Islamska država poziva privržence k nadaljnjim napadom na ambasade in ambasadorje

Foto: epa

Obveščevalna služba SITE je razkrila, da Islamska država spodbuja džihadiste, naj nadaljujejo z napadi na ambasade in ambasadorje po svetu, ter objavila seznam le-teh na socialnih omrežjih.

SITE, obveščevalna služba, ki se ukvarja s spremljanjem džihadističnih spletnih strani ter temnega spleta, je potrdila, da Islamska država spodbuja nadaljnje napade, saj je IS na spletu objavila imena, naslove, kontaktne podatke ostalih ruskih ambasad in tudi tistih, ki se nahajajo v Ugandi, Iranu, Azerbajdžanu in Albaniji.

Pred tem in po tem, ko so skrajneži objavili podrobne dokumente na spletu, so pohvalili 22-letnega Mevluta Merta Altintasa, strelca, ki je pred dnevi med otvoritvenim govorom v umetniški galeriji  ustrelil ruskega veleposlanika v Turčiji, Andreja Karlova.

Islamska država in Al Kaida strelca označili kot heroja
Rita Katz, direktorica že prej omenjene obveščevalne skupine, je povedala, da Islamska država in Al Kaida praznujeta zaradi ustrelitve ruskega ambasadorja, čeprav člani IS niso popolnoma prepričani v  zvestobo strelca. Na socialnem omrežju Twitter je zapisala, da so strelca opisali kot junaka in dejali, da ta s svojim ravnanjem predstavlja pravi primer islamske skupnosti Umma.

Džihadisti so streljanje izkoristili v svoj prid, saj so po napadu na socialnih omrežjih objavili dokument, na katerem so bila zapisana veleposlaništva po vsem svetu, da bi spodbudili k podobnim nadaljnjim akcijam, poroča britanski Express.

Altintas v preteklosti 8-krat varoval Erdogana
Pohvala ubitemu turškemu strelcu je bila zapisana po tem, ko so oblasti potrdile, da je bil Altintas predsedniški telesni stražar, ki je na osmih dogodkih prisostvoval pri varovanju predsednika Erdogana. Čeprav podrobnosti o napadalcu še niso bile razkrite, kroži na socialnem omrežju slika, na kateri se Altintas skupaj z ostalimi šestimi varnostniki smeje ob turški zastavi. Ruski mediji so poročali, da je turška policija ob preiskavi njegovega stanovanja našla določeno teroristično literaturo.

Vladimir Putin je na nujni seji z varnostnimi strokovnjaki poudaril, da je bil umor ambasadorja zasnovan, da bi ogrozil prizadevanja za začetek mirovnih pogajanj v Siriji pod vodstvom Turčije in Rusije. Turški predsednik tega ni komentiral, je pa sporočil, da bo pogreb ubitega veleposlanika danes.

N. Ž.

 • Caetano

  Zdaj se bodo spravili kao na ruske veleposlanike zaradi Alepa. Muslimane zna to zelo podžigati to drži. Ampak moramo vedeti, da so tudi evropski in ameriški filoislamistični politiki-in teh ne manjka-pomagali ustvariti ustrezno klimo. Mi je šlo kar na bruhanje, ko so primerjali na nemški TV žrtve nedavnega teroristično/jihadističnega napada z žrtvami v Alepu. Mater to je bila božična tržnica, tam pa del mesta prepreden s terorističnimi/jihadističnimi mrežami in pod njihovo kontrolo. Me sicer ni veselil padec Alepa, podpiram izključno le Kurde tam doli, ampak kar je preveč je preveč!

 • Olga

  Zadaj za vsem je tako Erdogan! Zanetiti hoče vojno med Rusi in Amerikanci! Njegov cilj je Islamizacija in oblast! Sam je eden od podpornikov in financerjev terorizma!

  • Caetano

   Za islamiste pa skuša Erdogan narediti Kurde…

 • pajot

  Zakaj bi tolkli samo po ambasadorjih? Udarite po merklci in njej podobnih.

 • sevenx

  Kako veš da je video FAKE igra. Leta 2017 objavljajo slike z resolucijo ki je bila standard leta 2000.
  Vsak mobitel danes ima boljšo kamero kot video posnetki ki nam jih prikazujejo po TV.

 • sevenx

  Vse slike na Google o Andrei Karlov so dodane nekaj dni nazaj…

 • sevenx

  Kje je kri?

 • garfi

  obamova dediščina, ki jo je izkoristil putko in jo bo moral reševati Trump

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!