Islamisti brez milosti do smrti kamenjali neporočeni par, h kamenjanju pa povabili tudi javnost

Foto: iStock

Iz severovzhoda Mailja je na plano prišla novica, da so islamisti do smrti kamenjali neporočeni par, ki je živel skupaj. Lokalni uradniki so razkrili, da gre za prvi incident po tem, ko so džihadistične skupine pregnali iz regije. 

Marca 2012 so džihadisti zasegli ključna mesta na severu države in kljub temu, da so bili s pomočjo vojaškega posredovanja pod vodstvom Francije leta 2013 pregnani, je prisotnost islamističnih skupin še vedno mogoče zaslediti v obliki pogostih napadov, ki so usmerjeni na domače in tuje sile.

H kamenjanju povabljena tudi javnost
Po navedbah lokalnih oblasti so islamisti celo izkopali dve luknji, z namenom, da bi tja zakopali neporočeni par, ki je živel skupaj. AFP poroča, da se je kamenjanje zgodilo v regiji Kidal, k temu so povabili celo predstavnike javnosti. Štirje so vanju metali kamne, dokler nista podlegla hudim poškodbam. Islamisti so neporočeni par po navedbah Jihad Watcha obtožili kršenje islamskega prava, ki v primeru tovrstne kršitve nalaga kazen v obliki kamenjanja.

Foto: iStock

Džihadistične skupine so v času kratkotrajnega nadzora nad ključnimi mesti na severu države uvedli različico šeriatskega prava, ki je ženske prisilil v nošenje obraznih tančic in kot obliki kaznovanja uvedel kamenjanje in pohabljanje. Malijsko združenje za obrambo človekovih pravic je kamenjanje opisalo kot strahopetni umor in dodalo, da gre za barbarsko dejanje. “Ljudje, ki so vpleteni v kamenjanje, bi bilo treba aretirati in jih privesti pred sodnika.

N. Ž.

 • PikaPolonica

  No ženske so prisilili v nošenje tančic, zato imam odpor proti čokolatinotom. Oni imajo to svojo vero in jo tudi veselo širijo tudi pri nas v EU.

 • Palček Smuk

  Dobrodošli, hvala ker ste tukaj. Kdaj je naslednji shod, da podprem multikulti obogatitev Evrope?

  i

 • Nata

  Vedno znova dokazujejo, da ne pašejo v Evropo. Za vraga, no ??
  Naj bodo na svojih koncih. Tam naj živijo po svojih zakonih !!
  Ha ?? Zakoni so to ? Sramota ! Moška diktatura !

  • mrB14ck

   Afriški begunci, ki so muslimani, niso dobrodošli. Afriški begunci, ki so katoliko, pa so?

   • Nata

    Ne vem, kje sem to napisala ? Se mi niti ne da pogledat, ker si slabo prebral.
    Afriški muslimani – migranti res niso dobrodošli. Predlog – vzemi si dva, ali tri k sebi domov, pa skrbi za njih. S svojim denarjem. Ne z denarjem države, v katere blagajno dajemo prav vsi.

    • mrB14ck

     ne, ne. nisem prebral tega in ker ni razvidno iz tvoje trditve, vprašam. še vedno pa nisem prejel odgovora. ali so afriški begunci, ki so katoliki, dobrodošli? sprašujem pa zato, ker me iskreno zanima, ali se greste zgolj neko nazadnjaško versko netoleranco, ali ste fanatični ksenofobi kot so bili npr. fašisti in naciji. že vnaprej se iskreno zahvaljujem za odgovor.

     • Nata

      Nikar se ne delaj neumnega. Pa ta tvoja iskrenost drži figo v žepu. Fantični ksenofobi – fašisti, naciji ??Res si iskren, ja !
      Pri nas ne rabimo ne enih, ne drugih. Jih imamo dovolj. Iz bivše Juge.
      Smo tudi absolutno premajhni. Saj nas že država dobro ožema.
      Kar se pa afriških kristjanov tiče, mislim, da jim je bilo ponujen azil s strani Višegrajske skupine. Če se pa ne motim, so jim pomagale že bližnje države, ki imajo več katolikov. Tako, kot je za begunca nekako določeno. Prva varna država.
      In še ena težava. . . . . . . . kako boš pa to, da boš sprejel samo katolike, izvedel ? Npr. pri nas ?Kaj bodo rekli tvoji ksenofobi ?
      Torej ” spreobrniti ” se v kristjana, pa tudi ni nobena umetnost. Smo že slišali veliko izjav. Tako, kot so bili doktorji, znanstveniki, bodo lahko tudi . . . . karkoli no .

