Islamska država izgubila kar 98 odstotkov svojega ozemlja, odkar je Trump predsednik ZDA

Foto: EPA

Novi statistični podatki razkrivajo, da je teroristična skupina Islamska država izgubila kar 98 odstotkov vsega ozemlja, odkar je predsednik ZDA Donald Trump. Mnogi so prepričani, da si zasluži Nobelovo nagrado za mir.

Statistične podatke obrambnega ministrstva ZDA je na Twitterju delil kar predsednik sam:

Foto: twitter

Voice of Europe piše, da je jasno, da predsednik Trump izpolnjuje še eno v vrsti predvolilnih obljub – med drugim je namreč ustavil tudi migriranje v ZDA iz področij, ki so (bila) izpostavljena terorizmu, prav tako tudi selitev ameriškega veleposlaništva v Jeruzalem.

Trump je tako razkril, da je bilo na dan njegove inavguracije ocenjeno, da obstaja približno 35 tisoč borcev Islamske države na približno 28 tisoč kvadratnih kilometrih ozemlja v Iraku in Siriji. Od letošnjega 21. decembra pa je ostalo le še približno 1000 borcev, ki zasedajo okrog 3 tisoč kvadratnih kilometrov. Številni so prepričani, da si s svojim prizadevanjem za uničenje te teroristične skupine zasluži Nobelovo nagrado za mir.

Foto: twitter

M. S.

 • garfi

  leviĆarji seveda o Trumpu, da je neuspešen in ne izpolnjuje svojih obljub
  enkrat lažnivci vedno komunajzli
  rtvZLO-žitnik press

 • Dostmamrecesije

  Vidite, kako je Trump uspešen, ne pa tisti levičarski Obama.

 • Slo hunter

  Eh dajte no, ruska vojaška pomoč siriji oziroma intenzivne ruske vojaške operacije na bližnjem vzhodu in izvolitev trampa časovno sovpadata…pa zaradi tega trump ni zaslužen za uničenje islamske države, saj vsak prvošolček ve da amerika podpira islamizacijo, je pa tudi res da trump ne mara kozojebcev, morda se bo kaj spremenilo….

 • učko

  Vojaško zmago nad islamsko državo so izbojevale večinoma iranske čete. Rusi so bili povabljeni v to vojno s strani Irana in so požele glavno slavo s svojimi bombardiranji, pa ščitili so Irance pred Američani. To je bilo včeraj na TV, Grošelj je bil razlagalec dogodkov.

  • macon

   Iran je poslal par deset tisoč slabo oboroženih članov islamskih milic, medtem ko se je Asad boril s kakimi četrt milijona vojakov. Največ je naredil Asad z rusko pomočjo, potem so šele druge sirske milice pod ameriško in turško komando.

  • DJURO SUMAR

   Naši klerikalci gledajo samo NOVA24TV kadar jim pamet soli Janez Janša.

  • Caetano

   Kar povedo na RTV je vse filoislamistično obarvano.

 • macon

  Brisanje ISIS-a je sprožil Putin, zahod se je delal, da ne more nič in je z bando trgoval in jo zalagal z orožjem in spuščal k njej prostovoljce. Kdaj že sem pisal, da ISIS v par mesecih lahko pospravi nacionalna garda Michigana, ne pa Nato pakt. Poanta je bila samo v prekinitvi vseh njihovih logističnih poti iz zraka z droni in letali, proti čemur niso mogli nič, potem pa osvajanje njihovih utrjenih in nepovezanih točk eno za drugo. Spomnite se, koliko je bilo kvakanja o kršenju človekovih pravic, ko so Rusi in Asad osvobajali Alepo in kako malo, ko so Američani in Iračani osvobajali Mosul. Kako fake news sranje so zahodni mediji.

 • DJURO SUMAR

  Nekateri so res prfliknjeni. Največjemu svetovnemu teroristu bi dali nagrado za mir, tako kot so jo dali tisti predsednici, ki sedaj zganja genocid na Rohingi. Tale “demokratični” kapitalizem bo treba po hitrem postopku ukiniti. Sicer bi pa brez Rusije tam še vedno divjala vojna.

