globalnega segrevanja in številni drugi.

Ocenjeno je, da naj bi celotni stroški dobrodelne organizacije znašali 242.000.000 ameriških dolarjev.

N. Ž.

 • nevtrino

  To pa za nas tukaj res ni nič nenavadnega: iz dobrodelnega denarja se dobesedno naslaja, curlja povsod.

 • Franc Novak 1979

  Fundacija za podpiranje terorizma. Mogoče bi pa lahko tam dobili kaj sredstev?

 • Osti jarej

  Huma Abedin je bila dolga leta pomočnica Killary na vseh področjih – od morilskih po svetu in doma do intimno zasebnih. Zdaj je pod pritiski razkrite elektronske pošte doživela zlom in spregovorila. Killary je verjetno prvič jokala, ko je poslušala njeno pričanje. FBI ji je dal dve možnosti – ali 20 let zapotne kazni ali pa spregovori o vseh umazanih poslih svoje intimne gospodarice! Verjetno je celo za lažne Demokrate šok, da je njihova šefica trgovala z otroki, bila del pedofilske verige, da o pranju denarja sploh ne govorim. Bila je glavna v pedofilski verigi ki je delovala znotraj Washingtona.

  http://uploads.publishwall.si/imgsmedium_2/2016/11/06/publishwall_1478460148_7819289.jpg

  Se bo zdaj končno premaknilo? Bo celo elita dojela, da bi tišina ob takih razkritjih povzročila državljansko vojno? Obe družini, ki že nekaj desetletij upravljata s predsedniško funkcijo, Bush, Clinton,sta preko Killary prestopili vse meje, razuma, toliko kriminala na enem kupu še ni imel nihče od dosedanjih predsednikov, pa nobeden med njimi ni bil svetnik! Killary je ta vikend odpovedala vse shode, bo jutri preklicala nastop na volitvah? Da je vse pripravljeno za vojaško stanje v ZDA je že dolgo znano, niso pa bili prepričani niti analitiki dogajanj, da bo do tega diktatorskega stanja prišlo na tak način. Krasti, ubijati, zlorabljati otroke, goljufati, načrtovati vojne! Se pa moram spet vprašati – le kaj je videla lepega v tem Tanja Fajon? /virBeforeIt’sNews//publishwall/

 • rubec

  Ta Chelsea je šparovno dekle, tudi pri prehrani. V glavnem je samo jogurt.

  • Franc Šink

   Na gornji sliki tega ni opaziti.

   • rubec

    Samo če imaš črnobeli monitor.

  • karpelec

   ….z lactobacillus acidophillus, ker drugače bi jo razneslo.

  • samsara

   Iz mleka krav futranih z GSO.
   Še malo, pa bodo še ameriške krave klonirane.
   Kakšna bo šele takrat Chelsea in kakšni njeni otroci? GSO na dveh nogah oz. okončinah, nastalih po involuciji američanov v ‘GMO walking’.

   • mojadezela

    Potem ne bo več mela gobca čez pol frisa ampak, ji bo zrastel prašičji rilec. S tem bo dokazala, kako koristen je GSO, saj sedaj lahko išče tartufe.

  • tomven

   Res je, saj se ji vidi. Na zadnji sliki se vidi, da ni precej širša od ploščice na zidu, pa je le ta široka 50cm…

  • mojadezela

   In skuto.

   • rubec

    No, končno zadetek v polno.
    ***

 • Rožle

  Smrklje razvajene so tut žleht kot sam satan….

  • totex39

   Seveda, ko pa imajo polno r….i…t vsega.

  • kako pa veš ?

   • mojadezela

    jaz iz iskušenj vem. No vsaj za eno vem.

 • tarantela

  Se bo izkazalo po volitvah, da je tudi to o poroki laž, kot je bila laž o internetni pošti Clintonove, kar je dokazala preiskava FBI, ki je to tudi objavila:
  http://www.rtvslo.si/svet/fbi-ni-dokazov-da-je-clintonova-krsila-zakon/406949

  • Nata

   No , pa saj ni bilo rečeno , da je laž . Da ni naredila nobene škode !1
   To pa je že malo dvoumno . Koda , ali ” škoda ” ?

   • tarantela

    Zares mi je žal. da ne bo zmagal Trump! Ob veliko veselje bom!

  • Franc Šink

   FBI še nikoli ni ničesar dokazala, niti priznala Ta organizacija je močno podobna jugo UDBI.

   • tarantela

    Zanimivo razmišljanje. Prav na tem portalu so privlekli na dan vse, kar je bilo raziskovano v preteklosti s strani FBI.

    • Franc Šink

     V sili hudič še muhe žre.Bomo videli čez dva dni.

  • Capi

   In če to napiše še RTV, potem je to resnica….hahahaha, si me nasmejal……..

 • dež

  FBI je preiskoval zgolj morebitna nezakonito elektronsko pošto zunanjega ministrstva preko HC privatnega strežnika (po nekaterih informacijah, naj bi v strežnik, ki ni bil ustrezno kripto zaščiten vdrlo vsaj 5 tujih obveščevalnih služb). In ni ugotovil nepravilnosti.
  Povsem druga zgodba pa je vsebina elektronske pošte, sploh tiste, ki jo objavlja WikiLeaks, ki družino Clintonovih postavlja v zelo neprijetno luč.