     • mrB14ck

      ne, ne. jaz želim, da se vi nehate delati neumne. to ni gonja proti muslimanom. to je odkrita gonja proti vsem, kar je tuje. sam sem nekako mnenja, da dokler naše korporacije izčrpavajo te države v obliki plantaž in rudnikov, ter jih naš nato dnevno bombardira… nekako nimamo pravice, da jih zavrnemo. pa zaradi mene muslimane, katolike in vse ostale verne ovce, kot tudi ateiste. če pa umaknemo vojsko in naše firme iz teh držav, potlej pa jim lahko brez kakršnega koli problema zapremo mejo in jih zavračamo. do takrat si pa samo sami jamo kopljemo in vsakega begunca ali migranta, kot jih imenuješ, spreminjamo v ekstremista.

     • Nata

      No, sva pa malo zašla. Jaz nisem prav nič pisala o vzrokih za to preseljevanje narodov.
      Odzvala sem se na članek, ki lepo ” opisuje ” navade muslimanov, ki ne pašejo v našo kulturo. Samo to.
      Če-jev, pa ko-jev, pa še česa je pa toliko, da mene čedalje manj zanimajo. Ker menim, da je nerešljivo.
      In vedno obstajajo vzroki in potem posledica.
      O vzrokih pa tudi ti ne veš prav veliko. Bombardiranje ” našega ” Nata ?? Ojej, no ?
      Tudi tu premalo vem. Veš ti ? Si prepričan ?
      Katere Afriške muslimane pa Nato bombardira.? Pa ravno od tam jih največ prihaja. Ti niso begunci. Ampak.. . . . .tako ti trdiš. . . . . prihajajo, ker smo jim izčrpali plantaže in rudnike ?Torej so migranti. Pa je prav vseeno ali so katoliki, ali muslimani. A, kolikor vem, so v veliki večini muslimani. Ki se želijo maščevati ? Pa nam vriniti šeriatsko pravo in njihove navade.
      Ko bi doma delali, tudi tam ne bi bilo tako slabo.

 • Demonska svojat brez srca, z živalskimki nagoni – to povzroči ta religija. Ja namesto, da bili ljudje, ljudje, so zveri.

 • mrB14ck

  Torej, če prav razumem spodnje komentarje. Afriški begunci, ki so muslimani, niso dobrodošli. Afriški begunci, ki so katoliko, pa so? glede na trenutno rast, bo kristjanov v afriki do leta 2025 633 mio. veliko, veliko več kot jih je trenutno v evropi (ki pa pada ne zaradi beguncev, ampak zato ker vedno več ljudi ne verjame v pravljice). v tabelici spodaj je % glede na religijo: https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Africa

  • bla bla invazivna in nasilna religija kot je islam zatira krščanstvo v Afriki in ga direktno ogroža;

   • mrB14ck

    torej, še vedno nisem prejel odgovora. ponovim vprašanje. Afriški begunci, ki so muslimani, niso dobrodošli. Afriški begunci, ki so katoliko, pa so?

 • Antonius

  Ni kaj, v Evropo s to četverico, da jih multikulturno socializiramo.
  Pa evropsko pravo se bo z njihovo pomočjo tudi dvignilo za kakšno pravno izkušnjo na višji nivo.
  Človekoljubci, kje ste, da kakšno protestnih izrečete zoper morilske krvoloke??