  • Vince Blake

   Se men zdi, da si ti en mal prfuknjen. A nobelova nagrada Obami te pa nič ne moti?
   Pa ravno on je skuhal vso to sranje v S Afriki in Siriji. Pa verjetno Ukrajini tudi. To je vojni zločinec, ne pa zaslužni nosilec nobelove nagrade za mir. Trump samo popravlja, kar je ta izmeček Obama zakuhal. Koliko držav je pa napadel in destabiliziral Trump, da ga označuješ za terorista?

   • DJURO SUMAR

    Sem zapisal tudi, da vsak, ki podpira ZDA podpira svetovni terorizem. Noben njihov predsednik ni boljši od drugega.

 • Jure kavčičeu

  Ja seveda, Trump je tukaj glavni igralec. Odkar je Polde Bratužev direktor bovling kluba Vrbljek, je Islamska država izgubila že 98% svojega ozemlja. Odkar dela Franca v Merkatorju je v ZDA bilo 6 manj terorističnih napadov, kot med leti 1900 in 1930. Kako enostavno je izvajat propagando, če imaš tako zveste in nerazgledane bralce…
  Na drugi strani pa imaš Iraške in Kurdske vojake, ki se dan za dnem borijo in umirajo zato, da lahko neki debili tukaj zdaj ploskajo njihovemu desničarskemu svetniku in mu pripišejo zasluge za nekaj, s čimer ni imel skoraj nič, oziroma ravno toliko, kot njegov predhodnik. Ampak zato bi bilo potrebno priznati, da niso vsi muslimani teroristi in da se nekateri proti terorizmu tudi borijo. To pa je preveč za pogoltnit za tako usrano pristransko novinarsko luknjo.

  • Burek Burecki

   Vsak, ki je v zadnjem letu imel 5 minut casa za ta portal ve, da nora24tv podpira porosenkotov nacifasizem in ameriske teroriste fkup z zidoskimi podganami…

   • Asterix in Obelix

    To zadnje je rekel tudi Adolf Hitler.

    • Sadako

     Zakaj je Hitler novačil tudi muslimane in zakaj je Pavelić postavil džamijo?

   • soc

    Bemti, sem bil ziher, da sem te že zdavnaj dal na drek listo, pa sem se očitno motil. Bo takoj popravljeno. Takih ideoloških imbecilov, ki ustvarajajo recimo anarhoklerofašiste, miroljubne muslimane, poštene komuniste in podobne absurde res ne prebavljam. IQ nad 90 bi moral biti pogoj za pojavljanje na forumih…

 • Burek Burecki

  Lol trump in amerika nic nimata z tem. Pravi borci so bili sirijci in iracani. Amerika je teroeiste samo trenirala in oborizevala… Nora24tv odkrito podpira teroriste…

  • Sadako

   Pa tvoji komunisti tudi. Pred petsto leti bi jih obesili, če bi uvažali muslimane.

 • Leka

  Trump si bolj zasluži Nobelovo nagrado za mir, kot kvazidemokrat Obama, ki sploh ni vedel čemu jo je prejel!

  • DJURO SUMAR

   Noben Američan si ne zasluži nagrade za mir.

   • Sadako

    Putin jo zasluži, ker je branil katolike v Siriji. Putin je branil kristjane medtem, ko je Barack Hussein Obama oborožil IS. Ta človek Barack Hussein Obama bi zaslužil, da bi ga obesili na glavnem trgu. To bi zaslužil, ker je oboroževal ljudi, ki so klali kristjane po Siriji. Skupaj s Killary bi ju morali obesiti na božično drevo, namesto okraskov.
    Sirija je pretežno muslimanska država, a božič lahko krščanska manjšina tam vseeno praznuje. Se pravi, praznujejo ga lahko na področjih, ki jih nadzoruje vlada. Pod zdaj večinoma uničeno Islamsko državo ga seveda niso mogli.
    To pove veliko.
    Oblast, ki jo zahodne sile pod vodstvo ZDA želijo odstraniti, omogoča preživetje kristjanom, medtem ko uporniki skušajo bolj ali manj uveljaviti nadoblast samo ene verzije ene religije in preganjati vse druge. Iz Damaska in Alepa prihajajo fotografije božičnih praznovanj, iz uporniškega Idliba ne toliko.
    Nič čudnega, če se za Asadov režim borijo suniti, šiiti, kristjani. Alternativa je namreč grozljiva in na žalost v zahodnih prestolnicah to dobro vedo, a jim ni mar. Ne bi bi jim bilo mar niti, če bi Islamska država zavzela Damask, ker so pač mislili, da so manjša nevarnost. Zaradi tega so sposobni podpirati preimenovano Al Kaido, ki je izvedla najhujši teroristični napd v zgodovini ZDA. Zaradi tega so neodgovorno pošiljali orožje upornikom in je to orožje potem ‘slučajno’ končalo v rokah najhujših skrajnežev.

