Islamska država v znak maščevanja usmrtila avstralskega dojenčka, ker je njegov oče nameraval pobegniti z vojnega bojišča

Foto: iStock

Teroristična skupina Islamska država je na Bližnjem vzhodu brez kakršne koli vesti usmrtila dojenčka, ker je njegov džihadistični oče z avstralskimi koreninami skušal zbežati iz vojnega območja in se vrniti domov. 

Daily Telegraph poroča, da so avstralskega dojenčka, katerega spol še ni potrjen, ubili iz maščevanja, ker je njegov oče skušal pobegniti iz konfliktnega območja v Siriji in Iraku. Oblasti pa še vedno niso potrdile starosti otroka in razkrile načina, na katerega je bil dojenček ubit.

Generalni državni tožilec George Brandis je povedal, da vlada obsoja vsakogar, ki na vojno območje s seboj odpelje svojega otroka. “Vlada od nekdaj sporoča, da odhod na konfliktno območje spravlja človeka v nevarnost, prav tako pa tudi druge.” V tujini se za teroristične organizacije bori več kot 100 avstralskih teroristov.

Foto: iStock

Avstralskim teroristom nameravajo preprečiti vrnitev
Turnbullova vlada je izrazila zaskrbljenost, da bi se avstralski borci vrnili nazaj v državo, ko bo Islamska država izgubila svojo trdnjavo. Islamska država, ki se težave zaveda, ima po navedbah Daily Telegrapha nadzor nad denarjem borcev, odvzela pa jim je tudi potne liste, z namenom, da jim prepreči odhod v domovino. Leta 2015 se je minister za migracije Peter Dutton seznanil z zakoni, prek katerih bi preprečili avstralskim džihadistom, da se vrnejo domov. Zakoni so bili oblikovani z namenom, da teroristom, ki imajo dva državljanstva, odvzamejo avstralskega in jim s tem onemogočijo vrnitev. Doslej je le en ekstremist Khaled Sharrouf izgubil avstralsko državljanstvo, po navedbah Daily Maila pa so ga pred dvema letoma tudi ubili.

Avstralska zunanja ministrica Julie Bishop je po navedbah Expressa opozorila na nevarnost, do katere lahko pride, če se avstralski borci ne bodo mogli vrniti domov, saj obstaja velika možnost, da bodo razglasili islamski kalifat v kateri izmed sosednjih držav. “Obstaja nevarnost, da bi lahko Islamska država razglasila kalifat v severozahodnem delu Filipinov, kar bi težavo privedlo naravnost pred naša vrata.” Dejstvo je, da Islamska država uporablja okrutne tehnike z namenom uresničevanja svojih bolnih ciljev, na kar kaže tudi primer, ko je mati z otrokom skušala pobegniti iz kalifata in je bila za pobeg kaznovana tako, da so njo in njene štiri otroke žive zažgali.

N. Ž.

 • Olga

  Vse “borce”, teroriste naj sprejmeta Saudova Arabija in Katar! Pa naj jim delajo štalo!
  To, da Islamisti dvzemajo potne liste, nadzirajo tiste, ki bi radi pobegnili in morijo njihove svojce, od dojenčkov naprej, ni nič novega! To je bilo in je ravnanje komunistov na našem območju! Isti scenarij! Sto tisoč mrtvih!
  Da pa je mera polna, poslušam naše levaške teroriste na HANZI, ki zagovarjajo zakon o sovražnem govoru!?? Ravno oni so za “spoštovanje” človekovih pravic in različnosti!??? Kakšna sprevrzenost! Oni bi morali že zdavnaj sedeti na hladnem, ne samo zaradi sovražnega govora (proti cerkvi, proti opoziciji, proti družinskim članom opozicijskih poslancev, od Janševe družine, do Grimsa da družine……), oni bi morali sedeti zaradi SIVRAŽNEGA RAVNANJA!!!! Od umorov Udbovcev, groženj…. Spomnimo se, kako je Brglez samovoljno zavrnil zahtevo za referendum dnevnim migrantom, spomnimo se ravnanja ob obisku družbenega gibanja za družino v državnem zboru, spomnimo se NEZAKONITEGA odvzema poslanskega mandata Janši… Spomnimo se samovolje Črnomaljske županje, Velenjskega župana…. Ni da ni!!!!
  Spomnimo se! Nikoli ne sodelujem s komunisti! Tudi tedaj ne, če nam obljubljajo “procesijo Svetega Rešnjega telesa”!!!

