Islamska država se financira s pomočjo trgovanja z belim blagom in spolnim suženjstvom

Foto: iStock

Nedavna študija je razkrila, da trgovanje z belim blagom, vključno s trgovanjem spolnih sužnjev, predstavlja novo obliko financiranja teroristov. Skrajne skupine, kot sta Islamska država in Boko Haram, čedalje pogosteje zajemajo talce, saj so se zgodovinski tokovi prihodkov od obdavčenja in prodaje nafte izsušili, navaja raziskava. 

Raziskava tujega t. i. možganskega trusta (think thanka) za zunanjo politiko in varnost ustanove Henry Jackson Society kaže, da je Islamska država z ugrabitvami lani zaslužila med 10 in 30 milijoni ameriških dolarjev. Nadalje natančno opisujejo, kako se ekstremisti lotevajo spolnega nasilja, vključno s posilstvi, spolnim suženjstvom in prisilnimi porokami, ter stremijo k rekrutiranju novih pripadnikov in kaznovanju nevernikov. Med žrtvami, ki jih navaja študija, je tudi desetletna deklica iz Libije, ki so jo večkrat zapored posilili trgovci z belim blagom, medtem ko je bivala v kampu.

Foto: YouTube

Teroristi uporabljajo načine organiziranega kriminala
Predsednica vplivne komisije za notranje zadeve Yvette Cooper je dejala, da Islamska država in druge ekstremne skupine obravnavajo trgovanje z ljudmi kot možen prihodek, znano pa je, da teroristi uporabljajo spolno nasilje kot eno izmed orožij, ki deli in seje strah v skupnostih. “Pomembno je, da to prepoznamo kot interpretacijo terorja v zdajšnjih zakonih.” Poročilo je razkrilo, da teroristi uporabljajo načine organiziranega kriminala, kot so pranje denarja, tihotapljenje migrantov, trgovina z belim blagom, tihotapljenje drog in strelnega orožja, na območjih, ki jih ima pod nadzorom Islamska država.

Ena izmed avtoric študije Nikita Malik je zaključila, da je finančna korist ključni razlog za spolno suženjstvo, in dodala, da mora mednarodna skupnost nujno prepoznati povezavo med kriminalom in varnostjo, poroča BT.com.

H. M.

 • xtc

  No Kučanska država se financra z kriminalom,pranjem denarja in ropanjem državljanov.

 • Caetano

  No tako se je islam financiral stoletja, poleg zavojevanj in dzizije, ki so jo nalagali prezivelim nemuslimanom. Spomnimo se trgovine s suznji, ki se danes pri njih ni koncana, islamisticnega pirarstva v Sredozemlju, janicarjev ipd. To jim dovoljuje Koran in islamska tradicija. Sploh, ko je enkrat vzpostavljen in razglasen kalifat se aktivira se dosti vec barbarskega seriatskega prava.

 • Caetano

  Pravkar sem si ogledal ta poučni video od dr. Billa Warmerja, ki se že več kot 40 let ukvarja z islamom. Priporočam v ogled! Samo nekaj zanimiv stvari:
  – islamski jihad je uničil cvetočo rimsko-grško ekonomijo s stalno vojno in s tem, da je Sredozemsko morje posejal s pirati. S tem je Evropa padla v stagnacijo in od tu velik del t.i. temačnega srednjega veka.
  – Islamisti so pobili 10x več kristjanov, kot je umrlo Judov v holokavstu
  – zoper muslimane, ki niso dovolj zagreti ali so opustili nekatere ”svete” tradicionalne verske spise, ki bolj podrobno pojasnjujejo jihad, klasični muslimani vodijo ”očiščevalni jihad”
  – islamskega uničevanja so bile deležne tudi druge civilizacije v Indiji, Afriki in drugod

  https://www.youtube.com/watch?v=NxLa-5gy9pY

 • Razocarana

  In takim ljudjem Anglija, Švedska in druge države polne z migranti iz Afrike in srednjega vzhoda dovolijo vstop v državo, medtem pa vse te morilcem, posiljevalcem, pedofilom in nasilnežem ko se vrnejo v Švedsko ta še nagrajuje z novimi identitetami ter jim daje prednost pri delitvi sociale in jim talala stanovanje in zaposlitve. In potem se sprašujejo zakaj se na njihovih ulicah dogajajo napadi z grantami, so na pogrebih žalujoči oboroženi, ter so gasilci, policaji in reševalci redno napadeni. Nori svet.

 • Olga

  Kje so varuhi pravic otrok? Žensk? Kje so famozna gibanja za človekove pravice??? Vse ukiniti! Vključno z našo “varuhinjo” levakov! Tisti, ki so tiho, držijo štango kriminalcem in so tudi sami kriminalci! Treba jim je soditi enako kot posiljevalcem in kriminalcem!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!