    K sreči je prišlo do ruskega posredovanja. Drugače božiča v Damasku, Alepu in drugod po Siriji ne bi bilo. Bile bi pa množice sirskih kristjanov, ki bi bežale v sosednje države in proti Evropi. Če jih ne bi preprosto pobili.

    Vprašajmo se. Kdo je naš prijatelj in kdo naš sovražnik v tej zgodbi? Sekularna država, ali skrajneži podobni tistim, ki po zahodu izvajajo teroristične napade? Seveda je mogoče kritizirati Asada in ga pozivati k reformam, potem ko bo vojne enkrat konec, toda z veliko njegovimi nasprotniki se niti pogovarjati ne da.
    https://jinovsvet.wordpress.com/2017/12/25/v-siriji-praznujejo-bozic/

  • OrangeHitler

   Hahahaha, ker grožnje z jedrskim holokavstom spadajo pod “mir” ane

 • Caetano

  Trump je naredil še precej več kot piše v članku. IS ni bilo mogoče premagati, če se ni razdrlo prej zavezništvo, ki ga je najprej pomagalo postaviti na noge. To pa je vključevalo Muslimansko bratovščino zlasti Katar in Erdoganovo Turčijo, zahodne filoislamiste z Obamo in Clintonovo, S. Arabijo in salafite. Zadeva je Obami ušla izpod nadzora in se je potem pogodil tudi z iranskimi teokrati, da je miril razmere.

  Trump je omenjeno skupino razbil in potem na tleh tudi IS ni bilo tako težko premagati. Je pa moral Erdoganu zagroziti celo z vojaško silo, ker je imel vse za vojno s Kurdi že splanirano. Tudi te dva procenta kolikor IS še nadzoruje se krčijo. Kurdske oz. SDF sile ob Trumpovi pomoči tudi to osvobajajo.

 • Asterix in Obelix

  Džihadist Barack Hussein Obama, ki je oboroževal, financiral in uril IS je padel. Tudi, če bi Donald Trump samo sedel v pisarni, jedel hamburgerje in pil kokakolo bi naredil več kot dovolj. Glavno, da ni zamagala Kilary, ki bi se potrudila, da bi Bašar al Asad končal z nožem v riti, kot je končal Moamer Gadafi.

 • Sadako

  Saj bodo prišli gor, ker so jih nagnali od tam spodaj. In ker ne bo Jazidinj…
  https://siol.net/novice/svet/strokovnjak-za-radikalizacijo-evropa-se-ni-videla-najhujsega-454084

  • Sadako

   Rdeči Kmeri rabijo pomočnike pri ponovni klavnici, ki jo hočejo narediti.

 • dr Janez Sveti

  “Islamska država izgubila kar 98 odstotkov svojega ozemlja, odkar je Trump predsednik ZDA”

  LAŽ!

  Teroristi so izgubili ozemlje in s tem vojno, ko so Rusi vzeli stvari v svoje roke!
  Dokler so Američani “intervenirali” so ozemlja pod nadzorom teroristoiv in njihova moč RASLI!

  DR Janez SVeti vojni analitik

 • Sadako

  https://siol.net/novice/svet/strokovnjak-za-radikalizacijo-evropa-se-ni-videla-najhujsega-454084

  http://www.24ur.com/novice/svet/papez-francisek-hinavsko-je-da-se-imas-za-kristjana-hkrati-pa-odganjas-begunca.html

  Seveda papež bi jih spravil v Evropo. On ima švicarsko gardo, bi ta garda sploh kaj delala in ne samo ležala pod pedrasti, ki bi radi navozili nove bača dečke oz ministrante. Naj se raje vpraša zakaj ima vsak dan bolj prazne cerkve in vedno več ateistov. Medtem, ko v Rusiji raste število katolikov.
  https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/svarilo-metropolita-hilariona-zahodu

  • stajerc5

   Ti se spoznas na religijo kot moj pes na Laptop, ruski katoliki, ejejej…. Pravoslavci te bodo lincali po seriatskem zakonu!

