Islamska država 33 borcem odrezala uho, ker so zbežali iz bitke

Fotografija je simbolična (foto: epa)

Islamska država je za svoje strahopetne borce, ki zbežijo iz bitke, uvedla novo kazen. Tako je prvim 33 borcem, ki so zapustili bitko proti iraškim silam, odrezala po eno uho. Vendar, zagotavljajo, če jih še enkrat ujamejo pri tem strahopetnem dejanju, bodo tudi ob drugo.

Teroristična skupina je 33 borcem, ki so bili ujeti, kako bežijo iz bitke pri Mosulu, svoje zadnje trdnjave v Iraku, odrezala po eno uho, je vir zaupal Alsumaria Newsu. Preden se je vodstvo Islamske države odločilo za to kazen, so imeli 33 borcev zaprtih, potem pa so jim zagrozili, da bodo tudi ob drugo uho, če bodo poskušali pobegniti še drugič.

Manj usmrtitev, ker jim zmanjkuje borcev
To pa je precej mila kazen, če pomislimo, da so še pred nekaj meseci vsakega, ki je dezertiral, nemudoma usmrtili. Vendar pa skrajneži svojim borcem, četudi jim niso najbolj zvesti, ne sodijo več tako ekstremno. Razlog za to ni v tem, da so se omehčali, temveč že v skrb vzbujajočem pomanjkanju borcev, ki bi služili Islamski državi.

Islamska država je sicer že uspela zavzeti 40 odstotkov Iraka, vendar pa zdaj, ko so njene vrste zelo razredčene, zavzema le še 7 odstotkov te države, razkriva tamkajšnji brigadni general, sicer pa vojaški tiskovni predstavnik Yahya Rasool. Boj za iraško mesto Mosul sicer poteka že od lanskega oktobra, teroristična skupina pa nadzoruje tudi Qaim, Tal Afar in Hawija.

Najnovejša metoda: brezpilotna letala
Vsekakor pa bi ponovno zavzetje mesta s strani iraških sil pomenilo velik psihološki udarec za Islamsko državo, saj bi hkrati pomenil konec njihovemu kalifatu v Iraku. Kot posledica tega so se pripravljeni boriti do zadnjega moža, vključno s samomorilskimi napadalci, ki se razstrelijo sredi ulice ali pa takšnimi, ki so “opremljeni” z vozilom, polnim razstreliva. Prav tako za svoj napredek v Mosulu uporabljajo človeške ščite. Novejša metoda pa je, da uporabljajo brezpilotna letala, ki na koalicijske sile spustijo eksploziv – na takšen način oponašajo ameriške brezpilotne zračne napade, ki so bili sprva uporabljeni proti njim.

Marjanca Scheicher

 • črnaovca

  Mila kazen, Stalin je imel zaporne batlajone ki so postrelili vse kar je bežalo s fronte pred Nemci

  • moon

   Je kar OK. Ko se bodo vracali v EU, jih bo lazje prepoznat, razen ce bodo nosili kape, katerih jim zaradi clovekovih pravic ne bodo smeli sneti.

   • Olga

    ++++++++++++++ takim bi bilo najbolje sneti kar glavo, s kapo vred!

 • Antonius

  Krojač dvakrat premisli preden zareže v blago. Šeriatarska morilska svojat pa brez privzgojene čustvene inteligence s tujega telesa reže sebi v veselje in sadistični užitek.
  Jaz temu človeškemu gnoju na sliki ne bi niti nohta skrajšal. Z ostalimi njemu enakih bi ga preselil na neobljuden otoček sredi Pacifika. Tam bi eden drugemu lahko grizljali ušesa in v razmišljanju čakali na odrešitev, svojega alaha.

  • tasilo

   Praviš “Krojač dvakrat premisli preden v blago zareže.”

   Sem poznal tišlerja, ki je montiral vrata, pa se je praskal za ušesom: “Čudno, jebenti … tale vrata sem že trikrat odžagal, pa so še vedno prekratka …”

 • sprehajalec

  Europske vojske so za umik brez ukaza streljale.

  • Zgornji

   Ja, duševni bolniki … Žal. Oboji .

 • pajot

  Če jim samo ušesa režejo,je še dobr. ker,če bi jim tiče rezal,ne bi mogli naskakovat tistih kobajagi 72 devic,ko pridejo enkrat k Allahu akhbar

  • samsara

   Ej spet istih misli. Prej sem bil podobnih misli in komentarja s ‘soc’-om, zdaj s tabo…
   Tak dan al’ kaj :-)

   • pajot

    No,sej se razumemo brez odvečnih besed.

 • karpelec

  Enolončnica iz njih jim podvoji moč.

 • xtc

  No tole me spominja na ravnanja “nsših osvoboditeljev izNOB” ;ki so ravnali zelo podobnoče ne isto;ko so jih tisti;ki so jih spregledali želeli zapustiti njihove tolpe:

 • mona lisa

  Se mi ne smilijo zakaj so se pa pridružili IS. Še kaj druga naj jim in sami sebi odrežejo da ne bodo delali sranja po svetu.

 • tarantela

  Ste pa tud čudni! Nog jim ne bojo rezali, pol je še pobrisat ne bi mogli.

 • Joža Gabroža

  nema device brez uhljev ha ha bolanežiiiii

 • samsara

  Kaj ko bi posiljevalcem začeli rezati ‘posiljevalske pripomočke’?
  Učinek bi utegnil biti mnogokraten.
  Če bi se razvedelo, potem ne bi bilo več interesa da bi si z ubijanjem nevernikov služili posvetne užitke v onostranstvu, ob asistenci voljnih Alahovih devic seveda. Pa posistev bi bilo morda nekaj manj.
  Za takele namišljene primitivne mačote, bi to bilo huje kot giljotina.

  • indijanka

   Zelo dober predlog. Podpiram ga.

 • Zgornji

  Čak, čak, … od kje jim pa tehnologija/znanje in material za brezpilotna letala ???

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!