 • SloBoySMC

  To sem preveru na Daily mail in zal ni 1. April. :(

 • šmentanamuha

  Kdo se pridruži Islamski državi, čeprav ni v to prisiljen? Kdor se igra rusko ruleto, je pač lahko slej ali prej mrtev. Kaj pa je njegov dojenček počel tam doli?

 • domovina mili dom

  Se bojijo dojenčkov kot komiji.

 • Jožef

  Baje ???????, so tudi na Kočevskem rogu in še kje po 45-tem letu ubijali tudi dojenčke. Poblazneli fanatiki ne poznajo meja. Na koncu bodo pa stokali, ki bodo stali pred vislicami. Z alahom in devicami zagotovo nebo nič. Do sedaj še nisem slišal, da bi kateri musliman govoril o življenju oziroma doživetjih po klinični začasni smrti.

 • Hribouc

  Lansko leto so v Sloveniji, po National geographicu, pa po Lonely planetu, pa po Zokiju Jankoviću, v najlepšejši deželi na planetu Zemlja, v Krimski jami, čisto blizu Ljubljane, sploh najlepšejšega mesta na svetu, našli, pravzaprav izkopali okostja nosečnice in njenega nerojenega otroka, več drugih žena in deklet, več otročkov par let starosti in več mladoletnikov, tudi partizanov , kar 17 takih, kot naštevam od skupno 32 pomorjenih nedolžnih Slocvenk in Slovencev iz komunistično revolucionarnega leta 1941 in do Junija 1942 !
  V nobenem od slovenskih medijev zloglasnega Agitpropa F 571 se ob objavi strahotne vesti ni nihče zgražal, nihče obsojal krvavih komunističnih morilcev! Niti eden !
  Ga ni bilo, ki bi se oglasil!
  Nobena civilna rdečuhasta družba ni zinila besede!
  Ga ni bilo junaka!
  Je ni bilo junakinje ženske v vsej Sloveniji, ki bi dvignil glas v bran nedolžno pobitim!
  Ga ni bilo, ki bi zagnal hrup, zagnal vse bobne po deželi in tulil v nebo o strahotnem zločinu !!!
  ———————————————————————————-
  So pa se skorajžili Cerkniški “Borci” in zapisali v občinskem glasilu, da so oni, ki pokopavajo izdajalce
  še hujši zločinci-tako nekako! lanskega Oktobra je to bilo .
  Da je svinjarija še bolj v nebo vpijoča, so se izprsili še v Cerkniški SD in poleg borčevske korajže objavili oglas, kako oni čuvajo evropske in vsakršne vrednote – da bo ja držalo kar svinjajo cerkniški “borci”!

  Lanskega oktobra je to bilo, ko je preds.Pahor, tudi, pokopaval žrtve, ki jih navajam! Ljudje njegove stranke, namreč -pomagajo označevati ( po Bensaconu) nove “drugačne”, nove zločince, nove žrtve !!!!

  PEKLENSKO! Ljudje, to je peklensko!

  Policija, kaj Tožilstvo- še dandanes nič!
  Varuhinja – muti jaja !
  P E Z D E T I !
  ———————————————————————————————————–
  IN SE NAJ DANES, 75 LET PO KOMUNISTIČNIH ZLOČINIH NAD KRISTALNO NEDOLŽNIMI LJUDMI LASTNEGA NARODA, KI SPLOH ŠE NISO POKOPANI IZ SKORAJ 700 MORIŠČ PO DEŽELI,
  ČUDIMO TAKIM VESTEM, KOT JE TALE STRAŠNA VEST TULE ZGORAJ!

  SAJ ZA LASTNE ZLOČINE NISMO NAŠLI SODBE IN OBSODBE –
  PA NAJ VREDNOTIMO POŠASTNOSTI SEDANJOSTI?

  NISMO SPOSOBNI. ZATO GREMO V ČISTO POGUBO!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!