 • opazovalec

  Trump ima pri porazu bolj malo zaslug. to so nakazali že predhodniki. In odkod ISIS-u sodobno orožje zahodne izdelave. Po ameriških podatkih je 50% pomoči sirskim “demokratičnim” upornikom končalo pri ISIS-u. Koliko je pa donirala Saudova Arabija pa lahko le razglabljamo, med službeno potjo v ZDA sem prebiral eno knjigico Toma Clancyja in on lepo pipše, da so dajali Saudijci ISISU mnogo orožja in najpomebneje obveševalne podatke iz ameriških rok.
  Da zaključim, glavno delo (žrtve) so bili delo Asadove sirske vojske, iranskih milic in bataljna ruskih špecialcev in 40 ruskih letal, ki so naletela precej več poletov kot ameriško letalstvo. Pariški Le Monde je jeseni objavil članek, kjer o tem lepo piše, kako se mora NATO učiti efektivnega vojskovanja pri Rusih v Siriji.

  • sprehajalec

   opazovalec, daj bodi džek pa prilepi kakšno sliko Isilovcev brez Pkja, RPGja, pa kalašnikovke.

   • hle

    Dobili so tistega ki ga znajo uporabljat in to je Rusko ali po njihovih standardih po celi vzhodni Evropi so praznili skladišča in vozili robo tja dol žal nisem našel posnetka ki sem ga videl pred časom kjer so se videli zaboji z topovskimi granatami na katerih je pisalo vojna pomoč ZDA Jugoslaviji iz leta 53 pa se človek vpraša kako za vraga pa je prišlo tja in koliko Slovenskega orožja ki je uradno odšlo na uničenje je končalo tam

   • opazovalec

    Sprehajalec, ni potrebno, to je vsem znano, da so RPG, Pk, kalašnikovi najbolj mnoižično orožje na svetu, delano tudi lokalno. Mnogo tega pa so zajeli tudi od Iraške vojske, saj je tudi znano, da je steber vojske ISISA kar nekdanja Sadamova oficirska kamarila sunitske vere. če me pa spomin ne vara, so v Mosulu zajeli tudi velik del ameriške opreme za šiitsko iraško vojsko, menda tudi abramse (ne US verzija). Govoril sem pa o tem, kar poročajo ameriški viri, da se je preko 50% pomoči neštetim “demokratičnim” upornikom v Siriji znašlo v rokah ISISA in da je SA glavni logistični podpornik IS. O tem je recimo obširno pisal T. Clancy eni od zadnjih knjig. Zgodba je recimo fikcija, toda mož prekleto dobro ve kako stoje vojaške stvari. Če ne verjameš, preberi kakšno knjigo, seveda če si vešč angleščine. Meni so priljubljeno čtivo na čezatlantskih poletih.

    • sprehajalec

     Opazovalec, RPG, PK in kalašnikovke v verzijah, kot jih vidimo v rokah borcev Isila so bile delane lokalno samo v nekdanjih komunističnih državah, Romuniji, V. nemčiji, Srbiji, Bolgariji, pa Sovjetski Zvezi. danes so delane še na Kitajskem. orožje v rokah borcev Isil je le iz tega naslova, preko iraške in sirske armade, kot pravilno ugotavljaš.

     Torej

     #Mnogo tega pa so zajeli tudi od Iraške vojske, saj je tudi znano, da je
     steber vojske ISISA kar nekdanja Sadamova oficirska kamarila sunitske
     vere. če me pa spomin ne vara, so v Mosulu zajeli tudi velik del
     ameriške opreme za šiitsko iraško vojsko, menda tudi abramse (ne US
     verzija). #

     Kaj imajo Američani s tem? Če sta dve diviziji iraške vojske vrgli orožje pred mosulom in zbežali? Pod Obamo.