 • Nata

  Ja…..ja…….donacije in Fundacije !! Sredstva , da gre donacija v pravi žep

 • garfi

  “dobra” je
  kot vsi levaki

 • črnaovca

  Joj kako ste nevoščljivi. Revica ni imela denarja ati in mami imata druge skrbi pa si je malo sposodila. Končno je tisti ki jo je vzel tudi naredil dobro delo.

  • rrrrr

   V Ameriki demokrat, v Sloveniji levak….ampak povsod navaden tat!

   • črnaovca

    Republikanec v Ameriki desnak v Sloveniji obrekljivca in odlična v zmerjanju. Trumpova kampanja je kot odsev nekaterih naših politikov katerih edini progam je zmerjanje drugače mislečih s komunisti čeprav so to tudi sami bili

    • rrrrr

     S tvojo trditvijo bi se lahko kar strinjal. Vsi naši predsedniki doslej, Kučan, Turk in Pahor so v svoji kampanji kot edini program ponudili zmerjanje drugače mislečih s komunisti, čeprav so to tudi sami bili.
     Prijetno si me presenetil, zato + !

     • rubec

      ************

  • Adolf Hitler

   dve ljigauke scheis echsen

 • Franc Šink

  Lahko je biti levak v limuzini, malo težje pa delavec v jarmu.

 • Olga

  Povečanje možnosti za ženske in deklice?! Z denarjem kršiteljev pravic žensk in deklic in človekovih pravic naspoh?

 • Demi Zen

  grda je kot smrtni greh

  • samsara

   Poosebljena energija njenih staršev.

 • rubec

  Jaz sem za poroko moral prodati fičota. Z ženo sva si potem privoščila joto, tako da mi je še ostalo za bokal cvička ki ga je potem fajmoštr zdrl. Fejst desc moram priznati, je takoj razumel zakaj se moramo pričam zlagat da gremo takoj po obredu vsak na svoj dom.

  • dob

   On se ni poročil samo zato, ker nihče ni hotel kupiti njegovih kotalk, zdej ima kotalke in še fajmoštr je.

   • karpelec

    Pa še poročit se ni rabo razen z Bogom, pa mu je vse ostalo, razen tistega , kar hoče delit.

  • Nata

   Kaj je pa tvoja stara mama rekla ? Da si pa uhern ? Samo joto si ji privoščil ? Prodal fička za bokal vina ?
   Če pa je bila jota , JOTA , ti pa odpustimo , no !!

   • rubec

    Stara mati kot vedno po starem. “Kej vam je ostalu kej vina, fante muoje”?

 • samsara

  Prava hči pokvarjenih, pohlepnih staršev.
  Pa še antireklama za gensko spremenjeno prehrano.

 • tomven

  Tisti, ki za tako grdobo še plača je zame navaden “vosu”!!

 • xtc

  Tile so kot SLO levaki na RK ju:

 • Unikatna

  Vse je skupno :)

 • cosmosjasnovidec

  Tale grdoba bi si za ta denar raje dala urediti plastično operacijo predvsem usta katera ima po celem frisu.
  Dati 3 milijarde dolarjev čeprav ukradenih od fundacije za poroko take grdosinje pa res ni opravičila.Tukaj se tudi vidi kako bi Clintovka skubila ameriške državljane,če pride za predsednico.
  Tale njena hčer je pa edino za uporabo reklame za svinjsko pašteto.

  • mojadezela

   podobna je mešalcu za beton.

 • sunday

  sunday • 7 minut nazaj
  jutri bom pesti držal,
  na kocu pa za rundo dal,
  če doni killary bo ugnal !!!

  • Nata

   + + + + + + + + + + + +

 • avtohtoni neandartalec

  Srečo ima, da je Clintonova in se je sploh lahko oženila, mora biti pa zelo simpatična, da bo takšna kot zgleda zadržala kakšnega solidnega tipa. Killary je zgledala meprimerno bolje, ko je bila še mlada. Mogoče je pa piflarka in ima pri teh letih že par doktoratov, potem je zunanji izgled seveda zadnja stvar, ki jo bo kot znantvenica odkrila, tam enkrat po meni. Mora biti živ hudič, kdo bi ji sicer dal 3 milijone za k* poroko, verjetno se ni zadnjič možila. Tri milijone ne zapravijo niti pop zvezde, od katerih se pričakuje, da bodo gonili lahko nezaslužen keš in ob enem promovirali prestižne blagovne znamke, zgleda tudi ata Bill ne more preživeti z milijončkom čez mesec.

 • sunday

  če zmaga trump se preselim v ameriko, takoj!!!

  • avtohtoni neandartalec

   Če zmaga Truml, se ti mogoče sploh ne bo treba selit, samo nov aušvajz boš dobil.

   • sunday

    ja, najbolj einfoh!!!

 • “FBI naj bi bdel nad poslovanjem Clintonove fundacije, vendar ni jasno, kaj in če se sploh kaj preiskuje, ……………………………..”
  Kako podobno, kako poznano nam je to, kajne?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!