Iraški posiljevalec 10-letnega dečka iztržil podaljšano kazen

Fotografija je simbolična. Foto: epa.

Družba je razdeljena glede odnosa do migrantov. Koliko naj jih sprejmemo, kam naj jih namestimo, kakšna naj bo njihova integracija, s čim naj jih zaposlimo to so vprašanja, ki se porajajo v stiku z ekonomskimi migranti. Koliko denarja nameniti tujcem, koliko pa domačim ljudem? Ko pride do kršitev zakonov države gostiteljice, pa se pojavljajo tudi vprašanja, kako izvajati to gostoljubnost in sankcije.

Večina slovenskih medijev je dolgo tajila, kakšne težave povzročajo ekonomski migranti, ki so prišli na Švedsko, v Francijo, Nemčijo. Le redki so poročali o desetletnem Goranu iz Avstrije, ki ga je 20-letni iraški migrant Amir posilil v kabini na bazenu. Njegov izgovor za dejanje je bil, da se ni mogel seksualno zadržati. Posilil ga je v kabini za preoblačenje, ko je bilo njegovega nasilja konec, pa je deček varnostniku povedal, kaj se je zgodilo, in ta je poklical policijo. Iraškega posiljevalca so aretirali, ko je umirjeno nadaljeval s plavanjem, kot da se nič ne bi zgodilo.

Odvetniki iraškega posiljevalca so s pritožbo poskušali dokazati, da fantek ni čisto odločno nakazal, da mu ni do spolnega odnosa, da bi storilcu še znižali kazen.

Desetletni deček je poleg telesnih poškodb utrpel hude čustvene travme, ki še sedaj niso minile. Iz poškodb je bilo povsem jasno, da mu je bila storjena sila. Sodniki so zgroženi sklenili, da je tožba navadna manipulacija, saj desetletnikova privolitev sploh ne bi mogla šteti kot dovoljenje za posilstvo, kot navaja Daily Mail.

Prav je, da smo usmiljeni do ljudi, ki jih je zadela vojna, če so izgubili streho nad glavo ali so izgubili svojce. Kadar pomagamo, ne da bi pričakovali povrnitev, nam gre to na nebeški račun. Seveda pa to ne pomeni, da je naivno usmiljenje primerno, ko gre za načrtovano invazijo Evrope in ko je treba zaščititi ljudi in vrednote svoje dežele. Neposvečena milost napravi, da se nam zasmilijo tisti, ki špekulirajo in hlinijo obžalovanje, če so storili kaj hudega, v resnici pa ne potrebujejo našega usmiljenja, ampak enakost pred zakonom. Avstrijski sodniki so se torej odločili pravilno.

Aleksandra Belšak

 • Franc Šink

  S temi prekletimi globalizacijami…..integracijami in še kaj, bi morali počakati vsaj še 1000let enostavno nismo še dozoreli temu.

  • dob

   Sklepni račun: če se neka civilizacija v 1400 letih ne premakne niti za 1 cm, za koliko se bo premaknila v 2400 letih?

   Takšna civilizacija je izgubila merilo, referenčno točko o tem, kaj je sploh bapredek. V sebi torej ohranja nekaj, kar ji preprečuje razvoj in hkrati ohranja sovraštvo do spremembe sistema, v katerega ljudje verjamejo.
   Če odstraniš vzrok, bodo posledice drugačne. Človekove pravice, ki so postavljene nad ustavni red in nad ustavo neke države, zagotavljajo človeku pravico do njegove vere.
   S tem ustava požre samo sebe.
   Moj sklepni račun: Zahodna civilizacija je v svoj sistem ugradila samomor. Vprašanje pa je, zakaj tega ne popravi.

   • Franc Šink

    )Tudi “zdravniki” živijo od tega, ker se navadni smrtniki bojimo nje.(smrti namreč)

 • Steiermark

  Edina pravična kazen za vse te muslijevske posiljevalce bi bila; odrezati in odvreči psom, del telesa , ki jih je “pohujšal” ter z prvo tovorno ladjo, ki bi jo napolnili z njimi, z veliko hotrostjo odpeljati nazaj, odkoder so se privlekli!

 • Bastian

  Po njihivem šeriatskem pravu je za tako dejanje če se ne motim smrt.Zakaj bi jim sodili po naših zakonih,oni se držijo svojega in naj se jim tudi tako sodi.

  • cosmosjasnovidec

   Po njihovem zakonu je pedofilija dovoljena v njihovih državah za posilstva otrok pa sicer nisem povsem prepričan kako imajo.
   Vsekakor je pa takega psihiča potrebno fentati,ker bo posilstva nadaljeval.

 • Slovenec 33

  Ko vam bo jasno, da je islam, krvava, pedofilska in histerična religija boste vedeli, da so taka in podobna dejanja vsakodnevna praksa v vseh deželah, kjer so islamisti na oblasti ali pa lezejo na oblast ob podpori topoumnih levakov.
  Trditev, da to ne drži je prodaja megle, da se nebi opazilo dejstev.

 • Franc Novak 1979

  Če mojemu otroku to naredi in ga odvetnik tako zagovarja, bosta šla s sodišča v vrečah.

 • Olga

  Odvetnike posiljevalcev zapreti med primerke njihovega klienta, pa naj se dokažeta v praksi!? Izprijenci!
  Očitno se je “stroki” zmešalo! Tudi Slovenija je polna takih! Bomo morali amaterji vzeti stvari v svoje roke! Po obdelavi, se bodo taki za vedno seksualno zadržali!!!

  • sunday

   po obdelavi, se bodo taki za vedno seksualno zadržali, ker bodo brez kurca in glave ostali !!! in prav ter pošteno bi bilo tako!!!

 • bojan

  Da bi mojemu otroku kdo kaj takega naredu bi ga takoj brez premisleka fental, pa se naj sliš ne vem kako grdo ampak za svojega otroka bi to naredu …… tile odvetniki v korist posiljevalca so umsko bolani z pedofilijo očitno, definitivno so zreli za zapret na psihiatrijo ..

  Kdaj bomo ljudje prišli k pameti in tea umsko bolane islamske bedake pod marš nagnali iz EU ??

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!