 • Slovenec 33

  Od krvave, agresivne, histerične in pedofilske religije ne morate pričakovati človekoljubnih dejnaj.
  Islam vse, ki pridejo z njim v stik, potiska v mračnjaštvo in fevdalizem in njihova “sveta knjiga” je dejansko priročnik za pobijanje drugače mislečih
  Kratek pregled zahtev iz priročnika si lahko pogledate posebej.

  https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=9913261

  • mrB14ck

   še tebi vprašanje… Afriški begunci, ki so muslimani, niso dobrodošli. Afriški begunci, ki so katoliko, pa so?

   • Slovenec 33

    Najprej si prosim razčisti, kdo je begunec in kdo dezerter.
    V slovenske dežele ne more priti noben begunec, ker v sosednjih državah ni vojne. Ti, ki prihajajo k nam so dezerterji, ki so pobegnili namesto, da bi varovali svoje in se borili za to kar njim veliko pomeni so navadna sodrga, niso patrioti. Imajo pa v slovenskih deželah ekvivalente, ki se jim reče topoumni produkti usmerjenega izobraževanja, ki se jim lahko reče tudi idioti po starogrški nomenklaturi.
    Za osvežitev spomina, ko je bila v Bosni vojna je bilo v slovenskih deželah več kot 3% vsega prebivalstva beguncev iz Bosne, za katere je bilo v okviru možnosti, ki jih Slovenija ima poskrbljeno.
    Ni pa vsak begunec bil napolnjen z denarjem, kot sedajšnja vlada nafila vsakega dezerterja z vsoto višjo kot je 4 kratnik pokojnine, ki jo dobi slovenski dvakoplačevalec po 40 letih dela in plačevanja davkov.

    Iz vojega vprašanja smdi po provokatorstvu in zavajanju in imam zate vprašanje, si levuh??

    • mrB14ck

     trditev je lahko zavajanje, vprašanje ne more biti. ker vidim, da natolcuješ, evo ti definicija: Dezerter (iz francoščine déserteur) je po vojaškem in vojnem pravu vsak pripadnik oboroženih sil, ki brez dovoljenja (samovoljno) zapusti svojo enoto oz. zapusti svoj položaj.

     mentalno moraš biti precej degradiran, da sploh sklepaš, da so otroci in družine pripadniki oboroženih sil. drugače se pa popolnoma strinjam s tvojo trditvijo. Slovenci, ki zapustijo slovenijo zaradi dela ali drugih razlogov, se nikakor nebi smeli vrniti. recimo tisti, ki so prebegnili v argentino, bi jim morali soditi ob vrnitvi. če objektivno interpretiram tvojo logiko. ali so tudi v tem primeru dvojni standardi?

     ne, ne. nisem ne levičar, ne desničar, ne nacisti in ne komunist. preziram pa dvojne standarde in bom do konca življenja goreč zagovornik enakovrednosti.

     • Slovenec 33

      Otrok in žensk je bilo v tej množici za en avtobus.
      Je pa res, da so jih producenti javnega mnenja forsirali na vse mogoče viže, da bi ijih čim več izgledalo. Dobro si oglej fotke, pa boš morda opazil ta detajl.
      Vse ostalo pa so dezerterji (vojni obvezniki) ki bi morali braniti domače ognjišče, pa so klavrno pobegnili v širni svet, kjer jih topoumni produkti usmerjenega izobraževnja proglašajo za inženirje, doktorje, skratka perspektiven kader, ki pa žal poleg halala krvi, histerije, agresivnosti in pedofilije ne pozna drugih postopkov.
      Iz tvojega komentarja pa vidim, da je tvoja sredinskost na skrajnem levem robu pa ne zameri, res je vse stvar pogleda..

     • mrB14ck

      ok. torej izločimo producente javnega mnenja (torej tudi fotografije) ampak se zanašanjmo na enostavne statistične podatke torej starost in spol. če prav razumem, po tvoje, vse moške med 18 in 60 let zavrnemo, ostalo pa lahko sprejmemo? ne glede na veroizpoved in raso? če si ti radikalni desničar, potlej popolnoma razumem, da je vse kar je levo od tebe v tvojih očeh že ekstremistična levica.

 • Olga

  Tako bodo na koncu kamenjali skorumpirane evropske politike, ki jih vlačijo v Evropo!

 • Franc Popndekl

  Kako sojenje kamenjarjem neki?! Šus v čelino in basta!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!