     Zopet

     #Govoril sem pa o tem, kar poročajo ameriški viri, da se je preko 50%
     pomoči neštetim “demokratičnim” upornikom v Siriji znašlo v rokah ISISA
     in da je SA glavni logistični podpornik IS.#

     kaj imajo američani s tem, če saudi arabija oborožuje te skupine? ker je kao zaveznik ZDA? Pa če američani oborožijo iraško vojsko, pa poskusijo vzpostaviti neko ravnotežje proti Asadu, so pa zopet krivi? Potem so tudi Angleži krivi za stanje v Jugoslaviji, ker so nekoč metali orožje uporniškim skupinam.

     metem ko Rusi neposredno sodelujejo v spopadih na Asadovi strani, kaj šele da jih zalagajo z orožjem. Vendar v duhu Kominterne, ker je Asada neke vrste socialističen, je to povsem v redu in upravičeno.

     Vidim, da te amerika privlači kot turista, ko pa ji obrneš hrbet, pa pljuvaš čeznjo…

     • opazovalec

      Najprej majnho pojasnilo, kot turist še nisem bil v Ameriki. Privlači me posel in sem kar nekaj časa preživel v Kaliforniji. In ni za reč, da si nisem zahodne polovice ZDA temeljito ogledal.
      V Siriji je ena velika razlika med delovanje ZDA in Rusije. Oboji so imeli nek interes, Rusi oporišči, Amerikanci širjenje “demokracije”. To slednje je bilo sizifov posel med nekja deset organizacijami bolj ali manj blizu ISIS in rezulati so bili temu primerni. Ali je za to zaslužen Nobelov nagrajenec, ali prvi ameriški poredsednik, ki ne zna izbilikovati konzistentne misli, se lahko debatira.
      Rusi so pa vstopili v vojno v Siriji z odločnim namenom obraniti svije strateške pozicije v Sredozemlju. In kakor pišejo razni zahodni mediji blizu obrambnim sferam z zelo učinkovitim pristopom. Njihovo letalstvo v Siriji, reda 40 letal, je dnevno oparvilo 50-100 poletov, ameriško v velikosti 180 letal v mesecu dni povprečno 120. Sedaj ti je lahko jasno zakaj je enim uspelo, drugim pa bolj malo. In Rusi so prikazali ekvivalente Tomahavkom, ki jih lahko izstreljujeo tudi majhne ladje na Kaspijsek morju/jezeru in klasične podmornice razreda Kilo v Sredozemlju. Američani teh možnosti nimajo, namreč izstreljevanja iz manjši ladij, kar jih skrbi. Rusi so pokazali zelo učinkovito konvencionalno bombardiranje, bojda dosegajo s tem preprostim sistemom (uporablja lahko tudi GLONAS) natančnost reda 10 m, primrljivo z lasersko vodenimi sistemi. Sam sicer dvomim v takšno natančnost, vendar je videti da so zadevali znotraj majhne napake.
      kar se pa tiče lokalno proizvedenih kalašnokov RPG-jev etc. nekoč sem videl TV reportažo iz zabačenih krajev Pakistana, in tam so obrtniki na debelo izdelovali navedeno orožje. Rusko orožje je namreč znano po preprostosti in zanesljivosti, nasprotno od ameriškega. Preberi kaj posvečenih strani o tej problematiki.

  • Vince Blake

   Trump ima zasluge predvsem v tem, da je nahal nagajati Rusom kot je to počel Barack Hesbolah Obama. Amapk tudi to je nekaj vredno. Ne upam si predstavljati kaj bi bilo, če bi zmagala Hillary.

 • Janez

  To je isto kot če bi Cerar rekel da je pod njegovim predsedovanjem bil ISIS premagan. ISIS so premagali Sirijci, Rusi in Kurdi. Ameri pa so bili med ustanovitelji ISISA.

  • Leka

   Največji podpornik ISIS-a je bil prav Barack Hussein Obama. Trump jim je podporo ukinil.

   • stajerc5

    Ne jezi Janeza, baje ze po trepalnicah hodi!

  • sprehajalec

   janez, malo te spremlalm, ko nebuloze trosiš. Čisto so ti glavo prfuknli, komunisti. isis so premagali iračani z ameriško opremo.

