Huda noč v Makedoniji: Neurja vzela že 22 življenj

Ulice v Skopju so se spremenile v rečne struge (foto: epa).

Makedonijo so v noči na nedeljo zajele hude nevihte z obilnimi padavinami in močnim vetrom, ki so zahtevale najmanj 22 življenj. Med huje prizadetima sta bila tudi prestolnica Skopje in drugo največje mesto Tetovo, kjer je poplavilo številne ulice, prekinjena je bila tudi oskrba z elektriko.

Po podatkih policije so reševalne ekipe doslej našle 22 smrtnih žrtev neurja, ki je zajelo Skopje in okolico. Še šest ljudi po podatkih policije pogrešajo.

Najhuje so prizadeta severovzhodna predmestja Skopja, močno je poškodovana tudi obvoznica okoli makedonske prestolnice. Sunki vetra s hitrostjo okoli 70 kilometrov na uro so lomili in ruvali drevesa. Številne ulice so pod vodo. Ponekod je poplavilo kar 1,5 metra visoko.

Po poročanju makedonske tiskovne agencije Mia so na območju Skopja v zadnjih 24 urah namerili 93 litrov dežja na kvadratni meter. Dež je danes ponehal, vendar pa za večer napovedujejo nove padavine. “To je katastrofa. Česa takega še nismo doživeli,” je dejal župan Skopja Koce Trajanovski. Podobno je močno neurje pustošilo tudi v Tetovu, od koder prav tako poročajo o veliki gmotni škodi.

M. P., STA

 • Olga

  Evropa! Pomagajmo Makedoniji in jo sprejmimo medse!!! Bo veliko bolj zanesljiv partner pri varovanju EU meja kot levičarski in izsiljevakski Grki! Makedonija je zanesljivost že pokazala!

  • dr Janez Sveti

   Rusijo tudi.
   Dr Janez Sveti Evropa do Tokia

   • Olga

    Verjetno je po svoji agresivni politiki do Ukrajine primernejši partner Turčiji!?

 • garfi

  Hvala Bogu za letošnje poletno vreme v Sloveniji.
  Tudi vročina ni zame.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!