ISIS želel v Nemčiji izvesti bombni napad na letališče v Berlinu

Fotografija je simbolična (foto: epa)

Sirec, ki so ga včeraj aretirali na vzhodu Nemčije, je v imenu Islamske države načrtoval teroristični napad na Berlinsko letališče. Nemški obveščevalci so bili o domnevnih pripravah tovrstnega kriminalnega dejanja pred časom že obveščeni. 

Migrant iz Sirije, ki je bil včeraj aretiran v vzhodnem delu Nemčije, je želel izvesti teroristični napad na letališče v nemški prestolnici, in sicer kot pripadnik Islamske države. To je za nemško televizijo ARD povedal direktor tamkajšnje obveščevalne službe Hans-Georg Maassen. Po njegovih navedbah so v začetku prejšnjega meseca dobili informacijo, da naj bi IS na nemških tleh nameraval izvesti teroristično dejanje.

Na njegovem domu odkrili razstrelivo
Pred dnevi je nemška policija v domu aretiranega domnevnega načrtovalca bombnega napada odkrila eksplozivna sredstva in zato sprožila iskalno akcijo. Nemške oblasti so odkrile več sto gramov razstreliva, ki so ga prenesli na prosto in nadzorovano razstrelili, okoliške prebivalce pa iz varnostnih razlogov evakuirale. Pred aretacijo osumljenca so aretirali še tri domnevno z njim povezane ljudi. Glavni osumljenec je sicer 22 – letni migrant iz Bližnjega vzhoda po imenu Džabr Albakr.

Islamisti pred časom že izvedli napad na letališču v Istambulu
V začetku poletja je Islamska država izvedla teroristične napade na carigrajsko letališče, v katerem je življenje izgubilo vsaj 36 ljudi, 150 pa jih je bilo ranjenih. Kriminalna dejanja so islamisti zagrešili na letališču po imenu Atatürk. Prve navedbe lokalnih oblasti so govorile o dveh napadalcih, poznejše pa o treh, navaja rtvslo.

D. M., STA

 • Olga

  Nemci naj se zahvalijo gospe Merkl!

 • Sil Ka

  Gospa Merkl bi morala biti ovadena za veleizdajo nemškega naroda in ogrožanja varnosti države.

  • bor

   pa ne samo nemške… debela bukla je ogrozilaizdala celo evropo.

  • pokvarjeniSvet

   nič gospa ampak pra*ica

 • totex39

  Merklovi je obogatitev multikulti v Evropi hotel z hvaležnostjo povrniti.

 • Kapucinka

  Zanima me, koliko bodo nemški politiki še pripravljeni požreti, preden jih bo minila gostoljubnost/poslušnost. Menda so pozneje odkrili še 1,5 kg razstreliva. Napadi na letališča mimogrede prinesejo 50 trupel, to je že precej huje od par “osamljenih volkov” z noži.

 • Unikatna
 • Adolf Hitler

  jaja kabom to je samo scheis haus juden media propaganda pred volitvo da bodo zbegane ovčke spet nasedle in volile bolšo stranko to je bilo 80 ,90 2004 pa tako naprej ne nasedat na to sranje u franciji jebil zato atentat ker je hotel alonje ali kakor se že imenuje tisti sluzavec od minista tako da so volite prestavili bolj naprej tako se bo isto zgodilo in deutschlandu de se bi prestavila kampanja če neb bilo to res potem bi bila frau national mari lapen zdaj že precednica frankreich.to je to in se boste ziher uprašali gdo to počne če ne isis tukaj imaste odgovor je
  Gladio ( https://www.youtube.com/watch?v=44I6lkA0dMQ )

  • pokvarjeniSvet

   To že jaz dolgo vem da je Sionistična ZDA to kriva s njihovim kulturnim marksizmom in multikulturnostjo ki jo imajo v svoji draži širijo v Evropo in delajo na vsem, samo da bi v Evropi zamenjali prebivalstvo in hkrati nam vsilil CETA / TTIP….itd

 • tzt

  Poslanec SDS, Grims, je včeraj pisno naslovil na ministrico Gjorkoš – Žnidarjevo poslansko vprašanje v zvezi z nasilništvom mladoletnih migrantov pri nas. Namreč problematični so štirje. Eden od njih še posebno. Tega naj bi selili med Gorico in Postojno. Kot ugotavlja Grims naj bi celo eden od njih storil pri nas tudi posilstvo. Jebena komunistična oblast je pa tiho kot rit. Nova, dajte tole raziskat. Če je to res, bo to eksplozivna novica!

  https://www.sds.si/novica/mag-branko-grims-kolikokrat-so-ze-mladoletni-migranti-izvedli-nasilna-dejanja-spolne-napade

  • Razocarana

   Če prosilci za azil v Sloveniji kršijo zakone in storijo hujša kaznjiva dejanja (kar posilstvo je) ali predstavljajo nevarnost za prebivalstvo se jim po 6. in 7. členu ZAKONA O MEDNARODNI ZAŠČITI se jim ne prizna status begunca oziroma se jim odvzame status begunca.

   Torej v primeru nasilnih dejanj mladoletnih migrantov, ki predstavljajo nevarnost za okolico, bi se vlada morala držati zakonov katere bi morali kot predstavniki ljudstva dosledno izvajati.

 • garfi

  radio ognjišče zopet o nujnosti sprejemanja “beguncev” in njihov papež tudi

 • Aron

  dejmo povedat še, da so ga v past ujeli in policiji izročili SIRSKI MIGRANTJE:
  http://www.latimes.com/world/europe/la-fg-syrian-refugee-20161010-snap-story.html

 • MGTOW Didactics

  ISIS: ˝Med migrante bomo infiltrirali naše svete borce˝
  EVROPA: ˝Skenirati begunce in poizvedovati za njihovim ozadjem ter poreklom je nehumano in rasistično˝

  Ljubi bog kako zelo je zahodni moški glup! Tako neoliberalec, kot tradicional konzervativec. Vladajo mu feministična žena, banke prek kreditov in marketingški holokavst prek televizije…

  Zato MGTOW

  • pokvarjeniSvet

   Jaz nisem glup ampak nemočen, sam ne morem nič, ker globalna elita nam to dela.

 • cosmosjasnovidec

  Vse tole dokazuje samo kako so ti teroristi prismuknjeni,da jih dobijo.Nemški obveščevalci so bili pred časom že obveščeni.Torej ga je nekdo izdal.
  Nobeden pameten terorist ne bi nikomur razlagal v naprej kaj namerava storiti le takšen kateri je popolnoma pahnjen v glavo kar pa je tudi prirojena lastnost vseh muslimanov.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!