   Rusi pa Asad se še kar trudijo….

 • rubec

  Kdo bo obnovil Krak Des Chevaliers se sprašujem, Alah?

 • samsara

  A zdaj se bo pa Trump hvalil s Putinovim delom
  Se bo kaj hvalil tudi z ugotovitvijo mednarodne komisije, ki je kot nesporno ugotovila, da je IS dobila svoje orožje preko ZDA in SA? Diabolična aliansa, v katero spada še vsaj en par držav. Orožje je bilo sicer evropskega izvora.

  • stajerc5

   Pa ne da je bil Kucan vmes spet v Mariboru, sedaj ko aerodrom spet “super” deluje…

 • TOML

  Kaj pravijo rdeči klošarji na to?
  Zdaj so šaltali na Palestino.

 • stajerc5

  Kaksni idioti ste tardeci! Vse svinjarije, ki jih je en mal prsmojena varianta zumbeka od Obame naredila, hocete poriniti Trumpu in njegovi vladi. Pa kaj res mislite, da se celi svet ne zaveda Obamove-USA kompanije z IS-som!? Za vso, do Trumpove vlade, politiko je kriva porazna politika “demokratov” USA!
  A res mislite, male rdece mravljice, da vam se kdo verjame!???

 • Artur

  Dajte no zdaj pa že kozle streljate, prerani ste, ni še prvi April , zdaj ste se Rusom, Sirijcem in Kurdom zamerili .

 • sprehajalec

  Spodaj čitam dežurne rdečekožce, v hvalnici Asadu, pa Putinu. Za sfuzlane betice, vzpon Isila se je začel, ko sta dve diviziji Iraške vojske pred Mosulom položili orožje in zbežali. Odtod tudi kakšna ameriška flinta v isilovskih rokah.

  Kar je Obama torej zamočil, ker ni pravočasno ustavil isila (predvsem je to zasluga ameriških levičarjev, ki so kričali imperialisti, pa kolonialisti) je popravil Trump, z reorganizacijo iraške vojske, ki je končno vzela vsa mesta nazaj iz rok isila.

  Putin pa asad, pa se še trudita…. naše levičarje, bi pravzaprav lahko imenovali kar “rdečekožci” kot Karl May nekoč v Vinetuju. Ko so toliko proti belokožim američanon. .

  • Vince Blake

   Obama ni nič zamočil. On je to načrtno delal. Predvsem ga je pa motilo to, da je Sirija bila relativno tolerantna država do manjšinskih veroizpovedi…torej tudi kristjanov. Pa seveda to, ker so po njegovem Rusi imeli prevelik vpliv na Asada. In zato je bilo treba skuhati vojno v Siriji, destabilizirati S. Afriko, mi v Evropi se pa sedaj jebemo s temi begunci. Ampak vse to je del globalističnega načrta premešati narode, narediti nekaj miljard sužnjev za globalistično elito in naseliti razkurjene primitivce v Evropi. Vse z namenom, da bi nas dobro prestrašili, da bi pristali na vsak nadzor in kršenje človekovih pravic s strani elit. Obama ni nič drugega kot globalistični pion, kateri bi moral že zdavnaj gniti v zaporu. Hvala bogu, da je zmagal Trump. Upam, da mu bo uspelo popraviti kar je Obama zamočil. To, da se ISIS sesuva, kaže da mu zaenkrat gre dobro od rok.

   • sprehajalec

    Vins, daj mi odgovori, zakaj je Obama skuhal prevrat v Tuniziji, pa Egiptu? Pred Sirijo? Zavaravanje neprijatelja, kot pravijo tvoji Vins?

    • Vince Blake

     No, ne vem kateri so zdaj ti “moji”. Obamovi demokrati ziher ne.
     Pa k temi. Upam, da ne misliš, da je ta Arabska pomlad v Severni Afriki prišla kar sama od sebe. Da so islamisti bili tako močni in organizirani, da jim je uspelo zrušiti močnega Gadafija in skoraj upelo zrušiti Asada. Za vsem tem stoji CIA. Organizacija, za katero ni nujno, da ščiti ameriške interese. Oni ščitijo interese elite in raznih Bilderbergov. Njim je še pa kako v interesu destabilizacija regije in nagajanje Rusom, ker si ti nekaj let nazaj izstopili iz svetovnega bančnega sistema. Niso hoteli plesati, kot so jim Bilderbergi žvižgali, so raje ostali pri kazačoku.
     Trump močno meša načrte CII in če se mu bo bognedaj kaj zgodilo….se ve kdo bo odgovoren za to.

 • if

  Trump je volilno brcnil levičaarje, potem v slabem letu skoraj še ISIS kalifat. V letu 2018 bo ISIS tudi ta zbrisan.
  Trump: “America first.”

 • vrata

  No Trump je nedvomno zaslužen za poraz ISIS-a,…..ampak največje zasluge za to gre pripisati Putinu.
  Po mojem mnenju si oba zaslužita Nobelovo nagrado za mir,…ampak šele takrat ko Al Gore in Husein Obama vrneta svoji.
  Bilo bi poniževalno Trumpa in Putina,…dajati v isti koš kot Obamo in Al Gora!

 • Mihilus

  Prvo ko sem prebral naslov novice sem si mislil: to je pa čisti non sequester. Saj so ja Rusi prevesili tehtnico. In potem sem se spomnil, da je vendarle zaslužen tudi Trump, ki je ukazal konec obroževanja teh norcev. Del zaslug mu definitivno pripada.

  • Olga_10

   Zaslužen je za vse! Zakaj ni prišlo do teh sprememb za časa Obame?

   • Mihilus

    Kaj pa ja vem zakaj. Za časa Obame nikoli nismo pridelali toliko krompirja kot letos pa vseeno zaslog za rekordno letino ne boš pripisal Trumpu. Ali pač?

   • Božobožo

    Zato ker so Rusi intervenirali. Američani so do zadnjega leta oboroževali ISIS. Brez Rusov bi bili na istem kot pred 3 leti.

   • Valter BraniSlav

    OLGICA A TI VES DA TI GLEDAS NA SVET CRNO BELO? KOT OTROK KI VERJAME V PRAVLJICE…

  • malo pobrskaj kaj amerosi počnejo v al-Hasakah, urijo pripadnike ISISa in ostale teroriste

   • Mihilus

    Vem, da je ISIS stvaritev Izraela in ZDA. Pa vendar je Trump ustavil financiranje programa, ki je obroževal “zmerno opozicijo” in s tem ISIS. Šele ko se je to zgodilo je Assad ob podpori Rusije začel z veliko hitrostjo sesuvat ISIS. Ali se morda motim?

    • urijo in oborožujejo “zmerno opozicijo”, torej ISIS in vse ostale podobne modele, še naprej, nič se ni spremenilo, žal.

 • Olga_10

  Čestitke Trump! Svetu daje upanje! Korak za korakom izpolnjuje predvolilne obljube svojim volilcem!

 • Matija

  ISIS je popušil predvsem zaradi ruske intervencije

 • mojadezela

  Ne tupite mi da je Trump tisti zaradi katerega je IS uničen. Take bedne medijske spine še v severni Koreji ne producirajo. Če že poročate o Siriji povejte po pravici, da so za uničenje IS zaslužni Rusi.

 • Islamska država izgubila kar 98 odstotkov svojega ozemlja, odkar je Trump predsednik ZDA – Da, zaradi posredovanja Rusije.

 • piko8

  Sam presvetli Bog je USA poslav Tumpa, da se zaustavi padanje DEMOKRACIJE V USA in drugot po svetu!! Izvolitev Obame je pa bila velika napaka USA, ravno tako, kot ivolitev musliča za župana Londona,
  katastofa!!
  Da še zlovenijo omenim KATASTROFA desetletja levih vlad in KATASTROFA za Lj izvolitev srbskega çarapana zorangutana za džupana Ljubljani!
  Kar nekaj KATASTROF SE JE ZGODILO, ki bodo terjale veliko trua in denarja, da bomo prišli do izboljšanja!

 • jan

  Kar izgublja na Bližnjem vzhodu, IS pospešeno pridobiva v EU.

 • Trumpovi urijo teroriste ne da jim gre zaradi njih slabše, urijo in oborožujejo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!